Marzycielka, mówisz tak jakby każdy inny tu deklarował, ze nie zamierza wspierać swoich dzieci na początku ich dorosłej drogi, a z tego co czytam to jest wręcz przeciwnie. Kwestia tylko tego na co kogo stać. Jeden może sobie pozwolić na to, żeby dać dziecku mieszkanie i samochód, a drugi się ucieszy jak cokolwiek bedzie mógł ofiarować bo mu nie zbywa za bardzo. ... też widziałam (jak chyba każdy
), podoba mi sie, ze jest w jednym miejscu ubezpieczenie i fundusz. Magdaaa masz rację z tym, ze dzieci powinny umieć sobie radzić same, ale co w sytuacji, gdy rodzica zabraknie zanim staną się dorośli?
przyszłość dziecka
Napisano 02 grudnia 2016 - 10:14
Napisano 25 kwietnia 2017 - 11:25
- elizabeth lubi to
Napisano 28 czerwca 2017 - 12:59
My założyliśmy fundusz na studia, dzięki temu będzie nam łatwiej pomóc dzieciakom jak już na nie pójdą. Uczymy szacunku do pracy, więc może będą same się utrzymywały i pracowały - wtedy pieniądze dostaną na życiowy start. Kto wie, może będą chciały kupować mieszkanie, czy wyprowadzić się do innego miasta? W każdym razie te pieniądze to takie ubezpieczenie na wszelki wypadek.
Napisano 10 lipca 2017 - 17:25
Za parę lat zobaczmy, do czego mają predysopozycje i wtedy oczywiscie bedziemy pomagac rozwijac.
Napisano 21 czerwca 2024 - 02:54
Nie da się ukryć, że trzeba przygotowywać dziecko, wspierać je w edukacji. Ja teraz przykładowo planuję przykładowe ćwiczenia, zamówić arkusze na egzamin ósmoklasisty na stronie nowarera.pl, ponieważ chcę żeby moje dziecko już powoli zaczęło sobie trenować poszczególne materiały.
Napisano 05 sierpnia 2024 - 14:43