dajcie spokój.. ja rozumiem wierzyć w Boga, ale to fanatyzm...
Radio Maryja
Napisano 15 lutego 2008 - 17:19
dajcie spokój.. ja rozumiem wierzyć w Boga, ale to fanatyzm...
Napisano 15 lutego 2008 - 18:46
Napisano 15 lutego 2008 - 22:32
Ja tam wątpie żebu to tu o wiarę w Boga chodziło:)
Ja też mam wątpliwości. Raczej doszukiwałabym się tu jako elemantu spajającego te rzesze ludzi poczucia wspólnoty, o czym pisała wcześniej Jewel. Mają jakieś idee i, jak przypuszczam, bezmyślnie je głoszą, gubiąc po drodze istotę chrześcijaństwa. A Jezus mówił przecież "Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego".
Napisano 16 lutego 2008 - 17:43
Ja tam wątpie żebu to tu o wiarę w Boga chodziło:)
no jak możesz?!
Napisano 17 lutego 2008 - 14:49
A Jezus mówił przecież "Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego".
No właśnie o tym nikt już nie pamięta, albo raczej pamięta ale nic nie dociera...
Napisano 24 lutego 2008 - 22:41
ile ludzi tyle teorii
Napisano 26 lutego 2008 - 10:48
Była wręcz fanatyczką tego radia.
Do czasu.
Sama zauważyła, że w tym radio wiele jest nietolerancji.
Zauważyła to dopiero na przykładzie swojej córki, której ksiądz nie dał rozgrzeszenia.
Zapomniał,że człowiek jest niedoskonały i popełnia błędy.
Teraz sama widzi to co my już widzimy dawno.
To radio powinno przede wszystkim krzwić wiarę, miłość a tam niestety dużo krytyki pod adresem innych wyznań, poglądów, orientacji itp.
T prawda, że kościół powinien stać na straży dobra i to wymaga czasami wmieszania się w różne sfery życia.
Ale to co inne nie znaczy chyba złe prawda?
Czy ktoś jest żydem, murzynem, wierzy w Boga czy święte drzewo to i tak Bóg go kocha.
Napisano 26 lutego 2008 - 15:22
Czy ktoś jest żydem, murzynem, wierzy w Boga czy święte drzewo to i tak Bóg go kocha.
Święta prawda!
To radio powinno przede wszystkim krzwić wiarę, miłość a tam niestety dużo krytyki pod adresem innych wyznań, poglądów, orientacji itp..
A to nie jest zgodne z podstawowym przykazaniem chrześcijan. Czy więc można tą stację nazywać "katolickim głosem w twoim domu"?
Napisano 10 stycznia 2009 - 09:36
Poprostu jest nim zachwycona,uwielbia go.
I złego słowa nie da na niego powiedziec.
Napisano 25 czerwca 2011 - 21:13
Moja prababcia słucha tego radia..Od rana do wieczora.
Poprostu jest nim zachwycona,uwielbia go.
I złego słowa nie da na niego powiedziec.
Mam tak samo z babcią.
U mnie zawsze w kuchni to leci i cała moja rodzina mimowolnie tego słucha i szanuje.
Babcia chciała żebym szła do tej szkoly wyższej Rydzyka - po moim trupie!
Nie rozumiem co to radio ma na celu. Faktycznie fanatyzm ogromny... i poco do tego telewizja Trwam i sieć tel. W Rodzinie...?
Napisano 25 czerwca 2011 - 21:57
o moj boże... jak dobrze że moja rodzina tego nie słucha... że moi dziadkowie tego nie słuchają...U mnie zawsze w kuchni to leci i cała moja rodzina mimowolnie tego słucha i szanuje.
Przepraszam ale to radio kojarzy mi się z "burakami" Nie obrażając Twojej rodziny oczywiście... po protu tak mi się kojarzy ...
Napisano 25 czerwca 2011 - 23:02
Ale generalizując - albo wiocha, katolicy wierzący i praktykujący, wierzący jak cielęta (czyli ja)
albo nowocześni ludzie, wierzący w to co chcą, wybiórczo, i biorący prawdy wiary pod lupę.
Napisano 04 lipca 2011 - 09:54
Napisano 04 lipca 2011 - 10:19
Dlaczego z burakami?ale to radio kojarzy mi się z "burakami"
Moija mama np.słucha w nim ciekawej audycji,,Rozmowy niedokończone''.Całkiem fajne tematy tam poruszają.Odmawia także koronkę i różaniec wraz z tym radiem.
Napisano 04 lipca 2011 - 15:25
Przepraszam ale to radio kojarzy mi się z "burakami"
krowka17 to, że u ciebie w domu tego się nie słucha.Nie uprawnia cię do tego, żebyś nazywała innych od buraków. Każdy słucha takiego radia jakie mu się podoba.
U mojej koleżanki w domu tez rodzice słuchają radia maryja. Tak jak napisała viola
modlą się razem z tym radiem itp. Niektóre osądy zachowaj dla siebie
Napisano 08 lipca 2011 - 16:01
Napisano 08 lipca 2011 - 20:01
Napisano 10 lipca 2011 - 06:09
Napisano 10 lipca 2011 - 09:28
Nie będę owijała w bawełnę , wolę raz a konkretnie się wypowiedzieć ... to moje zdanie i pewnie nie tylko moje bo jedni to lubią a drudzy tępią to radio jak i ludzi je słuchających ... Ja nie tępię nikogo natomiast ale co chwilę słyszę rozmowy na ten temat...Każdy robi co chce jak sobie lubią posłuchać to niech słuchają ale ja osobiście mam lepsze rzeczy do robienia niż słuchania tych pierdół .... modlić to ja się będę na starość jak mi nie pozostanie nic innego do robotyKROWKA - za bardzo lubisz ostre oceny stawiac i nie szanujesz uczuc innych
Napisano 10 lipca 2011 - 09:33
Dla niektórych to jest ważne i np. Twoje "robienie innych rzeczy" jest idiotyzmem. Ja też nie jestem zwolenniczką tego radia i uważam, że powinno zostać zamknięte, bo robi tylko ludziom wody z mózgów i w większości namawia do nienawiści i ciemnoty umysłowej. Radio religijne tak jak najbardziej- ale takie które będzie się trzymało jak najdalej od polityki i osądzania, bo mam dosyć ludzi trzymających transparenty "Radia Maryja" krzyczących do kamery "wy**** ty Żydzie".Ale na prawde jest tyle rzeczy do robienia niż siedzenie z różańcem