Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Lutowe gadanie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
48 odpowiedzi w tym temacie

#41 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 26 lutego 2016 - 10:11

Witam,

Nie wiem jak u Was, ale u mnie strasznie zimno i do tego od rana pada śnieg. :shock: Powolutku sobie prószy. A mama zaoferowała na dziś pomoc w ogarnięciu ogrodu. Będzie trzeba to przełożyć, bo tylko się rozchorujemy i żadnego pożytku z tego nie będzie. Mam zamiar dziś poćwiczyć, bo ostatnio to zaniedbałam i ogarnąć dom, żeby jutro mieć wolną sobotę.

Pozdrawiam :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#42 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 26 lutego 2016 - 12:25

od rana pada śnieg

u mnie trochę z rana poprószyło, Krasnalek przeszczęśliwy od okna do okna biegał "hurra, sanki będą"  :->  i tyle tej radochy.

szkoda, że takie nijakie zimy mamy, dzieciaki tęsknią za śniegiem, i ja też 

Hej  :-)

Leń ogarnął mnie dzisiaj na całego i dosłownie nic mi się nie chce.

Dobrze, że dzisiaj piątek, bo M wraca wcześniej z pracy, to będzie miał się kto zająć dzieckiem  :-P  a ja pokrzątam się po kuchni, coś ogarnę, bo lubię mieć czysto na sobotę i niedzielę. A jutro, jak w każdą ostatnią sobotę, męczenie się z pracą. Mam ambicje zamknąć wszystko do wielkanocy, ale chyba nie zdążę  :->  do końca kwietnia będzie ok. A w niedzielę lenistwo, tzn wychodne z domu gdziekolwiek i z kimkolwiek.

Tydzień temu był u nas dziadek. Wybraliśmy się z M na festiwal pizzy  :lol:  spóźnione walentynki, świetnie było, uwielbiam tę imprezę  :lol:

We wtorek ruszają u nas zapisy do przedszkola. Ustaliliśmy z mężem, że dość już urlopu wychowawczego i dość już siedzenia w domu i dla mnie, i dla Małego i poszukamy też przedszkola prywatnego. Gdyby nie zawirowania z 6latkami, to napewno dostalibyśmy się do państwowego, a tak to. Ja wrócę do dotychczasowej pracy ( to akurat mało fajne) a w międzyczasie będę szukać czegoś nowego  :-)  I to jest chyba najbardziej optymalne rozwiązanie.  Co prawda po opłaceniu czesnego niewiele mi z pensji zostanie, ale chyba lepsze to, niż trzymanie rozbrykanego 3latka kolejny rok w domu ?  ;-)  Więc zobaczymy.

Na obiad dzisiaj robię tortillę. Nie robiłam nigdy, a słyszałam, że to fajne i szybkie, i smaczne danie  :-)

Udanego weekendu <buzki>

#43 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 27 lutego 2016 - 11:32

Laski, dzisiaj mija 6 lat na forum, szmat czasu dla mnie, zaczynałam tu pisać jeszcze jak miałam naście lat - tak mi się miło zrobiło

To Ty młoda ()() jeszcze jesteś :P

Mi w kwietniu minie 5 lat tutaj :) Z tym, ze z początku szalałam, a teraz nie ma kiedy <lol>

Nie wiem jak u Was, ale u mnie strasznie zimno i do tego od rana pada śnieg.

U nas sypało porżądnie przedwczoraj, a i wczoraj trochę też. A dzisiaj już ani śladu sniegu :lol:

Udanego weekendu :)

#44 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 14:46

Hej, dziś przed mną intensywny dzień.

Jestem na nogach od 3, bo mały zrobił mi pobudkę i już nie chciał się położyć.

Za chwilę przyjeżdżają teściowie, a później znajomi i koleżanka Antosia, więc będzie wesoło.

Miłego dnia :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#45 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 14:53

koleżanka Antosia,

O już się zaczyna spraszanie panienek :-P :-P

Hej Hej!!

Dziś leniwa niedziela. Mały z tatusiem drzemie, zjemy drugie danie i gdzies pojedziemy. Może na jakieś małe ciacho, a potem odwiedzimy moich rodziców.

Jutro idę do kosmetyczki, bo moje brwi aż się proszą, a przy okazji jeszcze pazurki zrobie.W czwartek jedziemy na 4 dni do zakopanego, i już się mogę doczekać. Dawno nigdzie tak nie bylismy, mam nadzieje,że sobie odpoczniemy i jakoś się zresetujemy :-)

Pozdrowionka

iv09i09kftvt0mdm.png

#46 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 16:10

u mnie tez leniwy dzionek, obudziłam się z bolem glowy, ale od czego sa tabletki ;-)

teraz herbatka i ksiazka ;-)

i słuchanie poraz 20sty jednej piosenki <umieraam>

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#47 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 28 lutego 2016 - 18:39

Jestem na nogach od 3, bo mały zrobił mi pobudkę i już nie chciał się położyć

Antoś taki poranny ptaszek ? nie położył się już później ? 

Z Krasnalem też powoli wraca problem zbyt wczesnego wstawania.

Dzień coraz dłuższy, coraz szybciej robi się jasno i pobudki przed 6tą wracają do normy. I nieważne o której położy się spać wieczorem. Czuję, że wiosną i latem będziemy rozpoczynać dzień znowu o 4-5.

W czwartek jedziemy na 4 dni do zakopanego

spokojnego i udanego wyjazdu  :-)

Cześć  :-)

I po weekendzie. Ogarnęłam coś tam w mojej nudnej pracy. Wysyłam to do promotora, bo ciągle bym coś dopisywała, poprawiała, zmieniała i tak w kółko. Nuży mnie to i męczy, ale jakoś to ogarnę. Jak już skończę, to upiję się ze szczęścia  :lol:

Patrzę na burdel w kuchni i myślę, że potrzebny mi  kopniak w tyłek, aby wstać i to ogarnąć. A dzisiaj się działo - rosół, pierogi, sałatka i jeszcze gofry  :-P

Maluch się kąpie. M jutro na cały dzień do pracy. I tak zacznie się kolejny tydzień  ;-)

Miłego wieczorku <buzki> 

#48 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 29 lutego 2016 - 19:54

<hellooo1>

Wczorajsze plany udało się zrealizować. Pogoda była przepiękna, więc pojechaliśmy nad morze. :D Słoneczko cudownie przygrzewało i mimo tylko 5 stopni na plusie, przyjemnie było pochodzić po plaży. Zjedliśmy gofry, pospacerowaliśmy po starówce, gdzie zjedliśmy kolację i wróciliśmy do domu. Bardzo, bardzo udana, ale wyczerpujaca wycieczka, całą drogę do domu przespałam.  :mrgreen: Potem całą noc przespałam.  :mrgreen: I pół dnia dzisiaj też przespałam.  :mrgreen: I spałabym dalej, tylko sumienie mnie gryzło, że mąż z pracy wróci, a tu nawet brudne naczynia nie pochowane do zmywarki.  :-P

Teraz powieszę pranie, poczytam książkę i pewnie coś obejrzę. Mąż mi się przeziębił, więc sypia w osobnym pokoju i nie pozwala się do siebie zbliżać. Jakby zapomniał, że do niedawna w aptece codziennie mnóstwo ludzi na mnie kichało i prychało, więc zarazki mi nie straszne.  :lol: No ale jak sobie chce.. Przynajmniej całe łóżko tylko MOOOOJEEEE.  <jezorek11>

Miłego wieczoru!

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#49 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 29 lutego 2016 - 21:12

ja dziś z rana u koleżanki posiedziałam. potem podskoczyłam do centrum handlowego, kilka kosmetykow sobie kupiłam,

pogoda paskudna i dolujaca, tylko slysze jak deszcz dudni w rynnach.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko