Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypadanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
406 odpowiedzi w tym temacie

#121 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 16:29

cerrata, tylko za każdym razem, kiedy kończe brać specyfik i poprawy nie widać, to odechciewa mi się tracić pieniądze na kolejne tego typu rzeczy :-? a wszystko według babek z atpeki jest takie zajeb***....

#122 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 16:31

a wiesz, że miesiąc brania tabletek ci nie pomoże?

na to wszystko trzeba czasu.

biorąc tabsy itp działasz na swoje 5cm żywego włosa i to co ci wyrośnie.
Ale na efekty na prawdę trzeba czasu przecież
nie ma mnie tu i nie będzie.

#123 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 16:33

cerrata, się zobaczy, poczytam może o czymś wybitnie dobrym, zdecyduje się wydać trochę swoich marnych pipów i będę żreć tak długo, aż się potruję :P Żart oczywiście. Może faktycznie więcej cierpliwości powinnam mieć...

#124 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 18:06

Może faktycznie więcej cierpliwości powinnam mieć...

to na pewno
powtarzam po raz setny, że włos jest żywy tylko na 5cm ;-) Reszta jest już martwa i nic nie zdziałasz ;)
No chyba, że ci się puszą i nawalisz sobie odżywkę, która po prostu ci włos obciąży i będzie gładki.

Ale tutaj chodzi o zdrowie włosa i skóry głowy.
Także na prawdę potrzeba cierpliwości :)

#125 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 18:44

[Dermatolog nie jest od włosów, dermatolog jest od skóry, więc na podstawie badań skóry głowy mógłby również coś stwierdzić. Dobrze gadam, czy się zakręciłam? :P

dokłądnie , jak sie ma np problem z lupiezem to tez mozna isc do dermatologa :-) on jest od skóry wiec od tej na głowie tez :-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#126 Kamyczek

Kamyczek
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 21:32

no tak specyfików jest dużo. sąsiadka stosowała jakiąś taką odżywkę, od której miała cały czas tłuste włosy (chyba że tylko udawała, bo nie chciało jej się myć :-D ). nie pamiętam nazwy i ciągle zapominam ją zapytać. tylko nie wiem czy chcę się aż tak poświęcić. ;)

#127 katyah

katyah
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 23 lipca 2009 - 20:06

Ja słyszałam od jednej pielegniarki, że na słabe włosy i ich wypadanie należy raz dziennie połknąć żelatyne na lyżeczce popijająć dużą ilościa wody. Jakość nie umiem się do tego przekonac, ale może któraś z was próbowała? Podobno żelatyna jest dobra na odbudowe włosów i paznokci.
Jeśli chodzi o wszystkie suplematy typu belisa, merzspecial czy skrzypovita to kuracja musi trwac min 3 miesiące niestety, a ja jakos zawsze sie za szybko zniechęcam <bezradny></span> .

#128 lovely

lovely
  • Użytkownik
  • 460 postów

Napisano 24 lipca 2009 - 14:35

mi kiedys strasznie wypadaly wlosy, garsciami doslownie,pomoglmi tran z dorsza, ale rezultaty bylo widac dopiero po 2 op <bezradny></span>
z ta zelatyna ciekawe,musze sprobowac ;-)
"Nigdy więcej- mówi rozum To do nastepnego razu- odpowiedziało serce"

#129 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 24 lipca 2009 - 15:14

, od której miała cały czas tłuste włosy (chyba że tylko udawała, bo nie chciało jej się myć :-D ).

widocznie nie dobrała odpowiedniej odżywki do rodzaju włosów jaki ma.
Odżywka za bardzo je obciążyła i taki oto efekt..

garsciami doslownie

mi też
kiedy nie jadłam mięsa.

brałam witaminy i było trochę lepiej ale wszystko wróciło do normy kiedy zaczęłam jeść już normalnie.

#130 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 24 lipca 2009 - 22:00

Ostatnio w sklepach pojawił się zupełnie nowy, rzekomo profesjonaly, opracowany przez profesjonalistów, fryzjerów produkt do pielęgnacji włosów. Występuje w kilku liniach. Każda z linii składa się z szamponu, balsamu i odżywki. Czy któraś z Was miała już ten produkt i może się podzielić opiniami? Zastanawiam się, czy nie warto się przerzucić :)

Dołączona grafika

#131 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 24 lipca 2009 - 22:02

kolezanka kupiła zanim jeszcze były reklamy i mówi ze jest ok ale tez nie jest to jaks rewelacja , no ale tez wiadomo ze nie kazdemu to samo spasuje.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#132 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 24 lipca 2009 - 22:05

magdaaaaa, może to kwestia doboru odpowiedniej linii ;) ale jeśli jej odpowiadał, to już jedna opinia pozytywna :mrgreen:

#133 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:12

nie przemawia do mnie
uważam, że dobry szampon czy odżywka są ważne, ale najważniejsze jest to co jemy, jak żyjemy ile witamin dziennie żremy itd

poza tym..

opracowany przez profesjonalistów, fryzjerów

od kiedy to fryzjer ma takie pojęcie o chemii i kosmetologii i układa skład szamponu czy odżywki?

#134 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:15

od kiedy to fryzjer ma takie pojęcie o chemii i kosmetologii i układa skład szamponu czy odżywki?

nie wiem czy to pytanie do mnie skierowane, ale ci na nie nie odpowiem. napisałam, co przeczytałam.

#135 cerrata

cerrata
  • Użytkownik
  • 13 852 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:18

nie no nie do ciebie konkretnie, tylko wiesz...
ludzie łapią się na takie bajery a potem okazuje się, że te odżywki nie są lepsze od tych po 5zł z ziaji czy coś

o to mi tylko chodziło

#136 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 18:30

moim zdaniem najlepiej jest kupować szampony w aptece i odżywki :) są bardziej skuteczne niż te w marketach :) ale i są droższe...

#137 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 22:01

a ja polecam na wypadanie wlosow belisse, zawsze mi wypadaly, jak mylam glowe bylo ich cale mnostwo w wannie, a jak zaczelam lykac te tabletki to od razu zauwazylam poprawe, a poza tym szybciej urosly
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry:

#138 malutka-iwona

malutka-iwona
  • Użytkownik
  • 4 549 postów

Napisano 12 sierpnia 2009 - 22:04

Ja polecam soboradin, dostępny w aptekach.
Jestem w Peru...

#139 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 23:19

jajko kurze jest dobre na wypadanie włosów...ponoć skutkuje, moja znajoma próbowała i jak na razie nie narzeka ;-)

#140 mgiełka87

mgiełka87
  • Użytkownik
  • 425 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 11:33

Mieszanka domowa: jajko + lekko podgrzana oliwa + sok z cytryny => wymieszac i nalozyc na wlosy, przykryc foliowym woreczkiem i odczekac jakies 15 min, splukac i umyc wlosy! Pomaga.

A jak nie to to zwykly skrzyp polny...mnie nie pomaga bo nie uzywam ;-) ale moja mamuska jest zadowolona i to bardzo!!!
Dołączona grafika