Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Co na prezent dla dzieci

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
641 odpowiedzi w tym temacie

#581 Cobi

Cobi
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 27 lutego 2015 - 12:21

Czasami wydaje się, że dana zabawka nie zainteresuje malucha - a tu taka niespodzianka. Dzieciaki potrafią zaskakiwać. Ważne, żeby wybierać prezenty, które będą kształtować jego wyobraźnię :)

#582 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 05 marca 2015 - 13:49

Miałam duży problem co kupić siostrzeńcowi na 6-urodziny. Kiedyś byliśmy w sklepie i spodobała mu się hulajnoga. Była z postaciami z bajki AUTA. Niestety, została wykupiona. Wzięłam więc zwykłą i dokupiłam naklejki z tymi autkami. Będzie mógł udekorować jak chce. Dobry pomysł? Myślicie, że się ucieszy?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#583 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 05 marca 2015 - 14:13

@halynka nie wiem jak Twój siostrzeniec, ale moja mała uwielbia obklejać wszystko. Dajmy na to nie kupuję gotowych teczek na jej "prace" z postaciami z bajek tylko takie zwykłe, a ona je obkleja i jest zadowolona, bo nikt inny nie ma takiej samej. 

Musisz mu tylko wytłumaczyć, żeby nie kleił tam gdzie będzie nogę stawiał, bo się szybko zedrze ;D

Ja jestem na tak jeśli prezent ma służyć rozwoju kreatywności w jakikolwiek sposób ;-)

I myślę, że mały będzie zadowolony ;-)

“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#584 MarlenaKRK

MarlenaKRK
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 16 marca 2015 - 19:34

Na wyobraźnie działają bardzo dobrze klocki , na początku można zacząć od prostych i przechodzić do coraz bardziej skomplikowanych , 

#585 gimmy

gimmy
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 16 kwietnia 2015 - 12:04

Ja zdecydowałam, że kuzynce na komunię kupię rolki. Zamówiłam przez internet, tylko mam nadzieje, że numer będzie w porządku, ale kupiłam 1,5 numera większe, specjalnie, bo stopa dziecka szybko rośnie :-)

Pozdrawiam, gimmy

http://urbanski-drzwi.pl/

#586 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 marca 2016 - 11:03

Macie już prezenty wielkanocne dla dzieciaczków? :-)

Ja czekam na kuriera z hipciem dla Okruszka. :-) Oglądałam w Smyku, ale na allegro sporo taniej. :-)

Załączone miniatury

• hipcio.jpg

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#587 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 24 marca 2016 - 16:31

@Aspirynkaaa Ale cudo <serduszka> , ten hipcio jest przecudny <zakochany> .
Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#588 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 24 marca 2016 - 19:52

@Aspirynkaaa Okruszek ma się z Wami dobrze, niby jeszcze go nie ma a zajączek go nie ominie  :-P

U nas na Wielkanoc zawsze skromniej, teściowa podesłała cały karton słodkości, więc to mi odpadło  :-D Będzie miała co szukać, tyle tego. Od nas dostanie gadżety z Krainy Lodu - duży zeszyt, grę memo i skarpetki. I nowe akcesoria do włosów, bo Kurdupel uwielbia gubić  :-P

Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#589 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 marca 2016 - 12:08

@Madź to wcale Wam skromnie nie wyszło. :D Ja jako dziecko bardzo lubiłam takie prezenty, w których było duuużo różnych różnych rzeczy. :)

Kupiłam w końcu prezenty dla reszty dzieciaków. :) Różnorodnie u nas nie, nie ma co - wszyscy dostaną po koszulce z bohaterami z bajek i czekoladowym zającu. :P Chrześniaczce dołożyłam zestaw gumek i spinek, bo wchodzi w ten wiek, że już byle czego jej na głowę nie można przypiąć i zestaw kolorowych bransoletek na rączkę, bo nie ma i zakłada sobie gumki do włosów na nadgarstki. 

Jeśli ktoraś jeszcze szuka prezentu dla dziecka to polecam koszulki w Pepco - jest fajna promocja, są naprawdę przyjemne, bawełniane, z postacami z bajek (ja kupiłam MInnie i Minionki), a kosztują tylko 15 zł.  :-D

Okruszek ma się z Wami dobrze, niby jeszcze go nie ma a zajączek go nie ominie
\

Heh, ja wiem, że to głupie.  ;-)  Ale tak długo czekałam, tak strasznie się cieszymy, a teraz jak zobaczyliśmy jego twarzyczkę, to.. tak jakoś samo wychodzi. :) Hipcio wydaje uspokajające głosy (podobno  :lol: ), więc będziemy po prostu puszczać brzuszkowi, żeby potem Okruszek rozpoznawał.  ;-)

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#590 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 marca 2016 - 14:37

@Aspirynkaaa, w przedszkolu dostali od zajączka plastelinę - wiesz jaka radocha? A jakie niedowarzanie, bo jakoś 2 dni wcześniej wspominała, że nie ma a polepiłaby sobie :D Matka w siódmym niebie, bo dotarło do niej, że zajączek ją obserwuje :lol:

Dokupiłam jeszcze litrowy płyn do kąpieli z pompką, skończył się obecny to się przyda, a znowu będzie radocha. Moje dziecko jest mało skomplikowane :lol:

#591 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 25 marca 2016 - 14:45

Moje dziecko jest mało skomplikowane

Gratulacje dla Ciebie, bo to Twoja zasługa. :)

Lubię takie dzieci, które potrafią się cieszyć z wszystkiego. A ja mam akurat duży kontrast wsród swoich chrześniaków - chłopiec nie cieszy się prawie z niczego, a jak się z czegoś cieszy, to musi być drogie i firmowe; dziewczynka potrafi zacałować za kilka gumek do włosów. Teraz dostaną takie same prezenty ode mnie i jestem pewna, że młoda będzie zadowolona, a on zajrzy do torebki, skrzywi się, powie " beznadziejne" i rzuci w kąt. No ale to właśnie kwestia tego, że ich rodzice są zupełnie różni. 

#592 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 25 marca 2016 - 14:59

Aspi, też nie lubię czegoś takiego, tym bardziej, że często człowiek głowi się pół miesiąca co kupić, wyda ponad 100 złotych na jedną zabawkę a ona po tygodniu leży na dnie pudła. No, ale ... Jak sobie wychowali tak mają.
Zuzia też raz się tak zachowała - babcia nakupiła majteczek, skarpetek, rajtuzków a młoda nawet nie wyciągnęła ich z torebki, walnęła focha strasznego. Teraz moja matka jakoś rzadziej pyta przy świętach co by się Zuzi przydało <lol>

#593 spyka

spyka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10 maja 2016 - 19:36

ah jaki prezent dla 2 latki bardzo rozwinietej ogarnietej?

#594 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 14 maja 2016 - 18:41

Na pewno różnego rodzaju książeczki do uzupełniania z naklejkami, puzzle, farby, ciastolina, układanki drewniane, zestawy warzyw lub owoców do krojenia, kubeczki do podawania herbatki/kawki

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#595 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 24 maja 2016 - 11:31

Za chwilę Dzień Dziecka - macie już gotowe prezenty dla dzieciaczków ?  :-)

Ja jeszcze nie. Myślę o klockach lego duplo, bo wszystkiego innego mamy już za dużo. 

Widziałam w ulotce lidla "furgonetkę lodziarza" i zastanawiam się nad tym zestawem. Krasnal uwielbia się bawić w sklep z lodami  :-)

#596 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 24 maja 2016 - 13:02

Też myślałam nad klockami, ale chyba kupimy hulajnogę balansową . Teraz praktycznie w domu się nie bawi tylko jeździ rowerem, bawi sie na zewnątrz, więc myślę , że mu się spodoba

iv09i09kftvt0mdm.png

#597 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 24 maja 2016 - 13:04

My kupiliśmy piaskownice w Lidlu

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#598 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 24 maja 2016 - 22:04

Dla bliźniaków zestaw ciastoliny. 

Dla młodej książeczki. Jak zobaczyłam serię o Mruczusiu, to nie mogłam przejść obok obojętnie.   :mrgreen:

Załączone miniatury

• kolory.jpg
  • 3+.jpg
  • mruczuś.jpg

#599 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 25 maja 2016 - 08:27

@Aspirynkaaa cudne książeczki. Będzie co czytać od samego początku :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#600 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 25 maja 2016 - 11:50

Dla bliźniaków zestaw ciastoliny

a bliźniaki w jakim wieku ?

Właśnie też rzucił mi się w oczy zestaw ciastoliny z lodami. Obawiam się jednak, że musiałabym asystować/pomagać przy tym, a chcę coś do samodzielnej zabawy.