Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Balsamy Balsamiki:)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
404 odpowiedzi w tym temacie

#321 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 09:02

a ja sobie kupiłam ten co Olenka polecała z AA malinowy i fakt, jest dobry,skóra gładka, pachnie slicznie, nie jest wodnisty.

Kattie tego z Johnsona nie miałam - a lubie kosmetyki dla dzieci , musze wypróbować, ile on kosztuje ?

Ja używałam "Masła kakaowego" z Ziaji, które uwielbiam po prostu, ale parę dni temu kupiłam mydło pod prysznic z tej samej serii z Ziaji, ale o zapachu porzeczkowym i jest cudowne Polecam

ja też, jedno i drugie. Zapach - cudny. :)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#322 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 10:45

Kattie tego z Johnsona nie miałam - a lubie kosmetyki dla dzieci , musze wypróbować, ile on kosztuje ?

Ja zawsze z Uk sobie przywoze wiekszy zapas, i tam kosztuje 2 funty, wiec niecale 10 zl na nasze :)
A w Polsce widzialam w granicach 20-25 zl :) Ale jest wydajny i tak ja ja stosuje na zmiane 2 rodzaje balsamow i maslo do ciala to taki balsam mam na ok 2-3 miesiace :)

#323 arleta81

arleta81
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 11:03

ostatnio do ciała używam masła z flosleku z serii eco. Kosmetyk wart polecenia.

dlaczego? (podajemy uzasadnienia)

bo pięknie pachnie, ma miłą konsystencję, łatwo rozsmarowuje się po ciele, szybko wchłania. Ale przede wszystkim pięknie pachnie. Poza tym to kosmetyk naturalny - dla niektórych to ważna cecha.

#324 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 20 lutego 2011 - 11:57

Do tej pory używałam najczęściej albo tego malinowego balsamu z AA, albo któregoś z Ziaji, ale jakiś czas temu przerzuciłam się na oliwkę dla dzieci Bambino i różnica jest naprawdę duża. W oliwkach zawsze denerwowało mnie to, że strasznie długo się wchłaniają, plamią ubranie i zostawiają tłusty osad, ale działo się tak, bo nie wiedziałam po prostu, jak powinno się ją nakładać ;-) Używam jej tylko na wieczór, bo na samym początku zapach jest rzeczywiście intensywny. Nawilża naprawdę dobrze i skóra jest gładsza, niż po balsamach, jakie do tej pory stosowałam.
No i kosztuje niewiele ;-)

Załączone miniatury

• c_big387139.jpg

#325 WweronikaA

WweronikaA
  • Użytkownik
  • 8 332 postów

Napisano 20 lutego 2011 - 21:20

Ja chociaż mam suchą skórę używam na zmianę tych 2 i jestem zadowolona.
Czasem jeszcze tego czerwonego garniera do bardzo suchej skóry lub kozie mleko ale przeważnie te dwa

Ten różowy z avon-u super pachnie i ładnie błyszczy się skóra bo ma drobny brokacik, nie za dużo ale ma :-P
A ten żółty jest ujędrniający, fajna jest po nim skóra 8-)

#326 monia620

monia620
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 27 lutego 2011 - 07:55

Ja ostatnio zaczelam uzywac Nivei i Koziego mleka Zaji - kozie uzywalam zawsze do rąk , ale o balsamie nie slyszalam wczesniej - musze przyznac ze jest rewelacyjny :)

Załączone miniatury

• kozie.jpeg
  • niwea.jpeg

#327 justyna.k00

justyna.k00
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 01 marca 2011 - 19:41

Ja używam balsamu nawilżającego formy Soraya. Jest całkiem fajny i wygodny, ponieważ ma dozownik ;) Ale przyznam szczerze, że nie zawsze mi się chce wieczorem wcierać balsam i trochę to zaniedbałam, a czasem po prostu zapominam. :P

#328 Kosmitka

Kosmitka
  • Użytkownik
  • 96 postów

Napisano 03 marca 2011 - 13:10

Ja mam obsesję na punkcie balsamów, eksperymentuję jak mogę :mrgreen:
Ostatnio dostałam o zapachu trufli. Słodki jest, aż za słodki. Rzadko go używam na całe ciało, raczej na ręce tylko.
Dołączona grafika

Mam też malinowy, no już bardziej mi podchodzi. Balsamy z serii AA mają fajną konsystencję.
Dołączona grafika

Z Avonu już drugi raz zamówiłam, piękny zapach i jest wydajny.
Dołączona grafika

Ale jednak najpiękniejszy jest Elizabeth Arden, o zapachu zielonej herbaty.
Moja perełka, używany tylko na wyjątkowe okazje. Mam go 2 lata a zapach wciąż intensywny.
Dołączona grafika
Też jako prezent, bo chyba 100zł kosztuje, nie zaszalałabym tak... 8-)
Dołączona grafika
Nigdy nie stoję, jeśli mogę siedzieć - i nigdy nie siedzę, jeśli mogę się położyć {SMILIES_PATH}/tancze.gif" title="" />

#329 ewa_86

ewa_86
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 09 marca 2011 - 15:06

ja tylko i wylacznie mleczko do dziala garniera w czerwonym opakowaniu i nie zamienilabym na zadne inne, po nim skora jest jak u bobasa :)

#330 Malutka

Malutka
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 24 marca 2011 - 12:03

Ja od dłuższego już czasu jestem fanką maseł do ciała flosleku-bardzo dobrze nawilżają moją sucha skórę, mają piękne zapachy i fajną konsystencję. Cena jest również przystępna, zwłaszcza, że masła na długo mi starczają. Obecnie używam zapachu wanilia&czekolada-coś pięknego :)

#331 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 25 marca 2011 - 12:11

Ja zaopatrzyłam się bodajże 2 tyg temu w nowość z serii Garniera [Rozświetlające mleczko do ciała z masłem kakaowym]. Mi akurat to pod pasowało, ale jest wybór innych.
Kupiłam 400ml w promocji za jakieś 14 zł.
Jestem z niego bardzo zadowolona.
Mleczko ma bardzo przyjemną konsystencję, ładny zapach, super się rozprowadza i wchłania.
Bardzo fajne opakowanie :lol:

Załączone miniatury

• 2.jpg
  • IMG_3538.JPG

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#332 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 25 marca 2011 - 12:30

katti, także mam to mleczko, tylko mniejszą buteleczkę. Wybrałam wersję łagodzące mleczko do ciała z miodem.
Jest to mój ulubiony balsam od jakiegoś czasu. Genialna konsystencja, ładny zapach i generalnie na 6+ dla mnie :)
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#333 kattie21

kattie21
  • Użytkownik
  • 2 054 postów

Napisano 26 marca 2011 - 16:38

Dziś dostalam od mamy balsam z Ziaji, nigdy wczesniej go nie uzywalam ale uwielbiam zapach kokosu. Wiec na pewno bede zadowolona ;)

Załączone miniatury

• ziaja-kokosowe-mleczko-do-ciala.jpg

#334 albatrosik

albatrosik
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 30 marca 2011 - 22:03

Ja od dłuższego już czasu jestem fanką maseł do ciała flosleku-bardzo dobrze nawilżają moją sucha skórę, mają piękne zapachy i fajną konsystencję. Cena jest również przystępna, zwłaszcza, że masła na długo mi starczają. Obecnie używam zapachu wanilia&czekolada-coś pięknego :)

a ja mam ich masło opuncję i białą herbatę! chyba nie zmienię na inny zapach :)

#335 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 11 kwietnia 2011 - 13:00

Dziś dostalam od mamy balsam z Ziaji, nigdy wczesniej go nie uzywalam ale uwielbiam zapach kokosu. Wiec na pewno bede zadowolona ;)

oj ja nie naiwdzę tego sztucznego, dławiącego zapachu :evil:
Dołączona grafika

#336 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 19 kwietnia 2011 - 23:43

Mi początkowo zapach się podobał. Ale po kilku aplikacjach był dla mnie drażniący i tak jak określiła to dobra - sztuczny :-/ wiem,że już więcej nie zagości on na mojej półce.
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#337 Laluna

Laluna
  • Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 11:48

Garnier mi się mocno znudził. Bardzo lubię kosmetyki Cuccio - kupuję tylko na zamówienie ze strony internetowej, ale są cudowne i naturalne :)
Mruczę więc jestem :)

#338 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 19:38

Ja ostatnio kupiłam biocertyfikowane maslo do ciala Flosleku.
Bardzo przyjemnie sie go uzywa Ma ekstrakt z aloesu i organiczny olej Jojoba, oliwę z oliwek i masło Shea i jeszcze inne cuda, ktore swietnie nawilzaja

Załączone miniatury

• beECO_Masslo.jpg

#339 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 06:50

Aktualnie używam balsamu z tej samej serii co katti, tylko z aloesem i jak dla mnie szału nie ma. Mimo, że nawilżający to nawilża słabiutko a mnie głównie o to chodziło aby moja skóra była mięciutka i gładziutka a nie wyschnięta i szorstka
Dołączona grafika

#340 Yemen

Yemen
  • Użytkownik
  • 86 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 08:42

tez mialam ten koosowy ziaji i byl jakis taki tlusto lepki, a ja bardzo nie lubie takich balsamow ktore pozostawiaja tlustą skore... mam wrazenei ze on wcale sie nei wchlania tylko oblepia skorę

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych