Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduszki lipcowe

• Zamknięty Temat jest zamknięty
40 odpowiedzi w tym temacie

#1 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 lipca 2016 - 23:12

;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#2 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 03 lipca 2016 - 18:08

Czeeeeść!

Nowy miesiąc nastał.

Nie ogarniam, jak ten czas szybko leci! 

nixqp2.png

#3 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 lipca 2016 - 15:40

@Blondynka88 ja to samo. pól roku za nami. a tu na forum czuc ze sezon urlopowy. 

#4 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 04 lipca 2016 - 16:35

Witam się lipcowo  :mrgreen:

Ja weekend miałam aktywny - w sobotę Wesołe Miasteczko z Połówkiem, jego siostrą i dzieciakami - czas zleciał.

Wczoraj ze znajomymi byliśmy we Wrocławiu - zoo, afrykanarium, rynek - świetnie było! 

Dzisiaj Połówek skończył szybciej pracę więc pojechaliśmy na zakupy, zaliczyliśmy kręgle i czas minął <ookk> 

Odliczam do wyjazdu nad morze... bardzo, bardzo - jeszcze 16 dni <ookk>  <ookk> 

Mimo, że siedzę w domu to jakoś w te upały nawet mi się laptopa odpalać nie chce - czytam, leżę, oglądam filmy, seriale - i czas leci ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#5 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 05 lipca 2016 - 11:22

Ja weekend miałam aktywny - w sobotę Wesołe Miasteczko z Połówkiem, jego siostrą i dzieciakami - czas zleciał.

fajowo <ookk> sama bym chętnie się wybrała, marzy mi się Energylandia, może kiedyś :lol:

Imprezka urodzinowa K udała się i to bardzo, wszyscy znajomi się stawili, zabawa przednia. Za 2 tygodnie ja robię grilla, już w trochę innym gronie, bo będą głównie moi znajomi z liceum i 2 koleżanki ze studiów, już nie mogę się doczekać :mrgreen:

Dzisiaj mam ostatni wolny dzień, czeka mnie jeszcze wycieczka na drugi koniec Łodzi :roll: ale to poczekam na K, zjemy obiad ( robię dziś naleśniki ze szpinakiem) i pojedziemy razem, samej mi się nie chce ;-)

A od jutra 6 pełnych dni w pracy :roll: w tym roku pracuje mi się tam znacznie gorzej.....

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#6 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 05 lipca 2016 - 12:53

@inqaa Energylandię polecam - bardzo!  <ookk>

My byliśmy rok temu we wrześniu - było świetnie, w tym roku też planujemy się wybrać i też pewnie we wrześniu ;)

U mnie kolejny leniwy dzień...  :roll:

Aż już pomału zaczynam odczuwać nudę.  :roll:

Ale jutro chyba pojadę z Połówkiem w trasę pod Zakopane, to czas zleci.  :mrgreen:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#7 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 07 lipca 2016 - 23:15

tym roku pracuje mi się tam znacznie gorzej.....

zmeczona studiami. 

3dni bez pracy w zabie. troche odpoczne. 

#8 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 09 lipca 2016 - 18:46

@magdaaaaa nie chodzi o zmęczenie studiami a o to, że szef się trochę zmienił z charakteru, jest bardziej męczący i ciężej nam się pracuje po prostu....

Witam z pracy, ruch dzisiaj znikomy, w zasadzie nie ma co robić :) jutro mam wolne, chyba że szef zarządzi inaczej.
Czekam na słońce bo mam ochotę się poopalać trochę a pogoda nie rozpieszcza, dzisiaj do południa padało...

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#9 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 lipca 2016 - 23:01

szef się trochę zmienił z charakteru, jest bardziej męczący i ciężej nam się pracuje po prostu....
czyli trudniej sie pracuje.

hejka 

od 4 n nogach, miałm kryzys o 17 le wytrzymałm.

dzis usłyszałam od 3 panów mile slowo. mała rzecz a cieszy ;-) na minute ale zawsze ;-)

po prcy pojechałm do babci.

dostałam okres, myslałam ,ze za wczesnie o tydzień , ale jest w punkt i dobrze, bo uda sie cytologia we wrzesniu bez przestawiani wizyty ;-)

dzis siedze sobie na przystanku autobusowym czym i podchodzi facet i pyta czy jechałam rano tramwajem , bo poznaje mnie bo klapkach <umieraam> kojarzył , ze rano miałam rozpuszczone wlosy , ale pamietł mnie po obuwiu <lol>

ide spac , bo ze zmeczenia jestem placzliwa.

@Aspirynkaaa co tam , jak sie czujesz ???

#10 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 10 lipca 2016 - 13:35

Cześć  :-)

Puściutko tu w lipcu, forumki chyba korzystają z wakacji   ;-)

U nas jak zwykle nic ciekawego  ;-)

Mam nowe hobby jakim jest robienie przetworów  :mrgreen:  Pochłonęło mnie bez reszty, ciągle coś kupuję, czytam, szukam czegoś ciekawego i wekuję. Mam już kuchnię pełną słoików, a mnie wciąż mało i mało  ;-)

W piątek dostałam w końcu skierowanie na zabieg - po prawie 3 latach wyczekiwania  :lol:  Pan doktorek tylko burknął, ze stan już jest poważny, a ja sobie myślę, że jaki ma być, skoro ciągle mnie odsyłał a to tu, a to tam, zamiast dać od razu co trzeba. Wiedział, że zalezy mi na czasie. Kpina   :lol:  Ale mniejsza już o to, do końca roku powinno być już po wszystkim.

Krasnal ciągle nawija o przedszkolu i dopytuje kiedy w końcu pójdzie do pani Marzenki  ;-)   Zaprowadza mnie pod przedszkole na spacery, a póżniej płacze, że nie może tam wejść i się bawić  ;-)  fajnie, że tak reaguje i mam nadzieję, że ten entuzjazm zostanie z nim we wrześniu i dalej. Za dwa tygodnie Krasnal jedzie do dziadków i zostaje u nich na tydzień. Później już sierpień, wyjazd nad morze i wrzesień.

Ja rozglądam się za pracą dla siebie. Od października na studia. Wracam też na moje kursy językowe  :-)  Dawno nie miałam takiego pędu do zdobywania wiedzy i podnoszenia kwalifikacji. Jakiś kryzys wieku średniego ?  :-P

Pozdrawiam <buzki> 

#11 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 10 lipca 2016 - 22:23

a rozglądam się za pracą dla siebie. Od października na studia. Wracam też na moje kursy językowe   Dawno nie miałam takiego pędu do zdobywania wiedzy i podnoszenia kwalifikacji. Jakiś kryzys wieku średniego ? 
jeszcze nie dosc masz nauki ???

fajnie ze małego tak ciagnie do przedszkola ;-)

#12 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 11 lipca 2016 - 06:37

Cześć!!!

Pamiętacie mnie jeszcze??? ;)

Jeju,jak mnie tu daaaaaaawno nie było. Postanowiłam więc zajrzeć na stare śmieci. :D

Czas leci nieubłaganie. U mnie trochę się dzieje, ale to zbyt trudny temat dla mnie, by o tym opowiadać. Tak że wybaczcie, że nie będę o tym opisywała. Czytam nałogowo książki a moje największe szczęście po wakacjach idzie do drugiej klasy. :)

W miarę możliwosci postaram się tu zaglądać. ;)

Miłego dnia Dziewuszki. :*
"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#13 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 11 lipca 2016 - 09:09

@Jogobella tobie to trzeba nakopac za brak znaków zycia <ciah>

<sun> jest tylko troche wieje, ide posiedziec w ogrodzie, ale wczesniej olejek zmyje z włosów. 

#14 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 11 lipca 2016 - 12:48

@Jogobella tobie to trzeba nakopac za brak znaków zycia <ciah>

Od dłuższego czasu korzystam z tel. meża, (pożycza czasami) także internet mam teraz sporadycznie. :/

Mnie w tym roku upały doskwierają.

Użytkownik Jogobella edytował ten post 11 lipca 2016 - 12:49

"Wiedzieć, że się wie, co się wie i wiedzieć, że się nie wie, czego się nie wie - oto prawdziwa wiedza." Konficjusz

#15 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 12 lipca 2016 - 09:57

@Blondynka88 za szybko ten czas czasami leci...  :roll:

@madzik :-) widzę, że u Ciebie aktywnie. :) Fajnie, fajnie :)

@Jogobella oooo rety! Wieki Cię tu nie widziałam.  :mrgreen:  :mrgreen:

Dzień dobry w deszczowy dzień.

Zaraz muszę się zbierać do kosmetyczki, a w taką pogodę to nawet nosa mi się z domu wychylać nie chce  :roll:

Generalnie to urlop mija.

Na czytaniu, oglądaniu filmów, serialów...

W niedzielę mieliśmy sesję narzeczeńską - zdjęcia już widziałam, teraz czekam tylko na wiadomość, że mogę je odebrać wydrukowane  <ookk>

No i za tydzień nad morze... mam nadzieję, że pogoda mnie w tym roku nie zawiedzie  :roll:  :lol:

Miłego! 

#16 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 12 lipca 2016 - 11:22

jeszcze nie dosc masz nauki

właśnie nie, wręcz przeciwnie.

Wcześniej olewałam naukę, nie zdawałam sobie sprawy, że to może procentować w przyszłości (nie miałam tu dobrych wzorców).

Mnie w tym roku upały doskwierają.

na szczęście, ten rok, nie był jeszcze obfity w te upalne dni ;>

Generalnie to urlop mija.

w sierpniu też urlop czy masz dyżur w przedszkolu ?

No i za tydzień nad morze

a gdzie jedziecie ? 

a my za miesiąc - nie mogę się już doczekać  :-)  choć w tym roku jestem nieco niepewna jak będzie, bo jedziemy ze szwagierką i jej dzieciaki i z teściami....  :->  a teściowa ma ostatnio manię narzekania czyli - "a czemu tam jedziemy ? a czemu na tak krótko ? a co będziemy jeść ? nie ma wyżywienia w hotelu ? no przecież dzieci nie mogą byle czego jeść! to będziemy robić dyżury w kuchni! raz ty, raz ktoś inny, jak to nie ma kuchni? itp. itd.  ;-)   

Cześć  :-)

Wczoraj był ciężki dzień.

Niby tylko jeden dzień z upałem, ale taki jakiś duszny, męczący. Tak jakby czuć już było nadchodzący deszcz i burzę. Miałam dużo planów i niczego nie zrobiłam. A Krasnal jaki marudny był  :roll:  Zresztą, jeszcze mu nie minęło. Teraz śpi, a ja trochę posprzątałam.

Chcieliśmy podjechać dzisiaj na uczelnię po dyplom, ale jak wcześniej szczyt nato, to teraz jakiś tour de pologne  :lol:

Pojedziemy jutro. A wczoraj sytuacja mnie zmusiła do jazdy samochodem z Krasnalem przez samo centrum i wogóle musiałam całą stolicę przejechać do punktu b  :shock:  Kurcze, i powiem, że było bardzo fajnie.

Do tej pory obawiałam się jazdy po stolicy i nie ruszałam się dalej jak za swoje granice  :-P  

Chyba gdybym nie musiała, to bym się nie odważyła. Oczywiście, odstałam trochę w korkach itp. ale generalnie spodobało mi się  ;-)

Nie mam pomysłu na obiad <hmm>

#17 Jogobella

Jogobella
  • Użytkownik
  • 1 174 postów

Napisano 13 lipca 2016 - 07:03

palomka, dlatego też postanowiłam o sobie przypomnieć i pokazać, że żyję. :P
madzik :), nawet nie chcę myśleć, co to będzie, gdy upały utrzymają się dłużej.

#18 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 13 lipca 2016 - 10:55

@magdaaaaa u nas wszystko dobrze. Dużo spraw ostatnio mieliśmy do załatwienia, trochę było kłopotów, ale wszystko pozytywnie udało się rozwiązać.

Młoda rośnie, kopie tak, że brzuch tylko podskakuje, ma bujną czuprynkę. I w ogóle już taka fajna jest, coraz bardziej świadoma - bawimy się w kopniaki, poznaje niektóre piosenki i przy nich zaczyna wariować. Sprawia nam ogromną radość. :)

Wyprawka już właściwie gotowa, wszystko czeka tylko na użytkownika. :)

Musimy dokupić jeszcze tylko monitor oddechu z nianią i chciałam kupić Szumisia z cry sensorem, ale to już takie ostatnie zakupy będą. 

Wczoraj wyszorowałam mieszkanie, umyłam okna, dzisiaj od rana przygotowywałam mięcho i ciasto, bo jutro Brzydal ma urodziny.  Jeszcze odkurzę i umyję podłogę i gotowe. Potem wybywam na drinki (albo soczek :P ) z koleżankami. A jutro sałatki i przekąski i czekamy na gości. :)

I tak jakoś leci. :) Pod koniec sierpnia jedziemy ze znajomymi na kilka dni do lasu nad jezioro. Pięknie tam jest i bardzo spokojnie, czyli idealnie na końcówkę ciąży, żeby szybciej minęło i żeby się nie zacząć stresować nadchodzącym porodem. Muszę tylko obczaić, gdzie w razie potrzeby znajdziemy tam szpital. Torbę i fotelik zabieramy ze sobą.  :mrgreen:

Miłego dnia! :)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#19 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 13 lipca 2016 - 15:45

o i za tydzień nad morze
czy ktos w tym roku jedzie gdzies indziej niz  polskie morze ???

Nie mam pomysłu na obiad

ja na szybko spaghetti zrobiłam.

bo jutro Brzydal ma urodziny.
moj brat ma dzis.

Pod koniec sierpnia jedziemy ze znajomymi na kilka dni do lasu nad jezioro. Pięknie tam jest i bardzo spokojnie, czyli idealnie na końcówkę ciąży, żeby szybciej minęło i żeby się nie zacząć stresować nadchodzącym porodem. Muszę tylko obczaić, gdzie w razie potrzeby znajdziemy tam szpital. Torbę i fotelik zabieramy ze sobą. 

ale to leci <szok> 

ja rozkoszuje sie kazdym promieniem sloneczka <sun>

#20 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 14 lipca 2016 - 11:54

Hello :)

Nie było mnie tu jeszcze w lipcu, więc się witam. Co prawda na wakacje nigdzie nie wyjechaliśmy, ale staramy się korzystać z jakiś atrakcji i robić małe wypady jak pogoda sprzyja. Mieliśmy na wakacjach Antka kuzyna, to trochę razem dokazywali. Mały coraz mniej chętnie dzieli się swoimi rzeczami. Myślimy też o 2, ale od myślenia w ciąże nie zajdę ;P

Obrabiam dziś fotki z sesji po-ślubnej, bo jak zawsze wolę sobie po swojemu zrobić, więc postanowiłam trochę pospamować w galerii :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych