Sosy
Napisano 11 lipca 2011 - 21:23
Napisano 11 lipca 2011 - 21:31
Ale jak to ja... Skłonnam dodawać sos czoskowy do wszystkiego co przyrządzone w kuchni, więc każdą sałatkę bym mogła tym ozdobić
A mój przepis na sałatkowy sos czoskowy:
1 jogurt naturalny
suszone oregano, suszona bazylia, suszone zioła prowansalskie
sól, pieprz
... zapomniałabym, i chyba czosnek by się przydał
Czasami dodaje się też kilka łyżeczek (2 lub 3) majonezu na taki większy jogurt naturalny, ale osobiście mi wersja z majonezem nie smakuje.
Z ziołami sos czosnkowy nie jest taki łysy, smakuje zupełnie inaczej i każdy, kto próbował mój sos twierdzi, że jest niezastąpiony
Napisano 12 lipca 2011 - 08:59
tylko u mnie wersja z (uwaga, uwaga Elodka czytaj uważnie
a wersja zależy od tego czy jeść będę go ja czy 'normalni ludzie'
wersja dla mnie jest 'lajt'
wersja dla ludzi normalnych
najprostszy moim zdaniem sos do przyrządzenia a wszystkim zawsze najbardziej smakuje
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 12 lipca 2011 - 14:57
ja robie z majonezem jeszcze1 jogurt naturalny
suszone oregano, suszona bazylia, suszone zioła prowansalskie
sól, pieprz
... zapomniałabym, i chyba czosnek by się przydał
Napisano 12 lipca 2011 - 17:40
Napisano 21 stycznia 2012 - 17:45
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 21 stycznia 2012 - 17:59
no a jak sobie wyobrażasz np. kluski ślaskie bez sosikuNo i w ogóle czy stosujecie sosy do mięs?
Z torebek korzystam sporadycznie, własciwie prawie wcale choć u szczytu lenistwa zdarza mi się siegnąc po jakiś. Generalnie wole zrobić sobie sama, bo po prostu smakują o niebo lepiej
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo
Napisano 21 stycznia 2012 - 18:19
zacznijmy od tego, że ja sobie klusek śląskich nie wyobrażamkluski ślaskie bez sosiku
Dawaj jakiegoś przepisa, po to żem temat odkopała
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Napisano 21 stycznia 2012 - 18:28
Ale jakiego babo. Wykaż się odrobiną precyzyjności, bo ja nie wiem do czego chcesz ten sos. Do mięsa, do pizzy, do kanapek? nie robię takich wszystko w jednymDawaj jakiegoś przepisa, po to żem temat odkopała
Napisano 21 stycznia 2012 - 18:32
Napisano 21 stycznia 2012 - 18:53
do drobiu to ja z reguły koperkowy robię, bo jakoś mi tak najlepiej pasuje (pisząc drób oczywiście odczytasz to jako filety, prawda?żeby mi do drobiu podchodził ładnie
Każdy sos robię na tej samej zasadzie tyle, że do wołowiny czy wieprzowiny obywam się bez śmietany a do zaklepki dodatkowo dodaję pół łyżeczki musztardy
P. za to uwielbia sos czosnkowy i może go wcinać do wszystkiego (ja nawet pizzę serową robię na tym sosie właśnie). Majonez, jogurt naturalny, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i tyle. Czasem dorzucam startego ogórka i są tzatziki
Napisano 22 stycznia 2012 - 20:19
to sa takie kulki albo kulkopodobne twory z ziemniaków[q ja sobie klusek śląskich nie wyobrażam
![]()
:
ja osobiscie za sosami nie przepadam
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 lutego 2012 - 16:09
P. za to uwielbia sos czosnkowy i może go wcinać do wszystkiego (ja nawet pizzę serową robię na tym sosie właśnie). Majonez, jogurt naturalny, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól, pieprz i tyle. Czasem dorzucam startego ogórka i są tzatziki
A tak! U mnie to samo, mnie czosnkowy do wszystkiego i ze wszystkim pasuje. Ja czasem jeszcze świeżo pokrojoną bazylię albo tymianek dodaję,
Napisano 19 lutego 2012 - 13:16
Napisano 27 marca 2012 - 13:21
Napisano 13 czerwca 2013 - 14:39
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Napisano 13 czerwca 2013 - 14:55
Napisano 18 czerwca 2013 - 16:31
Napisano 19 czerwca 2013 - 06:44
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt