Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ciążowe staranka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
180 odpowiedzi w tym temacie

#81 Prinzessin29

Prinzessin29
  • Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 07:21

Wybacz  ale dopiero teraz zauwazylam , ze moja wypowiedz polaczyla sie w tekstem cytowanym.

3 Poronienia to nie sa juz przelewki i powinnas zrobic juz troche badan.

Usg, cytologie, wymaz z pochwy rowniez nan chlamydie itp,toxo, cytomegalie,badanie krwi, badania gebetyczne was obojga, badania nasienia, badania na tarczyce ( Tsh, Ft3 , Ft4 , anty Tpo), badania na krzepliwosc kwri i przeciwciala , laparo i histeroskopie... To tak w skrocie.

Ja rowniez stracilam ciaze.

#82 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 27 kwietnia 2014 - 17:36

Witajcie dziewczyny, u nas 4 miesiąc starań. byłam u lekarza sprawdzić czy wszytko jest ok, powiedziała, ze póki co nie ma powodów do zmartwień. Czy mogę jakoś przyspieszyć zajście w ciążę? 

#83 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 28 kwietnia 2014 - 15:43

w sumie możesz próbować, są różne środki które mogą ci w tym pomóc, lekarz nie wspominał? 

#84 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 maja 2014 - 22:36

@marcissa 4 miesiące to wcale nie tak długo. Cierpliwości i więcej luzu życzę. Ludzie starają się latami, nie ma powodu do paniki.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#85 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 02 maja 2014 - 10:21

@marcissa 4 miesiace to malo.

My najpierw 2 lata czekalismy aby wogole sie starac.

Ja zaszlam po 4 miesiacach, kolezanka po miesiacu, inna po 8 miesiacach. Mowia ze do roku to norma

Jedyne co zalecam to mniej spiecia , stresu, i luzu. Choc wiem ze sie latwo mowi. Ale u mnie to pomoglo chyba

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#86 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 04 maja 2014 - 22:01

w sumie możesz próbować, są różne środki które mogą ci w tym pomóc, lekarz nie wspominał? 

Powiedział, że wszytko w normie i żeby próbować. Nic o "wspomagaczach" nie wspomniał. 

@marcissa 4 miesiace to malo.

My najpierw 2 lata czekalismy aby wogole sie starac.

Ja zaszlam po 4 miesiacach, kolezanka po miesiacu, inna po 8 miesiacach. Mowia ze do roku to norma

Jedyne co zalecam to mniej spiecia , stresu, i luzu. Choc wiem ze sie latwo mowi. Ale u mnie to pomoglo chyba

Rok to naprawdę długo. Jaka była u Was przyczyna?

#87 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 maja 2014 - 06:13

Ale przyczyna czego? my staralismy sie tylko 4 miesiace ;) nie rok

A i mnie gin mowil ze do roku to jest norma . 

#88 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 05 maja 2014 - 13:10

Witajcie dziewczyny, u nas 4 miesiąc starań. byłam u lekarza sprawdzić czy wszytko jest ok, powiedziała, ze póki co nie ma powodów do zmartwień. Czy mogę jakoś przyspieszyć zajście w ciążę? 

Jedynie moja droga co możesz zrobić to dać sobie na luz , nie przejmować się niczym  może wspólny wypad w góry na mazury , nad może itp chwila relaksu , zapomnienia na pewno pomoże w owocnych dalszych staraniach .. powiem też tak że moja druga siostra jest już prawie 8 miesięcy po ślubie,  i też nic robili sobie wszelakie badania i są obydwoje zdrowi pojechali , wypoczęli , dali sobie na luz .. cieszą się życiem co ma być to będzie ..

Jedyne co zalecam to mniej spiecia , stresu, i luzu.

Święte słowa  :-)

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#89 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 05 maja 2014 - 20:23

Powiedział, że wszytko w normie i żeby próbować. Nic o "wspomagaczach" nie wspomniał. 

są pewne suplementy które mogą kobiecie ułatwić zajście w ciąże, bo posiadają Inozytol a jego brak prowadzić do bezpłodności (no i oczywiście kwas foliowy) 

Rok to naprawdę długo. Jaka była u Was przyczyna?

wiesz w sumie rok to dla starających i oczekujących długo, ale dla lekarzy to sprawdzenie czy masz problemy czy po prostu musicie dalej się starać, gdzieś ta granica musiała być. 

Święte słowa  :-)

oczekującym bardzo trudno się wyluzować bo nawet ich podświadomość krzyczy "ja chcę!"

#90 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 05 maja 2014 - 21:14

Mnie chyba pomogło to że wyjechalismy z mężem do Niemiec. Tutaj nabrałam do naszym starań o dziecko trochę więcej dystansu i wrzuciłam bardziej na luz. Co do owych wspomagaczy, to są różne tabletki, zioła, testy owulacyjne ale nie na każdego działają. To chyba rzeczywiście jest kwestia psychiki a nie wspomagaczy. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że kiedy zaczęłam robić konkretne badania aby ustalić jaka jest przyczyna tego że nie mogę zajść w ciąże wtedy w tą ciążę zaszłam.

Powodzenia w staraniach :-)

201407101662.png

#91 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 10 maja 2014 - 19:03

wiesz jest też efekt placebo jeśli mocno uwierzysz że coś działa - to okazuje się że działa :D 

#92 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 11 maja 2014 - 19:35

Ale przyczyna czego? my staralismy sie tylko 4 miesiace :-) nie rok

A i mnie gin mowil ze do roku to jest norma . 

Czyli źle doczytałam. Mój niby też tak mówi, ale stres robi swoje. 

są pewne suplementy które mogą kobiecie ułatwić zajście w ciąże, bo posiadają Inozytol a jego brak prowadzić do bezpłodności (no i oczywiście kwas foliowy) 

A jak kwas foliowy wpływa na poczęcie? Nie jest przypadkiem potrzebny w budowaniu cewy nerwowej? 

Jedynie moja droga co możesz zrobić to dać sobie na luz , nie przejmować się niczym  może wspólny wypad w góry na mazury , nad może itp chwila relaksu , zapomnienia na pewno pomoże w owocnych dalszych staraniach .. powiem też tak że moja druga siostra jest już prawie 8 miesięcy po ślubie,  i też nic robili sobie wszelakie badania i są obydwoje zdrowi pojechali , wypoczęli , dali sobie na luz .. cieszą się życiem co ma być to będzie ..

Też znam jedną parę której to pomogło :) Jestem dobrej myśli, ale chcę już teraz...

#93 mily

mily
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 11 maja 2014 - 20:08

Czyli źle doczytałam. Mój niby też tak mówi, ale stres robi swoje. 

Naprawdę warto wrzucić na luz. Bo sam stres jest również silnym środkiem antykoncepcyjnym.

A jak kwas foliowy wpływa na poczęcie? Nie jest przypadkiem potrzebny w budowaniu cewy nerwowej? 

Kwas foliowy nie ma wpływu na poczęcie. Jest ważny, bo zapobiega wadom cewy nerwowej, ale o jego wpływie na poczęcie nie słyszałam.

#94 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 11 maja 2014 - 20:25

nie chodziło mi że kwas wpływa na poczęcie tylko o to że ten suplement oprócz wymienionego składnika posiada jeszcze tylko kwas foliowy :) i masz rację potrzebny jest w budowaniu cewy nerwowej i jeszcze kilku innych rzeczach 

#95 zuzia3006

zuzia3006
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 12 maja 2014 - 11:36

hej dziewczyny :) z moim pierwszym partnerem 3 lata się starałam i nic... natomiast z obecnym 1,5 roku ale nie były to intensywne starania raz na jakiś czas jak się zapomnieliśmy teraz mam 2 letnia Zuzie ale w trakcie staran o nia miałam chwile załamki ze to tak długo i wogole kiedy mój partner wyjechal w delegacje i wracal co 2 tyg. ja zajelam się praca wcale nie myslac o dziecku i bach jest !!!!!!! teraz staramy się w sumie od miesiąca o drugie ;-) @ powinnam miec miedzy 30 kwietnia a 15 mam nieregularne cykle ciężko wyczuć ale w piątek zrobiłam 3 testy z czego jeden pozytywny bardzo blada kreska a 2 niby negatywne , dziś zrobiłam rano jeden w sumie ja widziałam na niej kreske ale to pewnie cien-cienia bo musiałam niezle się przypatrywać i niedawno zrobiłam drugi niby widze ale znow iluzja pewnie ;-) kluje mnie lewy jajnik wydaje mi się ze piersi mam pelniejsze jem bez opamiętania w sumie zorientowałam się ze wcinam dziś hehe ;-D jakies krostki mam na twarzy tak jak w pierwszej ciąży ale pewnie to fałszywy alarm albo tak wczesna ciaza ze nie widać na teście nic no coz mam jeszcze zapas tescikow za kilka dni powtorze jak będzie negatywny czas wybrać się do doktorka może cos poradzi ..... nie załamujcie się staraniami ja na swoja Zu czekałam długo i doczekałam się i wy tez się doczekacie ;-) uśmiechnijcie się lato  się zbliza :)

#96 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 12 maja 2014 - 20:42

nie chodziło mi że kwas wpływa na poczęcie tylko o to że ten suplement oprócz wymienionego składnika posiada jeszcze tylko kwas foliowy :-) i masz rację potrzebny jest w budowaniu cewy nerwowej i jeszcze kilku innych rzeczach 

O kwasie foliowym nie zapominam od lat już go łykam, więc się zdziwiłam, że tyle lat brania, a nie ma ciąży :( 

#97 zuzia3006

zuzia3006
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13 maja 2014 - 11:45

mój pierwszy miesiąc staran niestety nie udal się dziś rano przywitala się ze mna @ ale nic straconego :) mamy nowy cykl może tym razem .... :)

#98 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 13 maja 2014 - 14:13

@zuzia3006 to dopiero miesiac starac ;) Chyba najwazniejsze to sie nie stresowac na luzie ;) 

#99 mily

mily
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 14 maja 2014 - 22:34

O kwasie foliowym nie zapominam od lat już go łykam, więc się zdziwiłam, że tyle lat brania, a nie ma ciąży :cry:

A nikt Ci nie powiedział, że kwas foliowy nie wpływa na płodność?

#100 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 19 maja 2014 - 12:58

O kwasie foliowym nie zapominam od lat już go łykam, więc się zdziwiłam, że tyle lat brania, a nie ma ciąży :cry:

a byłaś ze swoim problemem u lekarza?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych