Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Problem z jedzeniem u syna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 girltalk

girltalk
  • Użytkownik
  • 408 postów

Napisano 23 grudnia 2021 - 11:41

Dziewczyny doradźcie co zrobić... Mianowicie chodzi o to syn skończył 12 miesiecy i jest problem z jedzeniem jadłby tylko wszsytko zmiksowane. Od trzech miesiący wprowadzam mu miętę widelcem, krojone, pol zmiksowane obiady i zupy takie jak my jemy ale bez skutecznie. Owszem zje to ale jak mu zmiksuje na gładka papkę a jest już duży i powinien już radzic sobie z małymi kawałkami. Nie wiem co mam zrobić codzoenne karmienie to dosłownie męka wszystko zaplute wymazane a mały nie najedzony. Córka w wieku 10 Msc jadła już sama warzywa gotowane , zupki ze sporymi kawałkami jakoś sprawniej nam poszło

Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.

http://babskiswiat.net

#2 kafffka

kafffka
  • Użytkownik
  • 290 postów

Napisano 23 grudnia 2021 - 14:40

Moj roczniak mial podobnie, przeszło po 13 miesiącu, jest jakby coraz lepiej. Warto sprawdzić wędzidełko lub udać sie do neurologopedy. Z jednej strony może byc to niegroźny problem , w sytuacji kiedy dziecko nie jest jeszcze gotowe na jedzenie. Z drugiej strony jesli jest to problem z wędzidełkiem, to szybki zabieg będzie w stanie ten problem rozwiązać.

Poza tym nie porówniuj sytuacji syna do córki. Każde dziecko jest inne oraz rozwija się we własnym tempie. To, że córka zaczęła jeść wcześniej, nie znaczy, ze będzie tak samo z Twoim synkiem...

Sprawdź sobie etapy rozwoju dziecka na tej stronie. 

#3 Felka27

Felka27
  • Użytkownik
  • 251 postów

Napisano 22 lutego 2024 - 10:57

Zachęcenie dziecka do jedzenia może nie być łatwe. Trzeba na pewno wielu wysiłków i kreatywności w kuchni. Wiem, że warto się nauczyć, jak gotować na parze w domu. Wiele dzieci lubi jedzenie gotowane na parze.

#4 jjusti18

jjusti18
  • Użytkownik
  • 512 postów

Napisano 28 września 2024 - 12:25

A   może  warto   urozmaicić    poszczególne  posiłki?  Z  czymś poeksperymentować?  Ja  teraz  znalazłam  chociażby  masło migdałowe    w sklepie Maslove  i  dzieci  pokochały.  Planuję jeszcze  inne  rodzaje  zamówić,  bo   są one  naturalne i pożywne.