Po prostu są zniszczone i osłabione...
Wypadanie włosów
Napisano 15 września 2015 - 09:42
Napisano 16 września 2015 - 07:42
Ja muszę się znów zmobilizować i zacząć coś robić z moimi włosami, bo to aż woła o pomstę do nieba
Aż tak źle jest?? Może spróbuj tego wiesiołka?? U siebie widzę sporą poprawę
z sianka zrobiły mi się w końcu normalne włosy
Napisano 16 września 2015 - 07:48
Napisano 16 września 2015 - 09:07
U mnie pomogła Bio Silica Max (już po 3 tyg była różnica) i olejek arganowy i szampon Syoss Supreme Selection Restore Deep Repair
Napisano 25 września 2015 - 09:00
mi bardzo wypadają i to naprawde jak sobie przeczesuje glowe to wypada okolo 20 wlosow, czyli o wiele wiecej niz powinno
moze to przez pore roku, w ogole jakas oslabiona ogolnie jestem
((
Napisano 24 listopada 2015 - 21:11
Może nieodpowiednia pielęgnacja. Naprzykład nieodpowiednie suszenie może przesuszać włosy. Ja mam suszarke z babyliss. Suszy powietrzem o temperaturze 70 stopni czyli najlepsza dla włosów. Pisze coś o silniku bezszczotkowym co znaczy, ze dlużej będzie działał niż silniki w standardowych suszarkach. Ja w każdym razie jestem bardzo zadowolona.
Napisano 21 grudnia 2015 - 14:47
Wcierka jantar, zdecydowanie.
Chyba jedna z najlepszych.
Czasem jednak trzeba ustalić z jakiego powodu włosy wypadają, moze to jedna problemy zdrowotne
Napisano 14 stycznia 2016 - 21:50
Można też suplementować. Dobre są kapsułki z oeparol piekna skóra, włosy i paznokcie. Po ciązy wyoadały włosy, ale jak troche popołykałam oeparol przeszło i paznokcie też skorzystały bo przestały się rozdwajać.
Napisano 16 stycznia 2016 - 13:51
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 18 stycznia 2016 - 07:23
Bo Oeparol dobrze nawilża i wygladza włosy
Sama stosuje np Olej z Wiesiołka w kapsułkach na całe ciało i włsoy.
Napisano 03 lutego 2016 - 12:45
Na wypadanie robiłam maseczki: olejek rycynowy,olejek kokosowy,żółtko. No i tabletki Calcium panthotenicum chyba dobrze napisałam.
Napisano 14 lutego 2016 - 22:39
WItajcie,
mam ostatnimi tygodniami duży problem z nadmierną utratą włosów. Niestety przy czesaniu i w trakcie dnia widzę, że wypada ich znacznie więcej niż normalnie.
Proszę powiedzcie mi czy miałyście już z czymś takim do czynienia?
Dużo się naczytałam w internecie i rozumiem, że może to niestety być związane z problemem łysienia.
Byłyście kiedyś u trychologa? Boję się, że tak się to skończy.
Czy znacie dobrego fryzjera trychologa z Krakowa lub okolic?
Napisano 16 lutego 2016 - 22:18
Łykałam po karmieniu bo włosy zaczęły wypadać koło 4 miesiąca a właśnie wtedy skończyłam karmić bo nie miałam już mleka. Oeparol mi pomógł bo widocznie brakowało mi jakiś elementów.
Napisano 16 lutego 2016 - 22:58
Hej, jeśli chcesz żeby polecić Ci kogoś z Krakowa to ja chodzę do kliniki włosów na a.dauna 44. Miałam inne problemy w włosami niż ty, ale faktycznie dobrze myślisz że obraz z kamerki trychologicznej da dużo odpowiedzi. Trzeba porządnego specjalisty a dowiesz się jak masz dalej postępować. Tam na miejscu mozesz badanie trychologiczne sobie zrobić.
Napisano 17 lutego 2016 - 22:09
Może jakaś odżywka. A może źle o nie dbasz. Ja naprzykład popełniałam zawsze jeden błąd. nie suszyłam włosów po myciu i chodziłam spac z mokrymi. Uważałam że gorące powietrze z suszarki niszczy włosy. Kupiłam sobie suszarke z babyliss. Suszy strumieniem powietrza o temp 70 stopni. Podobno najlepsza. Ale specjalistę też opłaci się odwiedzić.
Napisano 11 marca 2016 - 13:15
Mi też strasznie wypadały włosy, bo od dwóch lat nie jem miejsca i mam niedobór niacyny! największa jej dawkę znalazłam w Hairvity, Pani w aptece mi poleciła, powiedziała, że to nowość i że to nutrikosmetyk! stosuje już miesiąc i włosów na szczotce rzeczywiście jest o wiele mniej! polecam!
Napisano 13 marca 2016 - 15:29
Kup sobie porządny szampon na wypadanie włosów.
Napisano 14 marca 2016 - 12:59
Mi wypadały włosy bo je trochę zniszczyłam... Suszeniem oraz prostownicą. Zawsze miałam tendencje do wypadania ale od czasu kiedy zaczełam częściej użyawć prostownicy to ogólnie jedno słowo : TRAGEDIA.
Polepszyło się nieco od czasu kiedy zaczełam stosować specjalne kosmetyki od wypadania włosów. Swietny jest na przykład szampon Perfect me jaki znajdziecie w Hebe ( fota we wpisie) . Tanizna bo kosztuje jakieś 9 zł niecałe ale działanie bardzo fajne bo z dnia na dzien na szczotce widzę coraz mniej moich włosów. Dobrze się pieni i nie przetłuszcza włosów tak wiec myję je co dwa dni.

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego.
Napisano 16 marca 2016 - 20:23
ja ostatnio orzez przypadek dowiedzialam sie dlaczego jesienia tak duzo wlosow stracilam - bylam pewna ze to silny stres a tu sie okazalo , ze to skutek narkozy ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko