Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypadanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
406 odpowiedzi w tym temacie

#361 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 15 września 2015 - 09:42

Po prostu są zniszczone i osłabione...

#362 milla77

milla77
  • Użytkownik
  • 227 postów

Napisano 16 września 2015 - 07:42

Ja muszę się znów zmobilizować i zacząć coś robić z moimi włosami, bo to aż woła o pomstę do nieba

Aż tak źle jest?? Może spróbuj tego wiesiołka?? U siebie widzę sporą poprawę :) z sianka zrobiły mi się w końcu normalne włosy

#363 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 16 września 2015 - 07:48

Niestety aktualnie suplementy nie dla mnie

#364 Zuzek

Zuzek
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 16 września 2015 - 09:07

U mnie pomogła Bio Silica Max (już po 3 tyg  była różnica) i olejek arganowy i szampon Syoss Supreme Selection Restore Deep Repair 

#365 czytelniczadusza

czytelniczadusza
  • Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 25 września 2015 - 09:00

mi bardzo wypadają i to naprawde jak sobie przeczesuje glowe to wypada okolo 20 wlosow, czyli o wiele wiecej niz powinno :/ moze to przez pore roku, w ogole jakas oslabiona ogolnie jestem :(((

#366 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 24 listopada 2015 - 21:11

Może nieodpowiednia pielęgnacja. Naprzykład nieodpowiednie suszenie może przesuszać włosy. Ja mam suszarke z babyliss. Suszy powietrzem o temperaturze 70 stopni czyli najlepsza dla włosów. Pisze coś o silniku bezszczotkowym co znaczy, ze dlużej będzie działał niż silniki w standardowych suszarkach. Ja w każdym razie jestem bardzo zadowolona.

#367 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 21 grudnia 2015 - 14:47

Wcierka jantar, zdecydowanie.

Chyba jedna z najlepszych. 

Czasem jednak trzeba ustalić z jakiego powodu włosy wypadają, moze to jedna problemy zdrowotne

#368 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 14 stycznia 2016 - 21:50

Można też suplementować. Dobre są kapsułki z oeparol piekna skóra, włosy i paznokcie. Po ciązy wyoadały włosy, ale jak troche popołykałam oeparol przeszło i paznokcie też skorzystały bo przestały się rozdwajać. 

#369 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 stycznia 2016 - 13:51

Mnie poleciały i to sporo, zawsze miałam cienkie i nie było ich wiele , ale teraz to jest garstka.... i matowe przy skórze głowy, dobrze że dalej są nadal błyszczące i miłe w dotyku.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#370 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 18 stycznia 2016 - 07:23

Bo Oeparol dobrze nawilża i wygladza włosy :)  Sama stosuje np Olej z Wiesiołka w kapsułkach na całe ciało i włsoy.

#371 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 20 stycznia 2016 - 16:20

@Nana27 ale po ciąży wypadają z powodu zmian hormonalnych

A jak karmisz, to pytanie czy nie zaszkodzą takie suplementy dziecku

#372 malaczarna

malaczarna
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 03 lutego 2016 - 12:45

Na wypadanie robiłam maseczki: olejek rycynowy,olejek kokosowy,żółtko. No i tabletki Calcium panthotenicum chyba dobrze napisałam. 

#373 iwona88krk

iwona88krk
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14 lutego 2016 - 22:39

WItajcie,

mam ostatnimi tygodniami duży problem z nadmierną utratą włosów. Niestety przy czesaniu i w trakcie dnia widzę, że wypada ich znacznie więcej niż normalnie.

Proszę powiedzcie mi czy miałyście już z czymś takim do czynienia?

Dużo się naczytałam w internecie i rozumiem, że może to niestety być związane z problemem łysienia.

Byłyście kiedyś u trychologa? Boję się, że tak się to skończy.

Czy znacie dobrego fryzjera trychologa z Krakowa lub okolic?

#374 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 16 lutego 2016 - 22:18

Łykałam po karmieniu bo włosy zaczęły wypadać koło 4 miesiąca a właśnie wtedy skończyłam karmić bo nie miałam już mleka. Oeparol mi pomógł bo widocznie brakowało mi jakiś elementów.

#375 aureliakosel

aureliakosel
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 16 lutego 2016 - 22:58

Hej, jeśli chcesz żeby polecić Ci kogoś z Krakowa to ja chodzę do kliniki włosów na a.dauna 44. Miałam inne problemy w włosami niż ty, ale faktycznie dobrze myślisz że obraz z kamerki trychologicznej da dużo odpowiedzi. Trzeba porządnego specjalisty a dowiesz się jak masz dalej postępować. Tam na miejscu mozesz badanie trychologiczne sobie zrobić.

#376 Nana27

Nana27
  • Użytkownik
  • 76 postów

Napisano 17 lutego 2016 - 22:09

Może jakaś odżywka. A może źle o nie dbasz. Ja naprzykład popełniałam zawsze jeden błąd. nie suszyłam włosów po myciu i chodziłam spac z mokrymi. Uważałam że gorące powietrze z suszarki niszczy włosy. Kupiłam sobie suszarke z babyliss. Suszy strumieniem powietrza o temp 70 stopni. Podobno najlepsza. Ale specjalistę też opłaci się odwiedzić. 

#377 piasekp91

piasekp91
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 11 marca 2016 - 13:15

Mi też strasznie wypadały włosy, bo od dwóch lat nie jem miejsca i mam niedobór niacyny! największa jej dawkę znalazłam w Hairvity, Pani w aptece mi poleciła, powiedziała, że to nowość i że to nutrikosmetyk! stosuje już miesiąc i włosów na szczotce rzeczywiście jest o wiele mniej! polecam! 

#378 basiaw

basiaw
  • Użytkownik
  • 400 postów

Napisano 13 marca 2016 - 15:29

Kup sobie porządny szampon na wypadanie włosów. 

#379 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 14 marca 2016 - 12:59

Mi wypadały włosy bo je trochę zniszczyłam... Suszeniem oraz prostownicą. Zawsze miałam tendencje do wypadania ale od czasu kiedy zaczełam częściej użyawć prostownicy to ogólnie jedno słowo : TRAGEDIA.

Polepszyło się nieco od czasu kiedy zaczełam stosować specjalne kosmetyki od wypadania włosów. Swietny jest na przykład szampon Perfect me jaki znajdziecie w Hebe ( fota we wpisie) . Tanizna bo kosztuje jakieś 9 zł niecałe ale działanie bardzo fajne bo z dnia na dzien na szczotce widzę coraz mniej moich włosów. Dobrze się pieni i nie przetłuszcza włosów tak wiec myję je co dwa dni.

4609755_20160302_1013511.jpg

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#380 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 16 marca 2016 - 20:23

ja ostatnio orzez przypadek dowiedzialam sie dlaczego jesienia tak duzo wlosow stracilam - bylam pewna ze to silny stres a tu sie okazalo , ze to skutek narkozy :roll:

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko