Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

świąteczne porządki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
258 odpowiedzi w tym temacie

#1 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 05 kwietnia 2007 - 09:27

No właśnie dziewczyny, jak to jest u Was z tym sprzątaniem? Czy ogarnia Was mania porządkowania, odkurzania, rozliczania się ze starymi niepotrzybnymi rzeczami przed tymi wiosennymi świętami? Czy nie przykładacie do tego wagi? A może dużo mówicie o sprzątaniu i się go boicie, a gdy przyjdzie co do czego do kilka godzin i cały domek błyszczy?

Ja teraz jestem nie do końca na swoim, więc tak jakos wielkiego zapędu nie mam. Fakt - przyjście wiosny zmobilizowało mnie do zabrania się za ogólne porządki, kurtki zimowe poszły do pralni, zimowe ciuchy, szlaiki, czpaki idą na dno szafy. Jutro umyję okna, odkurzę, pościeram kurzę, ale bez szaleństwa. Wielkiego sprzątania w tym roku nie będzie. Mieszkanko odświeżę, postawię moje ulubione tulipanki i będzie ładnie :-) A i take całe święta spędzę u rodziców i teściów.

Aha. I jeszcze jedno: czy Wasze połówki w jakikolwiek sposób angażują się w świąteczne przygotowania? Czy Wam pomagają?
Ja teraz mam wolne, mąż pracuje, więc sama sobie ze wszystkim poradzę.
Ale drobnostki należą i tak do niego: musi kupić jutro tulipany i bukszpan do koszyczka ;-)
U moich rodziców to tata jest odpowiedzialny za całe zakupy.

Jak u Was??

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#2 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 05 kwietnia 2007 - 21:23

jak to jest u Was z tym sprzątaniem?

Ja ogólnie nienawidzę sprzątać... Brrrr... A ponieważ dodatkowo, jeszcze na swoim nie jestem więc sprzątanie też nie będzie wielkie,mama zresztą w tym roku też nie planuje szaleństwa ze sprzątaniem więc nie będzie mnie gonić :D wiadomo, trzeba odkurzyć, kurze zetrzeć, ale to raczej jak takie normalne sprzątanko ;) obowiązki moje to tylko z mamusią zrobić ciacha i sałatki :)

czy Wasze połówki w jakikolwiek sposób angażują się w świąteczne przygotowania? Czy Wam pomagają?

Mi nie, bo jeszcze razem nie mieszkamy, ale mama go tam goni do roboty z tego co wiem, więc chyba nie jest z nim tak najgorzej jeszcze :D

#3 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 07 kwietnia 2007 - 14:30

inne dziewczyny albo w ogóle nie sprzątają i wstyd im się przyznać :-P albo tak mocno sprzątają, że nie mogą się nawet na chwilkę dorwać do komputera i nam o tym opowiedzieć. ja tak jak pisałam, tak też zrobiłam. w mieszkanku sympatycznie, świątecznie, a całe sprzątanie zajęło mi ok. 3 godzin. teraz można świętować :-D

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#4 Guest_niki_*

Guest_niki_*
  • Gość

Napisano 08 kwietnia 2007 - 08:17

sprzatanie swiateczne spadlo na mnie bo moj misio pracowal:( jedyne co pozostawilam dla niego to wieszanie firanek, ale ogolnie chyba i tak wiekszosc porzadkow sama bym zrobila , bo moj wredot do fanow sprzatania nie nalezy

#5 wardzynka

wardzynka
  • Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 10 kwietnia 2007 - 08:30

:)) i po swiatecznych porzadkach juz :)
no niestety sprzatania bylo dosc sporo jak worcilam z urlopu po dwoch tygodniach jak moj facet urzedowal samotnie to ze tak powiem troche wszystko sie zapusciolo ale poradzilam sobie ze swiateczno wiosennymi porzadkami (u mnie raczej letnimi prawie) nawet mi pomogl i podlogi pozmywal i firanki powiesil bo mi wzrostu nie dali ;/

#6 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 10 kwietnia 2007 - 10:18

firanki powiesil bo mi wzrostu nie dali

jedyne co pozostawilam dla niego to wieszanie firanek

a u mnie teżto Marcin robi i nawet się nie buntuje. wie, że mi to ciężko starsznie. ale w tym roku ta przyjemność nas ominęła, juz niedługo (mam nadzieję) się wyprowadzimy i tak jakoś nie zależało mi na tych firankach...

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#7 Little My

Little My
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 10 kwietnia 2007 - 11:10

U mnie wielkiego sprzątania nie było, tak jak zwykle plus jakieś swiąteczne akcenty typu jajeczka obrusik itd. Nie za bardzo mogę dzwigac i nawet zwykłe odkurzanie to dla mnie duży wysiłek, jak dłuzej stoję i myję gary to potem musze troche poleżec, ale trudno cieszę się ze i tak nie musze w szpitalu leżec plackiem przez pół ciąży :) muszę dbac o maleństwo żeby za szybko nie chciało wyskoczyć z brzusia ;)
Optymista wierzy, że cały świat stoi przed nim otworem, pesymista również, ale ...dobrze wie co to za otwór

#8 Guest_Kociak_*

Guest_Kociak_*
  • Gość

Napisano 10 kwietnia 2007 - 13:03

Nie za bardzo mogę dzwigac

no to dla Ciebie nie wskazane ;) w ciąży można trochę sobie odpuścić i przekazać niektóre obowiązki facetowi, który w tym czasie też nie powinien się buntować z tego powodu ;) najważniejsze jest zdrowie maleństwa :D

#9 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 13:57

a tak odswiezam temacik ;-)
uwielbiam swiateczne porzadki :-D pewnie w nastepna niedziele bede dzialac :mrgreen: bo pozniej juz czasu nie bedzie a w swieta i tak nas tu nie ma ale tradycja musi byc ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#10 Anija

Anija
  • Użytkownik
  • 2 822 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 14:05

pewnie w nastepna niedziele bede dzialac :mrgreen:

To tak jak u mnie w domku będą juz takie gruntowe porządki :D i choinka się pojawi :mrgreen:
Jestem jeszcze trochę zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić..

#11 Madzia81

Madzia81
  • Użytkownik
  • 4 508 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 15:17

pewnie w nastepna niedziele bede dzialac

ja w sobotę i niedzielę :) i ubiorę już domek w choinki, stroiki itd :) ale się cieszę :) a sprzątanie będzie delikatne, bo ledwo co zdążyłam zakończyć gruntowne remontowe sprzątanie, nie ma co szaleć ;-)

FORUM DLA MAM

img-2006082601201230.png

200901181556.png

#12 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 09 grudnia 2007 - 21:46

Uwielbiam sprzątanie tak jak Wy :D A potem jaką mam satysfakcję, jak tak ładnie wszystko wygląda :D

#13 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 09:13

a ja uwielbiam satyswakcje :P bez sprzatania bym jakos przezyła :P byleby czysto było :P

#14 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 09:43

satyswakcje

Satysfakcję ;-)

Ja zacznę porządki tak za tydzień na weekend, myślę że starczy. Udekoruję dom i ubiorę choinkę dopiero w dzień Wigilii.
Teraz mam tylko okna przyozdobione mikołajami, świecznikami i różnymi świecącymi elementami.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#15 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 10:00

ups :oops: nawet nie zauwazyłam tego byka :oops:

ja mam pomyte okna i nowiusienkie firanki powieszone juz :D dzis ide do meblowego po taką jakby komodo-półkę :P i jak mi przywiozą to juz bede miała wysprzatane :D
( przynajmniej w 1 pokoju :P

#16 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 10:04

ja mam zamiar za okna się zabrać, a tak mi sie nie chce :-/

#17 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 13:24

Ja już od soboty okna myje :-P i jeszcze nie zaczęłam. Ale od środy to już się musze wziąć bo w niedziele męża imieninki wyprawiamy także na święta od razu bedzie błysk :mrgreen: Najgorzej to się zebrac..............................

#18 Magdaru

Magdaru
  • Użytkownik
  • 3 650 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 13:49

już 2 umyłam <huraaaaa></span> jeszcze 2 zostały :-/

#19 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 10 grudnia 2007 - 13:51

boze jak ty mało okien masz :shock: