Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ciążowe staranka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
180 odpowiedzi w tym temacie

#101 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 19 maja 2014 - 21:13

A nikt Ci nie powiedział, że kwas foliowy nie wpływa na płodność?

diamanda zasugerowała tak jakby w swej wypowiedzi, że ma wpływ na płodność. I dlatego się zdziwiłam, bo wiem że nie ma wpływu. 

a byłaś ze swoim problemem u lekarza?

Kwas foliowy łykam już od lat, ale o dzidziusia się dopiero staramy 4 miesiące. Z kwasem wolałam mieć pewności biorę go bardzo długo, żeby nie mieć żadnych braków. 

#102 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 25 maja 2014 - 19:54

a czyli jeszcze masz czas, nie ma się czym martwić 

#103 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 25 maja 2014 - 20:21

No niby tak, ale takie oczekiwania są bardzo stresujące. Chciałabym jakoś to przyspieszyć. 

#104 mily

mily
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 26 maja 2014 - 22:17

Najlepiej przestać o tym myśleć. Stres jest bardzo silnym środkiem antykoncepcyjnym :)

#105 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 27 maja 2014 - 16:03

mily  

ma rację, czasem lepiej dać na wstrzymanie a czasem trzeba zaufać medycynie i kupić suplementy 

#106 mily

mily
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 27 maja 2014 - 17:47

Używałaś czegoś takiego?

#107 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 01 czerwca 2014 - 11:46

mily  

ma rację, czasem lepiej dać na wstrzymanie a czasem trzeba zaufać medycynie i kupić suplementy 

Na stres? Nie nic na stres nie biorę. Liczę, że na wakacjach się zrelaksuję :)

#108 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 01 czerwca 2014 - 13:38

Na stres? Nie nic na stres nie biorę. Liczę, że na wakacjach się zrelaksuję :-)

nie chodzi mi na stres tylko te na "wspomaganie" to co ułatwi ci zajście w ciąże

Używałaś czegoś takiego?

nie, ja osobiście nie brałam tego ale moja znajoma zaczęła w lutym, dlatego wiem :D

Użytkownik diamanda edytował ten post 01 czerwca 2014 - 13:39

#109 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 02 czerwca 2014 - 20:35

A co wspomaga zajście w ciążę? Siemię lniane piję. 

Użytkownik marcissa edytował ten post 02 czerwca 2014 - 20:35

#110 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 03 czerwca 2014 - 08:45

siemię lniane? słyszałam że to jest dobre na odchudzanie a nie na zajście w ciążę?

#111 mily

mily
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 20:57

Na zajście w ciążę też. Ma wpływ na śluz i chyba na jego ilość też.

#112 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 08 czerwca 2014 - 21:37

Dokładnie tak mi powiedział lekarz, dobre też na włosy i cerę :) 

#113 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 09 czerwca 2014 - 17:17

hmmmm ja raz widziałam jak to wygląda w postaci "herbatki" i delikatnie mówiąc nie przekonało mnie ...;/ 

#114 mily

mily
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 09 czerwca 2014 - 20:36

Ja też i nie zachęca, rzeczywiście. Ale jeżeli rzeczywiście coś miałoby pomóc to może bym się przekonała. Narazie czasami stosuję na włosy i też jest super (dla włosów oczywiście ;) )

#115 diamanda

diamanda
  • Użytkownik
  • 71 postów

Napisano 10 czerwca 2014 - 09:07

ja jadłam to w suchej formie dosypać do musli, kiedyś na odchudzanie (szklanka wody przed i po bo inaczej może być problem) 

chociaż powiem szczerze że jadłam 3 tyg i nie zauważyłam żadnej różnicy ani włosy ani waga nic :D  

a teraz wolałabym skoro jest wybór coś innego mniej obrzydliwego :) oczywiście odnośnie ciązy 

#116 lukrecjaaa

lukrecjaaa
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10 czerwca 2014 - 14:01

Witam! 

Staram się od dziecko od 4 lat.Główną przyczyną tego, że się nie udaje jest brak owulacji.  W lutym tego roku miałam pierwszą próbę inseminacji. Niestety nie powiodła się. W czerwcu miała miałam mieć kolejną próbę, brałam Clo, ale niestety nie wytworzył się ani jeden pęcherz owulacyjny. Wczoraj miałam wizytę u lekarza i zalecił 3 zastrzyki Gonalu F, który ma pomóc w wywołaniu owulacji. W czwartek mam kolejną wizytę, jednak nie wiem czy w tym miesiącu są szansę na inseminację...

CSbnp2.png

#117 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 15 czerwca 2014 - 17:49

Witamy w szaraczkach :) ja teraz jestem na kuracji Inofoliciem. O inseminacji nawet jeszcze nie myśleliśmy. Jak poszła wizyta? 

ja jadłam to w suchej formie dosypać do musli, kiedyś na odchudzanie (szklanka wody przed i po bo inaczej może być problem) 

chociaż powiem szczerze że jadłam 3 tyg i nie zauważyłam żadnej różnicy ani włosy ani waga nic :-D

a teraz wolałabym skoro jest wybór coś innego mniej obrzydliwego :-) oczywiście odnośnie ciązy 

Do tematu dziewczyny :) Siemię smaczne nie jest ale piję, wszystko dla dwóch kresek. 

#118 lukrecjaaa

lukrecjaaa
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 16 czerwca 2014 - 10:06

@marcissa wizyta poszła w porządku. Po Gonalo powstało 7 komórek, 3 nadające się do zapłodnienia, reszta za mała. W piątek miałam 2 inseminację, ale niestety w sobotę okazało się komórki uwalniają się bez pękania. Dzisiaj robiłam estradiol i jutro mam 3 inseminację, bo została jeszcze jedna duża komórka.

@marcissa a Wy ile się już staracie?

CSbnp2.png

#119 mily

mily
  • Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 16 czerwca 2014 - 20:38

Witamy w szaraczkach :-) ja teraz jestem na kuracji Inofoliciem. O inseminacji nawet jeszcze nie myśleliśmy. Jak poszła wizyta? 

Do tematu dziewczyny :-) Siemię smaczne nie jest ale piję, wszystko dla dwóch kresek. 

Ja siemię czasami stosuję na włosy, ale pić to... Kurczę, no jakoś sobie nie mogę tego wyobrazić ;)

A jak wrażenia po Inofolicu? Długo stosujesz?

#120 marcissa

marcissa
  • Użytkownik
  • 133 postów

Napisano 17 czerwca 2014 - 18:29

@marcissa a Wy ile się już staracie?

My dopiero zaczęliśmy jakieś 5 miesięcy, ale stres i presja już są. Dziś robiłam test, bo @ się spóźnia 4 dni, ale znów negatywny.

A jak wrażenia po Inofolicu? Długo stosujesz?

na pewno owu jest jak w zegareczku :)

Użytkownik marcissa edytował ten post 17 czerwca 2014 - 18:30

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych