Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Poznajmy się

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
907 odpowiedzi w tym temacie

#721 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 maja 2011 - 10:27

O! Fajny temat. To może i ja coś o sobie napiszę.
Na razie mówcie/piszcie mi Anonimka :lol:
Mam 26 lat, 2 lata temu ukończyłam studia, mianowicie filologię polską z dziennikarstwem. Dlaczego te studia? Wiem, że w zawodzie polonisty ciężko znaleźć pracę dlatego wybrałam specjalność dziennikarską, a studium pedagogiczne zawsze mogę sobie zrobić jak będę chciała (zawsze to o jeden kierunek więcej). Ale na to trzeba mieć pieniążki. Na razie jestem bezrobotna. Po roku od ukończenia studiów dostałam staż, byłam na nim pół roku i zdobyłam sporo doświadczenia w pracy biurowej. No ale niestety...wiadomo jak jest w dzisiejszych czasach z pracą, nie jest o nią łatwo. Dlatego ja szukam wszędzie, mogę nawet fizycznie pracować aby tylko jakiś grosz był, nie jestem wybredna :P . Często jeżdżę na tzw. prace sezonowe. Niestety w zeszłym roku z tegoż powodu zginęli moi znajomi w wypadku busa pod Nowym Miastem o czym pewnie słyszeliście :( . Rok wcześniej z niektórymi tymi osobami ja jeździłam, tym właśnie busem, z tym właśnie kierowcą :( . Gdyby nie przedłużony staż... pojechała bym tego dnia z nimi :shock:
Moje zainteresowania, pasje, hobby....hmmm... W pierwszej kolejności stawiam język angielski. Wiem, że dziwnie brzmi, że język zaliczam do zainteresowań czy hobby no ale lubię go. Nie mam żadnego certyfikatu ani nic ale miałam go w szkole średniej, potem przez 2 lata studiów i jakoś mi ten język tak utkwił w głowie, że teraz wykorzystuję każdą sytuację aby w nim się móc z kimś porozumieć. Można powiedzieć, że uczę się go na własną rękę aż w końcu wyuczę się go perfekcyjnie i może na anglistykę sobie pójdę. Jego nauka w szkole i na studiach przychodziła mi bardzo łatwo i szybko ;) .
Pozostałe zainteresowania to fotografia. Uwielbiam fotografować dosłownie wszystko od robaczków poczynając, a kończąc na krajobrazach. To moja pasja. Na razie mam jedynie zwykłą cyfrówkę ale mam nadzieję, że jak w końcu zarobię parę groszy to kupie sobie lustrzankę, to jest moje marzenie :) . Chciała bym pójść także na kurs fotografii ślubnej :lol:
Kocham zwierzęta. Kiedyś chciałam zostać weterynarzem no ale niestety nie wyszło (kwestie finansowe) :/ . Mam 2 psiaki, śliczną i cwaną kotkę, konika, krówki, króliki, a nawet drób lata mi po podwórku :P . Jaskółek już raczej nie zaliczam do moich "zasobów" podwórkowych ponieważ to już dzikie ptactwo ;) ale muszę się pochwalić, że niejednym dzikim ptactwem się zaopiekowałam jak rodzice porzucili ;) .Kiedyś miałam kilka chomików (nie na raz tylko co jakiś czas bo wiadomo, że chomiki nie żyją długo ;) ) no i zamierzam wkrótce zaopatrzyć się w kolejnego :)
Uwielbiam podróżować. Nie usiedzę czasami w domu, muszę gdzieś wybyć. Dlatego chyba mam Narzeczonego ponad 100 km ode mnie bo jak do Niego jadę to ciut świata zwiedzę ;) .
A! I interesuję się elektroniką. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Po prostu lubię grzebać ;) . Zepsuje się laptop, pralka czy cokolwiek innego to najpierw ja sama chcę coś z tym zdziałać, a jak się nie uda no to wtedy proszę tatę aby to naprawił.
Uwielbiam też telefony komórkowe. Sama mam co prawda jeden, kolekcjonerką nie jestem ale jak tylko zauważę u kogoś znajomego nowy nabytek to od razu muszę obejrzeć :P . "Pokaż mi swój telefon, a powiem Ci kim jesteś" <niemoge1></span>
Uwielbiam siedzieć przed kompem, co widać ;) . Żaden program komputerowy mi nie straszny. Trochę nad nim posiedzę ale dojdę z nim do ładu wcześniej czy później bo to lubię po prostu :)
No...to chyba tyle :lol: .

#722 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 07 maja 2011 - 10:55

no ANONIMKA to sie rozpisalas:) . To mamy czesciowo podobne zainteresowania :) . Jakie masz kroliki ? Bo ja mialem Srebrniaki francuskie i Biale kalifornijskie. Tez mialem wielkie checi byc nauczycielem historii ale balem sie jezyka rosyjskiego ze nie zdam no i kicha :( . Mnie kreca wszelkie nowinki techniczne ale bardziej tego typu co przydatne dla mnie . Przy telefonie jesli chodzi o ustawienia to nie raz wiem wiecej niz w komisie . A moze lubisz tez grac w szachy ?

#723 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 maja 2011 - 11:04

A moze lubisz tez grac w szachy

Yyyyy... na kompie czasami zagram no i jako dziecko grywałam w szachy z kuzynem :P . Ale teraz to nawet szachów nie mam :oops:

Jakie masz kroliki ? Bo ja mialem Srebrniaki francuskie i Biale kalifornijskie.

Nie wiem jak je nazwać. Raczej mieszańce :P .Kiedyś mieliśmy 50 (w tym kilkanaście akurat kalifornijskich) ale niestety padła zaraza i w ciągu tygodnia wszystkie zdechły :( . Od tamtej pory 1 albo 2, a od kilku dni mamy 3 (2 samiczki w ciąży i samczyk :D ), jedna samiczka czarna z przebłyskami brązu, druga łaciata biało szara i samczyk taki sam.

Przy telefonie jesli chodzi o ustawienia to nie raz wiem wiecej niz w komisie .

Ja mam tak samo :lol:

#724 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 07 maja 2011 - 11:46

ANONIMKA na kurniku grasz w szachy ? Ja niestety nie mam netu ale mam 2 programy szachowe w komputerze . Z krolikami to straszne ta zaraza :( wspolczuje Ci , ja tez tak mialem czasami tylko mnie to mlode padaly:( . Pare razy szczury mi sie do mlodych dostaly ale zemsta byla straszna .

#725 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 maja 2011 - 11:52

Pare razy szczury mi sie do mlodych dostaly ale zemsta byla straszna .

A weź nawet nie mów. Którejś nocy szczur dopadł się do mojej króliczki kiedyś, nic jej nie zrobił tylko... zapłodnił ją... i wyszła krzyżówka, poważnie. Króliczki z dłuższymi ogonkami i z krótszymi uszami :shock: . Niestety nie pożyły długo...

ANONIMKA na kurniku grasz w szachy ?

Tam gram w literaki ;) albo w chińczyka czasami :)

#726 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 maja 2011 - 11:57

specjalność dziennikarską

fajny kierunek ;)

Moje zainteresowania, pasje, hobby....hmmm... W pierwszej kolejności stawiam język angielski

ja siego ucze , ale pasja nie nazywam :-P .Ot, trzeba umiec.

Pozostałe zainteresowania to fotografia.

u mnie na pierwszym miejscu, mamy tu na forum watek Fotografia - zapraszamy

No...to chyba tyle

:lol: sporo. Uzdolniona w kazdej dziedzinie :-P
Miło Cie poznac :) . witamy .
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#727 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 maja 2011 - 11:58

Miło Cie poznac :) . witamy .

Dzięki :* Też witam :D

[ Dodano: 2011-05-07, 13:01 ]
A! I jeszcze lubię gotować bo z pieczeniem ciast to już kiepsko u mnie :lol:

#728 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 07 maja 2011 - 12:20

Anonimka kurcze, jakie wszechstronne zainteresowania, szczególnie ta elektryktronika mnie zadziwiła, dość nietypowo jak na dziewczynę :-P Super, że opowiedziałaś co nieco o sobie :)
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#729 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 maja 2011 - 12:26

Anonimka kurcze, jakie wszechstronne zainteresowania, szczególnie ta elektryktronika mnie zadziwiła,

Dzięki. Mam to chyba po tacie. Jestem od wszystkiego i od niczego :P

[ Dodano: 2011-05-07, 14:01 ]
A! I lubię jeszcze dbać o kondycję :) . Ćwiczę, teraz wiosną i latem jak zrobi się cieplej to zacznę biegać :lol:

#730 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 07 maja 2011 - 13:22

Anonimka ale masz szeroki wachlarz zainteresować- pewnie na nudę jako tako nie narzekasz :-)
Miło Cię bliżej poznać :-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#731 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 maja 2011 - 13:23

Anonimka ale masz szeroki wachlarz zainteresować- pewnie na nudę jako tako nie narzekasz

Nie. Można powiedzieć, że wszystko to co lubię robić i czym się interesuję to mam pod ręką ;)

#732 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 maja 2011 - 13:56

Kocham zwierzęta. Kiedyś chciałam zostać weterynarzem no ale niestety nie wyszło

A! I interesuję się elektroniką. Nie wiem jak to wytłumaczyć. Po prostu lubię grzebać ;) . Zepsuje się laptop, pralka czy cokolwiek innego to najpierw ja sama chcę coś z tym zdziałać, a jak się nie uda no to wtedy proszę tatę aby to naprawił.
Uwielbiam też telefony komórkowe. Sama mam co prawda jeden, kolekcjonerką nie jestem ale jak tylko zauważę u kogoś znajomego nowy nabytek to od razu muszę obejrzeć :P . "Pokaż mi swój telefon, a powiem Ci kim jesteś" <niemoge1></span>
Uwielbiam siedzieć przed kompem, co widać ;) . Żaden program komputerowy mi nie straszny. Trochę nad nim posiedzę ale dojdę z nim do ładu wcześniej czy później bo to lubię po prostu :)
No...to chyba tyle :lol: .

Dosłownie jakbym o sobie pisała :-D tylko z tym językiem obcym to u mnie mniej zapału ;-) i jak do tej pory sądziłam,że tylko ja mam takie zboczenie naprawiania i kombinowania co się zepsuło i jak to naprawić :-D

A w krzyżówkę króliczo-szczurzą nie wierzę :-P
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#733 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 07 maja 2011 - 13:56

Ja tu już jestem od jakiegoś czasu ale tak dokładnie to przedstawić się jeszcze nie zdążyłam. :-P Nazywam się Kamila, mieszkam w województwie łodzkim. Lubię czytać książki oraz zajmować się małymi dziećmi ;-) Trenuję piłkę ręczną, aczkolwiek rzadziej niż kiedyś poniewać kontuzja zrujnowała moje plany o karierze sportowej. Lubię czasami wyjść gdzieś ze znajomymi i poszlajać się po mieście :lol: Do klubów również lubię chodzić. Większość czasu jednak spędzam w domu poniewać jestem domatorką ;-) Miło was wszystkich poznać i chciałam nadmienić że zarejestrowałam się tutaj, ponieważ to bardzo fajne forum na którym spotykam same przemiłe osoby :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#734 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 07 maja 2011 - 15:03

Miło was wszystkich poznać i chciałam nadmienić że zarejestrowałam się tutaj, ponieważ to bardzo fajne forum na którym spotykam same przemiłe osoby :-)

;-)
Miło Cię poznać.

#735 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 07 maja 2011 - 15:45

A w krzyżówkę króliczo-szczurzą nie wierzę

Wiesz. Nawet z tatą byliśmy z tym u weterynarza. Nawet on uwierzył. Ale niestety takie krzyżówki nie żyją długo... Zresztą okropne były :P

jak do tej pory sądziłam,że tylko ja mam takie zboczenie naprawiania i kombinowania co się zepsuło i jak to naprawić

No to teraz nie jesteś sama <piwo></span>

#736 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 maja 2011 - 15:57

Anonimka, dyskusję o krzyżówkach kontynuujmy tutaj: http://babskiswiat.n...,520.htm#499875 :-)
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#737 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 07 maja 2011 - 17:04

Anonimka, miło Cie poznać ;-)
Dopieroteraz zauważyłam, ze cos o sobie napisałaś :oops:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#738 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 08 maja 2011 - 10:58

Anonimka, inqaa, miło Was poznać ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#739 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 maja 2011 - 19:08

Anonimka, inqaa, miło dowiedzieć się o was czegoś więcej :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#740 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 09 maja 2011 - 20:38

Trochę się zabierałam do tego by coś tu o sobie napisać. Jak widać, mam 23 lata :) Zawsze byłam buntownicza z natury i teraz odrabiam zaległości z tego przeciw czemu się buntowałam. We wrześniu rozpoczęłam liceum, jak to się mówi "lepiej późno niż wcale". Uwielbiam czytać wszystko co mi wpadnie pod rękę a moim marzeniem jest to, żeby kiedyś też spłodzić jakąś książkę. Obecnie jestem bezrobotną, ale pełnoetatową mamą :) Bezgranicznie szczęśliwą, chociaż nie do końca spełnioną "zawodowo". Wiele rzeczy bym chciała, ale mi się nie chce. Jestem leniwa z natury, ale staram się z tym walczyć. Uparcie wszystko sprzątam byleby mieć jakieś zajęcie. Często miewam manie na punkcie danej tematyki filmowej, parę dni ściągam filmy jednego gatunku a później w niedzielne popołudnia je oglądam. I tak wczoraj z moim Ł. mieliśmy maraton filmów o street arcie :)
I oczywiście uwielbiam spędzać czas na świeżym (o ile to na śląsku możliwe) powietrzu z moją małą diablicą :evil:

Miało być krótko, ale nie wyszło :)
Aha, uwielbiam pisać te swoje bazgroły :oops: i kocham gotować i patrzeć jak mój Luby wcina wszystko aż mu się uszy trzęsą :lol:
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”