Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#601 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 maja 2016 - 12:01

@madzik :-) 2,5 roku 

Bawią się ciastoliną same, potrafią coś sobie z tych prostszych foremek wycisnąć, ale strasznie mieszają kolory. I trzeba co chwilę upominać, że ciastoliną można się bawić TYLKO na stoliku, bo inaczej jest wszędzie. Więc całkiem samodzielnie to to nie jest...

@halynka dzisiaj dokupiłam jeszcze trzy książeczki z twardymi stronami, tym razem po angielsku. Jestem zachwycona tym, ile jest fajnych i naprawdę mądrych książeczek dla dzieci. :)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#602 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 25 maja 2016 - 12:07

@Aspirynkaaa czyli są w tym samym wieku  :-)  Bawimy się często plasteliną, ale tak jak wspomniałaś - jest wszędzie później, muszę pilnować, a Krasnal dodatkowo upomina się "zrób mama duży samochód"  :roll:   więc zabawa jest często wspólna. Będą więc klocki  :-D

Świetne te książeczki z serii o Mruczusiu. Muszę znaleźć tę o przedszkolu. Mruczek - dziadka kotek  :-D

#603 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 maja 2016 - 12:11

@madzik :-) ja kupiłam na bazarku po 9,99 za sztukę, ale widziałam też w Biedronce w zeszłym tygodniu. Chyba minimalnie droższe. 

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#604 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 26 maja 2016 - 06:49

@Aspirynkaaa te o Mruczusiu w Biedronce? Muszę poszukać - jeszcze nie wiem komu podaruję, ale kupię z pewnością :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#605 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 26 maja 2016 - 16:02

o Mruczusiu w Biedronce?

znalazłam na allegro  :-)  niecałe 7 zł, odbiorę osobiście po drodze w centrum 

#606 uleczka268

uleczka268
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25 października 2017 - 18:14

JA również uważam,że klocki to świetny pomysł na prezent dla dziecka. Widziałam ostatnio fajne klocki

lego duplo , które postanowiłam również kupić swojemu synkowi, który ma 3 latka. Rozmiar tych klocków dopasowany jest do małych rączek dzieci, co właśnie bardzo mi się tutaj podoba.

#607 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 29 października 2017 - 22:22

U nas duplo tez jest hitem ;)

#608 Madzik :)

• Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 13:18

Za miesiąc Mikołajki. Myślicie już o prezentach dla swoich Pociech ?

Krasnal już złożył zamówienie na zabawki i gadżety z "Psi patrol".  Kruszyna ma pełno zabawek interaktywnych i muszę najpierw przejrzeć czego jej brakuje. I wybiorę coś w sklepie. Po głowie chodzi mi pilot do telewizora, ale zobaczymy. 

Krasnal nie bardzo szalał za duplo. Ma kilka zestawów, ale nie bawił się nimi zbyt chętnie. On wogóle był raczej mało zainteresowany klockami. Na urodziny dostał Lego Juniors i tym się bawi, i lubi  :-)  

Użytkownik Madzik :) edytował ten post 03 listopada 2017 - 13:19

#609 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 03 listopada 2017 - 19:33

Ja dzisiaj podjęłam decyzję, że od nas Młoda dostanie "gwiazdkowy" (czyli drożdzy)prezent na 6 grudnia, a pod choinką coś mniejszego. Robię tak, bo wiem już o części prezentów, które Młoda znajdzie pod choinką od dziadków i chrzesnych i stwierdzam, że za dużo tego będzie na jeden raz. Więc na Mikołaja planuję kupić kota interaktywnego :-)

Chrześniaki - puzzle, bratanica - koparka z Wadera :-D

#610 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 16 listopada 2017 - 14:50

@elizabeth jakie macie plany prezentowe na święta?

Mi bardzo w oko wpadł pociag uczniaczka z Fishera. Miał być pchacz, ale mamy już, więc rozglądam się za czym innym. Chyba, że coś mi innego podpowiecie.
Na 6 grudnia jeszcze nie wiem.

Za dużo chyba tego wszystkiego, że trudno się zdecydowac ;)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#611 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 17 listopada 2017 - 19:43

@Majorka^^ mi się wcale te zabawki grająco świecące nie podobają. Póki co na pewno chcemy sanki i wiersze Brzechwy ;)

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#612 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 18 listopada 2017 - 17:11

wiersze Brzechwy
miałam i polecam :D czytałam jako dzieciak. A z książek to dla starszego dziecka wydaje mi się fajną opcją encykopedia dla najmłodszych. Mam bardzo pozytywne wspomnienia  <dreams>

#613 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 20 listopada 2017 - 11:02

3 latce kupiliśmy ciastolinę play doh i stempelki frozen

2 latce drewniany zestaw zabawek śniadaniowych

5 latkowi modele do złożenia ze star wars i samolot wyścigowy lego

i z głowy, w grudniu kupimy dla dorosłych

naszemu synkowi sanki i nosidełko

Użytkownik elizabeth edytował ten post 20 listopada 2017 - 11:03

<serducho>

65vqegz2wjpc3llf.png

#614 aga01

aga01
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 21 listopada 2017 - 16:56

Nasz duplo dostał w zeszłym roku teraz planuje kupic mu taką fajna matę jako gra strażnik czasu czy pokoju nie pamiętam dokładnie jak ona się nazywała. W jagodowym kocie ja oglądałam świetnie wygląda. W sumie to on by teraz każdą grę chętnie przyjął, na razie jest nimi zafascynowany, ciekawe co będzie w następnym roku oby nie zdalnie sterowane samoloty.

#615 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 listopada 2017 - 21:24

Mam! Zrobiłam to  :lol:  Pierwszy raz chyba w listopadzie mam prezenty na święta dla wszystkich dzieci. Portfel boli, ale myślę, że w grudniu bolałby bardziej, bo więcej wydatków się szykuje. Więc tak:

- Młoda - lalka bobas, akcesoria kuchenne (kuchnię dostała na roczek), fartuszek i czapka do gotowania  :lol: , drewniane układanki, cymbałki, butelka dla lalki ze znikającym mlekiem

- Młodsza - tu miała straszny problem, bo wydaje mi się, że dość niemowlęcych zabawek mamy, więc kupiłam tylko taką fajniejszą grzechotkę pszczółkę, której Młoda nie miała, a zawsze podbierała kuzynce

-chrześniaki (4 lata) - sesja zdjęciowa świąteczna, Chińczyk i jakieś inne gry planszowe w jednym pudełku

-bratanica (13mcy) - lalka bobas, cymbałki, butelka dla lalki ze znikającym mlekiem

Uff, koniec  :-)

#616 nabali

nabali
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 21 grudnia 2017 - 14:45

Ja zawsze daje pieniądze;p

#617 Mary66

Mary66
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 22 grudnia 2017 - 22:52

Ja zawsze wybieram albo zabawkę edukacyjną albo ubranie. Coś, co będzie pożyteczne.

#618 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 23 grudnia 2017 - 22:28

U nas zdecydowanie idziemy w zabawki.. z reguły takie które dzieciakom sie przydadzą..

Jedynie siostrzenica dostanie ciuszki

#619 motyka

motyka
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17 stycznia 2018 - 12:42

W tych czasach dzieci mają mnóstwo zabawek, wydaje mi się fajnym pomysłem chyba by była sesja fotograficzna, takie coś innego :)

... reklama... 

#620 marcowapani

marcowapani
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 21 sierpnia 2018 - 10:02

Ja zawsze wybieram albo zabawkę edukacyjną albo ubranie. Coś, co będzie pożyteczne.

Również uważam, że dobrze jest podarować zabawki edukacyjne. Na przykład takie, jakie można zakupić na /link/ . Kupiłam u nich dla swojego rocznego chrześniaka zabawkę z drewna - Słonia, dzięki któremu ma możliwość poznania kolorów i kształtów.

Użytkownik Wisienkowa edytował ten post 21 sierpnia 2018 - 17:08
na forum nie linkujemy!