Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Olejowanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#41 rozalin

rozalin
  • Użytkownik
  • 377 postów

Napisano 24 czerwca 2015 - 12:51

Ja olejowałam włosy ale nie jest to dla mnie . Widocznie nie każdemu to służy bo moje włosy byly jednak obciążone. Mam bardzo cieniutkie kosmyki.

Za to bardzo jestem zadowolona z nowego szamponu oraz odżywki jaką sobie kupiłam miesiąc temu. Zdążyłam już przetestowac i włosy są w  znacznie lepszej kondycji. Wydają się mocniejsze oraz łatwiej się rozczesują ( z tym również miałam problem). Jest to seria Cece Experto Professional. Była w promocji w Hebe tak więc kupiłam trochę pod wpływem impulsu ale obecnie widzę,ze jest warta swojej normalnej ceny. 

Pieniądze szczęscia nie dają ale zakupy to co innego. 

#42 stonoga12

stonoga12
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 28 lipca 2015 - 09:37

olejuje powiedzmy że regularnie od trzech lat i naprawdę widzę dużą różnicę. włosy są bardziej gładkie i świecące, a jak przez dłuższy czas nie olejuje to robią się spuszone, szorstkie i matowe. więc jeśli jeszcze nie zaczęłyście olejować to to najwyższa pora :D

u mnie najlepiej sprawdza się olejek przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży z rossmannowskiej firmy Babydream - ma w składzie między innymi olejek makadamia, jojoba, ze słodkich migdałów.

kompletnie nie sprawdził się u mnie olej kokosowy, takiego puchu jak po nim już dawno nie miałam

#43 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 28 lipca 2015 - 12:10

kompletnie nie sprawdził się u mnie olej kokosowy, takiego puchu jak po nim już dawno nie miałam
kokosowy mało komu się sprawdza na włosy z tego co czytałam ;)

u mnie najlepiej sprawdza się olejek przeciw rozstępom dla kobiet w ciąży z rossmannowskiej firmy Babydream - ma w składzie między innymi olejek makadamia, jojoba, ze słodkich migdałów.
słyszałam o nim, ale na razie nie olejuję, bo mam kilka masek do zużycia  ;)

#44 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 31 marca 2016 - 11:41

ja mam ze slodkich migdalów , ma niska zawartosc kwasów nasyconych a to podobno powoduje mniejsze puszenie. zrobilam to dwa razy , jak dziala ??? wlosy  sa gladkie , ale uzywam po umyciu odzywki wygladzajacej bez silkonów etc wiec nie wiem co taki efekt daje , robie to dwa razy w tygodniu , na razie  bede dzielnie  olejować. 

@rozalin jakiego oleju uzywałaś ??? tez mam bardzo cieniutkie wlosy. 

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#45 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 17 maja 2016 - 20:24

po 2 miesiacach moge powiedziec ze sie fajnie błyszcza. 

#46 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 19 maja 2016 - 15:34

@magdaaaaa   robisz na mokre czy suche włosy?

Ja ostatnio robiłam olejkiem pszenicznym, na mokre włosy i jakoś nie widziałam wielkiego efektu.. może za krótko trzymałamm

iv09i09kftvt0mdm.png

#47 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 19 maja 2016 - 18:17

NA wilgotne . lekko je woda zwilzam. nakladam i zazwyczaj nie trzymam dluzej niz godzine. po pierwszym razie tez efektu nie było. 

ja uzywam szampon i odzywke bez barwników , silikonów ; wiec moze w zestwie tak zadziałało. teraz sa takie bardziej błyszczace, miękkie i bardziej "sypkie" nie placza sie tak szybko.  

#48 just.justyna

just.justyna
  • Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 20 maja 2016 - 11:50

A znacie może jakieś sposoby na wypadające włosy? :D Jak mi będą wypadać w takim tempie to niedługo będę łysa... :D

#49 anka.jonska

anka.jonska
  • Użytkownik
  • 63 postów

Napisano 08 września 2016 - 09:13

Ja długo szukałam olejku do moich włosów i metody, która daje efekt i nie mam problemów ze zmyciem tego.

Po pierwsze używam olejku lnianego. Po drugie nakładam olej na suche włosy, a na olej jeszcze jakąś lekką maskę i trzymam tak godzinę. Potem myję część z olejem szamponem, a potem jeszcze raz całe włosy. I domywam dobrze olej, ale też widzę efekty olejowania.

Miłego dnia ;)

#50 martynakowal676

martynakowal676
  • Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 09 października 2016 - 17:53

Bardzo lubię olejki, bo mam dość niesforne wlosy i niestety odżywki/maseczki to za mało, by doprowadzic je do ładu. Najlepiej chyba radzi sobie z nimi olejek arganowy ( swój kupilam z Inoaru). Na pewno duzym plusem jest to, ze wlosy mozna szybciej i bezbolesnie rozczesać :) A z kazdym kolejnym uzyciem wlosy sa bardziej nawilzone i miekkie :) Mi dzieki temu latwiej sie ukladaja :)

#51 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 18 października 2016 - 19:40

Ja teraz mam olej od babuszki Agafii i będę testować.

Zobaczymy co z tych testów wyjdzie ;)

Tylko, że bardziej stosuję na skórę głowy niż na całość...

#52 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 31 października 2016 - 15:27

Tylko, że bardziej stosuję na skórę głowy niż na całość...
Niektóre oleje właśnie lepiej jest stosować na skalp. 

Ja używam normalnego olejku do masażu ciała, ale takiego co ma dużo naturalnych olejów. 

#53 allia

allia
  • Użytkownik
  • 51 postów

Napisano 01 listopada 2016 - 13:00

U mnie najlepiej sprawdzał się olej kokosowy. Mimo że mam bardzo ceniutkie włosy. nie obciążał mi fryzurki. Ładnie się zmywał i pięknie pachniał.

MM - Marilyn Manson <3

#54 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 01 listopada 2016 - 21:51

@Wisienkowa no jak mi teraz zależy na wzmocnieniu włosów i cebulek to szczególnie ;)

Ale np kokosowy lubię na całe włosy

#55 Shea

Shea
  • Użytkownik
  • 24 postów

Napisano 28 listopada 2016 - 12:44

oleje uratowały moje włosy po dekoloryzacji, był dramat a i tak sporo obcięłam, bardzo lubię indyjskie, rycynę kokos.

#56 Andrzej1

Andrzej1
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 08 marca 2017 - 10:14

Ja też stosuję takie kuracje olejowania. Nie miałem nigdy problemów z włosami, ale dzięki takim kuracjom, włosy są grubsze i bardziej elastyczne. Warto położyć na to nacisk.

#57 tictaku

tictaku
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 28 czerwca 2017 - 13:04

Olejuje regularnie. Po kilku tygodniach od zaczęcia widać było różnice i usłyszałam kilka komplementów dot. moich niestety dość słabych z natury włosów.

#58 Amman

Amman
  • Użytkownik
  • 163 postów

Napisano 11 kwietnia 2018 - 13:55

A ja sie boję olejowania, bo dość szybko przetłuszczają mi się włosy. Na razie używam tylko szamponu babuszki agafii i zobaczę jak będą reagowały.

#59 odes

odes
  • Użytkownik
  • 373 postów

Napisano 10 listopada 2020 - 07:30

Czy po olejowaniu włosów, jak zemulguje olej i później umyje wlosy delikatnym szamponem, moge nałożyć fioletowa maske na włosy? Akurat mam z Kerastase https://trena.pl/6_kerastase i wiem,ze jest tam dużo silikonow,ale niestety muszę uzywac czegos fioletowego przy kazdym myciu, bo mam jasne blond wlosy i staram sie żeby nie zżółlły.. czy ta fioletowa maska nie zaszkodzi i nie zaburzy dzialanie oleju?

Proszę o odpowiedź dziewczyny, które maja włosy średnioporowate. Własnie takie posiadam i chciałabym znacząco poprawić ich kondycję bo obecnie jest po prostu z nimi słabo. 

Romantycznie