Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ciążowe staranka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
180 odpowiedzi w tym temacie

#141 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 01 grudnia 2014 - 16:28

@Janina przerwy ? Moja lekarka powiedziała że najlepiej zajść z tzw odskoku, zaraz po odstawieniu.

dokładnie, u Was bez decyzji ?

#142 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 13:44

Mi lekarz też powiedział, że teraz już takie tabletki produkują, że żadna przerwa nie jest konieczna, ale sama nie wiem ...

Jeśli chodzi o nas to szkoda gadać ... Jakiś czas temu ustaliliśmy, że biorę tabletki do czerwca, lekarz powiedział, że skoro tak to on proponuje tak pod koniec lutego, początkiem marca sięgnąć po kwas foliowy. Tyle, że ten czas tak szybko leci, że już prawie Nowy Rok a ja jestem znowu coraz bardziej zdenerwowana jak myślę o tym odstawieniu ...

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#143 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 16:16

@Janina to strach przed decyzja czy jeszcze cos was powstrzymuje ??? wolałabys aby stało sie to przez przypadek ???

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#144 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 18:04

Tylko i wyłącznie strach, obawa, przed zmianą życia ...

Przez przypadek raczej się nie stanie bo ja się zabezpieczam, a tak może byłoby łatwiej.

#145 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 19:38

@Janina to zrób sobie przerwe od tabletek na 3 miechy , a potem jak sie nie uda to zaczniesz znów brać ;-)

Tylko i wyłącznie strach, obawa, przed zmianą życia ...
ja mysle ze ten strach sie nie zmniejszy , a wy bedziecie coraz starsi ;-)

a moze ta zmiana bedzie cudowna ;-)

#146 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 20:23

Dokładnie @magdaaaaa ja też myślę, że im będę starsza tym trudniej mi się będzie zdecydować. Z jednej strony nic nie stoi na przeszkodzie, mamy duży dom, oboje pracujemy i zarabiamy całkiem nieźle, nawet bez pomocy przyszłych babć jesteśmy w stanie tak zorganizować swoje życia, że będzie dobrze. Z całego mojego rozrachunku wynika jasno, że jesteśmy całkowicie gotowi aby zostać rodzicami, jednak ten strach jest tak paraliżujący i to on jest główną przeszkodą.

#147 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 29 grudnia 2014 - 16:40

@Janina w twoim przypadku rzeczywiście najlepszą opcją byłaby wpadka, wtedy nie miałabyś czasu myśleć. A chcecie tego dziecka? czy może nie jesteś pewna jeszcze i stąd bierze się ten strach?

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#148 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 29 grudnia 2014 - 20:59

Nie czuję, że go chcę ale też nie czuję, że go nie chcę. Małż jest dokładnie takiego samego zdania, mógłby już mieć, ale równie dobrze może w ogóle nie mieć.

Wydaje mi się, że ja zbyt analizuję, chcę do tego podejść jak do wykonania zadania, z tym, że wiem że mam jedno podejście. Nie będzie czasu na wyciągnięcie wniosków z porażki i spróbowanie raz jeszcze.

#149 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 30 grudnia 2014 - 07:44

Janina jak ja Cie rozumiem.. tylko ze u mnie X bardzo chce...

Wysłane z malego pożeracza czasu :)

#150 Monniczka345

Monniczka345
  • Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 31 grudnia 2014 - 13:47

Witam! Ja staram się o dziecko od roku i się nie udaje. Czy to znaczy, że czas wybrać się z mężem do lekarza? Czy mogę być bezpłodna? Marzymy o dziecku od kilku lat, remontujemy mieszkanie, kupiliśmy nawet samochód z myślą o dzieciakach;(

#151 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 stycznia 2015 - 21:17

staram się o dziecko od roku i się nie udaje
słyszalam ze jak sie rok nie udaje to czas do lekarza.

#152 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 03 stycznia 2015 - 13:58

I tak raz na rok przydałaby się wizyta kontrolna u lekarza więc przy okazji można wspomnieć o tym, że się nie udaje.

A na pytanie czy możesz być bezpłodna odpowiedź jest prosta. Jak najbardziej możesz.

@wloczykijka to już połowa drogi za Wami jak jedno chce  :-) 

Użytkownik Janina edytował ten post 03 stycznia 2015 - 14:01

#153 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 08 stycznia 2015 - 07:52

Chyba juz przed staraniami wypadalo by sie udac do lekarza... chyba raczej....

Janina, no to tak.. choc jedno z nas wie ze chce... a ja jak zwykle mam mase watpliwosci

Wysłane z malego pożeracza czasu :)

#154 monia66

monia66

szczęśliwa mamusia

• Użytkownik
  • 3 169 postów

Napisano 09 stycznia 2015 - 15:56

Ja staram się o dziecko od roku i się nie udaje.
 a długo jesteście po ślubie, że tak zapytam? Ja zaczełam starać sie zaraz po ślubie, też zaczynałam tracić nadzieje, że się  uda różne myśli chodziły  mi po głowie i okazało się, że dokladnie rok po ślubie zaciążyłam. także u nas starania trwały rok. Mi pomogła dużo zmiana klimatu, otoczenia. Nie ma reguły na to. Jedne kobiety zachodzą w ciąże po miesiącu starań, inne dopiero po roku a inne dopiero po paru latach.

Czy mogę być bezpłodna?
jest taka możliwość, ale nie myślałabym takimi kategoriami. Może po prostu to sprawa niskiego poziomu hormonów. Najlepiej iść i przebadać się u lekarza ;-)

201407101662.png

#155 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 26 lutego 2015 - 22:49

Jak mnie dawno tu nie było ;)

Staramy się dalej, jednak niestety okazało sie że jest u mnie podejrzenie o PCO, czy jak się to nazywa. Zobaczymy, póki co jestem na lekach które mają wspomóc pracę jajników

#156 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 12:06

Od niedawna z mężem myślimy o drugim dziecku:) I tak sie zastanawiam czy już moge brac kwas foliowy czy nie? A że długo staraliśmy się o pierwsze dziecko :( To nie wiem czy tym razem nie będzie tak samo:( 2 lata staraliśmy się o synka:( Czy jak wezmę wcześniej kwas foliowy czy nie zaszkodzi i jaki polecacie ? Z synkiem brałam prenalen magnez- fol. ( lekarz mi taki zapisał) i  witaminy multivit z tej samej serii:) i byłam z nich zadowolona :) Czy myślicie że bym mogła te same brać?

#157 iwonaryki

iwonaryki

Prawdziwa miłość , nie zna granic .

• Użytkownik
  • 1 560 postów
  • Lokalizacja..
  • Wzrost:170
  • Włosy:Są jakie są :-p
  • Stan:Żoneczka.
  • Partner:Mój kochany Mąż :*
  • Nastrój:Zakochana
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 08 kwietnia 2015 - 12:35

@ koala Według mnie powinnaś to skonsultować ze swoim poprzednim ginekologiem , który prowadził twoją pierwszą ciążę .. nie bierz nic na razie .. tak to pójdziesz skonsultujesz się i będziesz wiedzieć na czym stoisz , powodzenia  :mrgreen: .

Synek 13 lat , córeczka 7 lat , córeńka 6 lat .
[*]Nasz aniołek 04.06.2016r.[*]9tc
iv09vcqgirxd72tg.png
28.09.2013r. Ślub Cywilny ❤❤❤ .
26.11.2017r . Ślub Kościelny ❤❤❤.

#158 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 18:30

tak sie zastanawiam czy już moge brac kwas foliowy czy nie
spokojnie mozesz brac , poleca sie branie kwasu wszystkim aktywnym seksualnie kobietom ;-)

#159 koala

koala
  • Użytkownik
  • 101 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 19:45

@ koala Według mnie powinnaś to skonsultować ze swoim poprzednim ginekologiem , który prowadził twoją pierwszą ciążę .. nie bierz nic na razie .. tak to pójdziesz skonsultujesz się i będziesz wiedzieć na czym stoisz , powodzenia  :mrgreen: .

Tak cały czas mam tego samego ginekologa:) Też o tym myślałam aby się wybrać do ginekologa zwłaszcza w moim przypadku:) tylko trochę to kosztuje bo chodzę prywatnie:( Ale coś za coś:) a nie wiem do końca czy ten kwas foliowy razem z magnezem mogłabym brać teraz. Może lepiej się upewnić:)

#160 Mycha84

Mycha84
  • Użytkownik
  • 390 postów

Napisano 08 kwietnia 2015 - 21:04

Od niedawna z mężem myślimy o drugim dziecku:) I tak sie zastanawiam czy już moge brac kwas foliowy czy nie? A że długo staraliśmy się o pierwsze dziecko :cry: To nie wiem czy tym razem nie będzie tak samo:( 2 lata staraliśmy się o synka:( Czy jak wezmę wcześniej kwas foliowy czy nie zaszkodzi i jaki polecacie ? Z synkiem brałam prenalen magnez- fol. ( lekarz mi taki zapisał) i  witaminy multivit z tej samej serii:) i byłam z nich zadowolona :-) Czy myślicie że bym mogła te same brać?

Możesz brać te same, to są witaminy dla kobiet starających sie o dziecko, w ciąży i karmiących.

magdaaaaa, Mój lekarz też mówi, że najlepiej brać cały czas, bo nie znasz dnia ani godziny ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych