Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Moja historia: problem z wagą i z "przyjaźnią"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
Brak odpowiedzi do tego tematu

#1 kasiulla95

kasiulla95
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 09 sierpnia 2014 - 20:17

Rok temu mieszkałam u rosyjskiej koleżanki w ramach wymiany połączonej z wakacjami.

Bardzo przytyłam na ich kuchni, w szczególności urósł mi duży brzuch. Razem z matką częstowały i dokarmiały mnie na okrągło i to mimo, że dziękowałam i odmawiałam na każdym kroku.

Na początku nie podejrzewałam niczego złego. Ich zachowanie odebrałam jako przejaw gościnności, choć dziwił mnie mój niepochamowany apetyt – jadłam na okrągło i dalej czułam głód, którego nie byłam w stanie wyciszyć ..ale pomyślałam, że może to reakcja organizmu na zmianę klimatu, inne powietrze itp., a ja niepotrzebnie dramatyzuje.

Najgorzej było tuż przed wakacjami, gdy przez poważne skręcenie kostki zostałam unieruchomiona na dłuższy czas – praktycznie zero ruchu i jedzenie na okrągło przed którym nie mogłam uciec, ani się powstrzymać.

Po wyleczeniu nogi pozostały już tylko dwa, ale w pełni wakacyjne tygodnie mojego pobytu. Pomyślałam trudno obrosłam sadłem, ale jakoś wbiję się w moje bikini i te dwa tygodnie na słońcu wytrzymam  (przynajmniej prawie nikt mnie tu nie zna)

Kiedy wychodziłyśmy na plażę koleżanka robiła sobie żarty z mojego dużego brzucha, najbardziej zabolało mnie, gdy tuż po wielkim obiedzie zabrała mnie jeszcze na kebaba, chyba po to by wzdęło mi brzuch przed niby nieplanowanym spotkaniem z jej przyjaciółkami, na którym kupiła lody dla siebie i koleżanek po jednym, a dla mnie dwa i zażartowała przy wszystkich klepiąc mnie po brzuchu „jeden dla Ciebie drugi dla dzidziusia” ..chcąc z tego jakoś wybrnąć zrobiłam z siebie chyba jeszcze większą kretynkę: wypchnęłam brzuch i zapytałam, ”..a gdzie trzeci dla bliźniaka?” ..kupiły mi trzeci podwójny w dodatku ..z tego stresu i wstydu zjadłam wszystkie ..a na koniec jak wszystkie patrzą na mój wzdęty od tego żarcia brzuch powstało to kompromitujące zdjęcie, którym później chwaliła się przyjaciółkom:

(..uwaga, drastyczne - mój wielki brzuch po jedzeniu, nie klikaj przy jedzeniu :-)):

http://s20.postimg.o...sbfzx/image.jpg

Po tym zrozumiałam, że mogła mi dogryzać bo była zazdrosna, może więcej chłopaków się interesowało mną niż nią..

..wszystko potwierdziło się kilka dni przed odjazdem przypadkiem usłyszałam jej rozmowę z matką

kiedy wróciłam się po okulary usłyszałam ich rozmowę (dokładnie nie przetłumaczę, ale sens był taki):  „Mamo po Twoim Apilaku wybrzuszyło ją bardziej niż się tego spodziewałam. Chłopaki już nie oglądają się za laską z Polski, bo żaden nie jest gotowy by zostać ojcem dla jej dzidziusia” i ich śmiech.

Jak później  sprawdziłam to ten Apilak skutecznie zwiększa apetyt, więc zdecydowanie to przez ich celowe działanie tak dużo jadłam. 

Kilka pozostałych do wyjazdu dni, wytrzymałam zamknięta w pokoju udając złe samopoczucie i wróciłam do Polski nie zdradzając, że je rozszyfrowałam.

Po powrocie, żeby nieczuła satysfakcji napisałam je, że choć wcześniej nie byłam zachwycona z swojej nowej sylwetki to teraz bardzo się cieszę, że przybyło mi kilogramów, bo dzięki temu dostałam świetną pracę.