Ciążowe staranka
Napisano 05 lipca 2011 - 07:06

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Napisano 05 lipca 2011 - 08:46
Mojej kolezance powiedział lekarz że na 100 % mama nie bedzie. A juz ma pol rocznego synka
Napisano 06 lipca 2011 - 19:35
Nie poddaję się a co!!!
Ale też nie ma we mnie takiego parcia, najpierw wyniki a później zobaczymy!!!
Harry masz rację dużo więcej optymizmu jest we mnie i dużo więcej wiary ze będzie dobrze!
Fakt jest taki że troszkę stresuję sie wizytką w genetyce ale im szybciej tym lepiej tym bardziej ze ja nie młodnieję i czas pędzi jak szalony do przodu a nie chcę prowadzić dziecka do przedszkola i nie chcę żeby mówili ze babcia przyszła
Napisano 06 lipca 2011 - 21:17
Napisano 06 sierpnia 2011 - 09:57
Napisano 06 sierpnia 2011 - 19:50
Napisano 07 sierpnia 2011 - 09:54
Irena, dokładnie najlepiej się wstrzymać!!!
A my już po wizytce w genetyce, nie było źle, wywiad, pobranie krwi i do domciu.
Pod koniec sierpnia mamy dzwonić czy wyniczki się udały bo jeśli nie to będziemy jechać na pobranko od nowa
Ale liczę na to ze będą, bo wszystko było tak jak kazali
A wyniczki te co robiliśmy na początku to wyszły dobre (tak mi napisała lekarka), Harry zerknij na nie bo wysłałam Ci na pw
Napisano 07 sierpnia 2011 - 12:35
Napisano 07 sierpnia 2011 - 18:37
Sam kontrast nie jest toksyczny i nie ma negatywnego wpływu na niepoczęte jeszcze dziecko nawet jeżeli do zapłodnienia dojdzie w cyklu zaraz po badaniu (kontrast jest dosyć szybko wydalany z organizmu), to ostrzeżenie przed ewentualnym poczęciem tyczy się raczej badania.prawdopodnie srodek moze miec wplyw na dziecko
Lepiej odczekać, gdyż tomografia to specyficzne badanie rentgenowskie, a więc Twoje ciało wystawione jest na działanie promieniowania... nerki a więc jama brzuszna, miednica. Jeżeli zaszłabyś w ciążę wcześniej niż po upływie tych dwóch cykli nic stać się nie musi... ale wiadomo ostrzec w przypadku tego badania trzeba.Co może się stać jeżeli zajdę w ciążę wcześniej niż za 2 cykle?
ZerkamHarry zerknij na nie bo wysłałam Ci na pw

www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy
Napisano 08 sierpnia 2011 - 10:21
Mojej koleżance też lekarze mówili, że raczej dzieci nie będzie mogła mieć, słyszała to przez kilka lat, a już jest w 7 miesiącu ciążyMojej kolezance powiedział lekarz że na 100 % mama nie bedzie. A juz ma pol rocznego synka
Napisano 01 września 2011 - 08:46
Napisano 01 września 2011 - 08:48
i to może być przyczyną Waszych bezskutecznych starańwynika, że mam Pco i hiperprolaktynemia
Są specjalne leki na 'zbicie' wysokiej prolaktyny, bo moja dobra koleżanka takie brała - również ma te oba problemy co Ty
Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? Cause I like you!
Napisano 16 listopada 2011 - 14:20
i to może być przyczyną Waszych bezskutecznych starań wysoki poziom prolaktyny bardzo przeszkadza przy zajściu w ciąże niestety..
Są specjalne leki na 'zbicie' wysokiej prolaktyny, bo moja dobra koleżanka takie brała - również ma te oba problemy co Ty
Lekarz kazał mi sprawdzić prolaktynę i odebrałam dzisiaj wyniki. Mam 41,44 a podano że niby norma jest 4,79 - 23,30. U mnie jest problem taki, że od momentu kiedy wyszłam ze szpitala (czerwiec) cieknie mi mleko. I teraz pytanie czy to przez tarczycę i hormony czy jest to związane z tą prolaktyną?
Myslałam aby się starać o dzidziusia i olać lekarzy i to co mówią ale tu czytam że moga być problemy...??
Napisano 02 lipca 2012 - 11:19
Od lipca 2010 roku staramy się z mężem o dziecko. Mąż wykonał badanie nasienia, wynik okazał się słaby więc ginekolog zalecił brać Androvit. Po pół roku wynik znacznie się pogorszył i w piatek mąż miał wizytę u androloga, który zalecił brać:
- L-karnitynę
- Androvit
- Folik
- Koenzym Q10
- Proviron
- Xyvelam
Antybiotyk ma brać 14 dni, a resztę leków 60 dni i po 90 dniach należy powtórzyć badanie nasienia.
Wycztałam, że Proviron powoduje uszkodzenia wątroby oraz raka wątroby. Czy po 60 dniach brania tego leku może wystąpić uszkodzenie tego narządu?
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2013-06-01, 11:17 ]
Witam!
Mam pytanie - czy którąś z Was stosowała Clo + Ovitrelle?
[ Dodano: 2013-06-09, 11:13 ]
Mam do Was pytanie - lekarz zapisał mi Duphaston 2x1 przez 10 dni i czegoś nie rozumiem. Otóż planowo @ powinnam mieć 15.06, a 10 dni brania minie 13.06, test mam zrobić dopiero 17.06 (brałam Ovitrelle i wcześniej test może być fałszywy).Lekarz mówił, żeby brać tabletki i jak wystąpi @ to odstawić i teraz nie wiem czy mam brać cały czas do testowania jak nie będzie @, czy odstawić po 10 dniach nawet jak nie będzie @?
Napisano 10 czerwca 2013 - 09:23
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”
Napisano 10 czerwca 2013 - 09:29
Napisano 16 września 2013 - 18:51
Napisano 17 września 2013 - 11:25
unikanie stresu.
to jest najgorsze. Nie myśleć się jeszcze o tym da, ale unikać stresu z tym już gorzej.
Tak naprawdę w dzisiejszym czasach człowiek jest cały czas narażony na stresy. Jakby zajście w ciaże zależało tylko od tego czynniku to żadna kobieta nie byłaby w ciaży.
Napisano 02 listopada 2013 - 07:06
I tak też zrobiliśmy!!!
Niestety kolejne 2 ciąże okazały się obumarłe
No to i ja mam pytanie do naszego doktorka, jeśli mogę??
Jestem po 3 ciąży obumarłej, nie mamy konfliktu krwi, toxo jest ok, proszę mi powiedzieć jakie powinnam zrobić badania!
A i jeszcze jedno jakieś 4 lata temu miałam robiony poziom testosteronu i wyszło 141 a norma była do 80 czy są jakieś leki na obniżenie testosteronu i czy on wzrasta wraz z prolaktyna??
Wtedy tez miałam wysoką prolaktynę i lekarka zajęła sie tylko nią
3 Poronienia to nie sa juz przelewki i powinnas zrobic juz troche badan.
Usg, cytologie, wymaz z pochwy rowniez nan chlamydie itp,toxo, cytomegalie,badanie krwi, badania gebetyczne was obojga, badania nasienia, badania na tarczyce ( Tsh, Ft3 , Ft4 , anty Tpo), badania na krzepliwosc kwri i przeciwciala , laparo i histeroskopie... To tak w skrocie...
Napisano 02 listopada 2013 - 07:08
@Prinzessin29 jeszcze raz, w tematach piszemy dłuższe wypowiedzi...
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych