Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Szampony i odżywki do włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1071 odpowiedzi w tym temacie

#861 Gorzka

Gorzka
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 19 kwietnia 2013 - 11:56

Super jest schauma odbudowa i regeneracja w takim zloto/brazowym opakowaniu! Tania a świetna!

#862 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 27 maja 2013 - 19:40

Wracając do tematu łupieżu i jego zwalczania, to ostatnio zakupiłam szampon Green Pharmacy z dziegciem brzozowym i cynkiem. Dobry skład, bo naturalny. Co prawda zapach jest nieciekawy, ale po nałożeniu jakiejkolwiek odżywki można go zniwelować. Dla mnie najważniejsze, że działa i po trzech użyciach pozbyłam się łupieżu i mam spokój. Cena też przystępna, więc warto wypróbować :)

Dołączona grafika

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#863 danka

danka
  • Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 28 maja 2013 - 10:36

Też mam ten szmapon, ale czytałam, że na dłuższą metę lepiej go nie stosować codziennie, bo któryś ze składników może być szkodliwy (rakotwórczy?) i nalezy uważać, choć nie jets to jakaś pewna informacja.

#864 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 29 maja 2013 - 18:16

marcys, ja mam z tej samej serii tylko z nagietkiem. Nie powala, ale jest oki.

#865 lotta

lotta
  • Użytkownik
  • 45 postów

Napisano 17 lipca 2013 - 21:28

Kiedyś myłam włosy codziennie, ale bardzo się osłabiły. Staram się teraz minimum dwa dni potrzymać. Myję szamponem timotei ale za to odżywki i maski kupuję w aptece, specjalnie zamawiane. Raz na dwa-trzy tygodnie warto nałożyć coś na włosy, żeby je odżywić.

#866 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 lipca 2013 - 09:40

Używam takiego, ale tylko na wyjątkowe okazje, bo na co dzień jak już pisałam - bez SLS ;)
A ten jest fajny, ładnie pachnie, wersja mandarynkowa do suchych włosów też jest super.
Włosy są miękkie i długo pachną :)

Siostra Dręczyciela mi z UK przywiozła :P

Załączone miniatury

• 1351612085.jpg

#867 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 lipca 2013 - 13:35

Ja teraz używam z Timotei, jak dla mnie jedne z lepszych, po wielu szamponach mam strasznie suche włosy, a po szamponach z tej serii jest zupełnie inaczej.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#868 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 lipca 2013 - 15:50

89kasienka89, a jaki ???
bo u mnie wlosy po umyciu sa suchawe..nie wiem czy to od szamponow, czy moze czas na kuracje
Ogolnie...zadne mi juz nie podchodzi. Do niedawna chwalilam sobie z garniera te nowe. Ale teraz juz nijakie wlosy sa :roll:

tez mnie swedzi skora glowy troszke wiec chyba ten co ma mloda kupie. Mloda to w aptece tylko?? cos kojarze ze chyba mialam maske z tego ....takie biale pudelko. Ale nie pasowała mi

albo przejde na jakis zwykly ziolowy. Moze cos polecicie ?? do niedawna chwalilam Barwe - ale przejadla sie
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#869 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 24 lipca 2013 - 16:01

Moze cos polecicie ?? do niedawna chwalilam Barwe - ale przejadla sie

Spróbuj robić napar z pokrzywy i po umyciu wcierać w końcówki, potrzymać jakiś czas i spłukać. Powinny się włosy zrobić bardziej błyszczące i nie takie suche.

Odżywkę polecam Sleek Line, a raczej maseczkę. Nie obciąża, dobrze nawilża, ale nie przetłuszcza i po niej szybko się rozczesuje więc nie urywa się włosów.

Każdy z nas urodził się ateistą

#870 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 24 lipca 2013 - 19:23

Sajurka ja stosuję z tej nowej serii z róży z jerycha, najczęściej ten różowy, drugi od lewej.

Załączone miniatury

• timotei.jpg

#871 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 24 lipca 2013 - 20:25

89kasienka89, mi tez przypadly te szamopny + odzywka do gustu :-P Mialam zielony (moc i blask) i jakis do wlosow brazowych. Bylam z nich bardzo zadowolona.

Lubie tez Garniera (Ultra Doux). Od niedawna jest nowa seria w Rossmanie. Szampon i odzywka sa bez parabenow co jest wazne. Wlosy sa puszyste i lsniace po umyciu bez obciazenia.

Załączone miniatury

• 65.jpg
  • ud-152249_L.jpg
  • rt.jpg

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#872 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 25 lipca 2013 - 07:59

katti, tego garniera też używałam, także przypadł mi do gustu, nie obciąża mi włosów, po wielu szamponach miałam przyklapnięte, po tych już nie :)

#873 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 25 lipca 2013 - 08:57

Sajuri ja go kupowałam w u nas w superpharmie, jest wiele rodzajów do wyboru, najlepsze to ten z olejkami do suchych włosów, seria do włosów wypadających, i taka seria z jedwabiem, do włosów zniszczonych.
Ogólnie jestem zadowolona, sam szampon fajnie nawilża i wygładza włosy, nie mam problemu z rozczesaniem, mimo że nie nakładam odżywki.
Ten ultra doux 5 roślin co wrzuciła katti też mam ale mój Ł go używa i jest z niego zadowolony.
Ostatnio miałam też fructis z serii fruity passion- też z jakimiś olejkami, zapach boski, włosy niby też ok, ale mnie jednak po fructisie swędzi skóra głowy <bezradny></span>

Załączone miniatury

• images.jpg
  • 12.jpg
  • Garnier-Fructis-Fruity-Passion-szampon_medium_large.jpg

#874 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 10 sierpnia 2013 - 18:15

U nas tego superpharmu nie ma.
W aptekach tez nie ma biomaxa...bede w Krakowie niedlugo to moze uda sie kupic

narazie kupilam odzywke ( kolor morski ) z pantete. Zobaczy sie jaka bedzie

#875 Marzycielka24

Marzycielka24
  • Użytkownik
  • 4 618 postów

Napisano 15 sierpnia 2013 - 11:50

Podbijam ;-)

#876 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 15 sierpnia 2013 - 11:55

Czy ktoras z Was miala szampon Syoss ? ten do wlosow farbowanych i z pasemkami?

#877 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 15 sierpnia 2013 - 14:20

Czy ktoras z Was miala szampon Syoss ? ten do wlosow farbowanych i z pasemkami?

Ja mam i moim zdaniem jest świetny bo włosy po nim są delikatne i miękkie, a to tego łatwiej się rozczesują. Nie wiem czy odświeża kolor bo ja mam białe więc u mnie różnicy nie ma. Ale jak miałam etap wypadania włosów to miałam wrażenie, że stosując go wypada mi mniej. Nie wiem czy to był przypadek, ale dzięki temu jeszcze bardziej go lubiłam :)

#878 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 18 sierpnia 2013 - 09:09

Ja mam i moim zdaniem jest świetny bo włosy po nim są delikatne i miękkie

Na mnie Syoss działa wręcz odwrotnie- włosy są sztywne jak druty i szybko się przetłuszczają <bezradny></span> Ja tam się więcej nie skuszę ;-)
Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#879 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 18 sierpnia 2013 - 09:20

a to tego łatwiej się rozczesują

to tak ale

szybko się przetłuszczają

rowniez....

chyba przejde na jakis szampon ziolowy do jasnych wlosow farbowanych
No bo od paru dni jestem wlascicielka blond pasemek <H></span>

#880 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 18 sierpnia 2013 - 11:23

szybko się przetłuszczają

A mi wolniej. Włosy i tak myję codziennie, ale kiedyś na drugi dzień był koszmar na głowie, teraz od biedy mogłabym wyjść, ale lepiej się czuję w takich całkowicie świeżych. Fakt, że może to zasługa maseczki i płukanek z tymianku.

Z szamponem to chyba ciężko doradzić, bo trzeba trochę poeksperymentować aby dobrać dla siebie. Koleżanki kiedyś tak zachwalały Fructis, a ja jak go użyłam to miałam jeszcze bardziej przetłuszczone niż przed myciem i łupieżu dostałam.

Ja też lubię taki z rossmanna Isana czy jakoś różowy. On przesusza moje włosy, więc dobry jest na upał.