pisałam kiedyś o sayosie, że mi strasznie włosy przetłuszczałCzy ktoras z Was miala szampon Syoss ?
Szampony i odżywki do włosów
Napisano 18 sierpnia 2013 - 13:52
Napisano 19 sierpnia 2013 - 09:44
o sayosie, że mi strasznie włosy przetłuszczał
Mi również, nie cierpię tego szamponu. Włosy mam przyklapnięte
Napisano 20 sierpnia 2013 - 19:48
Z tego co zauwazylam w sklepie i zdazylam juz przeczytac na necie firma ta ma bogata serie szampnow i odzywek.
Keratyna jest głównym budulcem łodygi włosa, odpowiedzialnym za właściwości fizykochemiczne włosów a także ich wygląd, kondycję i jakość.Keratyna wchodzi w skład zewnętrznej osłony włosa, której stan odpowiedzialny jest za połysk, gładkość i wrażliwość włosów na działanie różnych szkodliwych czynników zewnętrznych.
Pokrzywa znana jest ze swojego dobroczynnego działania na włosy.Wzmacnia cebulki włosowe i pobudza je do wzrostu.
Pantenol hydrofilowa substancja nawilżająca, utrzymuje odpowiednie nawilżenie włosa, zapobiegając jego wysuszaniu. Nawilża, wygładza i pogrubia włókno włosa, nadaje włosom połysk, ułatwia rozczesywanie, zapobiega rozdwajaniu końcówek, Wykazuje działanie antybakteryjne.
zrodło:splendore.pl
Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.
Napisano 21 sierpnia 2013 - 09:31
Kiedyś używałam zawsze szamponu Head&Shoulders, pomimo że nie miałam problemu z łupieżem. Po nim włosy zawsze były lśniące i miękkie. Odradziła mi go fryzjerka. Po prostu po pewnym czasie stosowania go miałam przesuszone włosy, kolor szybko się zmywał.
Napisano 21 sierpnia 2013 - 12:34
Napisano 22 sierpnia 2013 - 00:16
Na zmiane te dwa rodzaje : (z tym, że biały ładniej pachnie
Napisano 22 sierpnia 2013 - 10:12
Ty masz wlosy blond z tego co wiem. Moze cos polecisz do ich pielegnacji ??
Napisano 22 sierpnia 2013 - 11:19
Nie nie. Używam tylko szamponu i odżywkia masz z tego maseczke
Hm. Jakoś w specjalny sposób nie dbam o nie pod kontem tego, że są blond.Ty masz wlosy blond z tego co wiem. Moze cos polecisz do ich pielegnacji ??
Szampon, odżywka, przed suszeniem pianka na włosy, czasem jedwab i to chyba tyle z pielęgnacji. Nic specjalnego nie moge polecić
Napisano 22 sierpnia 2013 - 12:36
niedawno zrobilam pasemka. Pozniej pewnie przejde na calkowity kolor blond( miodowy )
I dlatego pytam o jakies dobre kosmetyki do wlosow jasnych, takze te naturalne
myslałam nawet o plukankach ziolowych z rumianku . Ale nie wiem czy one cos daja
Napisano 22 sierpnia 2013 - 12:46
Naturalny to ciemny blondale ty masz naturalne swoje ??
Zajrzyj tutajI dlatego pytam o jakies dobre kosmetyki do wlosow jasnych, takze te naturalne
myslałam nawet o plukankach ziolowych z rumianku . Ale nie wiem czy one cos daja
szampon-do-blond-czupryny-vt25.htm
Tam dziewczyny pisały o jakichś specyfikach do blond włosów
Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:45
jest to szampon o niskim ph przeznaczony do włosów zniszczonych farbowaniem, rozjaśnianiem lub ondulacją.
Włosy są po nim gładkie i lśniące odżywione, ale nie obciążone i na długo zachowują świeżość.
Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:48
Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:49
Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:51
oraz osobna linia kosmetyków cece med- taka bardziej profesjonalna już
Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:57
Napisano 23 sierpnia 2013 - 11:03
Włosy są po nim gładkie i lśniące odżywione, ale nie obciążone i na długo zachowują świeżość.
Ja używałam kiedyś odżywki z tego. Bardzo dobra. Ale podpowiadam aby kupować w sklepach z kosmetykami a nie np w sklepach dla fryzjerów, bo jest tak mniej więcej sporo tańsza. Przynajmniej u mnie.
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 23 sierpnia 2013 - 11:08
u mnie w sp za 500 ml 11,99 za szamponbo jest tak mniej więcej sporo tańsza. Przynajmniej u mnie.
Napisano 23 sierpnia 2013 - 11:13
u mnie w sp za 500 ml 11,99 za szampon
To u mnie chyba podobnie, pamiętam, że w promocji za odżywkę płaciłam 9,99 za 500 ml (bez promocji kosztuje około 15 zł). A jak poszłam po farbę to sklepu dla fryzjerów to ta sama odżywka kosztowała 25. Na początku myślałam, że to inna jakaś. Ale ta sama.
Niestety teraz długo nie widziałam jej w sklepach. A była naprawdę dobra, nie wspominając o zapachu który był prześliczny. Aż się zjeść chciało
Każdy z nas urodził się ateistą
Napisano 23 sierpnia 2013 - 13:31
bo to właśnie linia kosmetyków już bardziej profesjonalnych, produkowanych też dla salonów fryzjerskichjak poszłam po farbę to sklepu dla fryzjerów to ta sama odżywka kosztowała 25
są jeszcze takie o pojemności 1000 ml i kosztują od 20-30 pray złotych w zależności od rodzaju.