Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Listopadowe pogadanki

• Zamknięty Temat jest zamknięty
357 odpowiedzi w tym temacie

#21 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 12:42

Pan, który przed wejściem sprzedawał Popcorn.

Wczoraj idąc na cmentarz z K właśnie rozmawiałam z nim o tym, że na forum wyczytałam od dziewczyn, że ktoś popcorn sprzedawał przy cmentarzu itp i jakie to głupie :lol:

Żebyś Aguś widziała nasze zdziwienie jak pod cmentarzem zobaczyłam.... stragan z balonami i watą cukrową :shock: :shock: I oczywiście kolejka jakby to jakiś odpust był, porażka :roll:

.cyto tez.

Ja miałam iść na kontrolę rok temu w październiku <lol>  i do tej pory nie poszłam... aż wstyd się tak zaniedbać...

Dzisiaj się obijamy z Miśkiem cały dzień :mrgreen:

nawet nie wiesz jak wam zazdroszcze :mrgreen: :mrgreen:

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#22 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 14:33

zalegne z pilotem w reku przed TV
i co nic sie nie zmieniło ???

poty.
mnie czasem drazni jak sie poce i plamy na bluzkach , antyperpirant ten co zawsze , gldko bez wlosów , nie sztuczne ubrania a i tak jest jak jest, na szczescie przyszly chlody to jest spokojniej.

Dlatego musze isc do gina
szkoda ze do endokrynologa takie kolejki. :roll:

Chcialabym wrocic do tego jak slodkie tylko w piatki bylo. Czulam sie lepiej. Znowu wroce w tyg. do koktaji i owocow tylko
ja kiedys uwielbiałam owoce a teraz na nic nie am ochoty , gdzie te czasy, ze dziennie kilogram jablek <hmm> 

Ja miałam iść na kontrolę rok temu w październiku
to pójdziesz w listopadzie :P

gdyby ktoś chciał i nie miał co w tv ogladac to po 15 jest Szkoła uczuć ;-) 

że tamtego roku na cmentarzu bylam jeszcze z brzuszkiem,a w tym Mały już sam chodzi

ja pamietam jak podejrzewałas ze jestes w ciazy , jakby to bylo wczoraj.

...ale CHODZE
ale co mu przeszkadzało ???

ludzie sa dziwni :roll: poszlam do reala po czajnik bezprzwodowy , bo tam sie skonczył , a wczesniej kasy nie miałam , wiec mysle dzis pewnie ludzi nie bedzie , a ty kuku pelen parking , na szczescie w samym realu pusto . pólki tez puste , tak gdzie majonezy , groszki etc to jakby tajfun przeszedł <bezradny> wszystko sie rozpełzło po pasazu . w ccc tez tłumy , chciałam jakies buty kupic bo 2 pary zalał kota jedne koza; ale  szkoda mi 140 na buty , nie ma sniegu to posmigam w balerinach , a kupie w grudniu albo styczniu jak jakies obnizki beda.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#23 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 14:41

gdyby ktoś chciał i nie miał co w tv ogladac to po 15 jest Szkoła uczuć

dobrze wiedzieć :P mam się uczyć a więc obejrzę TV :P 

Byłam już w kościele a potem z koleżanką na małym spacerze bo pogoda taka wspaniała, że aż grzech się nie przejść.

Jakaś przybita jestem ostatnio... nie wiem czemu, nie mam w ogóle energii do niczego, nic mi się nie chce, wszystko mi źle wychodzi, i co najgorsze unikam ludzi ... sama się na tym ostatnio przyłapałam. Jakaś deprecha jesienna chyba. Najchętniej bym siedziała sama w swoim pokoju. Cały weekend przesiedziałam sama... a mogłam wyjść. Już nie mówiąc o tym, jak się czuje jak mam wrócić do Wawy. Na samą myśl mi się odechciewa wszystkiego a kiedyś jeździłam i to z radością...  Koleżanki chcą mnie gdzieś wyciągnąć i jak im się to uda to idę i tak z niechęcią. Nie wiem o co chodzi. Mam nadzieje że szybko minie bo sama się okrutnie meczę... 

Ide na obiad  :lol:

Miłej niedzieli :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#24 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 14:46

@gogi, nie no szczypki były :D ale popcorn mnie zdziwił.

stragan z balonami i watą cukrową I oczywiście kolejka jakby to jakiś odpust był, porażka

No to juz przesada totalna. I z balonikami dzieciaki latały po cmentarzu?

szkoda ze do endokrynologa takie kolejki.

Ja do swojego chodzę prywatnie :/

Szkoła uczuć  

to nie dla mnie bo ja na tym filmie ryczę...

@Kala1702, mam nadzieję, że szybko wrócisz do formy i życia towarzyskiego. :)

Witam,

Rano wystawiłam kwiatka przy śmietniku i czekam aż ktoś sobie go zabierze. Jak nie, to sama o 21 czmychnę i wróci on do domu bo szkoda mi go zostawiać na noc na dworze (tak, wiem, dziwna jestem :D ) Zaliczyliśmy sobie długaśny spacerek. Kupiliśmy małej cudną różową czapkę na zimę z pomponem :D I odkąd wróciliśmy to mała strasznie marudzi. Sama nie wie czego chce. Teraz leży u siebie i co chwilę coś tam się wydrze no ale od czego jest tatuś :D który ma na nią dobry wpływ.:) A poza tym tatuś urzęduje w kuchni i szykuje obiadek. 

Mnie zaś naleciało na stare filmy z rodzinnych wycieczek :) jak na razie wycieczki z 1998 roku :) kurcze, ale się wtedy wyglądało:)

#25 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 14:55

Mam nadzieje że szybko minie bo sama się okrutnie meczę...
znam ten ból <pocieszacz>  czekam na dzień , ktory to skonczy , ale nie wiem kiedy to miałoby nastapić :roll:

I z balonikami dzieciaki latały po cmentarzu?
tak , dostałam wczoraj smerfetka :P

Ja do swojego chodzę prywatnie
ile "taka przyjemnosc"

???

bo ja na tym filmie ryczę...
ja wczoraj tylko na chwile właczyłam i juz plyneły łzy po policzkach .

Rano wystawiłam kwiatka przy śmietniku i czekam aż ktoś sobie go zabierze. Jak nie, to sama o 21 czmychnę i wróci on do domu bo szkoda mi go zostawiać na noc na dworze (tak, wiem, dziwna jestem
<umieraam> 

Teraz leży u siebie i co chwilę coś tam się wydrze no ale od czego jest tatuś który ma na nią dobry wpływ. A poza tym tatuś urzęduje w kuchni i szykuje obiadek.
aty co robisz ??? <cfany1> on z dzieckiem , on w kuchni :P

musze naszykowac wory z ciuchami do wyrzucenia.

#26 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 14:59

gdyby ktoś chciał i nie miał co w tv ogladac to po 15 jest Szkoła uczuć  

Właśnie przeglądając program TV na to natrafiłam i będę oglądać.

Tak więc @magdaaaaa nic się nie zmieniło, zalegam przed TV. :D 

ie wiem czemu, nie mam w ogóle energii do niczego, nic mi się nie chce, wszystko mi źle wychodzi, i co najgorsze unikam ludzi ... sama się na tym ostatnio przyłapałam. Jakaś deprecha jesienna chyba. Najchętniej bym siedziała sama w swoim pokoju. Cały weekend przesiedziałam sama...

Ja też tak mam...

Samej mi najlepiej, na dodatek mam jakiś dziwne myśli, takie nijakie, taka totalna bezradność mnie chyba ogarnęła....

U mnie tez na cmentarzu porozkładali się jak na jakiś odpust.... Masakra jakaś. 

Obiad zjedzony, może zaraz kawka z mamą. 

Nic mi się nie chce.

Połówek chciał na spacer, ale po pierwsze: nie chcę jeszcze ze względu na moje zatoki ich przeziębić, po drugie: nie chce mi się, a po trzecie: ja teraz lubię samotność i faktycznie najlepiej mi samej ze sobą.  :roll: Dziwne, bo ja kiedyś tylko wśród ludzi musiałam i chciałam być....  :roll:

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#27 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 15:08

ile "taka przyjemnosc"

80 zł no a wiadomo każde badanie też prywatnie.

aty co robisz on z dzieckiem , on w kuchni

dziecko już śpi :D, G. w kuchni a ja komp i filmiki :) niech tez poczuje się ojcem no i zobaczy jak ja w tygodniu robię :) aaa i przepraszam, ja buraczki do obiadu robię :D

to już mam zrobione:) uwielbiam takie przeglądanie ciuchów.

#28 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 15:40

Witam Was w listopadzie. Nie lubię za bardzo tego miesiąca, więc cieszę się, że chociaż pogoda dopisuje.  :-D

Wczoraj byliśmy na grobach naszych bliskich. Lubię chodzić na cmentarz, co prawda najbardziej sama, ale wczoraj też było sympatycznie.

Po odwiedzinach kupiliśmy odpustowe miśki i zaraz będę je konsumować przy kawie.

Babcia mnie wola żeby pograć w karty, więc póki co uciekam, wieczorkiem jeszcze zajrzę, bo w następnym tygodniu raczej nie będzie kiedy.  :-D

Miłego dnia!

Lubię czytać!    <lovam1>  Marcjanna Fornalska "Pamiętnik matki"

#29 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 16:27

Witam w listopadzie :D
Ja właśnie oglądam Szkołę uczuć ;)

Cały dzień spedziłam dziś w łóżku :)

Babcia mnie wola żeby pograć w karty,

Fajnie, zapomniałam juz jak to sie grało w karty ;)

Ja zawsze oddaje ;)

ja teraz lubię samotność i faktycznie najlepiej mi samej ze sobą. 

;*

Miłej niedzieli :)

#30 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 17:03

Bry w listopadzie ;) 

Dawno nic nie pisałam, nie ma czasu  w sumie. 

Wczoraj i dzisiaj na cmentarzach z aparatem w łapie-  trzeba reportaż zrobić ;) a że pogoda piękna, to zdjęcia też klimatyczne wyszły. Lubię stare cmentarze ;)

Plus miałam wizytę u mamusi i babci - mam obiad na cały tydzień i dla siebie i dla Hrabiego, więc gotowanie, jakkolwiek je uwielbiam, odpada i jestem przeszczęśliwa :D 

Za chwilę mam korki z hiszpańskiego prze bite 3 godziny - pewnie o 21 to zaniemówię :lol: 

A listopad takki jak dziś mógłby zostać - ciepły, z rana mglisty i słoneczny ;)

miłego wieczorku ;)

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#31 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 17:38

Fajnie, zapomniałam juz jak to sie grało w karty :-)

Ja lubię grać w remika, ale przynajmniej w 3 osoby co niestety nie zdarza się często, a babcia po prostu uwielbia grać w karty, więc jak mam trochę wolnego to robię jej tą przyjemność. Niestety coraz częściej muszę jej dawać fory bo babcia lubi wygrywać ale niestety już myślenia takiego strategicznego jak kiedyś nie ma. Mam nadzieję, że tego kiedyś nie odkryje.

A listopad takki jak dziś mógłby zostać - ciepły, z rana mglisty i słoneczny :-)

Słońce wyglądające przez mgłę na swój urok.  :-D

Posiedzę trochę na forum i uciekam robić bombki na Boże Narodzenie.

Jutro i we wtorek mam urlop także nie muszę dziś malować paznokci.  :-P Co prawda pewne służbowe obowiązki będę musiała wykonać z domu, ale przez telefon czy komputer nikt mnie nie będzie widział.  :mrgreen:

#32 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 17:51

Samej mi najlepiej, na dodatek mam jakiś dziwne myśli, takie nijakie, taka totalna bezradność mnie chyba ogarnęła....

moze to jakis wirus , ze tak sporo nas w nastroju <bezradny> jak chcesz sie jeszcze zdolowac to "polecam" piosenke wesole nutki  modlitwa do Boga ;-)

buraczki do obiadu robię
u mnie ze słoika były.

Dziwne, bo ja kiedyś tylko wśród ludzi musiałam i chciałam być....
czasem trzeba byc samemu ze soba.

uwielbiam takie przeglądanie ciuchów.
ja jestem straszny chomik i mi szkoda wszstkiego i uwazam, ze jeszcze coś załoze a potem lezy rok w szafie. :roll:

ale ostatnio nie mieszczesie w szafie wiec selekcja była ostra ;-) jutro zbieraja , wiec przejrze jeszcze jedna szafke i fru.

pogoda dopisuje
oby jak najdłuzej, nie chce sniegu.

Za chwilę mam korki z hiszpańskiego prze bite 3 godziny - pewnie o 21 to zaniemówię

ktos bardzo zdeterminowany , ze nawet w niedziele albo zapracowany ;-) uczysz dzieci i dorosłych ???

byłam na cmentarzu , dzis juz luźniej .teraz owsianeczka i tv.

@Janina ja wole makao ;-)

#33 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 18:07

I z balonikami dzieciaki latały po cmentarzu?

Żeby tylko z balonikami :lol:  Niekiedy miały takie świecące gadżety, jakieś pałki czy takie uszy świecące. No jak w cyrku :roll:

Już nie mówiąc o balonach doczepionych do grobu.....

on z dzieckiem , on w kuchni :-P

żyć nie umierać :lol:

ja jestem straszny chomik i mi szkoda wszstkiego i uwazam, ze jeszcze coś załoze a potem lezy rok w szafie. :roll:

ooo, mam to samo... "a może się jeszcze przyda" a potem pół roku niezałożone :-P

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#34 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 18:11

@magdaaaaa a to się nie zwie "List do Boga" - bo tak mi się jakoś kojarzy i jeśli to to, to faktycznie dołuje jeszcze bardziej.  ;-)

@Janina fajnie.. tez bym w karty pograła. Ale u mnie domownicy nie bardzo chętni, czasami z M. gramy, ale to w sumie... mnie wkurza, bo zawsze przegrywam.  :mrgreen:  :-P

Wolne, fajnie, masz przedłużony weekend ;)

A listopad takki jak dziś mógłby zostać - ciepły, z rana mglisty i słoneczny

O tak, taki jest idealny.. :D 

Szkoła uczuć obejrzana. :)

Teraz czekam na Master, potem Lekarze, a potem Rolnik. Taki plan na wieczór. :D  <ookk>

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#35 Janina

Janina

franca

• Użytkownik
  • 938 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 18:15

@palomka widzę że dalej zalegasz przed TV  :lol:

Co będziesz robić do Master to jeszcze ponad godzina czasu?  :-)

#36 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 18:20

a potem pół roku niezałożone
i tylko miejsce w szafie zajmuje ;-)

"List do Boga"
tak , nie wiem co mi sie ta modlitwa wkreciła ;-)

mnie wkurza, bo zawsze przegrywam.
bo mało cwiczysz ;-)

Co będziesz robić do Master to jeszcze ponad godzina czasu?
przegryzke ;-)

Master, potem Lekarze, a potem Rolnik. Taki plan na wieczór.
ja planuje tylko rolnika , dzis nie wiem czy sie nie bedzie konczyc. <hmm>

#37 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 18:22

Co będziesz robić do Master to jeszcze ponad godzina czasu? 

Buszować po forum.  :lol:  :lol: Może ktoś mi dotrzyma towarzystwa. :D

dzis nie wiem czy sie nie bedzie konczyc.

No właśnie... hm... oni chyba nawet gdzies dzisiaj z nimi wyjeżdzaja. :D 

bo mało cwiczysz

Pewnie tak. Kiedyś na kurniku dużo grałam w gierki, teraz już mi też przeszło. :D 

#38 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 19:59

ja jestem straszny chomik i mi szkoda wszstkiego i uwazam, ze jeszcze coś załoze a potem lezy rok w szafie.

To moja mama jest taka. Do tej pory trzyma ubrania, gdy ważyła ponad 100 kg a teraz waży o połowę mniej. :) Jak twierdzi, może się przydadzą (chyba jako namiot :D  )

żyć nie umierać

No dziecko wspólne, nie?? Kuchnia też :D 

Teraz czekam na Master

Też czekam :D oo właśnie się zaczyna :)

A małą coś brzuch boli i dlatego marudna się zrobiła...

#39 Kahela

Kahela
  • Użytkownik
  • 5 351 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 20:33

80 zł no a wiadomo każde badanie też prywatnie.

kurcze, to i tak tanio...

Ja jutro śmigam z Majką do endokrynologa i u mnie wizyta kosztuje 140 zł, może dlatego, że endo dziecięcy..?

Badania tez płatne, tylko tsh za free bo od rodzinnego biorę receptę, ale ft 3 i 4 płatne, a rodzinny nie może dac skierowania...

Tak czy siak, razem koło 200 złotych - zajebiście, po co człowiek całe życie składki płaci, to ja nie wiem...

Nie dość, że kupe kasy u lekarzy się zostawia, to jeszcze terminy sa zabójcze, nawet do prywatnego..wkurza mnie to :-/

Witam listopadowo...

Kryzys wartości, bankructwo idei...czyli chandra, jesienny splin...

...do doopy jest wszystko...

:-( :-( :-(

Użytkownik Kahela edytował ten post 02 listopada 2014 - 20:33

Do dupy było w Peru...więc wróciłam... :-D

#40 AgnieszkaT

AgnieszkaT
  • Użytkownik
  • 3 547 postów

Napisano 02 listopada 2014 - 20:49

Ja jutro śmigam z Majką do endokrynologa i u mnie wizyta kosztuje 140 zł, może dlatego, że endo dziecięcy..?

Może, ja u kardiologa dziecięcego będę płacić 120 a w tym będzie już echo serduszka. Ale wiesz, wszystko zależy tez od regionu. 

ft 3 i 4 płatne,

U mnie kosztują po 24 zł każde.A TSH coś ok 20. 

Byłam z uszatką i... kwiatka nie ma :D ktoś sobie zabrał, więc... jutro wystawię następnego :D 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych