Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Radio Maryja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#1 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 25 stycznia 2008 - 16:34

ZOBACZCIE TO
Łapie chwile ulotne jak ulotka...

Dołączona grafika

#2 impresja

impresja
  • Użytkownik
  • 519 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 16:41

Tacy pobożni ludzie a tak brzydko mówią i robią... beee

#3 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 17:03

Dziewczyny bark mi słów więc bez komentarza zachowanie tych pobożnych ludzi zostawię. <zleee></span>

#4 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 17:12

prawdziwa miłosc i tolerancja chrzescijanska jak to Ashramek napisał hahahahaha

#5 madzia88

madzia88
  • Użytkownik
  • 2 409 postów

Napisano 26 stycznia 2008 - 18:45

brak slow dziwne zachowanie tych ludzi <zleee></span>

#6 Moniika

Moniika
  • Użytkownik
  • 2 534 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 01:45

nie no to jest zenujace :-? szkoda słów :-?

#7 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 07:25

Jak latwo moze taki Rydzyk wmowic ludziom, ze on jest dobry i w ogole swiety a reszta to diably wcielone :/ Do tego antysemityzm- czego nienawidze!!

Dołączona grafika

#8 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 08:41

Jak latwo moze taki Rydzyk wmowic ludziom, ze on jest dobry i w ogole swiety a reszta to diably wcielone

Alex1511, dla mnie wszystko co ten człowiek robi jest dziwne. Całe to radio M. jest dla mnie jak jakaś sekta w Kościele.

#9 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 09:45

Bo to sie robi z tego jakis rydzykanizm
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#10 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 09:51

Ja uważam, że Ci ludzi są w porządku. Tvn to żydostwo ale nie każdy to wie, bo mają pranie mózgu przez media takie jak Polsat i Tvn.. Bardzo dużo tam prawdy zostało powiedziane.

Posłuchajcie sobie kiedyś wiadomości na Tvn a w radiu Maryja. Będąc obiektywnym zobaczycie, jak się różną. I guzik prawda, że księża prowadzą wiadomości i sieją propagandę. Ale wiem, że każdy śmieje się z RM bo to jest cool i modne, tak samo jak głosowanie na Tuska było trendy :mrgreen:
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#11 Roszpunka

Roszpunka
  • Użytkownik
  • 1 980 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 09:58

Ale wiem, że każdy śmieje się z RM bo to jest cool i modne, tak samo jak głosowanie na Tuska było trendy

Ja nie śmieję się z RM i nie uważam że to jest cool i trendy.Po prostu nie rozumiem fanatyzmu tych ludzi którzy oszczędności swojego życia przekazują Rydzykowi,uważają go za świętego i RM jest dla nich świetością. Wujek mojego męża jest takim fanatykiem że wszędzie z radiem jeżdzi,jak do kogoś w gościnę przyjeżdza to narzuca słuchanie RM bo telewizja to grzech jest. Ja się z tych ludzi nie śmieję. Po prostu żal mi ich i uważam że są słabi bo dali się omamić i wierzą nie w Jezusa tylko w Rydzyka.

#12 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 10:02

Może są fanatykami bo w Polsce jest tak beznadziejne, że może Rydzik daje im otuchy? W kogo mają pokładać nadzieje?Oni razem są, mają te same problemy. Wiele starszych ludzi jest opuszczonych a tam odnajdują zrozumienie i dobre słowo. Mi nie wadzą niczym i niech sobie żyją- krzywdy nie robią a że mówią prawdę to już inna kwestia.

Nie trzeba być fanatykiem RM żeby przekazywać swoje oszczędności: staruszki i starce, którzy nie mają własnych rodzin na wsiach przepisują księżą całe majątki.

#13 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 10:04

Ja myślę podobnie jak Roszpunka. Smiać się nie śmieję, bo nie ma z czego. Zgadzam się też z Jewel, że nieraz w Radiu Maryja więcej prawdy się usłyszy, niż gdziekolwiek indziej (nie zawsze, ale często). Tylko niezdrowy jest ten fanatyzm wokół Ojca Rydzyka. Bo niby ma on propagować chrześcijańskie wartości, a przecież zioną nienawiścią.

wierzą nie w Jezusa tylko w Rydzyka.

Własnie.

#14 impresja

impresja
  • Użytkownik
  • 519 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 13:32

Jak dla mnie to nie mam nic do Radia Maryja, jestem osoba wieżącą i mimo, że nie słucham tego radia tak samo jak nie oglądam telewizji Trwam to mimo wszystko uważam, że nie powinni sie tak zachowywać ludzie pobożni...

#15 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 15:03

ja mam dużo do RM, do prania mózgu jakie robi osobom starszym, ile kasy od nich dzięki temu wyciąga, bo myślą, że tak trzeba, nie narzekajmy, że w Polsce ejst tak źle strasznie okropnie, bo nie jest, da się normalnie żyć i zarabiać, ale większość woli się użalać niż coś zrobić, więc jeśli w rm sa podsycane te nastroje to jest jeszcze gorzej. W żadne żydowskie teorie spiskowe nie wierze, bo to najzwyklejszy antysemityzm. Nie wspomnę już o fanatyzmie. Od dawna mam takie nastawienie do RM, zanim to było jeszcze nagłośnione, może dlatego, że ten problem dotyka mnie pośrednio przez moją babcię. Uważam, że to radio wiele zła wyrządziło już i nawet dla KK, który jest postrzegany przez pryzmat radosnej twórczości Rydzyka i jego wiernych fanatyków, wierzących w niego, nie w Boga. Dla mnie to zakrawa na sektę i nic więcej.
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#16 Alex1511

Alex1511
  • Użytkownik
  • 577 postów

Napisano 29 stycznia 2008 - 14:49

Nie mialabym nigdy nic przeciwko temu radiu gdyby nie to, ze :
Propaguja antysemityz- LUDZIE CO WAM TAKIEGO ZYDI ZROBILI???

Dołączona grafika

#17 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 29 stycznia 2008 - 14:56

LUDZIE CO WAM TAKIEGO ZYDI ZROBILI???

Oj za dużo by opowiadać. Trzeba troszkę książek poczytać. Albo posłuchać ludzi z Kresów Wschodnich.

#18 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 29 stycznia 2008 - 15:58

To znaczy, że Niemców mamy nie lubić i dyskryminować, Rosjan? Bo historia, książki, opowieści dziadków? To się nazywa antysemityzm w czystym wydaniu.

#19 Nymphadora

Nymphadora
  • Użytkownik
  • 2 636 postów

Napisano 29 stycznia 2008 - 23:17

To znaczy, że Niemców mamy nie lubić i dyskryminować, Rosjan?

No właśnie, powinniśmy w takim razie bardzo wielu narodów nienawidzić, jak tak spojrzeć w historię. Ale co są winni współcześnie żyjący temu, co robili ich dziadkowie i pradziadkowie? Po co hodować w sobie nienawiść?

Jak przyjrzę się swoim korzeniom, drzewo genealogiczne i te sprawy, to jest tam sporo Żydów. Gorsza przez to jestem? :-(

#20 Madae

Madae
  • Użytkownik
  • 5 875 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 17:37

LUDZIE CO WAM TAKIEGO ZYDI ZROBILI???

Oj za dużo by opowiadać. Trzeba troszkę książek poczytać. Albo posłuchać ludzi z Kresów Wschodnich.

żydzi też ludzie....nie zrobili nic gorszego od rzeczy ktore teraz polacy robią sami sobie...
kompletnie tego nie rozumniem....to co było a nie jest.... jakby tak siegnąc w przeszłosc to kazdy kraj i nacja cos nam zrobiły ..jakas niewybaczalna krzywde..a teraz powinnismy sie sami nienawidzic chocby za to co polacy za granica robią z tymi ktorzy wyjezdzaja czesto za ostatnie pieniadze zeby cos zaropbic w tzw lepszym swiecie

a co do Radia i Tv Trwam to mimo ze robią wiele dobrych rzeczy i ze załozeniem ich głównym jest własnie to...to nie moge ich szanowac dopoki pchaja sie z buciorami w politykę,i dopóki kieruje nimi OJCIEC DYKTATOR...