Dziewczyny, czy Wy też miałyście na studiach rok przerwy od nauki języka angielskiego? Będę teraz na drugim roku studiów, gdzie będę już miała zajęcia z angielskiego, a w pierwszym roku nie miałam żadnej styczności z językiem. Trochę się stresuję, że cała moja nauka języka przez te wszystkie lata poszła na marne... Jak to było u Was? Szybko przypomniałyście sobie język czy jednak pozapominałyście trochę?
Język angielski
Napisano 14 lutego 2022 - 07:48
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 14 lutego 2022 - 11:14
Miałam to samo, dwa lata przerwy od angola, a potem na 3 roku studiów ciężko mi było skleić zdanie, bo pozapominałam nawet podstawowych słowek. Na początku okropnie się tym stresowałam, ale po kilku zajęciach jak zorientowałam się, że niektórzy nawet nie potrafią czytać po angielsku/prawidłowo wymawiać słówek, to stres ze mnie opadł, jednak nie był ten mój angielski taki całkiem zły. Pocieszające jest to, że dość szybko wszystko się przypomina przy ponownej styczności z językiem .
Od siebie polecam podręczniki od Cambridge:
https://ksiegarnia.pwn.pl/cambridge
Pomogą Ci na pewno ponownie sobie język przypomnieć.
Napisano 12 kwietnia 2022 - 06:54
Tego się tak szybko nie zapomina, obejrzyj jakiś serial po ang, coś przeczytaj i wszystko wróci ![]()
Napisano 11 stycznia 2023 - 00:05
Sporo osób zapisuje się na korepetycje, ale dla mnie kurs online angielskiego https://speakingo.co...elskiego-online to świetne rozwiązanie. Tutaj korzysta się z aplikacji Speakingo i można praktycznie ćwiczyć wymowę i podnosić swoją znajomość języka. Aplikacja tak działa, że będzie nas poprawiać, gdy źle wypowiemy jakieś słowo.
Napisano 31 maja 2025 - 10:58
A czy ktoś z was może kojarzy firmę Poligloci? Tak pytam, ponieważ słyszałam, że lekcje indywidualne języków obcych dostępne są w dobrej cenie właśnie u nich. Czy ktoś z was może się u nich już uczył - podzielicie się opinią na ich temat?