a myslałam że to raczej od przypadku i trzeba czekać pare miesiecy nawet.I wbrew pozorom zaciążenie za pierwszym razem zdarza się często
Napisano 20 marzec 2011 - 17:07
a myslałam że to raczej od przypadku i trzeba czekać pare miesiecy nawet.I wbrew pozorom zaciążenie za pierwszym razem zdarza się często
Napisano 14 kwiecień 2011 - 10:57
Napisano 14 kwiecień 2011 - 11:04
a dlaczego ? zrobisz i bedziesz wiedziała.Boję się robić test,
Napisano 14 kwiecień 2011 - 11:14
czyli inaczej niedomoga hormonalna ciałka żółtego w cyklu.niedomoga lutealna
Napisano 15 kwiecień 2011 - 07:06
Napisano 17 kwiecień 2011 - 11:38
Pewnie masz rację i siostra również!Ja bym w takie coś nie wierzyła. Z ciekawości zapytałam siostrę, która położnictwo studiuje. I także stwierdziła że to mit z którego nawet u niej na uczelni proawdzący zajęcia się smiejąJa leżałam 30 minut z pupką do góry, tzn pupka musi być wyżej niż głowa.
Napisano 18 kwiecień 2011 - 08:05
Napisano 18 kwiecień 2011 - 09:54
Święte słowa !!! Też zalecam zawsze pacjentkom oddanie się przyjemności, natura wie co robićkurczaczek, ja myśle że to całe leżakowanie z pupa do góry, mierzenie temp. to tylko stres. Przynajmniej dla mnie dlatego rezygnuje z tych metoda i poprostu bedziemy sie kochac
Napisano 18 kwiecień 2011 - 11:44
I tak też zrobiliśmy!!!Święte słowa !!! Też zalecam zawsze pacjentkom oddanie się przyjemności, natura wie co robićkurczaczek, ja myśle że to całe leżakowanie z pupa do góry, mierzenie temp. to tylko stres. Przynajmniej dla mnie dlatego rezygnuje z tych metoda i poprostu bedziemy sie kochac
Napisano 18 kwiecień 2011 - 12:08
OczywiścieNo to i ja mam pytanie do naszego doktorka, jeśli mogę??
Czy poznałaś przyczynę przez, którą poprzednie ciąże skończyły się niepowodzeniem ?proszę mi powiedzieć jakie powinnam zrobić badania!
Testosteron ma niewielki wpływ na wzrost poziomu prolaktyny, odpowiedzialny jest raczej estrogen i niektóre leki.czy są jakieś leki na obniżenie testosteronu i czy on wzrasta wraz z prolaktyna??
Napisano 18 kwiecień 2011 - 12:21
Napisano 04 maj 2011 - 10:40
Napisano 04 maj 2011 - 17:54
ja mysłam , ze przy tym badaniu to standard , ze wynik na drugi dzienzastanawiam się czy pójść do innego laboratorium i zrobić jeszcze raz betę i odebrać wynik jutro...
ja duzo słyszałam, zeby przed staraniem sie o dziecko zrobic takie badania i jeszcze ta toksoplazmoza ; ale w twoim przypadku skoro straciłąs dziecko to chyba powinno byc wybitnie wskazaneNa różyczkę i cytomegalię nie dostałam skierowania ani nawet o tym mowy nie było!
chodzisz prywatnie, za badania tez placiszbo nie chcę być tylko naciągana na kasę przez lekarzy.
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 maj 2011 - 20:24
Napisano 04 maj 2011 - 20:27
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 04 maj 2011 - 20:28
Jak tylko będę coś wiedziała to dam znaćIrena trzymam kciuki , aby się udało
. Informuj nas co i jak
Napisano 07 maj 2011 - 10:08
Magda widzisz to lekarz powinien mnie pokierować ale tego nie zrobił!ja duzo słyszałam, zeby przed staraniem sie o dziecko zrobic takie badania i jeszcze ta toksoplazmoza ; ale w twoim przypadku skoro straciłąs dziecko to chyba powinno byc wybitnie wskazaneNa różyczkę i cytomegalię nie dostałam skierowania ani nawet o tym mowy nie było!
chodzisz prywatnie, za badania tez placiszbo nie chcę być tylko naciągana na kasę przez lekarzy.
Kochana beta przecież jest dokładniejsza od testu ciążowego, to nie wiem czemu Ci babka powiedziała ze 4tygodniową ciąże wykrywa???Jak tylko będę coś wiedziała to dam znaćIrena trzymam kciuki , aby się udało
. Informuj nas co i jak
ciekawi mnie tylko co będzie szybciej - wynik bety czy @...
![]()
[ Dodano: 2011-05-06, 10:24 ]
Hej, odebrałam wczoraj wynik bety i wyszło 2,00 mUI/ml. Tak w ogóle to okazało się, że w tym labo co robiłam na wynik czeka się 10 dni roboczych, ale że ja nalegałam to baba powiedziała mi"dobrze ja pani zrobię tą betę na już, ale wynik będzie się różnił od tego, który by był 17 maja" Trochę mnie zaskoczyła ta odpowiedź... W sumie beta wykrywa ciążę 3 tygodniową, więc skoro miałam @ 10.04, a owulację 19.04 to nawet jeżeli się udało to chyba jeszcze za wcześnie, żeby beta coś wykryła co? Ja widzę, że na moim wyniku piszę, że oni w tym labo wykrywają dopiero od 4 tyg ciąże więc już sama nie wiem co mam myśleć... Nie wiem dlaczego, ale jakoś za bardzo nie wierzę w ten wynik, który odebrałam... No bo jeżeli ciąży nie ma to beta nie powinna wyjść 0? Może za bardzo się nakręciłam i uwierzę, że się nie udało jak dostanę teraz @...
Napisano 08 maj 2011 - 18:11
Napisano 08 maj 2011 - 18:37
ja robilam pare dni temu , za rada kolezanki. Wyszła jedna krecha, ale to jest tak że najpierw łaczy sie plemnik z komorka po chyba 8 - 12 dniach mamy zarodek. Wiec jak za wczesniej zrobi sie test nic nie wyjdzie , bo za mało hormonu.Robiłam sikańca wczoraj, wyszła I kreska
Napisano 08 maj 2011 - 19:00
Tak, z krwi. Bada się poziom gonadotropiny kosmówkowej we krwi. Jest to hormon, który pomaga w rozwoju wczesnej ciąży. Fajne badanie, bo daje pewność i pozwala określić w przybliżeniu wiek ciąży.a ta beta to jaki ? z krwi ?
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych