Dziewczyny doradźcie co zrobić... Mianowicie chodzi o to syn skończył 12 miesiecy i jest problem z jedzeniem jadłby tylko wszsytko zmiksowane. Od trzech miesiący wprowadzam mu miętę widelcem, krojone, pol zmiksowane obiady i zupy takie jak my jemy ale bez skutecznie. Owszem zje to ale jak mu zmiksuje na gładka papkę a jest już duży i powinien już radzic sobie z małymi kawałkami. Nie wiem co mam zrobić codzoenne karmienie to dosłownie męka wszystko zaplute wymazane a mały nie najedzony. Córka w wieku 10 Msc jadła już sama warzywa gotowane , zupki ze sporymi kawałkami jakoś sprawniej nam poszło
Problem z jedzeniem u syna
Napisano 23 grudnia 2021 - 11:41
Żaden dzień się nie powtórzy,
nie ma dwóch podobnych nocy,
dwóch tych samych pocałunków,
dwóch jednakich spojrzeń w oczy.
Napisano 23 grudnia 2021 - 14:40
Napisano 22 lutego 2024 - 10:57
Zachęcenie dziecka do jedzenia może nie być łatwe. Trzeba na pewno wielu wysiłków i kreatywności w kuchni. Wiem, że warto się nauczyć, jak gotować na parze w domu. Wiele dzieci lubi jedzenie gotowane na parze.
Napisano 28 września 2024 - 12:25
A może warto urozmaicić poszczególne posiłki? Z czymś poeksperymentować? Ja teraz znalazłam chociażby masło migdałowe w sklepie Maslove i dzieci pokochały. Planuję jeszcze inne rodzaje zamówić, bo są one naturalne i pożywne.