Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

świąteczne porządki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
258 odpowiedzi w tym temacie

#161 Karolina86

Karolina86
  • Użytkownik
  • 1 564 postów

Napisano 22 grudnia 2008 - 22:13

:arrow: posprzątany prawie cały domek (został jeszcze salon),
:arrow: pyszne ciasta juz gotowe i niektóre potrawy :mrgreen:

Co Nas nie zabije to Nas wzmocni :-)

COŚ DLA MAMUSIEK I NIE TYLKO SPRAWDŹ :-)

#162 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 17:14

ja nie sprzątam. :-?

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#163 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 17:14

magdaaaaa, a to czemu ? ;>

#164 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 17:17

bo sie ulatniam z domu na świeta i nie mam ochoty . Nawet w pokoju nie postawiłam sobie choinki co robiłam zawsze co roku.

#165 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 23 grudnia 2008 - 22:01

U mnie posprzątane. Stroiki i choinka już są. W tej chwili w piekarniku dochodzi piernik i pieknie pachnie w domu :) Jutro tylko go poprzekładam powidłami, obleję czekoladą i gotowe.
lilian

#166 saja

saja
  • Użytkownik
  • 4 645 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 13:18

w tym roku jestesmy po, w trakcie i moze jak P. podola to przed kolejna czescia remontu.. wiec w sumie wszystko sprzatam na biezaco...

okna pomyte.. firany wyprane...
odkurzam i myje podlogi co 2-3 dni.... takze porzadek jest
narazie to tyle :)
Dołączona grafika
„Pragniemy żyć razem i razem się cieszyć
Razem dzielić niebo i razem w nim grzeszyć…”

#167 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 13:53

U mnie juz wiekszosc okien pomyta, ogolnie mam w jednym pokoju duzo szkla ozdobnego, wiec to tez pomyte, glownie takie generalne porzadki zrobione, potem juz tylko zostaje takie sprzatanie "z grubsza". Niestety sporo mam sprzatania, mam 5 poki i z wiekszoscia musze sie uporac ja oraz moja mama. Zawsze tlumacze, ze moi bracia tez powinni wizasc udzial w porzadkach....ale konczy sie tylko na moim gadaniu.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#168 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 15:10

ja również okna mam już za sobą :mrgreen:
załapałam sie na mycie w ładną pogodę :-P

takie konkretne mycie szafek itp jeszcze przede mną ;-)
ale na to mam zamiar przeznaczyc ostatni weekend przed świętami żeby było na świeżo a poki co sprzątanie bierzące :-P
no i głównie ja sie za to biorę bo bracia sie nie ruszą rzecz jasna a mama zajmuje sie przyjemniejsza częscią dla zmysłów <jesc></span>
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#169 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 15:59

A ja z porządkami jestem jeszcze w lesie :-/ A że teraz wypada mój wolny weekend, więc zamiast odpoczywac mam ambitny plan rozpocząc generalne porządki :lol: Na pierwszy ogień pójdzie to czego nie lubię najbardziej czyli mycie okien :roll: A jak już się z tym uporam to będzie z górki :mrgreen:
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#170 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 16:03

Tak jak niektore dziewczyny,mycie okien mam juz za soba,wykorzystalam ladna pogode.Firanki poprane.Zostanie mi jeszcze z wiekszych porzadkow mycie glazury w lazience,no i ukladanie w szafkach.Podlogi jak zwykle na sam koniec. <looodzik></span>

#171 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 18:44

okna tez za mna i tyle , achcie brak , niby czasu duzo , ale niecieproie sprzatac wiec bedzie jak zawsze po łebkach :-)

#172 zo$ka

zo$ka
  • Użytkownik
  • 150 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 18:51

Ja ogolnie mieszkanie mam ogarniete.Mam duzo czasu wiec sprzatam sobie regularnie.Ale musze umyc okna na dniach ... tu jest problem bo z tym zawsze zwlekam;]

#173 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 11 grudnia 2009 - 19:17

Ja tez mam troche roboty przed swietami , a ze mieszkam w domku jednorodzinnym to przed swietami w takim domu roboty jest mnostwo. Najgorsze jest to ze jeszcze nigdzie nic nie jest posprzatane. W kazdym pokoju trzeba porobic generalne porzadki przed swietami lacznie z kuchnia i jadalnia. trzeba umyc okna, zetrzec kurze , umyc szafki i mnostow innych rzeczy porobic <bezradny></span>

201407101662.png

#174 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 11:57

Ja jeszcze nie wiem kiedy do domku zjade. Czy już 18 czy dopiero 22. <bezradny></span>
Jak pojade 18 to pewnie bede cały weekend z mamcią robić porządki. Bo u nas to wszytsko na ostatnią chwile jest zawsze :-P

Ale te porządki świąteczne są lepsze od takich "sobotnich" porządków. Jakoś milej się sprząta. Można sobie zapuścić Jingle Bells i sprzątać <odkurza1></span> <sprzatanko1></span> <tanczy7></span> <tanczy7></span> <tanczy7></span> <tanczy7></span> <tanczy7></span>
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#175 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 12 grudnia 2009 - 23:03

Ja we wtorek mam kłaść wykładzinę w kuchni i zaraz po tym zabieram sie za porządki. Tyle że ja mam duży dom i wszystko na mojej głowie tak więc generalne sprzątanie zajmie mi około 3-4 dni zależy od mojej organizacji czasu :-D ale będę się chwaliła osiągnięciami na bieżąco lubię się chwalić :mrgreen: :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#176 lily

lily
  • Użytkownik
  • 690 postów

Napisano 13 grudnia 2009 - 23:49

ja trochę mam juz ogarnięte, ale okna niestety nie... i nie wiem czy sie za nie wezmę. marne szanse <bezradny></span>
lilian

#177 tuptunio

tuptunio
  • Użytkownik
  • 4 235 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 00:30

wszystkie ozdoby świąteczne już prawie powieszone, pięknie wyszło :mrgreen: a sprzątać z wyprzedzeniem z 3-latkiem. niemożliwe :P
Dołączona grafika

w jakim języku myśli głuchy od urodzenia?

#178 malgonka

malgonka
  • Użytkownik
  • 1 551 postów

Napisano 14 grudnia 2009 - 13:34

A ja mam 14 okien do umycia :shock: Ale chyba te w części taty sobie odpuszczę bo w październiku je myłam i jego są od strony sadu więc tak się nie brudzą, moje są od strony podwórka i zawsze są brudne jak nie wiem ale tak czy siak swoich okien do umycia mam 6 - dwuskrzydłowych, jedno trzyskrzydłowe i jedno pojedyńcze a no i w kuchni umyć muszę więc dochodzi jeszcze jedno dwuskrzydłowe. Jutro przyjedzie mój brat z bratową to pomogą nam położyć wykładzinę w kuchni i pomyć szafki kuchenne więc tyle będę miała z głowy, no a potem już wpadnę w trans :-D

[ Dodano: 2009-12-18, 11:32 ]
No więc tak, wszystkie okna w mojej części domu pomyte od wewnątrz bo niestety od zewnątrz mróz nie pozwala ich ruszyć, ale przetarłam na sucho, świeżuśkie firaneczki wiszą, dywany poprane, półki poprzecierane, podłogi pomyte. Wczoraj doprowadziłam do ładu starą kuchnię, w której teraz mamy taki trochę składzik, posprzątałam moją łazienkę i mogę z dumą rzecz, że jedna połowa domu lśni czystością. Zaraz po obiedzie zabieram się za porządki u taty, okien jak wspominałam myła nie będę, ale firanki wymienię no i muszę kupić płyn do prania dywanów bo dywan w salonie błaga o litość. No i zostanie kuchnia, ganek i łazienka taty. A od poniedziałku zaczynam gotowanie :mrgreen:
"Dokąd brnie ten banał, ta proza życia? Po co to, czy tym właśnie chcesz oddychać? Zwolnij i przekonaj się o co tutaj chodzi. Może właśnie coś ucieka a życie za nos Cię wodzi?"

#179 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 11:57

posprzatane prawie wszystko
jeszcze okna przemyć raczej tylko od wewnatrz ;/
uprać firanki i zasłony
zrobić ozdoby na choinke :-P

mycie glazury w lazience

łazienka zajmie sie mąz :-P ( ps. czym myjesz?? )
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#180 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 14:25

Biorę się za świąteczne porządki od poniedziałku.Firanki mam poprane ,to już plusik. :-)
Najwięcej roboty to w łazience.Mycie glazury,nie cierpię,ale trzeba. :-/