Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

świąteczne porządki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
258 odpowiedzi w tym temacie

#201 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 26 marca 2013 - 11:17

viola, ja umyłam 1 dzisiaj i dziękuję. W trakcie mi zamarzało i musiałam skrobać :mrgreen: Reszta okien poczeka na cieplejsze dni. No i muszę pamiętać aby w sobotę umyć klatkę bo moja kolej i to chyba wszystko.

#202 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 marca 2013 - 18:22

ja okna mam pomyte , jeszcze tylko podlogi, firanki itp
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#203 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 26 marca 2013 - 22:50

ja nie mam zrobione nic , mialam firanke zmienic , ale to chyba na swieta majowe zrobie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#204 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 26 marca 2013 - 23:17

Ja to nawet nie robiłam podejścia do mycia okien :lol:
Wolę żeby były jeszcze kilka dni brudne niż mam być kilka dni chora, a po drugie okna nie zając <H></span>

Poza tym chciałam sobie pościele zmienić, bo tak się złożyło, że już na nie czas :lol:
I z grubsza mam porządek :lol:
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#205 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 marca 2013 - 23:33

Ja umyłam okna w te kilka dni, kiedy było ciepło. Jakbym nie miała umytych, to w taką pogodę na pewno bym się za to nie zabierała. :->

Oprócz tego mam w mieszkaniu normalnie czysto, żadnych szczególnych porządków nie robiłam, bo i tak wyjeżdżamy do rodziców. A na wiosenne porządki przyjdzie czas, jak faktycznie będzie wiosna nie tylko w kalendarzu.

Natomiast w czwartek chyba będę myła okna u mamy. U niej nie przjedzie, że po świętach. ;-) I kolejny tydzień kataru zaliczę. <lol></span>

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#206 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 27 marca 2013 - 06:26

Mnie lekko irytuje to całe przedświąteczne sprzątanie :lol:
tak jakby się tylko na tę okazję sprzątało a tak to syf :P

My myjemy okna dobre kilka razy w roku. odkurzane mamy co 2gi dzień, prochy, mycie podłogi tak samo.
nie uznaję generalnych porządków tylko w sobotę :-P ale rozumie, że ludzie pracujący mogą nie mieć czasu na bruszenie odkurzaczem w tygodniu.

w domu mamy pomyte od miesiąca po prostu zrobiło się ciepło, słonce zaczęło się opierać o okna i było widać, że są brudne po zimie.
moja mama ma bzika na punkcie sprzątania i ja ją rozumiem :P
mieszka nas 5cioro + pies - jakbyśmy sprzątali tylko w sobotę to cały tydzien nosilibyśmy na skarpetkach syf (tym bardziej po zimie z ulic nosi się do domu wszystko: szlaka, sól itd)
no i w każdej chwili możemy mieć gości, nie wyobrażam sobie, że wchodzą do zakurzonego domu :-P wstyd!

ja nie mam zrobione nic , mialam firanke zmienic , ale to chyba na swieta majowe zrobie.

zrob to dziś ;) zajmie ci to 15 minut ;-) ;-)

#207 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 27 marca 2013 - 07:12

Mnie lekko irytuje to całe przedświąteczne sprzątanie
tak jakby się tylko na tę okazję sprzątało a tak to syf

Bez kitu, jakby trzeba było przewalić tonę gruzu :P

Ja okien nie myłam i teraz nie będę, za zimno. A tak poza tym to sprzątam co tydzień, więc bałaganu nie ma, normalne sprzątanie będzie.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#208 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 marca 2013 - 18:09

zrob to dziś zajmie ci to 15 minut

weny brak , poz tym lubie miec rowniutkie zakladki i zazwyczaj poprawiam kilka razy , bo tak wycyrklowac 6 m firanki i jeszcze zaslonki to troszke mnie schodzi.
ja mam w planach ndi pn spedzic w szlafroku przed tv albo kompm wiec lad i porzadek w kolo nie jest mi potrzebny.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#209 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 27 marca 2013 - 18:59

Heh. Ja tam świąteczne porządki kojarzę z generalnymi porządkami. Takimi, których nie robi sie na codzień czy nawet co miesiąc. Odkurzyć za szafami, ciężkimi meblami, wytrzepać dywany. Jeśli dla kogoś święta są okazją do odkurzenia, starcia kurzu czy wymycia okien to chyba nie chce wiedzieć w jakim syfie mieszka :P .

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#210 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 27 marca 2013 - 19:51

Jeśli dla kogoś święta są okazją do odkurzenia, starcia kurzu czy wymycia okien to chyba nie chce wiedzieć w jakim syfie mieszka

No to właśnie o to chodzi, że ja jako tako nie odczuwam świątecznych porządków, bo sprząta się u mnie na bieżąco, więc syfu nie ma, więc nie ma co panikować :P Co jakiś czas właściwie robi się takie generalne, ot kiedy się nabrudzi.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#211 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 marca 2013 - 21:12

U mnie także syfu nie ma na co dzień,ale powiedzmy sobie szczerze,szafek,szafy,lodówki,nie odsuwam codziennie,by tam sprzatnąc.A takie generalne,powiadam,generalne porządki trzeba robić.No nie?
Co innego przelecieć po łebkach a co innego zaglądać podczas sprzatania do najgłebszych zakamarków :-D

#212 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 27 marca 2013 - 21:24

U mnie świąteczne/ wiosenne porządki to właśnie odsuwanie szaf, sprzątanie w nich i przegląd rzeczy " do wyrzucenia". Też przemeblowania, zmiana wystroju. ;-)
Pranie dywanów, no i ogólnie takie sprzątanie dogłębne.
I to nie znaczy, że tak "lepiej" to sprzątamy tylko przed świętami. Takich akcji jest kilka w roku, ale akurat święta są fajnym pretekstem, żeby ruszyć tyłek z przyjemnością i to zrobić. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#213 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 27 marca 2013 - 21:28

U mnie świąteczne/ wiosenne porządki to właśnie odsuwanie szaf, sprzątanie w nich i przegląd rzeczy " do wyrzucenia". Też przemeblowania, zmiana wystroju.
Pranie dywanów, no i ogólnie takie sprzątanie dogłębne.
I to nie znaczy, że tak "lepiej" to sprzątamy tylko przed świętami. Takich akcji jest kilka w roku, ale akurat święta są fajnym pretekstem, żeby ruszyć tyłek z przyjemnością i to zrobić.

Dokładnie,nie widze problemu w tym wszystkim.Każdy sprzata tak jak i kiedy mu pasuje.Odkad pamietam w mlodości przed świetami zajete trzepaki i masowe pielgrzymki mieszkańców do trzepania dywanów. :mrgreen:

#214 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 marca 2013 - 22:24

Ja akurat przed wielkanocą nie robię jakiś specjalnyc porządków,bo generalne sprzątanie włącznie z odsuwaniem mebli zaliczam w wakacje i zimowe ferie-taka mała tradycja. każdy robi po swojemu. okna myłam przed wigilia-koszmarnie się mazały,zaraz wielkanoc a tu pogoda identyczna. Dlatego oopuszczam robię okna,umyję jak słonko da znak życia.

#215 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 28 marca 2013 - 10:10

Ja mam podobnie jak Tori. owszem, sprzatam przed swietam ale to nie sa generalne porzadki
Okna myje co miesiac, firanki zmieniam co miesiac , podlogi myje co 2 dzien a odkurzam kazdego dnia - wiec... sila rzeczy mam czysto.

zmiana wystroju.

ale ze tak ogolnie czy tak typowo swiatecznie ? bo to owszem, wiecej kwiatow ktore kocham , jakas dekoracja swiateczna ale ze kupuje nowy np. dywan
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#216 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 28 marca 2013 - 10:25

Okna myje co miesiac, firanki zmieniam co miesiac , podlogi myje co 2 dzien a odkurzam kazdego dnia - wiec... sila rzeczy mam czysto.

my niby też, ale u nas się pali węglem w domu, więc siłą rzeczy jakbyśmy nie sprzątały to po zimie i tak mamy syf niemożliwy. i niby umyłam ściany gdzie się dało, sufity też, ale jak się zakończy sezon grzewczy będzie trzeba znowu skakać po stołach i meblach, żeby każdy zakamarek na nowo wypucować, bo dopiero co w poniedziałek do 1 w nocy latałam ze szmatą (nawet karnisze ściągałam i w wannie czyściłam) a już jest pełno syfu wszędzie <bezradny></span>
ja się nie mogę doczekać aż wyniosę kukastlę do piwnicy i będę mogła NAPRAWDĘ posprzątać :roll:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#217 kobi

kobi
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 29 marca 2013 - 22:20

Ja bardzo lubie świąteczne porządki i świąteczne tradycje.

#218 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 30 marca 2013 - 23:32

U mnie w domu jakoś nigdy nie praktykowało się specjalnych świątecznych porządków. Generalne sprzątanie, czyli całe to odsuwanie mebli, mycie okien itd. zdarza się dobrych kilka czy kilkanaście razy w roku i święta nie są jakimś specjalnym pretekstem do tego.

#219 jadwinia

jadwinia
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 31 marca 2013 - 12:06

Ja w ciągu roku nie mam aż takiej mobilizacji, więc święta są bardzo dobrym pretekstem do zrobienia tego typu porządków, zwłaszcza, że w tym czasie i to prędzej urlop w pracy dostanę niż w innym okresie ;P

#220 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 28 marca 2014 - 00:11

Chociaż jeszcze trochę czasu... to już zaczęłam ostro sprzątać. Okna już wymyte, dziś generalne porządki w kuchni i szafkach, ostatnio wysprzątałam cały pokój, odsuwając nawet meble. Najgorzej się za to zabrać, potem już leci... ;)

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''