Czasami wydaje się, że dana zabawka nie zainteresuje malucha - a tu taka niespodzianka. Dzieciaki potrafią zaskakiwać. Ważne, żeby wybierać prezenty, które będą kształtować jego wyobraźnię ![]()
Co na prezent dla dzieci
Napisano 27 lutego 2015 - 12:21
Napisano 05 marca 2015 - 13:49
Miałam duży problem co kupić siostrzeńcowi na 6-urodziny. Kiedyś byliśmy w sklepie i spodobała mu się hulajnoga. Była z postaciami z bajki AUTA. Niestety, została wykupiona. Wzięłam więc zwykłą i dokupiłam naklejki z tymi autkami. Będzie mógł udekorować jak chce. Dobry pomysł? Myślicie, że się ucieszy?
Napisano 05 marca 2015 - 14:13
@halynka nie wiem jak Twój siostrzeniec, ale moja mała uwielbia obklejać wszystko. Dajmy na to nie kupuję gotowych teczek na jej "prace" z postaciami z bajek tylko takie zwykłe, a ona je obkleja i jest zadowolona, bo nikt inny nie ma takiej samej.
Musisz mu tylko wytłumaczyć, żeby nie kleił tam gdzie będzie nogę stawiał, bo się szybko zedrze ![]()
Ja jestem na tak jeśli prezent ma służyć rozwoju kreatywności w jakikolwiek sposób ![]()
I myślę, że mały będzie zadowolony ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 16 marca 2015 - 19:34
Na wyobraźnie działają bardzo dobrze klocki , na początku można zacząć od prostych i przechodzić do coraz bardziej skomplikowanych ,
Napisano 16 kwietnia 2015 - 12:04
Ja zdecydowałam, że kuzynce na komunię kupię rolki. Zamówiłam przez internet, tylko mam nadzieje, że numer będzie w porządku, ale kupiłam 1,5 numera większe, specjalnie, bo stopa dziecka szybko rośnie ![]()
Pozdrawiam, gimmy
Napisano 24 marca 2016 - 16:31
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc

28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.
Napisano 24 marca 2016 - 19:52
@Aspirynkaaa Okruszek ma się z Wami dobrze, niby jeszcze go nie ma a zajączek go nie ominie ![]()
U nas na Wielkanoc zawsze skromniej, teściowa podesłała cały karton słodkości, więc to mi odpadło
Będzie miała co szukać, tyle tego. Od nas dostanie gadżety z Krainy Lodu - duży zeszyt, grę memo i skarpetki. I nowe akcesoria do włosów, bo Kurdupel uwielbia gubić ![]()
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 25 marca 2016 - 12:08
@Madź to wcale Wam skromnie nie wyszło.
Ja jako dziecko bardzo lubiłam takie prezenty, w których było duuużo różnych różnych rzeczy. ![]()
Kupiłam w końcu prezenty dla reszty dzieciaków.
Różnorodnie u nas nie, nie ma co - wszyscy dostaną po koszulce z bohaterami z bajek i czekoladowym zającu.
Chrześniaczce dołożyłam zestaw gumek i spinek, bo wchodzi w ten wiek, że już byle czego jej na głowę nie można przypiąć i zestaw kolorowych bransoletek na rączkę, bo nie ma i zakłada sobie gumki do włosów na nadgarstki.
Jeśli ktoraś jeszcze szuka prezentu dla dziecka to polecam koszulki w Pepco - jest fajna promocja, są naprawdę przyjemne, bawełniane, z postacami z bajek (ja kupiłam MInnie i Minionki), a kosztują tylko 15 zł. ![]()
\
Okruszek ma się z Wami dobrze, niby jeszcze go nie ma a zajączek go nie ominie
Heh, ja wiem, że to głupie.
Ale tak długo czekałam, tak strasznie się cieszymy, a teraz jak zobaczyliśmy jego twarzyczkę, to.. tak jakoś samo wychodzi.
Hipcio wydaje uspokajające głosy (podobno
), więc będziemy po prostu puszczać brzuszkowi, żeby potem Okruszek rozpoznawał. ![]()
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 25 marca 2016 - 14:37
Dokupiłam jeszcze litrowy płyn do kąpieli z pompką, skończył się obecny to się przyda, a znowu będzie radocha. Moje dziecko jest mało skomplikowane
Napisano 25 marca 2016 - 14:45
Moje dziecko jest mało skomplikowane
Gratulacje dla Ciebie, bo to Twoja zasługa. ![]()
Lubię takie dzieci, które potrafią się cieszyć z wszystkiego. A ja mam akurat duży kontrast wsród swoich chrześniaków - chłopiec nie cieszy się prawie z niczego, a jak się z czegoś cieszy, to musi być drogie i firmowe; dziewczynka potrafi zacałować za kilka gumek do włosów. Teraz dostaną takie same prezenty ode mnie i jestem pewna, że młoda będzie zadowolona, a on zajrzy do torebki, skrzywi się, powie " beznadziejne" i rzuci w kąt. No ale to właśnie kwestia tego, że ich rodzice są zupełnie różni.
-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?
-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! 
Napisano 25 marca 2016 - 14:59
Zuzia też raz się tak zachowała - babcia nakupiła majteczek, skarpetek, rajtuzków a młoda nawet nie wyciągnęła ich z torebki, walnęła focha strasznego. Teraz moja matka jakoś rzadziej pyta przy świętach co by się Zuzi przydało
Napisano 10 maja 2016 - 19:36
ah jaki prezent dla 2 latki bardzo rozwinietej ogarnietej?
Napisano 24 maja 2016 - 11:31
Za chwilę Dzień Dziecka - macie już gotowe prezenty dla dzieciaczków ? ![]()
Ja jeszcze nie. Myślę o klockach lego duplo, bo wszystkiego innego mamy już za dużo.
Widziałam w ulotce lidla "furgonetkę lodziarza" i zastanawiam się nad tym zestawem. Krasnal uwielbia się bawić w sklep z lodami ![]()
Napisano 25 maja 2016 - 11:50
Dla bliźniaków zestaw ciastoliny
a bliźniaki w jakim wieku ?
Właśnie też rzucił mi się w oczy zestaw ciastoliny z lodami. Obawiam się jednak, że musiałabym asystować/pomagać przy tym, a chcę coś do samodzielnej zabawy.