Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Kosmetyki godne polecenia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
676 odpowiedzi w tym temacie

#481 katarzyna_kilar

katarzyna_kilar
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 12:41

Polecam mus do ciała Perfecta z masłem shea i białą perła. Rewelka!

usunięte przez moderatora

#482 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 27 stycznia 2014 - 22:57

mam sporo takich kosmetyków, jeśli chodzi np. o tusze do rzęs to uwielbiam te max factor, najczęściej używam, kremy do cery dojrzałej (dla pań po 40tce), mój ulubiony to yonelle, jak sobie coś przypomnę to dopiszę :)

#483 Maddie77

Maddie77
  • Użytkownik
  • 158 postów

Napisano 28 stycznia 2014 - 11:52

Na pewno pianka do mycia twarzy z Avonu :) Jeszcze bardzo sobie chwalę czarny eyeliner z wibo.

#484 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 29 stycznia 2014 - 07:11

Na pewno pianka do mycia twarzy z Avonu
Zielone opakowanie? Solutions? Też ją bardzo lubię :)

nixqp2.png

#485 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 30 stycznia 2014 - 14:28

Kocham kosmetyki,uwielbiam gdy pięknie pachną,mają efektowne opakowanie i są skuteczne.Używałam różnych z różnych firm...mijały lata i doszłam do wniosku,że nasze rodzime produkty i w tej dziedzinie nie odbiegają od tych zagranicznych,więc czemu nie wspierać polskiego przemysłu i firm,które są rzetelne,znane od lat i godne zaufania?Dlaczego mam ufać obcym?I wróciłam do Ziaji,Miraculum,Celii i innych...lubię kremy DrEris,produkty Sorai,Kolastyny i Bielendy też nie są złe a jest dużo więcej polskich firm kosmetycznych,jest w czym wybierać,toteż wybieram.Lubię zmywać makijaż płynem micelarnym...teraz mam na tapecie oliwkowy z Ziaji,krem na dzien i na noc z DrEris i krem do rąk z Bielendy.Kusi mnie krem CC z Bielendy.Szampony i mydła oraz żele pod prysznic też polskie mam.Kosmetyki kolorowe mam z Celii,Yoko,Vipery ostatnio Bell.Do włosów Joanna,niestety farby do włosów używam z Welli.

#486 pannamonika

pannamonika
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 21:49

Bardzo powoli przywiązuję się do kosmetyków, więc jeśli już coś spełnia w pełni moje oczekiwania, to trzymam się go kurczowo ;> jak np. maskara All in one ... i ich boska baza pod cienie :-)

#487 Mala__Di

Mala__Di
  • Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 05 lutego 2014 - 11:41

Polecam balsam Palmer's - skóra po nim jest przyjemnie gładka :)

#488 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 19:45

gogi - zgadzam się z Tobą, jest kilka fajnych polskich marek i myślę, że warto je wspierać bo nie odbiegają jakością od zagranicznych firm a nie raz są lepsze :) (np. wspomniany przeze mnie wcześniej yonelle to polska marka), też używam kosmetyków ziaji

#489 katarzyna_kilar

katarzyna_kilar
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 13 lutego 2014 - 10:56

Ostatnio odkryłam cudowną piankę do golenia nóg o zapachu brzoskwiniowym. Jest super.

usunięte przez moderatora

#490 deni

deni
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 24 lutego 2014 - 21:49

Rewelacyjne są kosmetyki ze Świt Pharmy, to polska firma, nie we wszystkich sklepach można je dostać, a jak są to nie pełny asortyment, ale z tych co próbowałam to każdy był strzałem w 10.

Z takich dla mnie najciekawszych (by nie wymieniać wszystkich) to polecę skarpetki i rękawiczki nawilżające na stopy i dłonie - rewelacja! Super miękka skóra jest po nich, do tego nawilżona i odżywiona. Te skarpetki mają mocznik więc są super na twarde pięty i odgiotki. Polecam z czystym sercem.

#491 baaasia

baaasia
  • Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 05 marca 2014 - 13:30

lubię polskie kosmetyki :) warto wspierać nasz lokalny biznes a nie kupować tylko zagraniczne bo nasze polskie też potrafią być bardzo dobre!

#492 Suzi

Suzi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 09:29

Ja używałam też kosmetyków Ivostin, ale przerzuciłam się na dermokosmetyki z firmy Cetaphil. Jestem z nich mega zadowolona. Szczególnie polecam Cetaphil DA Ultra jest to krem intensywnie nawilżający, ja ma skórę wrażliwą i często wysuszającą się i u mnie ten krem zdał egzamin. Mam też z tej serii emulsję micelarną do mycia i balsam do ciała.

#493 RóżaBurza

RóżaBurza
  • Użytkownik
  • 40 postów
  • Wzrost:168
  • Włosy:Brązowe (teraz pół czerwonych :) )
  • Stan:wolna
  • Nastrój:Skołowana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 kwietnia 2014 - 23:07

Zgadzam się @ baaasia . Tyle fajnych polskich firm na rynku, z dobrymi kosmetykami i niskimi cenami : Iwostin, Floslek, L'Biotica, Chantal, Bell, Ziaja, Pharmaceris. 

#494 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 maja 2014 - 07:57

Poszukuje rózu w kremie ....dobrego . Moze ktos cos polecic ??? 

a najlepiej dostepnego w rosmanie :)

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#495 plinkq

plinkq
  • Użytkownik
  • 262 postów

Napisano 06 maja 2014 - 09:38

Zgadzam się @ baaasia . Tyle fajnych polskich firm na rynku, z dobrymi kosmetykami i niskimi cenami : Iwostin, Floslek, L'Biotica, Chantal, Bell, Ziaja, Pharmaceris. 

I jeszcze Bielenda - linia profesjonalna jest wspaniała: arbuzowy peeling i krem na cellulit do ciała, krem z kwasem hialuronowym do twarzy, czy kremik matujący - ekstra i będę je sławić na wieki ;)

#496 Aneczka

Aneczka
  • Użytkownik
  • 1 325 postów

Napisano 06 maja 2014 - 22:07

ja ostatnio podkradam krem .... mojemu dziecku i to jest strzał w 10 dla mojej cery i dla mnie alergika uczulonego na wszystko nawet na to co teoretycznie jest hypoalergiczne. Ten cud kosmetyczny to krem BAMBINO :)

Dołączona grafika

#497 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 08 maja 2014 - 22:56

Dla Pań któe chciałyby szybko sprawić aby ich karnacja na twarzy była ciemniejsza polecam chsteczki samoopalające dax sun - świetny, podręczny wynalazek.

A nawilżenie mojej skóry zawdzięczam balsamowi do ciała i twarzy cetaphil, świetnie nawilżają.

#498 Suzi

Suzi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 09 maja 2014 - 09:36

Dla Pań któe chciałyby szybko sprawić aby ich karnacja na twarzy była ciemniejsza polecam chsteczki samoopalające dax sun - świetny, podręczny wynalazek.

A nawilżenie mojej skóry zawdzięczam balsamowi do ciała i twarzy cetaphil, świetnie nawilżają.

Chusteczki samoopalające? Co to za wynalazek? Ja mam jakoś złe doświadczenia z takimi środkami samoopalającymi..plamy i nieprzyjemny zapach :(

#499 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 09 maja 2014 - 10:13

aby ich karnacja na twarzy była ciemniejsza polecam chsteczki samoopalające dax sun - świetny, podręczny wynalazek.
Można je stosować do całego ciała. Ja jednego roku użyłam na Sylwestra, ale przyznam szczerze, że odcień nie był zbyt ładny.

Chusteczki samoopalające? Co to za wynalazek?
Już od wielu lat jest na rynku ;) Około 1,50- 2 zł kosztuje jedna chusteczka.

nixqp2.png

#500 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 09 maja 2014 - 19:13

@Aneczka ktory? ten z cynkiem ? czy bez?? 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim