Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z trądzikiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
321 odpowiedzi w tym temacie

#221 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 25 grudnia 2009 - 17:58

amoramor, ja też stosowałam diane 35 i rónież zaczęłam brać je przez cereę. Brałam je prawie 2 lata, efekt był świetny ale mimo to powinnaś także stosować inne zewnętrzne leki przeciwtrądzikowe bo samo diane może sprawy nie załatwić, z reztą dermatolog powinien Ci wszystkko na ten temat powiedzieć. ;-)

#222 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 25 grudnia 2009 - 22:20

mimo to powinnaś także stosować inne zewnętrzne leki przeciwtrądzikowe

czyli masz na myśli maści takie specjalistyczne? czy po prostu kosmetyki do cery trądzikowej i tłustej dostępne w drogeriach? ;> Ty używałaś takich?

bo ogólnie nie wiem czy jest to wina Diane czy zimnego powietrza na zewnątrz ale od kilku dni mam bardzo suchą skórę, po umyciu taką ściągniętą i nawet zaczyna mi schodzić i się łuszczyć (takie wałeczki mi się robią) choć mimo to troszkę się przetłuszcza i świeci w ciągu dnia, ale o wiele mniej niż np miesiąc temu..
tylko, że kurcze jak nakładam krem nawilżający co on zatyka mi pory i zaczyna się pojawiać więcej krostek :-( i nie wiem co mam z tym robić <bezradny></span>

jakich używałyście lub używacie kremów nawilżających do cery trądzikowej lub tłustej? możecie jakieś polecić? byłabym bardzo wdzięczna :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#223 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 grudnia 2009 - 22:57

jak nakładam krem nawilżający co on zatyka mi pory i zaczyna się pojawiać więcej krostek :-(

a na pewno on jest nawilżający? a nie dodatkowo tłusty, bądź półtłusty?

jeżeli dermatolog nie zaleci ci żadnych maści specjalistycznych - stosuj podstawowe kosmetyki. lekarz najlepiej ci powie czego powinnaś używać, bez zgadywanek co wystarczy a co nie ;-)

pisałam o jednym kremie tu: ziaja-vt1462,105.htm

o tym: Dołączona grafika bardzo lekki, fajny, do tej pory używam, spróbuj, i jak ognia unikaj tłustych i półtłustych kremów

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#224 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 22:17

nie(d)oceniona, kurcze powiem Ci, że szukałam tego kremu w drogeriach i nie mogłam znaleźć <bezradny></span> kupiłam więc również z Ziaji http://www.domzdrowi...ct/41211/kind/3 o taki :) jak na razie chyba nie zatyka porów, więc może uda mi się go poużywać nieco dłużej ;-)

ale mam do Was jeszcze jedno takie pytanko: czy w tej 7dniowej przerwie w braniu diane35 nie następuje totalne pogorszenie cery? no bo przecież skoro nie przyjmuje się przez tyle dni tabletki (która ma w sobie hormony) to czy organizm nie wariuje i nie działa z nasiloną siłą?
pytam bo jutro biorę ostatnią tabletkę z pierwszego opakowania i bardzo się boję o te 7 dni przerwy :(

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#225 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 10:13

no bo przecież skoro nie przyjmuje się przez tyle dni tabletki (która ma w sobie hormony) to czy organizm nie wariuje i nie działa z nasiloną siłą?

nic takiego nie występuje,to wszystko jest tak skonstruowane że w czasie tej 7dniowej przerwy w organizmie utrzymuje się odpowiednie stężenie hormonów. Bo przecież gdyby tak nie było, to nie było by ochrony antykoncepcyjnej w czasie przerwy..
także amoramor głowa fo góry, przestań się stresować dziewczyno bo będzie wszystko dobrze tylko odrobinę cierpliwości... ;-)

#226 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 13:58

mloda, dziękuje Ci kochana :*
jak widzisz ja to taka panikara jestem czasem, że hej ;-) więc potrzebuję takich osób jak np Ty, które mnie uspokoją :)
a po prostu na temat mojej cery mam totalnego fioła, bo wiele przez nią przeszłam i boję się jak cholera, żeby mój stan psychiczny nie powrócił :(

Bo przecież gdyby tak nie było, to nie było by ochrony antykoncepcyjnej w czasie przerwy..

oczywiście jak teraz to napisałaś to uświadomiłam sobie, że moje obawy były co najmniej dziwne i nie przemyślane do końca ale jak czasem sobie coś 'wkręcę' to panika bierze górę :P
jeszcze raz dzięki :) postaram się tym nie denerwować :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#227 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 14:03

żeby mój stan psychiczny nie powrócił :(

będzie wszystko dobrzxe, tylko wrzuć na luz :-D

ale jak czasem sobie coś 'wkręcę' to panika bierze górę :P

rozumiem, wiem jak to jest ;-)

postaram się tym nie denerwować :)

no i o to chodzi ;-) musisz się uzbroic w cierpliwość, bo leczenie trądziku to walka na tygodnie i miesiące ale mam nadzieję, że wreszcie doczekasz efektów tak jak ja :-)

#228 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 14:07

musisz się uzbroic w cierpliwość, bo leczenie trądziku to walka na tygodnie i miesiące ale mam nadzieję, że wreszcie doczekasz efektów tak jak ja

przyznam, że ja z tym walczę już ok 7 lat... przeszłam 2 kuracje antybiotykami, jedną izotekiem, kilka zabiegów kosmetycznych i wysmarowałam się kilogramami maści.. ale efekty i stan mojej skóry do tej pory mnie nie zadowala :(
także sama rozumiesz, że po tylu latach moja cierpliwość pomału się kończy.. bo momentami jest wszystko dobrze, przychodzi jakiś okres czasu kiedy wszystko się psuje na tej buzi i 'zabawa' zaczyna się od nowa.. :-?
dlatego zdecydowałam się na kurację hormonami jako można powiedzieć ostatnią deskę ratunku <bezradny></span>
dlatego cieszę się, że trafiłam na to forum i mogę się tu z kimś podzielić moimi obawami i posłuchać rad mądrzejszych kobiet :)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Don't you like you? 

#229 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 14:19

przyznam, że ja z tym walczę już ok 7 lat..

ja tez z nim walczyłam latami i dopiero tabsy pomogły

#230 Mafka

Mafka
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 04 lipca 2010 - 11:54

Znacie jakieś skuteczne sposoby na trądzik? Szukam specyfiku, który nie wysuszy mi cery, ale pomoże z walką z wypryskami :(

#231 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 04 lipca 2010 - 12:25

Mafka, jakbys nie zauważyła, cały temat jestem temu poświęcony, więc wystarczy trochę chęci, by go przeczytać ;)

#232 iwonach1

iwonach1
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 07 października 2010 - 20:13

ja mam od zawsze problem z trądzikiem mimo, ze juz dawno przechodziła okres dojrzewania to nadal walczę z tradzikiem. oprócz przemywania twarzy tonikami do cery tradzikowej to wzięłam sie na sposób i zaczęłam stosować też pianke panthenol spray tę sama co na oparzenia wklepuje ją na twarz i ranki ładnie goja się i cera nabiera "wyglądu" :-D polecam

#233 werkaa

werkaa
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 14 października 2010 - 12:33

iwonach1- z tym panthenolm co piszesz to powiem Ci, ze dobrze pomyślane, bo przecież panthenol jest dodatkiem do wielu kremów

#234 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 19:38

panthenol goi różne rany, bardziej jest polecany przy poparzeniach np slonecznych

jeżeli macie problemy z trądzikiem to radzę na początek zrobić badania na obecność rożnych bakterii, robaczków i innych badziewi ..możliwe, że przyczyna tkwi głębiej wewnątrz nas
Dołączona grafika

#235 szczurzyca

szczurzyca
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01 czerwca 2012 - 16:41

ja też mam problemy z trądzikiem od dłuższego czasu i stosuję Acnefan, bardzo mi pomaga, jest niedrogi, poleciła mi go pani dermatolog, no ale na każdego działa co innego

#236 Aniusia

Aniusia

Aniusia

• Użytkownik
  • 568 postów

Napisano 04 czerwca 2012 - 10:34

mam 36lat i do tej pory jak tylko @ się zjawia to taki mi trądzik wyskakuje na twarzy i to w takich msc że widac z kilometra i ciężko go ukryć <bezradny></span>
teraz zmieniłam anty które podobno likwiduja takie problemy jak łojotok skóry i zmiany trądzikowe, przetłuszczanie się włosów- niby kuracja jest widoczna po 4msc zobaczym bo licze na to .Teraz 2tyg w msc mam trądzik bo zanim zejdzie to zawsze trwa :evil: :evil: :evil:
Dołączona grafika

#237 szczurzyca

szczurzyca
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 czerwca 2012 - 11:04

jeszcze chciałam się wypowiedzieć nt trądziku:
oprócz tego, że smaruję się Acnefanem, myję buzię żelem antybakteryjnym kupionym w rossmannie i łykam vit b complex i efekty są:
pozdrawiam

#238 pustynna

pustynna
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 19:01

Miałam trądzik, stosowałam Silicosan, efekty były raczej średnie, ciężko też się to zmywało. Pomogła mi maść cynkowa stosowana punktowo. Kosztuje tylko 2,50 w aptece a naprawdę pomaga. :P
Trzeba mi nowych skrzydeł, nowych dróg potrzeba... J. Słowacki

#239 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 25 czerwca 2012 - 19:34

Ja zawsze miałam problem z trądzikiem. Stosowałam wszystko po kolei. Nic nie dawało rewelacyjnego efektu. Powiem szczerze, że moje problemy się skończyły jak przestałam chodzić do dermatolog. Stwierdziłam, że nie ma po co skoro nic nie pomaga.

Takie coś jak Zineryt miałam na receptę, płyn na bazie alkoholu (mozna kupić w aptece podróbę tańszą) nawet działał. Wysuszał dobrze. Reszta maści o d*** rozbić :-|

#240 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 09 lipca 2012 - 09:06

Dziewczyny a słyszałyście o Polskiej Papce do cery trądzikowej ( Firma Jadwiga) ??? Poleciła mi to kosmetyczka, i to był strzał w 10! mimo, że moja kuracja trwa dopiero 3 dzień to efekty są bardzo widoczne!!... Nie wiem czy można to zakupić w aptece, przynajmniej w tych u mnie nie można... I zamówiłam to na necie. Spróbujcie może tego, poczytajcie opinie( a w większości ma dobre). Ja też się nałykałam antybiotyków, nabrałam wszystkich maści i nic... :-/ dopiero to daje rezultaty . Naprawde polecam

iv09i09kftvt0mdm.png