Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Prezenty ślubne

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
285 odpowiedzi w tym temacie

#201 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 października 2011 - 16:40

My dalismy 300zł do kopert to sie obrazili. To było jakies 3 lata temu i dla nas 300zł to był wydatek.

trzeba było im powiedziec , ze mogli na zaproszeniu napisac ile chcai jak kogos nie staz to by zrezygnował z przyjscia <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#202 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 23 października 2011 - 16:42

no przeciez teraz modne jest dawac w koperte po tysiaku nie... co za bezczelnosc tych ludzi

#203 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 października 2011 - 17:47

Osobiście wolałabym pieniądze- tyle na ile kogo stać, bo przecież nie zapraszam ludzi żeby na swoim weselu zarobić :roll:
Co do prezentów, to są gusta i guściki, coś co nam się by wydawało świetnym prezentem, komuś całkiem nie będzie odpowiadać- ja bym nie ryzykowała. Ewentualnie jakiś niedrogi śmieszny drobiazg, w dodatku do koperty to tak, ale serwisy do kawy, pościele, czajniki... Na co to komu, skoro sama sobie mogę kupić taki JAKI MI odpowiada? Nie wiadomo do czego to dopasowywać, a już najgorsze, jak młoda para po weselu zostaje z 4 czajnikami, 10kompletami pościeli etc...

#204 byyourside

byyourside
  • Użytkownik
  • 48 postów

Napisano 24 października 2011 - 08:43

Dziewczyny, byłam w ten weekend na panieńskim panny młodej. Przed imprezą byłysmy w restauracji i zauważyłam jak panna młoda zachwycała się fondue, które nam podali. Tak sobie pomyślałam, że może kupimy jej fondue i jakieś 200 zł do koperty? Tak się robi? W sensie, że daje prezent i koperte dodatkowo?

[ Dodano: 2011-10-26, 10:05 ]
Kurcze, cały poniedziałek zmarnowałam na szwędaniu się po warszawskich centrach handlowych by znaleźć jakieś ciekawe fondue. Nic nie było. Na szczęście z odsieczą przyszedł mój ukochany, który (!) zadzwonił do tej knajpy gdzie byłyśmy z dziewczynami i poprosił o podanie nazwy firmy ich fondue, hahah, nie wpadłabym na to :) Wczoraj zamówiliśmy ze nazwa sklepu usunięta i w piątek ma być dostarczone. :) Ale wciąż nie wiemy czy dodać do tego koperte czy nie..

Dołączona grafika

[ Komentarz dodany przez: elizabeth: 2011-11-14, 20:00 ]
link zamieniłam na zdjęcie

#205 Laura222

Laura222
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 12 marca 2012 - 18:46

Ja jestem za dawaniem koperty - problem z niechcianymi prezentami rozwiazany :)

#206 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 12 marca 2012 - 19:02

Też jestem tego zdania i chyba teraz większość par na to się decyduje ;)

#207 mikkara

mikkara
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 13:44

Ale to founde fajowe jest :). Kasę dadzą prawie wszyscy, więc jak kilka osób się wyłamuje i daje jakiś fajny prezencik, to to jest chyba miłe dla Młodych :)

#208 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:05

byyourside, Fajny i ciekawy , pomysł ;-) .

Ale wciąż nie wiemy czy dodać do tego koperte czy nie..

A dajcie w kopercie , kto tam będzie zaglądał ;-) Moja siostra w ubiegłym roku , ze swoim chłopakiem, teraz narzeczonym byli , na ślubie i w kopercie dali tam z 200 czy tam 300 zł i do tego tam czekoladki ;-) .
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#209 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:07

teraz narzeczonym byli , na ślubie i w kopercie dali tam z 200 czy tam 300 zł i do tego tam czekoladki .

nom my tez tyle dawaliśmy z moim S. jak byliśmy na weselu. Zresztą my to nie rodzina, to nie musimy dawać większych kwot 8-) my dawaliśmy tyle samo. Po 200zł od każdego.

201407101662.png

#210 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 10 kwietnia 2012 - 16:43

Uważam, że 300 zł to jest tak akuratnie jeśli nie jest się świadkiem, czy rodzicem chrzestnym. Zawsze właśnie tyle daje w kopercie i nigdy nie usłyszałam ,że to za mało.Żeby nie dawać takiej "gołej" koperty oczywiście dodatkowo kwiaty lub wino, a na ślub na który idę za 2 tyg. kupiłam pluszowego bociana, bo koleżanka lubi takie upominki.

#211 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 10 kwietnia 2012 - 21:57

otóż to ;-) nawet jak bym miała iść do przyjaciółki na ślub, którą bardzo dobrze znam i wiem co by im się przydało to i tak wolałabym dać kasę ;-)

A prezencik jakiś fajny z pomysłem jako dodatek czemu nie ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#212 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 11 kwietnia 2012 - 06:57

Ja tez jestem za kasą w kopercie, zawsze pozniej mozna kredyt spłacić , który sie zaciągneło no weselicho :-P

Love Love Love

#213 s-gos

s-gos
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 13:38

Ja też jestem za kopertami, zresztą w naszych zaproszeniach był taki krótki wierszyk a propo pieniązków i wszyscy wiedzieli o co chodzi, a zamiast kwiatów, bo potem nie wiadomo co z nimi zrobić, bo zapach choć piękny to trochę go za dużo, więc poprosiliśmy o wina, mój mąż ma hopla na punkcie win, nie wiem już który regał stawia w piwnicy na te winka, ale też to był fajny pomysł, bo teraz jak przychodzą znajomi to bach i winko jest, jedyny nieoczekiwany prezent był od rodziców, wykupili nam wycieczkę, 2 tygodnie w Egipcie, naprawdę się ucieszyliśmy i niespodziewaliśmy się takiego prezentu, co prawda myśleliśmy o podróży poślubnej i to właśnie do Egiptu, znajomi nam już nawet polecili super ofertę z alfa staru, ale miło było, że rodzice o tym pomyśleli i wszystko załatwili, a nam zostało tylko się spakować.

#214 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 16 kwietnia 2012 - 15:04

Ja też bym chciała pieniążki, bo kupilibyśmy sobie coś, co nam się rzeczywiście przyda, albo pojechali na fajną wycieczkę. :-D Coraz więcej rzeczy mamy wspólnych już teraz, a sądzę że do ślubu jeszcze ich przybędzie, więc nie chciałabym, żeby ciocie dublowały mi coś, co już mam.
Chciałabym, ale wstydzę się dołączyć do zaproszenia wierszyk czy prośbę o pieniądze. :oops: P. mówi, że zupełnie niepotrzebnie i przekonuje mnie do tego pomysłu, ale mi się wydaje, że tak nie wypada. Jak przyjdzie czas, to zobaczymy, które ma większą siłę przebicia w związku. :-P

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#215 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:34

ale wstydzę się dołączyć do zaproszenia wierszyk czy prośbę o pieniądze.

jezeli to jest wierszyk to fajna rzecz i nie ma co sie krepowac teraz wiele osób tak robi .

#216 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 17 kwietnia 2012 - 20:52

teraz wiele osób tak robi

Fakt :-) W ciągu ostatnich kilku lat byłam na kilku weselach i na każdym młodzi prosili o pieniążki. Na pewno to wygodne rozwiązanie. :-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#217 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 czerwca 2012 - 16:54

W tym roku idę na 3 wesela (jedno z nich właśnie jutro) i 2 pary dołączyły do zaproszeń wierszyki o pieniążkach i kuponach lotka- jestem za, bo nie wiem , co mogłoby się im przydać skoro od dawna już ze sobą mieszkają. Kuzyn z narzeczona nie miał wierszyka na zaproszeniu, ale po wręczeniu zaproszeń jakoś tak z rozmowy wynikło, ze oczywiście preferują pieniądze. dawanie pieniedzy staje sie juz standardem i dobrze bo to wygoda nie tylko dla Młodych ale przede wszystkim dla gości :-)

#218 kaskuskaa

kaskuskaa
  • Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 08 czerwca 2012 - 17:11

Bądźmy szczerzy, łatwiej dla gości ale przede wszystkim lepiej dla pary młodej jeśli goście dają pieniądze. Czasem może zdarzyć się tak ze można mieć po kilka serwisów obiadowych, itd. Jeszcze gorzej jak nie trafi się w gust, dlatego ja uważam ze najlepszym rozwiązaniem jest podarować pieniążki. Poza tym zamiast kwiatów w mojej rodzinie daje się maskotki, książki, kosze z alkoholem itd.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#219 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 czerwca 2012 - 18:20

dawanie pieniedzy staje sie juz standardem i dobrze bo to wygoda nie tylko dla Młodych ale przede wszystkim dla gości :-)

Niby tak, ale później powstaje dylemat ile tych pieniędzy włożyć aby nie wydawało się to 'za mało'. O ile dla rodziny jestem jak najbardziej za o tyle jeśli chodzi o znajomych myślę, że może być to krępująca sprawa. Sama słyszałam, jak przyszła panna młoda mówiła ile płacą za parę, aby zasugerować że przynajmniej tyle 'trzeba' dać, aby się zwróciło. <bezradny></span>

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#220 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 czerwca 2012 - 18:30

Sama słyszałam, jak przyszła panna młoda mówiła ile płacą za parę, aby zasugerować że przynajmniej tyle 'trzeba' dać, aby się zwróciło.

tez słyszałam o takim przypadku , zapraszani odmowili i nie poszli :-)