Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Wypadanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
406 odpowiedzi w tym temacie

#241 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 października 2010 - 18:42

a skora sie nie przetłuszcza po tych drozdzach ? kolezanka brala jakies tabletki co miały duzo drozdzy i skora jej sie bardziej tłusta zrobiła <bezradny></span>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#242 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 19 października 2010 - 18:49

magdaaaaa, No ja nie mam problemów z przetluszczaniem skóry.Drozdze biore juz pare lat i wszystko jest w porzadku.Mozliwe jest,ze nie kazdemu te drozdze pasuja,kazdy organizm jest inny.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#243 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 01 listopada 2010 - 17:47

ja na wypadanie zbyt dużej ilości włosów łykam cynk i pomaga
Dołączona grafika

#244 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 06:54

drożdże łykałam przy problemach dermatologicznych i poza cerą poprawiły mi się włosy i paznokcie. Stosowałam ok 4 miesięcy.
Na włosy polecam metodę naszych babć - naftę kosmetyczną, którą można łączyć z olejkiem rycynowym, żółtkiem, czy sokiem z cytryny. Wzmacnia, ogranicza wypadanie, nadaje połysk i puszystość. Troszkę roboty jest ale moje włosy są po niej rewelacyjne :) w skórę głowy i mokre włosy wcieram naftę połączoną z olejkiem rycynowym i zostawiam na 10-15 minut (owijam głowę folią spożywczą :mrgreen: ). Po tym czasie myję głowę - najlepiej 2-3 razy żeby pozbyć się uczucie śliskości.
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko.

#245 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 18:18

złośnica, a jak to się ma do przetłuszczających się włosów? nie są bardziej obciążone?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#246 złośnica

złośnica
  • Użytkownik
  • 285 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 19:03

złośnica, a jak to się ma do przetłuszczających się włosów? nie są bardziej obciążone?

sama nie wiem bo nie mam włosów z tendencją do przetłuszczania się, ale z tego co udało mi się znaleźć w necie nie ma przeciwwskazań, niektórzy piszą, że po nafcie mniej się przetłuszczaja...
Kobieta jest organizmem ultradoskonałym. Potrafi się regenerować po ekstremalnie ciężkich doświadczeniach. Przetrwa wszystko.

#247 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 20:45

dobre tabletki to belissa.ale efekt dają dopiero po około 3 miesiącach.
Dołączona grafika
Bo ja mam to coś, co oni kochają… A one nienawidzą.. :D
Dołączona grafika

#248 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 21:19

wypadanie włosów to tez moze byc efekt łupiezu .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#249 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 11:02

wypadanie włosów to tez moze byc efekt łupiezu .

albo zła dieta
Dołączona grafika

#250 emem

emem
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 16:37

ja mogłabym polecić zabieg w salonie nazywa sie henna therapy i jest robiony kosmetykami jungle fever, mozna je tez kupic w niektórych salonach fryzjerskich, najlepeij pojsc chociaz raz na zabieg, mozna tez kupic te kosmetyki, ktorymi fryzjer robi zabieg: szampon, odzywke i ampułki i samemu w domu zrobic, ale wlosy fakycznie mi mniej wypadają i sa mocniejsze juz po pierwszym razie

#251 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 22:56

wypadanie włosów

Radze zrobic morfologie, podstawowe badania, udac sie do lekarza i odpowiednio dobrac np jakies witaminy czy tabletki specjalne.

Przyczyn wypadania wlosow jest bardzo wiele. Duzo jest inf. na ten temat na necie.

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#252 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 19:24

wypadanie włosów

Radze zrobic morfologie, podstawowe badania, udac sie do lekarza i odpowiednio dobrac np jakies witaminy czy tabletki specjalne.

Zgadam się z katti kiedyś wypadały mi strasznie włosy, poszłam do dermatologa, sam zlecił mi podstawowe badania ..i się okazało, że wszystko jest w porządku, przepisał mi suplement witamin (nie pamiętam już nazwy) kosztowało coś 45 zł i już po pierwszym braniu tab. były rezultaty. ...Tak więc badania czasami na nic się nie sprawdzają bo na to może mieć milion innych czynników
Dołączona grafika

#253 Patty

Patty
  • Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 20 listopada 2010 - 13:46

Na wypadanie włosów polecam skrzypo vitę gęste włosy + szampon WAX do wypadających włosów.
Kiedyś strasznie wypadały mi włosy, następnie miałam zaplecione warkoczyki- bałam się je ściągnąć, bo sądziłam, że włosy się osłabiły, jednak było ok :)
Potem stosowałam przez miesiąc właśnie WAX , skrzypo vitę także brałam. Ale właściwie już po tyg były efekty- włosy w ogóle nie wypadały!!
Dzięki temu teraz znów mogę mieć warkoczyki :):)
Najważniejsze żeby odżywiać cebulki włosa , jednak nie można też przesadzić z witaminami :)

#254 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 16:55

a ja juz siły nie mam na moje cienkie wlosy, strasznie mi lecą, biorę skrzypowitę, stosuje odżywki, przerzuciłam sie na szampon z jedwabiem i efekty prawie żadne, załamać sie mozna <bezradny></span> nigdy nie mialam gęstych wlosów i chyba juz tak pozostanie. Dodatkowo rozjaśniałam je i zauwazyłam,że bardzo mi oslabły po tych zabiegach. Teraz mam jednolity kolor. Dodam,że wyniki badań mam dobre ale przez ostatnie miesiace mialam duzo stresów, teraz jeszcze ta zima... Zastosuje sie do Waszych rad, moze troche pomoże :-)
Dołączona grafika

#255 motylek3222

motylek3222
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 08 grudnia 2010 - 12:30

a może są jakieś maseczki wzmacniające włosy, czy raczej cebulki ;-)

Mi strasznie wypadaly włosy po wielokrotnym farbowaniu. W wakacje 2 lata czy 3 temu farbowalam 3 razy plus dekoloryzacja, wiem...to bylo glupie:p Po tym sie załamałam bo wlosy wychodzily mi garsciami i uwierzcie mi ze stosowalam przez dlugi czas chyba wszystkie kosmetyki do wypadania wlosow, szampony, odzywki roznego rodzaju, bralam tez tabletki i nie widzialam jakiejs wielkiej poprawy. Dopiero znajomy lekarz powiedzial ze zrobi mi kilka zastrzykow w skore głowy z witaminami i pomoglo NATYCHMIASTOWO:) serio. mysle ze w kazdym dobrym gabinecie med.estetycznej jest taki zabieg. pozdr.

#256 kleopatra

kleopatra
  • Użytkownik
  • 117 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 23:21

Powiem Wam, że nie wiem dokładnie który z tych produktów mi pomógł, ale mam szampon vichy przeciwłupieżowy wzmacniajacy, i mam tez odżywkę i szampon osmo kupiony u mojej fryzjerki z serii odbudowa i nawilżenie. I stosuje raz osmo raz vichy, który nawiasem mówiąc koszmarnie śmierdzi siarką, i na to odżywkę osmo. No i włosy jakieś takie grubsze się zrobiły i nie wypadają garściami. Jest lepiej.

#257 blueberry

blueberry
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 13:08

Ja mam ogromny problem z wypadaniem włosów po przedłużaniu :( włosy wychodzą dosłownie garściami, czy któryś ze specyfików wymienionych na zapobieganie wypadania może być także skuteczny w pobudzaniu cebulek żeby nowe włosy szybciej rosły? (lub w ogol żeby rosły!:))

#258 Etinietiette

Etinietiette
  • Użytkownik
  • 332 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 14:36

Mam problem ze strasznym wypadaniem włosów <bezradny></span> Nie farbowałam, ani nie prostowałam, a i tak kiedy myję głowę to pełno ich w wannie :-/
Znacie jakieś dobre specyfiki które zapobiegną temu wypadaniu?

#259 monika34

monika34
  • Użytkownik
  • 528 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 20:12

Etinietiette, ja mam ten sam problem i pytałam sie fryzjerki i ona mówiła cos o kapsułkach które można kupic w salonach fryzjerskich i wciera sie je w skóre głowy - podobno bardzo dobre. Podobne kasułki widziałam na allegro kosztuja ok.150 zł
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#260 666ilonka777

666ilonka777
  • Użytkownik
  • 4 470 postów

Napisano 16 grudnia 2010 - 21:27

kiedy myję głowę to pełno ich w wannie

tez tak mialam i lykam belisse tylko ona mi pomaga, lykalam juz wiele specyfikow, ale tylko po belissie widze roznice, a uwierz ze moje wlosy sa straszne, dlugie, cienkie, przetluszczajace, a kiedy to lykam jest o niebo lepiej
Dołączona grafika

"Dziecko nie odchodzi, zmienia tylko datę swojego przyjścia na świat..." :cry: