Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ciążowe staranka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
180 odpowiedzi w tym temacie

#61 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 07:06

kurczaczek, zdecydowanie więcej optymizmu w Tobie zauważam od naszej ostatniej rozmowy ;-) I tak trzymaj! Cieszę się, że się nie poddajesz ;-) Bardzo gorąco Wam kibicuję i trzymam kciuki!
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#62 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 lipca 2011 - 08:46

Kurczaczek nie poddawaj sie .
Mojej kolezance powiedział lekarz że na 100 % mama nie bedzie. A juz ma pol rocznego synka
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#63 kurczaczek

kurczaczek
  • Użytkownik
  • 281 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 19:35

Ale mi miło ze tyle osób mi kibicuje!
Nie poddaję się a co!!!
Ale też nie ma we mnie takiego parcia, najpierw wyniki a później zobaczymy!!!
Harry masz rację dużo więcej optymizmu jest we mnie i dużo więcej wiary ze będzie dobrze!
Fakt jest taki że troszkę stresuję sie wizytką w genetyce ale im szybciej tym lepiej tym bardziej ze ja nie młodnieję i czas pędzi jak szalony do przodu a nie chcę prowadzić dziecka do przedszkola i nie chcę żeby mówili ze babcia przyszła ;)
Dołączona grafika

#64 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 06 lipca 2011 - 21:17

KURCZACZEK - powodzenia i kciuki trzymam :) nie jestem kobieta i moze nie powinienem pisac tu ale lubie pomagac i wspierac jesli tylko potrafie

#65 Irena

Irena
  • Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 09:57

Witam! Mam pytanie - w lipcu miałam wykonane badanie angio tk nerek, podany mi został kontrast, lekarz który to wykonał powiedział, że jeżeli chcę zajść w ciąże to należy odczekać 2 cykle od wykonanego badania. Co może się stać jeżeli zajdę w ciążę wcześniej niż za 2 cykle?

#66 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 06 sierpnia 2011 - 19:50

IRENA - prawdopodnie srodek moze miec wplyw na dziecko . Jesli tak powiedzial lekarz to lepiej zaczekac

#67 kurczaczek

kurczaczek
  • Użytkownik
  • 281 postów

Napisano 07 sierpnia 2011 - 09:54

slavek44, dziękuję!!!
Irena, dokładnie najlepiej się wstrzymać!!!

A my już po wizytce w genetyce, nie było źle, wywiad, pobranie krwi i do domciu.
Pod koniec sierpnia mamy dzwonić czy wyniczki się udały bo jeśli nie to będziemy jechać na pobranko od nowa :/
Ale liczę na to ze będą, bo wszystko było tak jak kazali :D

A wyniczki te co robiliśmy na początku to wyszły dobre (tak mi napisała lekarka), Harry zerknij na nie bo wysłałam Ci na pw :D
Dołączona grafika

#68 slavek44

slavek44
  • Użytkownik
  • 1 250 postów

Napisano 07 sierpnia 2011 - 12:35

KURCZACZEK - to trzymam kciuki zeby sie udalo :) . Nie wiem co wiecej napisac a boje sie ze bedzie usuniety post . Ale wierze ze nie :)

#69 harry84

harry84
  • Zbanowani
  • 890 postów

Napisano 07 sierpnia 2011 - 18:37

prawdopodnie srodek moze miec wplyw na dziecko

Sam kontrast nie jest toksyczny i nie ma negatywnego wpływu na niepoczęte jeszcze dziecko nawet jeżeli do zapłodnienia dojdzie w cyklu zaraz po badaniu (kontrast jest dosyć szybko wydalany z organizmu), to ostrzeżenie przed ewentualnym poczęciem tyczy się raczej badania.

Co może się stać jeżeli zajdę w ciążę wcześniej niż za 2 cykle?

Lepiej odczekać, gdyż tomografia to specyficzne badanie rentgenowskie, a więc Twoje ciało wystawione jest na działanie promieniowania... nerki a więc jama brzuszna, miednica. Jeżeli zaszłabyś w ciążę wcześniej niż po upływie tych dwóch cykli nic stać się nie musi... ale wiadomo ostrzec w przypadku tego badania trzeba.

Harry zerknij na nie bo wysłałam Ci na pw :D

Zerkam ;-)
"Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś naprawdę wyjątkowym, żeby być tatą..."
Dołączona grafika
www.rakszyjki.pl> STOP rakowi szyjki macicy

#70 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 sierpnia 2011 - 10:21

Mojej kolezance powiedział lekarz że na 100 % mama nie bedzie. A juz ma pol rocznego synka

Mojej koleżance też lekarze mówili, że raczej dzieci nie będzie mogła mieć, słyszała to przez kilka lat, a już jest w 7 miesiącu ciąży :mrgreen: . Trzeba wierzyć, że się uda i nie poddawać się dlatego trzymam kciuki :-D

#71 Gochta

Gochta
  • Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 01 września 2011 - 08:46

My również staramy się już dłuższy czas bezskutecznie.. jestem po badaniach hormonalnych z których wynika, że mam Pco i hiperprolaktynemia :-?

#72 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 01 września 2011 - 08:48

wynika, że mam Pco i hiperprolaktynemia

i to może być przyczyną Waszych bezskutecznych starań <bezradny></span> wysoki poziom prolaktyny bardzo przeszkadza przy zajściu w ciąże niestety..
Są specjalne leki na 'zbicie' wysokiej prolaktyny, bo moja dobra koleżanka takie brała - również ma te oba problemy co Ty ;-)

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#73 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 16 listopada 2011 - 14:20

i to może być przyczyną Waszych bezskutecznych starań wysoki poziom prolaktyny bardzo przeszkadza przy zajściu w ciąże niestety..
Są specjalne leki na 'zbicie' wysokiej prolaktyny, bo moja dobra koleżanka takie brała - również ma te oba problemy co Ty

Lekarz kazał mi sprawdzić prolaktynę i odebrałam dzisiaj wyniki. Mam 41,44 a podano że niby norma jest 4,79 - 23,30. U mnie jest problem taki, że od momentu kiedy wyszłam ze szpitala (czerwiec) cieknie mi mleko. I teraz pytanie czy to przez tarczycę i hormony czy jest to związane z tą prolaktyną?
Myslałam aby się starać o dzidziusia i olać lekarzy i to co mówią ale tu czytam że moga być problemy...??

#74 Irena

Irena
  • Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 02 lipca 2012 - 11:19

Witam!
Od lipca 2010 roku staramy się z mężem o dziecko. Mąż wykonał badanie nasienia, wynik okazał się słaby więc ginekolog zalecił brać Androvit. Po pół roku wynik znacznie się pogorszył i w piatek mąż miał wizytę u androloga, który zalecił brać:
- L-karnitynę
- Androvit
- Folik
- Koenzym Q10
- Proviron
- Xyvelam

Antybiotyk ma brać 14 dni, a resztę leków 60 dni i po 90 dniach należy powtórzyć badanie nasienia.
Wycztałam, że Proviron powoduje uszkodzenia wątroby oraz raka wątroby. Czy po 60 dniach brania tego leku może wystąpić uszkodzenie tego narządu?

Pozdrawiam.

[ Dodano: 2013-06-01, 11:17 ]
Witam!

Mam pytanie - czy którąś z Was stosowała Clo + Ovitrelle?

[ Dodano: 2013-06-09, 11:13 ]
Mam do Was pytanie - lekarz zapisał mi Duphaston 2x1 przez 10 dni i czegoś nie rozumiem. Otóż planowo @ powinnam mieć 15.06, a 10 dni brania minie 13.06, test mam zrobić dopiero 17.06 (brałam Ovitrelle i wcześniej test może być fałszywy).Lekarz mówił, żeby brać tabletki i jak wystąpi @ to odstawić i teraz nie wiem czy mam brać cały czas do testowania jak nie będzie @, czy odstawić po 10 dniach nawet jak nie będzie @?

#75 Madź

Madź

heksa

• Użytkownik
  • 4 069 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 09:23

Irena, nie prościej zadzwonić do lekarza i go dopytać? Tutaj ginekologa nie znajdziesz.
“One, remember to look up at the stars and not down at your feet.
Two, never give up work. Work gives you meaning and purpose and life is empty without it.
Three, if you are lucky enough to find love, remember it is there and don't throw it away.”

#76 Irena

Irena
  • Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 09:29

Dziękuję, już to zrobiłam, Myślałam, że może któraś z Was była w podobnej sytuacji i pomoże.

#77 jadwinia

jadwinia
  • Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 16 września 2013 - 18:51

Czasem przy zajściu w ciąże pomaga pozytywne myślenie oraz unikanie stresu..wiem, że to tak łatwo pisać, gorzej wprowadzić w działanie ... dlatego też sama chcę się zapisać na warsztaty płodności. Organizowane są przez ..., gdzie pani psycholog z panią trener ma mnie nauczyć tego pozytywnego myślenia. Zajęcia odbywają się w małych grupkach - to tworzy odpowiednią atmosferę na takich warsztatach.

#78 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 17 września 2013 - 11:25

unikanie stresu.

to jest najgorsze. Nie myśleć się jeszcze o tym da, ale unikać stresu z tym już gorzej.
Tak naprawdę w dzisiejszym czasach człowiek jest cały czas narażony na stresy. Jakby zajście w ciaże zależało tylko od tego czynniku to żadna kobieta nie byłaby w ciaży.

201407101662.png

#79 Prinzessin29

Prinzessin29
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 07:06

I tak też zrobiliśmy!!!
Niestety kolejne 2 ciąże okazały się obumarłe :cry:

No to i ja mam pytanie do naszego doktorka, jeśli mogę??
Jestem po 3 ciąży obumarłej, nie mamy konfliktu krwi, toxo jest ok, proszę mi powiedzieć jakie powinnam zrobić badania! ???
A i jeszcze jedno jakieś 4 lata temu miałam robiony poziom testosteronu i wyszło 141 a norma była do 80 czy są jakieś leki na obniżenie testosteronu i czy on wzrasta wraz z prolaktyna??
Wtedy tez miałam wysoką prolaktynę i lekarka zajęła sie tylko nią :-/

3 Poronienia to nie sa juz przelewki i powinnas zrobic juz troche badan.

Usg, cytologie, wymaz z pochwy rowniez nan chlamydie itp,toxo, cytomegalie,badanie krwi, badania gebetyczne was obojga, badania nasienia, badania na tarczyce ( Tsh, Ft3 , Ft4 , anty Tpo), badania na krzepliwosc kwri i przeciwciala , laparo i histeroskopie... To tak w skrocie...

#80 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 07:08

@Prinzessin29 jeszcze raz, w tematach piszemy dłuższe wypowiedzi...

Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych