Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Radio Maryja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
59 odpowiedzi w tym temacie

#21 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 17:19

Na prawdę cieszę sie, że mogę należeć do tej wielkiej wspaniałej rodziny....

<umieraam></span>

dajcie spokój.. ja rozumiem wierzyć w Boga, ale to fanatyzm...
nie ma mnie tu i nie będzie.

#22 Zielonooka

Zielonooka
  • Użytkownik
  • 3 356 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 18:46

Ja tam wątpie żebu to tu o wiarę w Boga chodziło:)
Najważniejsze spotkania odbywają się w duszy, na długo przed tym, nim spotkają się ciała...

#23 vlad

vlad
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 22:32

Agresja, wyzwiska - szok! Tak nie zachowują się chrześcijanie! Antysemityzm to już totalna przesada. Przykro mi na to patrzeć, tym bardziej, że sama jestem chrześcijanką. Fanatyzm w czystym wydaniu. Wstyd mi przynoszą ci, którzy powinni być braćmi i siostrami w wierze :-| Wyznają Jezusa jako Boga, a zapominają, a może wcale nie wiedzą, że Jezus był Żydem...

Ja też mam wątpliwości. Raczej doszukiwałabym się tu jako elemantu spajającego te rzesze ludzi poczucia wspólnoty, o czym pisała wcześniej Jewel. Mają jakieś idee i, jak przypuszczam, bezmyślnie je głoszą, gubiąc po drodze istotę chrześcijaństwa. A Jezus mówił przecież "Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego".

#24 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 16 lutego 2008 - 17:43

no jak możesz?! :D
nie ma mnie tu i nie będzie.

#25 impresja

impresja
  • Użytkownik
  • 519 postów

Napisano 17 lutego 2008 - 14:49

A Jezus mówił przecież "Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego".

No właśnie o tym nikt już nie pamięta, albo raczej pamięta ale nic nie dociera...

#26 SexyBack

SexyBack
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 24 lutego 2008 - 22:41

<bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span> <bezradny></span>

ile ludzi tyle teorii
"Nigdy nie odchodze od swojej koleiny" Leo da Vinci

#27 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 10:48

Sąsiadka mamy słuchała radia Maryja.
Była wręcz fanatyczką tego radia.
Do czasu.
Sama zauważyła, że w tym radio wiele jest nietolerancji.
Zauważyła to dopiero na przykładzie swojej córki, której ksiądz nie dał rozgrzeszenia.
Zapomniał,że człowiek jest niedoskonały i popełnia błędy.
Teraz sama widzi to co my już widzimy dawno.
To radio powinno przede wszystkim krzwić wiarę, miłość a tam niestety dużo krytyki pod adresem innych wyznań, poglądów, orientacji itp.
T prawda, że kościół powinien stać na straży dobra i to wymaga czasami wmieszania się w różne sfery życia.
Ale to co inne nie znaczy chyba złe prawda?
Czy ktoś jest żydem, murzynem, wierzy w Boga czy święte drzewo to i tak Bóg go kocha.
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#28 vlad

vlad
  • Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 26 lutego 2008 - 15:22

Czy ktoś jest żydem, murzynem, wierzy w Boga czy święte drzewo to i tak Bóg go kocha.

Święta prawda! :-) O ile zakladamy, że Bóg istnieje (pewnie nie wszyscy na forum zgodzą się z tym). Ja jednak doświadczyłam obecności Boga i jestem przeświadczona, że On jest, więc twierdzę, iż kocha... :-D

To radio powinno przede wszystkim krzwić wiarę, miłość a tam niestety dużo krytyki pod adresem innych wyznań, poglądów, orientacji itp..

A to nie jest zgodne z podstawowym przykazaniem chrześcijan. Czy więc można tą stację nazywać "katolickim głosem w twoim domu"? :-| Smutne to... Najgorsze jest to, że osoby nie związane ze środowiskiem chrześcijańskim często oceniają katolików patrząc przez pryzmat RM, a to jest bardzo krzywdzące. Mimo wszystko nie przewiduję rychłego końca działań pana Rydzyka...

#29 Madziuś

Madziuś
  • Użytkownik
  • 3 332 postów

Napisano 10 stycznia 2009 - 09:36

Moja prababcia słucha tego radia..Od rana do wieczora.
Poprostu jest nim zachwycona,uwielbia go.
I złego słowa nie da na niego powiedziec.

#30 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 21:13

Moja prababcia słucha tego radia..Od rana do wieczora.
Poprostu jest nim zachwycona,uwielbia go.
I złego słowa nie da na niego powiedziec.

Mam tak samo z babcią.

U mnie zawsze w kuchni to leci i cała moja rodzina mimowolnie tego słucha i szanuje.
Babcia chciała żebym szła do tej szkoly wyższej Rydzyka - po moim trupie! :-/
Nie rozumiem co to radio ma na celu. Faktycznie fanatyzm ogromny... i poco do tego telewizja Trwam i sieć tel. W Rodzinie...?

#31 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 21:57

U mnie zawsze w kuchni to leci i cała moja rodzina mimowolnie tego słucha i szanuje.

o moj boże... jak dobrze że moja rodzina tego nie słucha... że moi dziadkowie tego nie słuchają...
Przepraszam ale to radio kojarzy mi się z "burakami" Nie obrażając Twojej rodziny oczywiście... po protu tak mi się kojarzy ...

#32 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 25 czerwca 2011 - 23:02

No bo to się kojarzy z 'ciemnogrodem'.

Ale generalizując - albo wiocha, katolicy wierzący i praktykujący, wierzący jak cielęta (czyli ja)
albo nowocześni ludzie, wierzący w to co chcą, wybiórczo, i biorący prawdy wiary pod lupę.

#33 Al0e

Al0e
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 09:54

Radio , które teoretycznie powinno pomagać ludziom schorowanym , którzy nie mogą uczęszczać na mszy.. Ale to co robi rydzyk to jest przesada :/ Wstyd dla Polski :/

#34 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 10:19

ale to radio kojarzy mi się z "burakami"

Dlaczego z burakami????????
Moija mama np.słucha w nim ciekawej audycji,,Rozmowy niedokończone''.Całkiem fajne tematy tam poruszają.Odmawia także koronkę i różaniec wraz z tym radiem. :-)

#35 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 04 lipca 2011 - 15:25

Przepraszam ale to radio kojarzy mi się z "burakami"

krowka17 to, że u ciebie w domu tego się nie słucha.Nie uprawnia cię do tego, żebyś nazywała innych od buraków. Każdy słucha takiego radia jakie mu się podoba.
U mojej koleżanki w domu tez rodzice słuchają radia maryja. Tak jak napisała viola
modlą się razem z tym radiem itp. Niektóre osądy zachowaj dla siebie :roll: :roll:

201407101662.png

#36 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 16:01

monia66, viola, każdy wyraził tu woje zdanie... dla mnie to radio to głupota i ludzie nie mający co robić słuchają tych pierdół ... tak o po prostu :)

#37 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 08 lipca 2011 - 20:01

To krytykuj Radio a nie ludzi :lol:

#38 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 06:09

jesli ludzie sluchaja zeby sie modlić to ok , to jest dobre i nie wolno za to krytykowac . KROWKA - za bardzo lubisz ostre oceny stawiac i nie szanujesz uczuc innych . O rydzyku szkoda mowic , powiem tylko ze z ciekawosci wlaczylem tv trwam w sanatorium i coz , to co i jak tam mowia malo ma wspolnego z wiara . Dla porownani proponuje Religia tv .

#39 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 09:28

KROWKA - za bardzo lubisz ostre oceny stawiac i nie szanujesz uczuc innych

Nie będę owijała w bawełnę , wolę raz a konkretnie się wypowiedzieć ... to moje zdanie i pewnie nie tylko moje bo jedni to lubią a drudzy tępią to radio jak i ludzi je słuchających ... Ja nie tępię nikogo natomiast ale co chwilę słyszę rozmowy na ten temat...Każdy robi co chce jak sobie lubią posłuchać to niech słuchają ale ja osobiście mam lepsze rzeczy do robienia niż słuchania tych pierdół .... modlić to ja się będę na starość jak mi nie pozostanie nic innego do roboty ;) Ale na prawde jest tyle rzeczy do robienia niż siedzenie z różańcem czy na krześle i słuchanie tego idiotyzmu ....

#40 malenka

malenka
  • Użytkownik
  • 3 174 postów

Napisano 10 lipca 2011 - 09:33

Ale na prawde jest tyle rzeczy do robienia niż siedzenie z różańcem

Dla niektórych to jest ważne i np. Twoje "robienie innych rzeczy" jest idiotyzmem. Ja też nie jestem zwolenniczką tego radia i uważam, że powinno zostać zamknięte, bo robi tylko ludziom wody z mózgów i w większości namawia do nienawiści i ciemnoty umysłowej. Radio religijne tak jak najbardziej- ale takie które będzie się trzymało jak najdalej od polityki i osądzania, bo mam dosyć ludzi trzymających transparenty "Radia Maryja" krzyczących do kamery "wy**** ty Żydzie".
"So I find a reason to shave my legs Each single morning..."