Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Prezenty ślubne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
285 odpowiedzi w tym temacie

#141 calineczka

calineczka
  • Użytkownik
  • 7 470 postów

Napisano 16 września 2009 - 08:49

pościel to jest świetna sprawa

bardziej chyba te reczniki bo np my mamy duża koldre 200x220 a posciel jest 160x200 :-/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#142 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 16 września 2009 - 08:53

Brat tomka powiedzial niby tak w zartach ze bez trzechg zer na koncu sie nie pokazywac :roll:

a rodzice tomka powiedzieli ze 1000 zl moglibysmy dac ale dla mnie to duzo pieniedzy sama potrzebuje

:-|

pozniej wpadlam na pomysl zeby dac im np 500zl ale .. zeby tak samo w zartach jak brat T. powiedzial zamienic je na jakies Jeny czy inna smieszna walute i bedzie nawet 6 zer na koncu :lol: :mrgreen:

#143 kasiatoja

kasiatoja
  • Użytkownik
  • 1 244 postów

Napisano 16 września 2009 - 08:55

bardziej chyba te reczniki bo np my mamy duża koldre 200x220 a posciel jest 160x200

ręczniki też jak najbardziej ;-)
napewno lepiej jest dostać 10 ręczników niż 3 miksery ;-)
moja siostra cioteczna w zeszłym roku dostała pościel z wełny chyba?
nie dość, że była droga to jeszcze bardzo niepraktyczna na jakieś przybrudzenia np. okres z zaskoczenia ;-)
Dołączona grafika

"....a ja się śmieje kiedy ludzie mówią mi o tych królach zza dalekich mórz...a ja sie śmieje wtedy odpowiadam im: nie mam nic oprócz paru pięknych snów...."

#144 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 16 września 2009 - 14:03

Madzia81, a Ty czasem nie miałaś takiej sytuacji,że siostra Twojego męża nic Wam w prezencie nie dała?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#145 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 16 września 2009 - 15:25

w ładnym kartoniku dostalismy 200zł w nowych dwuzłotówkach

dobry pomysł ;-) kiedyś go wykorzystam :mrgreen: :mrgreen:

Brat tomka powiedzial niby tak w zartach ze bez trzechg zer na koncu sie nie pokazywac

1000 zł to jak na moje chrzestny daje mniej wiecej a ja bratu bym dała góra 400zł
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#146 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 września 2009 - 17:35

bardziej chyba te reczniki bo np my mamy duża koldre 200x220 a posciel jest 160x200

tez miałam dylemat czy kupic te wieksza posciel , ale stwierdziłam ze ta na 160 jest popularniejsza , bo i czasem ma sie dwie kołdry w malzenskim łozu , albo zostanie dla gosci czy potem dla dzieci.

ile daje sie rodzenstwu - najblizszej rodzinie

ja tego jakos nie rozgraniczam . mysle ze 400 zł od was razem to odpowiednia kwota. 1000 zł to dostej sie od chrzestnych - tak zazwyczaj jest z tego co słyszałam u rodziny czy znajomych .

zeby tak samo w zartach jak brat T. powiedzial zamienic je na jakies Jeny czy inna smieszna walute i bedzie nawet 6 zer na koncu

to jest dobry pomysł , tylko nie wiem czy na tej tranzakcji nie stracą :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#147 Kita

Kita
  • Użytkownik
  • 2 427 postów

Napisano 20 września 2009 - 18:14

ile daje sie rodzenstwu - najblizszej rodzinie :?:

my dalismy bratu Marcina 500 zl i on z zona dali nam tak samo, a od naszych znajomych dostawalismy po 200 - 300 zl. Mysle, ze kazdy daje tyle na ile go stac.

A co do innych prezentow to faktycznie reczniki i posciele sa w modzie bo sporo tego dostalismy ;-) , ale wszystko sie przyda ;-) ,ale od wiekszosci to dostalismy pieniazki. Trafil sie tez pojemnik do lodu, jakis obrusik i serwetki, 2 serwisy kawowe i 1 obiadowy.
Dołączona grafika

#148 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 września 2009 - 19:15

A co do innych prezentow to faktycznie reczniki i posciele sa w modzie bo sporo tego dostalismy , ale wszystko sie przyda

nie wiem czy moda , porostu praktyzny preent a tez nie kazdy po slubie ma kase aby takie rzeczy kupowac bo potrzebne sa pieniadze na grubsze wydatki.

#149 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 22 września 2009 - 19:19

magdaaaaa, zgadzam się z Tobą :) wg mnie kołderki, pościele, ręczniczki lepsze są bardo praktycznie i nigdy ich za wiele tak naprawdę. Zawsze coś się obrudzi, to jest zapas, jak coś się wypruje, to ma się inną parę ;) Oczywiście na prezent ślubny to już powinny być takie konkretne, bardzo fajne są z dedykacjami. A nie czasem z targu za 15 zł, kupione x10 :P

#150 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 września 2009 - 19:22

A nie czasem z targu za 15 zł, kupione x10

no to wstyd <bezradny></span> . juz bym wolała nie kupować niz cos takiego kupic , tym bardziej ze to sie nawet pewnie by nie przydało bo potrafi farbowac albo targac sie w rekach. ja jak kupuje posciel na prezent to w Jysk bo maja bradzo fajna gatunkowo.

#151 Mej-Dej

Mej-Dej
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 25 września 2009 - 11:10

Ostatnio byłam na weselu kuzynki mojego chłopaka i jej przyjaciele zrobili jej świetny prezent- fotoksiążkę ze zdjęciami opisującymi cały związek pary młodej, z wspólnych imprez itp, pewnie pozbierali też zdjęcia od rodziny :) Para młoda była niesamowicie mocno wzruszona tym prezentem, mnie też wydaje się, że to cudowne dostać coś takiego i postanowiłam obdarować czymś takim moją siostrę na jej weselu :P poszperałam trochę i (jakby ktoś chciał) takie fotoksiążki można zamówić [link], jak dla mnie to wspaniały, oryginalny prezent (nie tylko z okazji ślubu szczerze mówiąc) :->

#152 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 25 września 2009 - 11:15

Mej-Dej, nie wiem czy czytałaś regulamin, ale wyraźnie tam napisano, że na forum nie linkujemy!
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#153 wenisss

wenisss
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 października 2009 - 15:01

Witajcie Dziewczyny,

mam do Was następujące pytanie, ostatnio buszując w sieci natrafiłam na portal czy może słyszałyście coś o nim? Myślicie, że to coś godnego uwagi i może się sprawdzić przy okazji organizacji ślubu i wesela? Wygląda to z moich obserwacji dość obiecująco, ale nie wiem czy coś takiego będzie odpowiadało moim gościom, jak uważacie?

Pozdrawiam...

#154 Donn

Donn
  • Użytkownik
  • 7 119 postów

Napisano 12 października 2009 - 15:05

listamarzen-opinie-vt4357.htm
...to czy człowiek jest inteligentny poznaje się po jego odpowiedziach...
..to czy jest mądry, po pytaniach...

...nie ogarniam tego fałszu tu... podlizywania... słodzenia...

#155 wenisss

wenisss
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 października 2009 - 15:06

super:),

bardzo dziękuję...

#156 murzynek333

murzynek333
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 14:21

ej laski, a czy chcialabyscie dostac posciel welniana na prezent?? sie zastanawiam czy kupic jakis taki element, poduszke albo jeden komplet. co sadzicie??

#157 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 14:29

murzynek333, na każdym weselu na którym byłam para dostawała od kogoś pościel :) czyli to chyba dość popularny i chętnie przyjmowany prezent :)
wiadomo, wszystko co jest do użytku domowego młodym małżonkom się przyda na ich nowej drodze życia :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#158 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 14:35

murzynek333, na każdym weselu na którym byłam para dostawała od kogoś pościel :) czyli to chyba dość popularny i chętnie przyjmowany prezen

popieram, my dokładnie jeden komplet też dostaliśmy :-)

murzynek333, ja jestem zwolenniczka praktycznych prezentów, tylko musisz o wymiar pościeli- bo domniemam ze Ci o poszwy chodzi- się wywiedzieć. Bo myśmy dostali taką śliczna poszwę 140x160 a kołdrę mamy 200x200 ;-)

#159 deborah83

deborah83
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 15:46

Też uważam, że to mega praktyczny prezent. I wełniana pościel ma o wiele większą klasę niż np. zwykła puchowa. Ostatnio właśnie, dosłownie parę dni temu, zrzuciliśmy się ze znajomymi i kupiliśmy mojej przyjaciółce pościel wełnianą - wychodzi za mąż za połtora tygodnia. :)

#160 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 listopada 2009 - 17:31

poszwę 140x160 a

moze to dziecieca :-) bo zazwycza sa 140 X 200 :-)
ja prawie zawsze jak ide na slub to kupuje posciel ;-)