Od kilku lat dzielnie zapuszczałam wlosy, wydawało mi się, że jak będą tkaie mega długie to będę miała sto pomysłow jak je ukladac, a tymczasem najczęściej po prostu je związuję w kucyk, czasami robię koczek i tak chodze cały dzień, mąż nalega żebym ich nie ścinała a ja nie mam pomysłu na to jak je układać, co z nimi robić, marzą mi się falowane, kręcone ale zabawa z lokówką mnie jakoś zniechęca, jakie gadżety pomogłby by mi coś z tymi włosami zrobić, mam prostownicę ale nie używam, zresztą po prostowaniu wyglądam jak zmokła kura ![]()
układanie włosów - jak sobie pomóc?
Napisano 21 marca 2016 - 09:58
Napisano 16 maja 2016 - 13:38
Polecam lokówkosuszarkę Babyliss;-)
Napisano 25 maja 2016 - 13:39
Możecie tez wypróbować produkty do stylizacji włosów firmy Aussie - są świetne.
Napisano 23 sierpnia 2016 - 12:19
warkocze!
są modne i stylowe, ale ich robienie zajmuje trochę czasu ![]()
Napisano 08 września 2016 - 09:15
Od kilku lat dzielnie zapuszczałam wlosy, wydawało mi się, że jak będą tkaie mega długie to będę miała sto pomysłow jak je ukladac, a tymczasem najczęściej po prostu je związuję w kucyk, czasami robię koczek i tak chodze cały dzień, mąż nalega żebym ich nie ścinała a ja nie mam pomysłu na to jak je układać, co z nimi robić, marzą mi się falowane, kręcone ale zabawa z lokówką mnie jakoś zniechęca, jakie gadżety pomogłby by mi coś z tymi włosami zrobić, mam prostownicę ale nie używam, zresztą po prostowaniu wyglądam jak zmokła kura
Ja mam tak samo
Jak mi się chce to robię sobie warkocza wplatanego, a tak to koczek czy wiążę w wysoki kucyk.
Miłego dnia
Napisano 11 września 2016 - 17:39
A ja uwielbiam szaleć z lokówką
Też mam dlugie włosy i wiem, ze lokowka moze niszczyc wlosy, ale regularnie nakładam na nie odzywke Thermoliss z Inoaru. Ona dobrze zabezpiecza wlosy wlasnie przed wysokimi temperaturami
a ja mam ladne zdrowe lokowane włosy
i czyste sumienie, ze nie wyrządzam im krzywdy ![]()
Napisano 21 kwietnia 2017 - 11:19
Jaką masz lokówkę? Od niedawna mam curl secret i przepadłam, ale fajnie i szybko można robić loki, zawsze mi sę to kojarzyło z męczarnią, nawijaniem a po paru godzinach po lokach ani śladu, teraz loki mi się długo utrzymują, można sobie nawet ustawić zeby automatycznie lokówka zmieniała kierunek kręcenia żeby to bardziej naturalnei wyglądało
Napisano 30 kwietnia 2017 - 11:31
Napisano 23 maja 2017 - 07:37
ja używam specjalnych preparatów do układania włosów, jakie kupuję w hurtowni fryzjerskiej.
Napisano 07 lutego 2018 - 09:06
Widzialam, że teraz w saturnie curl secret jest w promocji z bonem na stówkę do douglasa, lokówka świetna i włosy po niej sę długo trzymają pokręcone
Napisano 08 lutego 2018 - 13:36
Sprawdź tonik do włosów aby ułatwić układanie, dajemy troszkę na mokre włosy następni układamy w pożądany przez nas sposób.
Napisano 20 kwietnia 2018 - 14:13
Też mam długie, ale jakoś nie umiem ich układać, nawet warkocz mi nie wychodzi. Więc tylko związuje w kucyk,
moze spróbuj je troche pokręcić czasami, loki teraz zów są w modzie
nie wiem czy jest jeszcze promocja na te sprzety z czujnikiem temperatury z babyliss, bo tam byla świetna lokówka, myślę ze zrobienie sobie takiej fryzury od czasu do czasu to zawsze jakaś przyjemna odmiana
Napisano 23 maja 2018 - 15:04
loki robione prostownicą wg mnie wyglądają najlepiej, obczaj sobie tutoriale na YT bo to dość łatwe o dziwo
Napisano 27 czerwca 2018 - 10:09
Fajne loki wychodzą też curl secret i do tego jest bardzo łatwa w obsłudze, przy zwykłej lokówce to się zawsze zastanawiałam jak długo trzymać, trzeba było się namachać a przy tej automatycznej robi się to samo, jeet też wersja digital sensor z czujnikiem temperatury, który pilnuje by włosy nie były przegrzewane