@Janina przerwy ? Moja lekarka powiedziała że najlepiej zajść z tzw odskoku, zaraz po odstawieniu.
dokładnie, u Was bez decyzji ?
Napisano 28 grudnia 2014 - 13:44
Mi lekarz też powiedział, że teraz już takie tabletki produkują, że żadna przerwa nie jest konieczna, ale sama nie wiem ...
Jeśli chodzi o nas to szkoda gadać ... Jakiś czas temu ustaliliśmy, że biorę tabletki do czerwca, lekarz powiedział, że skoro tak to on proponuje tak pod koniec lutego, początkiem marca sięgnąć po kwas foliowy. Tyle, że ten czas tak szybko leci, że już prawie Nowy Rok a ja jestem znowu coraz bardziej zdenerwowana jak myślę o tym odstawieniu ...
Lubię czytać!
Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"
Napisano 28 grudnia 2014 - 18:04
Tylko i wyłącznie strach, obawa, przed zmianą życia ...
Przez przypadek raczej się nie stanie bo ja się zabezpieczam, a tak może byłoby łatwiej.
Lubię czytać!
Napisano 28 grudnia 2014 - 19:38
@Janina to zrób sobie przerwe od tabletek na 3 miechy , a potem jak sie nie uda to zaczniesz znów brać ![]()
ja mysle ze ten strach sie nie zmniejszy , a wy bedziecie coraz starsi
Tylko i wyłącznie strach, obawa, przed zmianą życia ...
a moze ta zmiana bedzie cudowna ![]()
czemu mi dałeś wiarę w cud
a potem odebrałaś wszystko
Napisano 28 grudnia 2014 - 20:23
Dokładnie @magdaaaaa ja też myślę, że im będę starsza tym trudniej mi się będzie zdecydować. Z jednej strony nic nie stoi na przeszkodzie, mamy duży dom, oboje pracujemy i zarabiamy całkiem nieźle, nawet bez pomocy przyszłych babć jesteśmy w stanie tak zorganizować swoje życia, że będzie dobrze. Z całego mojego rozrachunku wynika jasno, że jesteśmy całkowicie gotowi aby zostać rodzicami, jednak ten strach jest tak paraliżujący i to on jest główną przeszkodą.
Lubię czytać!
Napisano 29 grudnia 2014 - 20:59
Nie czuję, że go chcę ale też nie czuję, że go nie chcę. Małż jest dokładnie takiego samego zdania, mógłby już mieć, ale równie dobrze może w ogóle nie mieć.
Wydaje mi się, że ja zbyt analizuję, chcę do tego podejść jak do wykonania zadania, z tym, że wiem że mam jedno podejście. Nie będzie czasu na wyciągnięcie wniosków z porażki i spróbowanie raz jeszcze.
Lubię czytać!
Napisano 30 grudnia 2014 - 07:44
Napisano 31 grudnia 2014 - 13:47
Witam! Ja staram się o dziecko od roku i się nie udaje. Czy to znaczy, że czas wybrać się z mężem do lekarza? Czy mogę być bezpłodna? Marzymy o dziecku od kilku lat, remontujemy mieszkanie, kupiliśmy nawet samochód z myślą o dzieciakach;(
Napisano 02 stycznia 2015 - 21:17
słyszalam ze jak sie rok nie udaje to czas do lekarza.
staram się o dziecko od roku i się nie udaje
Napisano 03 stycznia 2015 - 13:58
I tak raz na rok przydałaby się wizyta kontrolna u lekarza więc przy okazji można wspomnieć o tym, że się nie udaje.
A na pytanie czy możesz być bezpłodna odpowiedź jest prosta. Jak najbardziej możesz.
@wloczykijka to już połowa drogi za Wami jak jedno chce
Użytkownik Janina edytował ten post 03 stycznia 2015 - 14:01
Lubię czytać!
Napisano 08 stycznia 2015 - 07:52
Napisano 09 stycznia 2015 - 15:56
a długo jesteście po ślubie, że tak zapytam? Ja zaczełam starać sie zaraz po ślubie, też zaczynałam tracić nadzieje, że się uda różne myśli chodziły mi po głowie i okazało się, że dokladnie rok po ślubie zaciążyłam. także u nas starania trwały rok. Mi pomogła dużo zmiana klimatu, otoczenia. Nie ma reguły na to. Jedne kobiety zachodzą w ciąże po miesiącu starań, inne dopiero po roku a inne dopiero po paru latach.
Ja staram się o dziecko od roku i się nie udaje.
jest taka możliwość, ale nie myślałabym takimi kategoriami. Może po prostu to sprawa niskiego poziomu hormonów. Najlepiej iść i przebadać się u lekarza
Czy mogę być bezpłodna?
Napisano 26 lutego 2015 - 22:49
Jak mnie dawno tu nie było ![]()
Staramy się dalej, jednak niestety okazało sie że jest u mnie podejrzenie o PCO, czy jak się to nazywa. Zobaczymy, póki co jestem na lekach które mają wspomóc pracę jajników
Napisano 08 kwietnia 2015 - 12:06
Od niedawna z mężem myślimy o drugim dziecku:) I tak sie zastanawiam czy już moge brac kwas foliowy czy nie? A że długo staraliśmy się o pierwsze dziecko
To nie wiem czy tym razem nie będzie tak samo:( 2 lata staraliśmy się o synka:( Czy jak wezmę wcześniej kwas foliowy czy nie zaszkodzi i jaki polecacie ? Z synkiem brałam prenalen magnez- fol. ( lekarz mi taki zapisał) i witaminy multivit z tej samej serii:) i byłam z nich zadowolona
Czy myślicie że bym mogła te same brać?
Napisano 08 kwietnia 2015 - 12:35
@ koala Według mnie powinnaś to skonsultować ze swoim poprzednim ginekologiem , który prowadził twoją pierwszą ciążę .. nie bierz nic na razie .. tak to pójdziesz skonsultujesz się i będziesz wiedzieć na czym stoisz , powodzenia
.

Napisano 08 kwietnia 2015 - 18:30
spokojnie mozesz brac , poleca sie branie kwasu wszystkim aktywnym seksualnie kobietom
tak sie zastanawiam czy już moge brac kwas foliowy czy nie
Napisano 08 kwietnia 2015 - 19:45
@ koala Według mnie powinnaś to skonsultować ze swoim poprzednim ginekologiem , który prowadził twoją pierwszą ciążę .. nie bierz nic na razie .. tak to pójdziesz skonsultujesz się i będziesz wiedzieć na czym stoisz , powodzenia
.
Tak cały czas mam tego samego ginekologa:) Też o tym myślałam aby się wybrać do ginekologa zwłaszcza w moim przypadku:) tylko trochę to kosztuje bo chodzę prywatnie:( Ale coś za coś
a nie wiem do końca czy ten kwas foliowy razem z magnezem mogłabym brać teraz. Może lepiej się upewnić![]()
Napisano 08 kwietnia 2015 - 21:04
Od niedawna z mężem myślimy o drugim dziecku:) I tak sie zastanawiam czy już moge brac kwas foliowy czy nie? A że długo staraliśmy się o pierwsze dziecko
To nie wiem czy tym razem nie będzie tak samo:( 2 lata staraliśmy się o synka:( Czy jak wezmę wcześniej kwas foliowy czy nie zaszkodzi i jaki polecacie ? Z synkiem brałam prenalen magnez- fol. ( lekarz mi taki zapisał) i witaminy multivit z tej samej serii:) i byłam z nich zadowolona
Czy myślicie że bym mogła te same brać?
Możesz brać te same, to są witaminy dla kobiet starających sie o dziecko, w ciąży i karmiących.
magdaaaaa, Mój lekarz też mówi, że najlepiej brać cały czas, bo nie znasz dnia ani godziny ![]()
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych