perfumy podróbki
Napisano 15 grudnia 2007 - 19:25
Napisano 16 grudnia 2007 - 08:30
Koniec OT
Napisano 16 grudnia 2007 - 14:01
Kiedy ten się zwęża i staje się nieskończenie mały, zamienia się w punkt.
Wtedy człowiek mówi: "To jest mój punkt widzenia"
Napisano 16 grudnia 2007 - 19:31
nie rozumię?rozwijają się na skórze
Napisano 16 grudnia 2007 - 19:33
madzia88, chodzi o to ze we flakoniku one pachna nieco inaczej...gdy spryskamy nimi skore zachodzi jakas tam reakcja i ich bukiet zapachowy zostaje wzbogacony
Napisano 16 grudnia 2007 - 19:35
Napisano 16 grudnia 2007 - 19:43
Każdy zapach opisuje się poprzez określenia zastosowanych nut:
nuta górna (głowy) to pierwsze wrażenie wywołane najbardziej lotnymi składnikami. Ma ono budzić zainteresowanie zapachem, ale trwa krótko kilka lub kilkanaście sekund.
nuta środkowa (serca) to główna nuta kompozycji, która rozwija się pod wpływem temperatury ciała dopiero po kilku lub kilkunastu minutach od naniesienia na skórę. Trwa zwykle do 2 godzin.
nuta podstawy (bazowa) ujawnia się po 20–30 minutach i jest wyczuwalna przez wiele godzin, zależnie od typu i jakości perfum.
Napisano 16 grudnia 2007 - 19:45
dzieki juz będe wiedziećTo znaczy, że po jednej godzinie pachną inaczej i po drugiej też, dlatego lepiej ponosić zapach jeden dzień i go sprawdzić. Moim ostatnim nabytkiem jest Baby doll od YSL i uwielbiam je. Dostałam je od taty, ale przed zakupem byłam z moim facetem w drogerii i popsikałam się testerem, zobaczyłam czy do mnie pasują przez cały dzień. Są boskie.
Napisano 16 grudnia 2007 - 20:15
Napisano 16 grudnia 2007 - 20:18
do profeszjonalizmu to mi pewnie sporo brakuje, ale starałam sięnooo Madziaru jako profeszjonalistka opisałanam to profeszjonalistycznie
Napisano 17 grudnia 2007 - 00:07
Co do ciuchów- ja bardzo cenię dobry ciuch i jego Qualitet.
Widać jeans za 80 zł a za 200 zł
Napisano 17 grudnia 2007 - 07:42
nie dlatego je zachwalamMadziu ja wiem, że zachwalasz perfumy FM bo z tego żyjesz
co jest złego w tych flakonikach, bo nie kumam
Napisano 17 grudnia 2007 - 10:31
przecież nie latam po znajomych i nie mówie, patrzcie jaki mam flakonik
ważne jest to, co jest w tym flakonie
Tak to prawda ale ni jest za bardzo reprezentatywny.
Magdaru powiem Ci, że jak bym nie próbowała tych perfum i czytała Twoje posty to na 100% bym się skusiła
Nie twierdzę, że perfumy FM są złe- podpasowały mi Cherry ale Paris Hilton ni jak ma się do oryginału.
Kiedyś na jakimś stoisku kupiłam Kenzo Jungle i wiecie co? Pachniały 3 dni i tak intensywnie, że ludzie kichali przy mnie. Kupiłam oryginał i nawet dnia nie pachniał
Napisano 17 grudnia 2007 - 10:58
ale przecież to nie jest ważneTak to prawda ale ni jest za bardzo reprezentatywny
ja nie mówie, że one są takie same jak oryginały, niektóre troche się róznią, ale większość jest identyczna, wiem bo specjalnie sprawdzałam w perfumeriachNie twierdzę, że perfumy FM są złe- podpasowały mi Cherry ale Paris Hilton ni jak ma się do oryginału.
no i oczywiście Ciebie Jewelku nie zmuszam do ich kupna skoro nie jesteś do nich przekonana
Napisano 17 grudnia 2007 - 11:01
Oj wazne, jest to wazne niekiedy np. gdy ma byc to prezent.ale przecież to nie jest ważneTak to prawda ale ni jest za bardzo reprezentatywny
ludzie kupują perfumy ze względu na zapach, a nie na wyglad flakonu
![]()
Ale jestem zdania, ze kazdy ma to na co go stac i tyle, kropka
Napisano 17 grudnia 2007 - 11:04
chyba tylko wtedyOj wazne, jest to wazne niekiedy np. gdy ma byc to prezent.
Napisano 17 grudnia 2007 - 11:10
Ostatnio kupiłam za 12 złotych 10 ml, prefumu firmy Escada "Magnetizm" -pachnie jak orginał choć krócej się trzyma.
A co to za firma i gdzie można kupić właśnie ten zapach? Przyznam,ze uwielbiam ten zapaszek i szukam "tańszej wersji".
Napisano 16 lutego 2008 - 21:58
a nazywa się ona Noemi Caramel czy jakoś tak heh i muszę stwierdzić że da się przeżyć
Napisano 03 kwietnia 2008 - 11:47
Na aukcjach w internecie mozna kupic niby oryginaly, ale ceny sa o wiele mniejsze niz za te same perfumy w perfumerii...
Myslicie, ze w sklepach internetowych sa oryginalne perfumy?? Niby opakowanie takie samo , a cena duzo nizsza... Slyszalam,ze podobno podrabiaja tez opakowania..
Co sadzicie?? Czy kupujecie perfumy na allgro czy e-bay? Jaka macie pewnosc,ze to beda TE same co w sklepie??
Pozdrawiam
F-O
Napisano 03 kwietnia 2008 - 11:51