Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Prezenty ślubne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
285 odpowiedzi w tym temacie

#161 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 17:35

Posciel to dobra sprawa,praktyczny prezent i wydaje mi sie ,ze trafiony. ;-) Chociaz komplet jakis fajnych talerzy czy sztuccow,tez dobry pomysl.

#162 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 19:24

Chociaz komplet jakis fajnych talerzy czy sztuccow,tez dobry pomysl.

tez tak uwazam :-) tego nigdy za wiele w domu , jak beda sie kłocic to bedzie czym rzucać :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#163 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 18 listopada 2009 - 08:02

ja sama również chciałabym w prezencie slubnym dostac jakas posciel lepsza czy sztucce, bo wiadomo jak się ma juz swoj dom, wydatki to sie nie kupi jakiejs drogiej poscieli ;-)
za to mówię 'nie' sprzętom agd... kiedyś było modne dawanie mikserów czy frytkownic, ale juz nie o samą modę chodzi... takie rzeczy mlodzi powinni sobie kupic wedle uznania, poza tym przy takie prezenty mogą często się powtarzac...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#164 nipsu

nipsu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 19:30

no fakt, nie każdy może się od razu szarpnąć na cały komplet pościeli. ale można zrobić zrzutkę, albo kupować 'po trochu' na różne okazje.

#165 murzynek333

murzynek333
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 11:31

dzięki za opinie! chętnie kupiłabym pościel wełnianą, ale nie wiem czy od razu cały komplet, a z drugiej strony tylko poduszki? to tak trochę głupio. co robic co robic?:)

#166 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 11:39

mysle ze najlepiej jednak cały komplet , ale jesli tojest duzy wydatek to moze koc wełniany.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#167 nipsu

nipsu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 07 grudnia 2009 - 19:07

dzięki za opinie! chętnie kupiłabym pościel wełnianą, ale nie wiem czy od razu cały komplet, a z drugiej strony tylko poduszki? to tak trochę głupio. co robic co robic?:)

myślę, że taniej (relatywnie) wyjdzie cały komplet, pewnie teraz koło Świąt są różne promocje i zniżki.

#168 murzynek333

murzynek333
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 13:57

ooo, to jest myśl! może dostanę jakiś dodatek w postaci poduszki albo jakąś próbkę:))

#169 deborah83

deborah83
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 18:30

murzynek333, my kupiliśmy cały komplet, ale to dlatego, ze bylo nas kilka par i sie wszyscy zrzucilismy. jakbym tak sama miala komus kupic prezent, to tez bym poprzestala na jakims gustownym dodatku, w sensie- jakims jednym elemencie. Koc to fajny pomysl albo np. materac... To coconti, w ktorym my kupilismy ma duzo fajnych drobiazgow oprocz samej poscieli.

#170 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:14

a ja bym kompletu pościeli nie kupiła. po pierwsze niektórzy mogą mieć uczulenie na pewne składniki, po drugie, każdy lubi na czym innym spać, a co do pościeli wełnianej, to śmierdzi to niesamowicie i długo ... właściwie żadne wietrzenie nie pomaga, nie wspominając o praniu ... więc tym bardziej odradzam. do tego pomimo że niby ma być antyalergiczna, alergie też wywołuje (wiem po siostrze). co innego jakiś efektowny zestaw poszew jako dodatek do koperty ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#171 nipsu

nipsu
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 21:35

jeśli ma się alergię właśnie na wełnę, to wiadomo, że uczuli. ale już np. na roztocza pomaga, bo lanolina je zwalcza. trzeba też uważać, żeby nie było dużo różnych 'domieszek', bo czasem to one mogą zaszkodzić.
co do smrodu, to moja kumpela ma od pewnego czasu pościel z merynosa i nic nie mówiła, żeby coś cuchnęło. może to zależy od tego, gdzie się kupuje?

#172 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 08 grudnia 2009 - 22:47

może nie o cuchnięcie chodzi, ale ma to swój specyficzny zapach, który strasznie długo się trzyma, i raczej nie puszcza łatwo, ale teraz wróćmy do prezentów a ewentualną dalszą dyskusję o pościeli wełnianej w innym temacie kontynuujmy ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#173 monia86

monia86
  • Użytkownik
  • 228 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 21:54

Ja wiem,że czasami warto się poprostu zapytac wprost co chcieliby dostac w prezencie:0
tak bedzie lepiej dla jednej jak i dla drugiej strony.przynajmiej mamy penośc ze prezenty nie powtórzą sie:)

#174 beti

beti
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29 września 2010 - 13:36

Ja dostałam w prezencie ślubnym ręczniki JOOP już bardzo dawno temu (jakieś 5 lat temu) i jestem z nich bardzo zadowolona:) jakościowo są super mam już je tyle lat i dalej wyglądają jak w dniu kiedy je dostałam to świetny prezent bo są naprawdę porządne.Może nie są tanie ale naprawdę warto. Ostatnio trafiłam na te ręczniki w sklepie /reklama na forum zabroniona/ Naprawdę polecam :)

#175 bembe

bembe
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 11 października 2010 - 18:03

Ja bym jednak chciała dostać pieniądze i potem ewentualnie sama sobie kupić jakiś prezent ;-) Mało kreatywne, ale wydaje mi się, że właśnie większość młodych tak myśli.

#176 adonis

adonis
  • Użytkownik
  • 82 postów

Napisano 04 listopada 2010 - 19:03

Czy pakiet spa, jakieś masaże itp. jest dobrym pomysłem na prezent ślubny? (od kilku osób oczywiście)

#177 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 04 listopada 2010 - 19:27

adonis, uważam, ze niekoniecznie- w takim pakiecie są już zawarte konkretne zabiegi, a komuś mogą albo nie przypaść do gustu, albo- co do masaży- może mieć przeciwwskazania- bo, np. przy schorzeniach kręgosłupa pewnego rodzaju masaże są zabronione. Ale myślę, że voucher, na jakąś kwotę to dobry pomysł- za tą kwotę młoda para może sobie wtedy wybrać dowolne zabiegi lub właśnie jakiś pakiet ;-)

#178 Kajka28

Kajka28
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 23:57

Ja ostatnio dałam kaskę (600 pln) i kupiłam prezent - kryształowe łabędzie ze srebrnymi szyjami na pieprz i sól. Piękne, trwałe i pamiątka na całe życie, pretekst żeby opowiadać dzieciom o tym dniu...
Jestem przeciwna dawaniu tylko kaski - młodzi utopią to w remont, meble itp. Za parę lat nie będzie śladu po kasce, meble się zniszczą, mieszkanie zmienią... A taki prezent (nie typu ala patelnia czy pralka) zostanie i będzie przywoływał dobre wspomnienia
Dołączona grafika

#179 KRYSTYNA KALETA

KRYSTYNA KALETA
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 16:50

Mam problem moja mama wychodzi za mąż i nie wiem co można kupić na prezent, a mają już prawie wszystko. cena nie gra roli.

#180 monik_ka

monik_ka
  • Użytkownik
  • 1 680 postów

Napisano 19 sierpnia 2011 - 17:30

zapytaj mamę co by chciała, tak chyba będzie najlepiej... <bezradny></span>
Dołączona grafika

Dołączona grafika