Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

oszczędzanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
156 odpowiedzi w tym temacie

#121 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 października 2013 - 20:05

@magdaaaaa pieniądze mam dostępne w każdym czasie. Także w razie potrzeby spokojnie moge wypłącać ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#122 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 30 października 2013 - 20:10

no to fajne, super sprawa , takie drobne a sie usklada cos tam , a w razie awarii nir sa zamrozone.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#123 tigraa84

tigraa84
  • Użytkownik
  • 5 129 postów

Napisano 30 października 2013 - 20:47

w razie potrzeby spokojnie moge wypłącać

bez żadnych dodatkowych opłat? Bo ja w mBanku też sobie takie konto uruchomiłam już jakiś czas temu, ale wypłata z niego jest bezpłatna tylko raz w miesiącu. Każda kolejna to koszt 10 zł bodajże.

Użytkownik tigraa84 edytował ten post 30 października 2013 - 20:47

Mężczyzna bez kobiety jest jak pies bez pcheł- niby da się żyć, ale nudno
Kobieta bez mężczyzny jest jak pchła bez psa- żyć ciężko i gryźć nie ma kogo

#124 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 30 października 2013 - 20:54

@tigraa84 z tego co pamietam, to bez. Ale ręki uciąć nie dam, bo nastawiałam sie na wkładanie, nie wyciąganie i w najbliższym czasie po prostu takich transakcji nie planuje, co za tym idzie, przeleciałam po regulaminie, a raczej cenniku jednym okiem :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#125 smoczkowa

smoczkowa
  • Użytkownik
  • 645 postów
  • LokalizacjaMiasto :D
  • Wzrost:156
  • Włosy:ciemne
  • Stan:wydana za mąż :)
  • Partner:M...
  • Nastrój:Neutralna
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 31 października 2013 - 08:53

Sajuri u nas tez teraz ciezej z oszczędzaniem jak pracowałam to odłożyłam i co ? I teraz wyciągam co nie raz , bo nie strcza. Jestem zła bo miało byc jak sie dziecko urodzi :/ I tez miałam system do koperty i w skarpety chowałam :D A teraz M powiedział ,że bedzie wiecej dokładał i cało renete bedziemy odkładać na zamrozone konto. Celem jest odłożenie na chrzciny i ślub. A co z tego wyjdzie zobaczymy.

A tak jeszcze to próbuje oszczedzać na :

-Wodzie ( prysznic codziennie a raz w tygodniu mozemy sobie pozwolic na kapiel, pranie jak jest pełny bęmben)

-chemia (kupie tansze aletrnatywy proszku i płynów )

-obiady tez staram sie robić tanszym kosztem

-praktycznie nie odkurzam tylko szczotko zmiatam

-prasuje raz w tygodniu jak sie nazbiera :)

-nie kupuje sobie SŁODYCZY eh :D

Love Love Love

#126 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 31 października 2013 - 10:37

Ja posiadam dwie lokaty oszczędnościowe. Poza tym na codzień prowadzę dwa konta. Jedno oszczędnościowe, do któego nie mam karty. Tam lądują pieniądze, których wolałabym nie stracić. Biorę z niego tylko awaryjnie kasę. Drugie konto z kartą używane na codzień. Tam zostawim sobie tę cześć wypłaty, która zostanie stracona w bieżącym miesiącu. Obydwa konta są bezpłatne. Poza tym zawsze na początku miesiąca robię sobie plan, czyli ile i na co mogę wydać. Przeważnie skrzętnie się go trzymam. Także zawsze wszystko staram się pod kontrolą trzymać. W trakcie miesiąca sprawdzam soebie kilkakrotnie ile mi z tego zostało.

<ookk>

#127 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 31 października 2013 - 10:56

Obydwa konta są bezpłatne.

A można wiedzieć w jakim banku ? 

Kurczę, też się zastanawiam właśnie nad kontem oszczędnościowym, bo u nas z oszczędnościami krucho. Nie wiem gdzie te pieniądze są. Na wszystko starcza, ale nie zostaje nam za dużo  :roll: Staram się coś odkładać i oszczędzać. Taniej kupować i takie sprawy, ale zawsze coś wyskoczy. 

Pieniądze się nas nie trzymają, ani mnie ani D.  :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#128 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 31 października 2013 - 11:04

@Jula w mbanku ;-)

<ookk>

#129 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 31 października 2013 - 11:07

@Roxi  dzięki :)

Muszę zobaczyć czy w mej mieścinie jest mbank, ale chyba tak. Muszę poważnie poprzeglądać oferty kont oszczędnościowych. 

er3mjw4zst9mivdb.png

#130 Roxi

Roxi
  • Użytkownik
  • 3 496 postów

Napisano 31 października 2013 - 11:42

@Jula to jest typowo internetowy bank. Ja np w swoim mieście go nie mam. Wszystkiego dowiesz się w Internecie.  ;-) 

<ookk>

#131 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 11:14

Ja już chyba kiedyś pisałam, że u nas od dawna funkcjonuje konto oszczędnościowe. Każde pieniądze jakie zostają u nas na koniec miesiąca z wypłat na moim i B. koncie od razu przelewamy na oszczędnościówkę. Świetnie to się sprawdza i jakiś grosik w ciągu miesiąca też urośnie.

Ja w sumie z oszczędzaniem nie mam problemów, bo po prostu jestem cholernie oszczędnym człowiekiem (B. mówi, że trochę sknerowatym - cóż, nie zaprzeczę :P). Z tą sknerowatością pewnie mocno bym powalczyła, gdyby nie różnego rodzaju doświadczenia, które nauczyły nas, że lepiej ciut się przemęczyć aby zaoszczędzić i w sytuacji kryzysowej mieć zabezpieczenie. Oczywiście nie szczędzę na wszystkim, ale są rzeczy, które po prostu jestem sobie w stanie odmówić.

W domu natomiast oszczędzamy wymieniając żarówki - na początku były to energooszczędne a teraz ledowe. Wyłączamy sprzęty z gniazdka na noc (tv, czajnik elektryczny, kino domowe, laptop itp.). Na wodzie nie oszczędzamy za bardzo, bo mamy tanią, ale za to staramy się jeździć na zakupy raz w tygodniu a nie po jakąś pierdołę co drugi dzień.

fMCSp1.png
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono."

#132 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 11:46

@Roxi to super ! Dziękuję jeszcze raz.

Zauważyłam tylko, że nam oszczędzanie najgorzej wychodzi w weekend. Zawsze wtedy najwięcej tracimy na głupoty  :roll:

Też tak macie ?  :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#133 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 12:04

Mnie się pieniądze w ogóle nie trzymają. Chociaż ostatnio staram się bardziej robić zakupy z głową. Może na koncie mam troche nadwyżki niż zwykle, bo przestałam kupować sobie ciuchy . Stwierdziłam, że nie ma sensu tak na chwile coś kupować.

Kasa idzie głównie teraz na małego ubranka, kosmetyki, męża też ubieram , bo sam sobie nigdy nic nie kupi bo po sklepach nie chodzi :-P

Jeśli chodzi o K, to on jest bardziej oszczędny , ale sknerą jakimś nie jest.

Racjonalnie wydaje pieniądze. Chociaż nie powiem, czasem traci się na jakies głupoty niepotrzebnie :roll:

Głównie on na swoim koncie trzyma kase taką naszą na jakies poważniejsze wydatki. Z mojego konta idzie na podstawowe rzeczy. i tak jest Ok.

Oprócz tego K , od 3 lat odkłada co miesiąc 250 zl na specjalne konto inwestycyjne, z dość fajnym oprocentowaniem , jednak dopiero po 20 latach można wybrać niezle pieniądze. Będą dla Synka :-) 

iv09i09kftvt0mdm.png

#134 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 02 listopada 2013 - 12:15

Cały czas uczę się oszczędzania, z raz lepszym, raz mniejszym skutkiem. Ostatnio założyłam sobie konto oszczędnościowe, mam plan wpłacać na nie przynajmniej 100 zł tygodniowo i mam nadzieję, że przynajmniej tym razem w postanowieniu wytrwam.

#135 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 04 listopada 2013 - 22:49

Cenionka  mam to konto co ty i juz mam nieco ponad 4 zl oszczednosci   :lol: , czlowiek tego nie czuje a jakies drobne sie odkladaja ;-)

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#136 ancuś

ancuś
  • Użytkownik
  • 85 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 13:03

hej kochane,

macie jakieś sposoby na oszczedzanie pieniedzy? podzielcie sie koniecznie, a ja zostawiam moje:

1. ciuchy kupuje tylko na wyprzedazach

2. komstyki na promocjach

3. nie przywiazuje sie do operatorów komórkowych ani ubezpieczycieli - porównuje ceny (te drugie za pomoca porownywarki cen ubezpieczen) i wybieram najlepsza oferte dla siebie w danym momencie

4. zamiast kapieli wybieram prysznic

tyle chyba na razie przychodzi mi do glowy:)

#137 ZuziaDD

ZuziaDD
  • Użytkownik
  • 504 postów

Napisano 09 grudnia 2014 - 15:01

No ja podobnie :)

Do tego jak dosteję wypłate to od razu przed innymi opłatami przelewam sobie stówkę, dwie na konto oszczędnościowe. 

"...Tańczyły jak promienie na porannej wodzie, a pozostałe po nich złote nitki, odpryski bursztynowych ozdób i strzępy słoneczników..."

#138 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 27 grudnia 2014 - 10:04

A ja mam taki sposób, że odkładam sobie z pensji co miesiąc około 200 zł z kasy zapomogowo pożyczkowej. Raz na kilka miesięcy wypłacam zgromadzone środki wpłacam to na jakąś lokatę banową etc.

W oszczędzaniu najgrosze jest to aby się przełamać. Aby zacząć... Później już jakoś leci. Jeżeli ma cię to zmobilizować to wrzucam tą dyskusję <reklama> w której użytkownicy dyskutują o tym która lokata jest najkorzystniejasza. A z doświadczenia wiem, że zmienia się to z tygodnia na tydzień.

Użytkownik nie(d)oceniona edytował ten post 27 grudnia 2014 - 10:18

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#139 werka55

werka55
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07 stycznia 2015 - 14:30

A ja po prostu biorę każdy paragon i go podliczam do ogólnego rozliczenia miesięcznego. Uwierzcie, że ból który towarzyszy kolejnemu paragonowi jest nie do przyjęcia. Podświadomie staramy się przynosić do domu mniejsze paragony - działa :)

#140 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 08 stycznia 2015 - 20:56

A ja po rachunkach przelewam zawsze coś na oszczędnościówkę. Poza tym mam 2 fundusze inwestycyjne, już jakiś czas, ale to bardziej na przyszłość, na spłatę kredytu i na emeryturę.

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych