Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

perfumy podróbki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
82 odpowiedzi w tym temacie

#61 Jewel

Jewel
  • Użytkownik
  • 3 742 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 12:35

free-onda nie musisz kupować perfum w drogich drogeriach, idź do Rosmanna- tam są oryginały już od 50 złotych.
"miłość jest ślepa dlatego lubi ciemność"

#62 smerfetkahh

smerfetkahh
  • Użytkownik
  • 1 292 postów

Napisano 03 kwietnia 2008 - 12:36

free-onda, ja kiedys kupilam bossa na ebay,ale nie byla zadowolona,bo sie nie trzymalo a w sumie zaplacilam tylko 11euro mniej.

#63 Dorotea

Dorotea
  • Użytkownik
  • 1 428 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 10:20

Ja kupuję tzw. esencje perfum.
Trzymają się dość długo i pachną prawie jak orginały.
12 ml kosztuje jakieś 12,00 zł.
Przyjacielem jest ten, kto wie o Tobie wszystko i nie przestaje Cię kochać

#64 Princessa

Princessa
  • Użytkownik
  • 197 postów

Napisano 04 kwietnia 2008 - 12:13

Ja proponuje żebyś kupiła tester. One zawsze są oryginalne, mało tego, dłużej i intensywniej pachną od produktów.

#65 midnight

midnight
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 23 marca 2009 - 20:22

Ja proponuje żebyś kupiła tester. One zawsze są oryginalne, mało tego, dłużej i intensywniej pachną od produktów.

no właśnie jest to jeden z królujących wszem i wobec stereotypów-testery nie pachną mocniej ani dlużej, są takie same jak produkt, a służą do przetestowania przed zakupem.
No i niestety nie jest tak, że jeśli kupisz tester to masz pewność, że to oryginał, ok, może jest mniejsze prawdopodobieństwo ,,wpadki", ale zauważyłam ostatnio pewien nurt na allegro.Oszuści wykorzystują właśnie ten pogląd i opychają w najlepsze podróby jako tester prawdziwego zapachu

#66 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 10:18

Proponuje tester.Jesli nie stac cie na duza butle,zadnych podrob.Podroba nigdy ci sie w pelni nie rozwinie na skorze.Po za ;-) ;-) tym,chyba lepiej kupic wode toalatowa ze sredniej polki np lansowana przez jakas znana osobe niz kiepski odpowiednik z bazaru.No ale to jest moje zdanie.

[ Dodano: 2009-11-06, 10:27 ]

Ja kupuję tzw. esencje perfum.
Trzymają się dość długo i pachną prawie jak orginały.
12 ml kosztuje jakieś 12,00 zł.

Prawie robi wielka roznice i podroba nigdy nie dorowna orginalowi ;-)

#67 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 17:05

Prawie robi wielka roznice i podroba nigdy nie dorowna orginalowi

pewnie ze tak ale czasem wystarczy aby apach trzymał sie kilka godzin a nie kilka dni i wtedy takie tansze perfumy sa ok.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#68 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 06 listopada 2009 - 17:27

Prawie robi wielka roznice i podroba nigdy nie dorowna orginalowi

pewnie ze tak ale czasem wystarczy aby apach trzymał sie kilka godzin a nie kilka dni i wtedy takie tansze perfumy sa ok.

A ja wolalabym kupic np fajny dezodorant lub perfumy ze sredniej polki niz jakas tam podrobe o zblizonej nazwie jak orginal.Ostatnio mialam fajna wode toaletowa panstwa Backham-Singature za 55zl (trwala i wydajna) ;-)

#69 tonx

tonx
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 25 listopada 2009 - 13:01

Podróbka nigdy nawet nie zbliży się do oryginały. Jeśli nie ma się pieniędzy to lepiej wcale nie kupować( często mi się zdarza...), przeczekać okres bessy a potem nabyć odpowiedni zapach chociażby w najmniejszym opakowaniu. Po zatem jeśli się poszpera w necie można natrafić na szereg promocji( na przykład w największym perfumeryjnym sklepie internetowym). Warto kupować oryginalne perfumy, bo tak naprawdę ich zapachu nie da się podrobić.

#70 sabonka

sabonka
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 10 grudnia 2009 - 16:45

hej!
kupiłam osttanio lacoste touch of pink za 80zł od kolegi kolegi;p mowił ze perfum jest oryginalny bo jego mama ma sklep kosmetyczny i sprzedaje znajomym po cenach hurtowych. Jednak mam wątpliwości, dziwi mnie np że pod spodem flakoniku jets napisane "dream of pink" a to jest przeciez touch of pink. poza tym naklejka naklejona jets krzywo i jedne cyfry ma jakby wydrukowane na odwrót. poza tym atomizer jest koloru czarnego a na zdjęciach na necie widzialam tylko białe. jesli ktos sie zna dokladnie na lacoste proszę dać znac a ja wyślę zdjęcia na maila. pozdrawiam

#71 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 16 kwietnia 2010 - 16:22

Wiecie,co,kupiłam dziś wodę toaletową firmy Chatlier o nazwie Fleur Bluss.Zapach delikatny i subtelny,kwiatowo-owocowy.Znajoma powiedziała mi ,że to odpowiednik Hugo Boss Femme.Wprawdzie jestem zagorzałą przeciwniczką kupowania podróbek,ale ten zapach jest niesamowity.Póki co na mojej skórze już utrzymuje się 3 i pół godzinki.

#72 katrinka37

katrinka37
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 17:15

Słyszałam o FM. Oryginalne perfumy w podrabianym flakoniku.

#73 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 18 kwietnia 2010 - 19:06

Słyszałam o FM. Oryginalne perfumy w podrabianym flakoniku.

Temat o tych perfumach mamy tutaj:
fm-group-vt230.htm
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#74 staruszka94

staruszka94
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 16:17

Jest jeden blog, cały poświęcony podróbkami z Chanel. Możesz zawsze iść do stacjonarnej drogerii porównać zapachy

#75 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 18 sierpnia 2016 - 15:32

Ja kupiłam dla siebie i dla mamy dużo odpowiedników zapachów.  Długo się trzymają, ładne opakowania, zapachy są niemal identyczne.

Nie kupiłabym oryginału, chyba, że dla samej chęci posiadania co jest jak dla mnie puste. 

#76 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 21 sierpnia 2016 - 12:17

@Wisienkowa mnie byloby szkoda wydac kilkaset zl na zapach. a odpowiedniki jak piszesz trzymaja dlugo i pachna slicznie. 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#77 anka.jonska

anka.jonska
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 08 września 2016 - 08:59

Ja dostałam kilka testerów od koleżanki i powiem wam, że jak dla mnie pachną tak samo jak te flakony na sprzedaż.

Miłego dnia ;)

#78 Mońcia!

Mońcia!

Mońcia!

• Użytkownik
  • 16 postów
  • Gadu Gadu:11536382
  • LokalizacjaToruń
  • Wzrost:167
  • Włosy:brązowe
  • Stan:to skomplikowane
  • Partner:Paweł
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 19 września 2016 - 02:24

Ja kupuje oryginaly tZn hmm zazwyczaj dostaje :) ale jestem ciekawa podrobek inchyba sie kiedys skusze ;)

#79 Adriana_ww

Adriana_ww
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 21 marca 2017 - 00:26

Czy miałyście kiedyś styczność z zamiennikami oryginalnych perfum? Jaka jest Wasza opinia i przeżycia z tego typu zapachami?
Ja ostatnio zaczęłam zamienniki w rozlewni Goia i przyznam, że pachną jak oryginalne i nawet nie wyczułam, żeby jakoś odbiegały icon_e_wink.gif
"Przetestowałam" Armani Si i Mugler Angel

#80 olivka87

olivka87
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 13 lipca 2017 - 08:52

najlepiej kupić w drogerii, wiadomo ceny tam będą wyższe. 

Albo jeśli mamy możliwość to na strefie bezcłowej, tam raczej podróbek nie ma