Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Lutowe gadanie

• Zamknięty Temat jest zamknięty
48 odpowiedzi w tym temacie

#1 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 lutego 2016 - 12:19

karatetyka @karatetyka  pracowałam do końca roku.

jutro wyprawa do PUP  ciekawe czy cos mi wymysla czy za miesiąc będę się musiala zameldować.

u lekrza spoko pani doktor powiedziała , ze jeszcze 2 miechy się to będzie goic ale za miesiąc już wszystko mogę  ​rozbawila mnie tym ;-)

u brata trochę posiedziałam , utwierdziłam się w tym , ze wyrosłam już z potrzeby posiadanie dzieci.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#2 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 09:40

Dziewczyny co z Wami, że tutaj tak pusto?  :shock:  :shock:  :shock:

Dzień dobry w lutym!

Jak dobrze, że dzisiaj piątek.... 

Po pracy idziemy z Połówkiem do kina.

Jutro wieczorem na siłownię... w niedzielę zaczynamy nauki, więc weekend zleci pewnie ekspresem, ale i tak się na niego cieszę, bo odpocznę od krzyczących dzieci  :lol:  :lol:

Sesja za mną, więc po pracy mam trochę czasu dla siebie i na czytanie książek - a to uwielbiam  <ookk>

Miłego! 

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#3 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 lutego 2016 - 10:23

jutro wyprawa do PUP ciekawe czy cos mi wymysla czy za miesiąc będę się musiala zameldować.

Ja na UP bym nie liczyła. Miałam z nimi do czynienia przez 2 lata (do urodzenia synka) i nic nie zaproponowali. A nie, przepraszam, raz- pracę w hurtowni. A jak się okazało tylko poszłam i od razu na skierowaniu właścicielka napisała, że brak uprawnień do tej pracy mam :roll: A z czasem wyszło na jaw, ze wiele firm ogłasza rekrutację i utrzymuje ten stan jak najdłużej tylko po to aby kasę wyciągnąć :roll: No bo mówię Wam- za automatu- weszłam i migiem wyszłam z 'kwitkiem' :roll: 

u lekrza spoko pani doktor powiedziała , ze jeszcze 2 miechy się to będzie goic ale za miesiąc już wszystko mogę ​rozbawila mnie tym ;-)

A co się stało bo ja nie w temacie?

u brata trochę posiedziałam , utwierdziłam się w tym , ze wyrosłam już z potrzeby posiadanie dzieci.

Też w tym się utwierdzałam... do czasu jak widać <umieraam> Takie myślenie z czasem mija ale faktem jest, że nie u wszystkich ;-)

Dziewczyny co z Wami, że tutaj tak pusto?

Mnie nie ma na co dzień i to dlatego <umieraam> Ja zawsze bałagan tutaj wprowadzałam <lol> 

Sesja za mną, więc po pracy mam trochę czasu dla siebie i na czytanie książek - a to uwielbiam

<ookk> Książki to świetna rzecz na zabicie czasu :mrgreen:

w niedzielę zaczynamy nauki,

O proszę. To ślub się szykuje? Kiedy :-> ?

Bry :)

#4 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 05 lutego 2016 - 11:52

Po pracy idziemy z Połówkiem do kina.
Co grają? Bo ja ostatnio byłam rok temu w kinie, a z Połówkiem obecnym to nigdy :x

mam trochę czasu dla siebie i na czytanie książek - a to uwielbiam
Ja ostro czytam ostatnio. I pomału mi pomysłów brakuje na coś nastepnego  :lol:

Ja zawsze bałagan tutaj wprowadzałam
Ja dużo spamowałam ale jakoś nic nowego się nie dzieje, więc nie ma o czym pisać. Za niedługo zniknę całkiem, bo praca i pewnie nie będę miała siły na nic. 

#5 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 06 lutego 2016 - 13:19

Mnie nie ma na co dzień i to dlatego Ja zawsze bałagan tutaj wprowadzałam  

To musisz wyskrobać troszkę czasu i tu wpadać w miarę mozliwości. :D :D 

Książki to świetna rzecz na zabicie czasu

Ja uwielbiam czytać. Jak mam czas i wenę to pochłaniam jedną za drugą :)

O proszę. To ślub się szykuje? Kiedy ?

A jeszcze trochę czasu, bo w 2017 roku, 17 czerwca.

Ale nie mamy potem kiedy nauk zrobić... a teraz mamy cały luty wolny od szkoły to każdą niedzielę wykorzystamy akurat na nauki ;) I będzie z głowy :)

Co grają? Bo ja ostatnio byłam rok temu w kinie, a z Połówkiem obecnym to nigdy :x

My to tak średnio ze dwa razy w miesiącu w kinie jesteśmy.  :lol:

Wczoraj "Planeta Singli" - polecam bardzo. Uśmiałam się, ale i też wzruszyłam. :) 

I pomału mi pomysłów brakuje na coś nastepnego 

Ja ostatnio sobie stworzyłam dłuuugą listę co chciałabym przeczytać :)

Za niedługo zniknę całkiem, bo praca i pewnie nie będę miała siły na nic. 

Ojj, mam nadzieję, że jednak tak źle nie będzie i od czasu do czasu czas znajdziesz i zajrzysz :)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#6 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 07 lutego 2016 - 13:25

Hejka!

Ja z mężem też byłam w piątek w kinie na "Planecie singli" :)

W walentynki idziemy na kolację do restauracji i na 21:00 do kina na "Jak to robią single" :)

Pozdrawiam! <buzki>

nixqp2.png

#7 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 08 lutego 2016 - 13:59

Kobietki moje, 

Niby powinnam mieć więcej czasu jak nie pracuję, ale nagromadziło się wiele spraw, więc latam i załatwiam jak szalona.

Ostatnio jakaś taka osłabiona chodzę, muszę zrobić sobie komplet badań, żeby się upewnić czy wszystko ok.

Szukam pracy, ale tym razem nie dam się wciągnąć w żadne dziwne warunki, więc idzie mi średnio. Muszę wrócić na łaskę UP, a oni mi na samo zapisanie dali termin na kolejny tydzień. Masakra jakaś.

Idę poczytać, bo dawno mnie nie było :)

I mam niespodziankę, ale to w odpowiednim temaciku :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#8 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 08 lutego 2016 - 15:12

Hej :)

Może i ja coś skrobnę, bo jakoś tu pusto ostatnio. Ja dzisiaj siedzę w domu i nudzi mi się strasznie. Tzn roboty mam całkiem sporo, bo i kupka do wyprasowania, i bałagan ogólny, i obiadu nie mam, a nawet puzzle leżą od kilku dni zaczęte na stole i jakoś nic mi się nie chce.  <bezradny>

I tak jakoś szaro, buro, bez życia. Oby do wiosny i słoneczka. :)

ale za miesiąc już wszystko mogę

A ja na razie nic nie mogę.  :-P

@Anonimka ogromne gratulacje :)

A jeszcze trochę czasu, bo w 2017 roku, 17 czerwca.

Zleci migiem, wiem co mówię. ;)

Spadam dalej nic nie robić.  :lol:

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#9 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 09 lutego 2016 - 10:29

Zleci migiem, wiem co mówię.

W sumie jak w kwietniu tamtego roku podpisywaliśmy umowę na salę to było 2 lata i 2 miesiące do ślubu... teraz już rok i 4 miesiące... i naprawdę czasami się zastanawiam gdzie mi te 10 miesięcy przeleciało.  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

Ale do czekać się nie mogę... Tyle rzeczy mam już rozplanowanych  <zakochany>

Ale trzeba zejść na ziemię z tego planowania.  8-)

Dzisiaj mam zajęcia otwarte dla rodziców z moimi przedszkolakami, wczoraj w przedszkolu byłam do 22-giej prawie, bo naradę miałyśmy... i tak mi czas leci... dzień za dniem ;)

Dzisiaj wieczorem siłownia.  <huraaaaa>

A teraz muszę się pomału zacząć ogarniać :D 

@Aspirynkaaa jakie puzzle układasz? Duże? :)

#10 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 09 lutego 2016 - 12:57

Ja na UP bym nie liczyła
ja się balam ze mnie wysla gdzuies do pracy do sklepu na jakies zadupie i nie będę mogla odmówić aby ubezpieczenia nie stracic, ale okazało się ze luz i za miesiące do podpisu.

A co się stało bo ja nie w temacie?

od pol roku średnio raz w miesiącu się u niej melduje, a zaczelo się od cytologii III grupy  .... :(

Bo ja ostatnio byłam rok temu w kinie, a z Połówkiem obecnym to nigdy :x
a chcialabys isc z nim na film czy do kina :P

Za niedługo zniknę całkiem,
i już wogole nikt tu nie będzie pisał <bezradny>

"Planeta Singli
teraz jakas moda na tytuły filmów z słowem singiel. ;-)

A ja na razie nic nie mogę.
w tej chwili to najbardziej ubolewam ze w wannie nie mogę się wylegiwać , ale mysle ze tobie co innego brakuje :P

u mnie nuda , wiec nie ma co pisać .

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#11 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 09:14

To znowu ja.  :lol:

Matko jak mi się nudzi. Tragedia.  :->

Znowu cały dzień w domu, z nudy to już oglądam stare odcinki M jak miłość.  :shock:

Ale do czekać się nie mogę... Tyle rzeczy mam już rozplanowanych 

Takie czekanie też jest fajne. A gdzie będziecie mieszkać? :) :) :)

ale mysle ze tobie co innego brakuje

No rzeczywiście.  :mrgreen: Akurat w wannie to mi wolno się wylegiwać.  :-P

Wczoraj mnie bezdomny wykiwał.  :lol: Wracałam z izby aptekarskiej i zahaczył mnie, czy kupię mu coś do jedzenia. Uliczka taka podejrzana, stare miasto, przestraszyłam się, krzyknęłam, że nie i szybko odeszłam. I tak szłam, i tak sobie myślałam, czego ja uczę swoje dziecko. :->  Znalazłam sklep spożywczy, kupiłam całą reklamówkę jedzenia i wracam... idę..patrzę.. a mój bezdomny z papieroskiem i przez smartfona sobie gada.  :shock:  I tym sposobem Brzydki miał dzisiaj do pracy śniadanie już zapakowane.  :-P

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#12 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 09:20

Matko jak mi się nudzi. Tragedia. 

A ja bym się chciała tak ponudzić, chociaż przez kilka dni. :D :D 

A gdzie będziecie mieszkać?

Do końca roku planujemy już kupić swoje mieszkanko, potem je stopniowo remontować i potem już na swoje ;) 

Wczoraj mnie bezdomny wykiwał. 

Coraz więcej ostatnio takich akcji zauważam niestety... Przykre. Bo potem już tak naprawdę nie wiadomo kto tej pomocy potrzebuje... 

Środa. Jak dobrze. Znowu marzę o weekendzie. Ale jeszcze chwilka. :)

Dzisiaj siłownia. 

Jutro idziemy na urodziny, piątek też siłownia, to zleci  :lol:  :lol:

#13 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 09:32

A ja bym się chciała tak ponudzić, chociaż przez kilka dni.

Też tak mówiłam. ;) Odwołuję z całą odpowiedzialnością.  :mrgreen:

Do końca roku planujemy już kupić swoje mieszkanko, potem je stopniowo remontować i potem już na swoje  

Powodzenia!

#14 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 10:23

Cześć  ;-)

Nie logowałam się na forum, ale tyle dobrych wiadomości, że postanowiłam się jednak pojawić  ;-)

@Aspirynkaaa  @Anonimka  gratuluję dwóch kreseczek  :-)  rośnijcie zdrowo i cieszcie się tym wyjątkowym stanem  :-)  <po cichutku zazdroszczę> 

Co u nas ? M szybko znalazł nową pracę, tak więc obyło się bez większego stresu. Z pracy wraca jednak później niż dotychczas i musiałam zrezygnować z moich popołudniowych zajęć  :-/  Przez pierwsze dni miałam wielkiego doła, bo znowu tylko dom, dziecko, dom, dziecko - monotonia Matki Polki. Generalnie już jest lepiej, ale jednak wciąż chciałabym mieć też coś poza.  

Ogarniam pomału temat przedszkola, ale przez te zawirowania z 6latkami obawiam się, że dla mojego 3latka braknie miejsca  :-/   Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, więc żyję nadzieją, że jednak będę mieć przedszkolaka w domu  ;-)   I oby te moje nadzieje zostały spełnione <amen>

Pogoda dzisiaj brzydka. Coraz bliżej do wiosny, a ja się wcale ale to wcale nie cieszę, bo kolejny rok nie nacieszyłam się zimą  :-(  Gdzie ten śnieg ? gdzie te saneczkowanie z maluchem ? ja chce śniegu  ;-)

Maluch teraz drzemkę zalicza (znowu tak wcześnie   :-/  ) .  A ja zaraz się zabieram za jakąś zupę i obiad. 

Pamiętajcie o dzisiejszym poście  ;-)

Pozdrawiam <buzki>

#15 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 10:30

@Aspirynkaaa to do pracy nie chodzisz teraz w ciąży ? :)

Ja niestety jeszcze nie odpoczywam. Dziś napisałam 3 i przedostatni egzamin w sesji a w piątek ostatni, ale niestety najgorszy. Jeszcze liczę, że bedzie dobrze aczkolwiek nie mam dobrych przeczuć :-)
Ale dobrze i tak, że już bliżej końca niż dalej :)

Niedługo Walentynki. Udało mi się zarezerwować stolik w całkiem fajnej restauracji. Poza tym w moim mieście mają być świetlne animacje i jakieś atrakcje na rynku, także na pewno zawitamy :-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#16 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 10:48

@Aspirynkaaa to do pracy nie chodzisz teraz w ciąży ?

Mam dwutygodniowe zwolnienie ze względu na krwawienia. Nie muszę cały czas leżeć, ale dużo odpoczywać, nie stresować się i generalnie skupiać na sobie. :P

A jak chodziłam to zdarzyło mi się w trakcie obsługiwania pacjenta wybiec do toalety i zwymiotować.  :lol:  Co ja poradzę, że tak brzydko pachniał?  :shock:

@inqaa powodzenia na najgorszym egzaminie :)

@madzik :-) dziękuję :)

Mam nadzieję, że Krasnal jednak dostanie się do przedszkola, a Ty będziesz mogła mieć coś "poza". Należy Ci się. :)

#17 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 10 lutego 2016 - 10:55

@inqaa powodzenia na egzaminie! 

U nas w Walentynki w centrum ma być jakaś serduszkowa, podświetlana ławeczka  :lol: Pewnie po naukach wybierzemy się zobaczyć co to takiego. :D 

W sumie mieliśmy iść w Walentynki do restauracji, albo do kina, ale Połówek zaprasza mnie do siebie i stwierdził, że sam coś przygotuje i przynajmniej nie będzie tłumów  <ookk>

@madzik :-) trzymam kciuki, żeby mały się dostał do przedszkola.

Aczkolwiek u nas w przedszkolu teraz tylko 14 miejsc wolnych dla nowych dzieci... masakra jakaś...  :roll:

@Aspirynkaaa nie dziękuję w sprawie mieszkania ;)

Jakoś ciężko ostatnio u nas w okolicy z mieszkaniami, takimi, które by nas zadowoliły ;)

#18 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 11 lutego 2016 - 20:00

Witam,

Antoś chory, daje mi nieźle popalić. Poprzednią noc budził się trzy razy i za każdym wył albo marudził dobrą godzinę. Chyba na chorobą nałożyły się jeszcze zęby. Dziś do południa odsypiał a ja chodziłam jak zombie. Nie mogę patrzeć jak on taki słaby. Dołuje mnie już szukanie roboty. A do UP miałam iść dzisiaj i przez to wszystko zapomniałam. Przesunęli mi na poniedziałek, zobaczymy. A poza tym wpadłam w wir przygotowań przedślubnych, kiedy mam chwilkę to szperam.

@Aspirynkaaa oszczędzaj się i korzystaj z tego czasu wolnego, już niedługo będziesz mogła o wolnej chwili pomarzyć :)

@magdaaaaa oby to paskudztwo odeszło szybciej niż się przypałętało. Ja odebrałam cytologię na dniach ale na szczęście wszystko ok.

@Blondynka88 kino-maniacy :) Zazdroszczę Ci trochę

@madzik :-) My raz zaliczyliśmy sanki i też się nie nacieszyłam, ale wiosnę chętnie powitam jak najprędzej.

@inqaa powodzenia na sesji!

@palomka powodzenia z szukaniem własnego M :)

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#19 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 12 lutego 2016 - 09:33

Dzień dobry :)

Ja jeszcze w łóżku, ale zaraz muszę się zbierać na zakupy, bo lodówka świecie pustkami, a bratowa zapowiedziała wizytę w ramach zapobiegania mojej nudzie. I dobrze, kochana jest. :)

Pogoda się chrzani, szaro buro za oknem, to i chęci do życia jakoś mało.

Jakoś ciężko ostatnio u nas w okolicy z mieszkaniami, takimi, które by nas zadowoliły

Znam to bardzo dobrze.  :-D  Niby mieszkań jest dużo, a jak się chce coś wybrać, to nie ma z czego.  <bezradny>  W końcu się trafi to jedno jedyne. :)

stwierdził, że sam coś przygotuje i przynajmniej nie będzie tłumów 

Mój ulubiony sposób na spędzanie tego dnia. Uwielbiam wychodzić "do ludzi", ale tych walentynowych dzikich tłumów nie znoszę. Dla mnie takie wyjście to męczarnia. My w tym roku pewnie jak zwykle w domu i pewnie tym razem to ja coś będę musiała przygotować na wieczór, bo w zeszłym roku było na odwrót.  :-)

Poprzednią noc budził się trzy razy i za każdym wył albo marudził dobrą godzinę.

Możesz mi go podrzucić, bo ja też w nocy się budzę i szczęścia szukam. Może byśmy się z Antosiem dogadali.  :lol:

A serio to zdrówka dla Młodego życzę.

oszczędzaj się i korzystaj z tego czasu wolnego

Szybko można się do dobrego przyzwyczaić. Pierwsze 2-3 dni zwolnienie to był dla mnie koszmar. Miałam ochotę leżeć i wyć, że nie mam nic do roboty. Teraz przyzwyczaiłam się i bardzo doceniam, że mogę w dzień odespać nieprzespane noce, jak mnie boli brzuch to odpocząć, nie muszę nigdzie gnać, ani wybiegać między pacjentami na szybko do toalety, bo mi się zrobiło niedobrze. Naprawdę doceniam. 

I nawet zaczynam żałować, że już za tydzień wracam do pracy. Myślę, że dla dzidziusia też jest lepiej, kiedy jestem w domu - niczym niezestresowana i wypoczęta. :)

#20 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 12 lutego 2016 - 14:05

@Aspirynkaaa  Gratulacje i spokojnej ciąży  <buzki>

Cześć!!

WIdzę,że pogaduchy się troche rozbujały 8-)  i pięknie!

U nas wszystko dobrze. Od tygodnia jestem sama , bo mąż od rana do nocy pracuje,ale jeszcze dziś i koniec <jupi>

W niedziele mamy za to pojechać gdzieś na pyszny obiad.

A poza tym rozpoczelismy remonty, najpierw jeszcze na zewnątrz. Remontujemy sobie nasze wejscie, mam nadzieje,że przed swiętami ogarniemy jeszcze korytarz.

Mamy zamiar pojechać na pare dni do zakopanego odpocząć i tak szukam jakiś ciekawych ofert na grouponie :-)

Syn spi, ja koncze obiad i to tak...  :-)

Pozdrawiam wszystkie babeczki <buzki>

iv09i09kftvt0mdm.png