Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#881 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 18 sierpnia 2013 - 13:52

Czy ktoras z Was miala szampon Syoss ?

pisałam kiedyś o sayosie, że mi strasznie włosy przetłuszczał <bezradny></span>

#882 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 09:44

o sayosie, że mi strasznie włosy przetłuszczał <bezradny></span>

Mi również, nie cierpię tego szamponu. Włosy mam przyklapnięte <bezradny></span> Ale np. moja mam go lubi i ciągle nim myje i u niej te włosy wyglądają po umyciu zupełnie inaczej niż moje.
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#883 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 19 sierpnia 2013 - 14:33

ja ostatnio na zmianę te co katti
timotei jericho i garnier doux

Załączone miniatury

• image_156579.jpg

#884 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 20 sierpnia 2013 - 19:48

Ja ostatnio w sklepie zielarskim kupilam szampon BingoSpa keratynowy z odżywką pokrzywowo-witaminową, kosztowal bodajze 6,80.
Z tego co zauwazylam w sklepie i zdazylam juz przeczytac na necie firma ta ma bogata serie szampnow i odzywek.

Keratyna jest głównym budulcem łodygi włosa, odpowiedzialnym za właściwości fizykochemiczne włosów a także ich wygląd, kondycję i jakość.Keratyna wchodzi w skład zewnętrznej osłony włosa, której stan odpowiedzialny jest za połysk, gładkość i wrażliwość włosów na działanie różnych szkodliwych czynników zewnętrznych.

Pokrzywa znana jest ze swojego dobroczynnego działania na włosy.Wzmacnia cebulki włosowe i pobudza je do wzrostu.

Pantenol hydrofilowa substancja nawilżająca, utrzymuje odpowiednie nawilżenie włosa, zapobiegając jego wysuszaniu. Nawilża, wygładza i pogrubia włókno włosa, nadaje włosom połysk, ułatwia rozczesywanie, zapobiega rozdwajaniu końcówek, Wykazuje działanie antybakteryjne.

zrodło:splendore.pl

Załączone miniatury

• 11.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#885 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 09:31

Od dawien dawna używam i szamponu i odżywki Dove. Bardzo ładne, lśniące i miękkie są po nich włosy, nie puszą się.

Kiedyś używałam zawsze szamponu Head&Shoulders, pomimo że nie miałam problemu z łupieżem. Po nim włosy zawsze były lśniące i miękkie. Odradziła mi go fryzjerka. Po prostu po pewnym czasie stosowania go miałam przesuszone włosy, kolor szybko się zmywał.

<ookk>

#886 zosia123

zosia123
  • Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 21 sierpnia 2013 - 12:34

Ostatnio zakupiłam w drogerii szampon SALON i muszę przyznać, że jest godny polecenia. Jak do tej pory nie zauważyłam żadnych jego minusów.
Jedyny taki blog modowy na którym znajdziesz masę interesujących Cię rzeczy.

#887 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 sierpnia 2013 - 00:16

Ostatnio nie zmianiam marki szamponu dosyć długo, a mimo wszystko cały czas sobie chwalę. Używam szamponów z Elseve ;-) Jak dla mnie są świetne. Lekkie, włosy się szybko nie przetłuszczają, ładnie pachną i włosy się dobrze rozczesuje.
Na zmiane te dwa rodzaje : (z tym, że biały ładniej pachnie :P )

Załączone miniatury

• dad3359d58481206a4c65c0dbdfad2ac0cb35484.jpg
  • blog_sf_3682104_4550821_tr_loreal_nutri_blask_stdd.png

“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#888 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 sierpnia 2013 - 10:12

Olenka, a masz z tego maseczke ???
Ty masz wlosy blond z tego co wiem. Moze cos polecisz do ich pielegnacji ??
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#889 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 sierpnia 2013 - 11:19

a masz z tego maseczke ???

Nie nie. Używam tylko szamponu i odżywki ;-)

Ty masz wlosy blond z tego co wiem. Moze cos polecisz do ich pielegnacji ??

Hm. Jakoś w specjalny sposób nie dbam o nie pod kontem tego, że są blond.
Szampon, odżywka, przed suszeniem pianka na włosy, czasem jedwab i to chyba tyle z pielęgnacji. Nic specjalnego nie moge polecić ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”

#890 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 22 sierpnia 2013 - 12:36

Olenka, ale ty masz naturalne swoje ??
niedawno zrobilam pasemka. Pozniej pewnie przejde na calkowity kolor blond( miodowy )
I dlatego pytam o jakies dobre kosmetyki do wlosow jasnych, takze te naturalne ;)
myslałam nawet o plukankach ziolowych z rumianku . Ale nie wiem czy one cos daja
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#891 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 22 sierpnia 2013 - 12:46

ale ty masz naturalne swoje ??

Naturalny to ciemny blond ;-)

I dlatego pytam o jakies dobre kosmetyki do wlosow jasnych, takze te naturalne ;)
myslałam nawet o plukankach ziolowych z rumianku . Ale nie wiem czy one cos daja

Zajrzyj tutaj
szampon-do-blond-czupryny-vt25.htm
Tam dziewczyny pisały o jakichś specyfikach do blond włosów ;-)

#892 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:45

teraz używam szamponu marki cece salon do włosów farbowanych Keratin & Cherry Shampoo (Szampon z keratyną i wiśnią)
jest to szampon o niskim ph przeznaczony do włosów zniszczonych farbowaniem, rozjaśnianiem lub ondulacją.

Włosy są po nim gładkie i lśniące odżywione, ale nie obciążone i na długo zachowują świeżość. :-)

Załączone miniatury

• 55993_250.jpg

#893 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:48

mloda, chyba go gdzieś widziałam. A są inne rodzaje, do innych typów włosów?

#894 deni

deni
  • Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:49

Na wypadające włosy polecam Shaumę czarną z zieloną nakrętką. Naprawdę pomaga, włosy mniej wypadają. Chociaż do samej marki nie mam przekonania to ten szampon u nnie się sprawdził.

#895 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:51

Wisienkowa, oczywiście że tak, są do włosów normalnych, nadające objętość, do włosów ze skłonnością do wypadania i są to kolejno, z algami, z grejpfrutem, z mleczkiem kokosowym,
oraz osobna linia kosmetyków cece med- taka bardziej profesjonalna już ;-)

#896 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:57

mloda, dzięki ;) Jak skończę moje szampony bez SLS to może zacznę używać jabłkowy na zmianę z tym co Ty polecasz ;) Nie lubię używać jednego szamponu i moje włosy też tego nie lubią :->

#897 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 11:03

Włosy są po nim gładkie i lśniące odżywione, ale nie obciążone i na długo zachowują świeżość. :-)

Ja używałam kiedyś odżywki z tego. Bardzo dobra. Ale podpowiadam aby kupować w sklepach z kosmetykami a nie np w sklepach dla fryzjerów, bo jest tak mniej więcej sporo tańsza. Przynajmniej u mnie.

Każdy z nas urodził się ateistą

#898 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 11:08

bo jest tak mniej więcej sporo tańsza. Przynajmniej u mnie.

u mnie w sp za 500 ml 11,99 za szampon ;-)

#899 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 11:13

u mnie w sp za 500 ml 11,99 za szampon ;-)

To u mnie chyba podobnie, pamiętam, że w promocji za odżywkę płaciłam 9,99 za 500 ml (bez promocji kosztuje około 15 zł). A jak poszłam po farbę to sklepu dla fryzjerów to ta sama odżywka kosztowała 25. Na początku myślałam, że to inna jakaś. Ale ta sama.

Niestety teraz długo nie widziałam jej w sklepach. A była naprawdę dobra, nie wspominając o zapachu który był prześliczny. Aż się zjeść chciało :)

Każdy z nas urodził się ateistą

#900 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 13:31

jak poszłam po farbę to sklepu dla fryzjerów to ta sama odżywka kosztowała 25

bo to właśnie linia kosmetyków już bardziej profesjonalnych, produkowanych też dla salonów fryzjerskich ;-)
są jeszcze takie o pojemności 1000 ml i kosztują od 20-30 pray złotych w zależności od rodzaju.