Problem z trądzikiem
Napisano 25 grudnia 2009 - 17:58
Napisano 25 grudnia 2009 - 22:20
czyli masz na myśli maści takie specjalistyczne? czy po prostu kosmetyki do cery trądzikowej i tłustej dostępne w drogeriach? ;> Ty używałaś takich?mimo to powinnaś także stosować inne zewnętrzne leki przeciwtrądzikowe
bo ogólnie nie wiem czy jest to wina Diane czy zimnego powietrza na zewnątrz ale od kilku dni mam bardzo suchą skórę, po umyciu taką ściągniętą i nawet zaczyna mi schodzić i się łuszczyć (takie wałeczki mi się robią) choć mimo to troszkę się przetłuszcza i świeci w ciągu dnia, ale o wiele mniej niż np miesiąc temu..
tylko, że kurcze jak nakładam krem nawilżający co on zatyka mi pory i zaczyna się pojawiać więcej krostek
jakich używałyście lub używacie kremów nawilżających do cery trądzikowej lub tłustej? możecie jakieś polecić? byłabym bardzo wdzięczna
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 25 grudnia 2009 - 22:57
a na pewno on jest nawilżający? a nie dodatkowo tłusty, bądź półtłusty?jak nakładam krem nawilżający co on zatyka mi pory i zaczyna się pojawiać więcej krostek
jeżeli dermatolog nie zaleci ci żadnych maści specjalistycznych - stosuj podstawowe kosmetyki. lekarz najlepiej ci powie czego powinnaś używać, bez zgadywanek co wystarczy a co nie
pisałam o jednym kremie tu: ziaja-vt1462,105.htm
o tym:
bardzo lekki, fajny, do tej pory używam, spróbuj, i jak ognia unikaj tłustych i półtłustych kremów
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 02 stycznia 2010 - 22:17
ale mam do Was jeszcze jedno takie pytanko: czy w tej 7dniowej przerwie w braniu diane35 nie następuje totalne pogorszenie cery? no bo przecież skoro nie przyjmuje się przez tyle dni tabletki (która ma w sobie hormony) to czy organizm nie wariuje i nie działa z nasiloną siłą?
pytam bo jutro biorę ostatnią tabletkę z pierwszego opakowania i bardzo się boję o te 7 dni przerwy
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 03 stycznia 2010 - 10:13
nic takiego nie występuje,to wszystko jest tak skonstruowane że w czasie tej 7dniowej przerwy w organizmie utrzymuje się odpowiednie stężenie hormonów. Bo przecież gdyby tak nie było, to nie było by ochrony antykoncepcyjnej w czasie przerwy..no bo przecież skoro nie przyjmuje się przez tyle dni tabletki (która ma w sobie hormony) to czy organizm nie wariuje i nie działa z nasiloną siłą?
także amoramor głowa fo góry, przestań się stresować dziewczyno bo będzie wszystko dobrze tylko odrobinę cierpliwości...
Napisano 03 stycznia 2010 - 13:58
jak widzisz ja to taka panikara jestem czasem, że hej
a po prostu na temat mojej cery mam totalnego fioła, bo wiele przez nią przeszłam i boję się jak cholera, żeby mój stan psychiczny nie powrócił
oczywiście jak teraz to napisałaś to uświadomiłam sobie, że moje obawy były co najmniej dziwne i nie przemyślane do końca ale jak czasem sobie coś 'wkręcę' to panika bierze góręBo przecież gdyby tak nie było, to nie było by ochrony antykoncepcyjnej w czasie przerwy..
jeszcze raz dzięki
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 03 stycznia 2010 - 14:03
będzie wszystko dobrzxe, tylko wrzuć na luzżeby mój stan psychiczny nie powrócił
ale jak czasem sobie coś 'wkręcę' to panika bierze górę
rozumiem, wiem jak to jest
postaram się tym nie denerwować
no i o to chodzi
Napisano 03 stycznia 2010 - 14:07
przyznam, że ja z tym walczę już ok 7 lat... przeszłam 2 kuracje antybiotykami, jedną izotekiem, kilka zabiegów kosmetycznych i wysmarowałam się kilogramami maści.. ale efekty i stan mojej skóry do tej pory mnie nie zadowalamusisz się uzbroic w cierpliwość, bo leczenie trądziku to walka na tygodnie i miesiące ale mam nadzieję, że wreszcie doczekasz efektów tak jak ja
także sama rozumiesz, że po tylu latach moja cierpliwość pomału się kończy.. bo momentami jest wszystko dobrze, przychodzi jakiś okres czasu kiedy wszystko się psuje na tej buzi i 'zabawa' zaczyna się od nowa..
dlatego zdecydowałam się na kurację hormonami jako można powiedzieć ostatnią deskę ratunku
dlatego cieszę się, że trafiłam na to forum i mogę się tu z kimś podzielić moimi obawami i posłuchać rad mądrzejszych kobiet
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Napisano 03 stycznia 2010 - 14:19
ja tez z nim walczyłam latami i dopiero tabsy pomogłyprzyznam, że ja z tym walczę już ok 7 lat..
Napisano 04 lipca 2010 - 11:54
Napisano 04 lipca 2010 - 12:25
Napisano 07 października 2010 - 20:13
Napisano 14 października 2010 - 12:33
Napisano 01 czerwca 2012 - 16:41
Napisano 04 czerwca 2012 - 10:34
teraz zmieniłam anty które podobno likwiduja takie problemy jak łojotok skóry i zmiany trądzikowe, przetłuszczanie się włosów- niby kuracja jest widoczna po 4msc zobaczym bo licze na to .Teraz 2tyg w msc mam trądzik bo zanim zejdzie to zawsze trwa
Napisano 12 czerwca 2012 - 11:04
oprócz tego, że smaruję się Acnefanem, myję buzię żelem antybakteryjnym kupionym w rossmannie i łykam vit b complex i efekty są:
pozdrawiam
Napisano 25 czerwca 2012 - 19:01
Napisano 25 czerwca 2012 - 19:34
Takie coś jak Zineryt miałam na receptę, płyn na bazie alkoholu (mozna kupić w aptece podróbę tańszą) nawet działał. Wysuszał dobrze. Reszta maści o d*** rozbić
Napisano 09 lipca 2012 - 09:06