Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Olejowanie włosów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
58 odpowiedzi w tym temacie

#21 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 sierpnia 2014 - 18:18

nie spamuj tu odżywkami bo bana dostaniesz
:-P

nie robilam z ta zelatyna:P

dzis czytalam ze dobra maska na wlosy to oliwa plus zoltko plus witamina a i e.

albo zoltko, woda, gileryna sok z cytryny 

na suche kudly niby super. Sprobuje no a jak nie da nic to zetne i juz 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#22 Suzi

Suzi
  • Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 10 listopada 2014 - 14:22

Ja czasem używam do olejowania olejku rycynowego lub używam Oli Wonders Indie Matrixa. Jest to olejek wzmacniający włosy, jest z nim o tyle wygodniej, że nie trzeba go spłukiwać, bo nie obciąża, a nie przetłuszcza włosów.  

#23 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 10 listopada 2014 - 16:36

Zoltka nie powinno sie stosowac przy przetluszczajacych sie wlosach.
Uzywala ktores z Was, olejku z pestek dyni?

#24 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 11 listopada 2014 - 07:51

olejku z pestek dyni?
tego nie, u mnie został tylko olej sezamowy, ale baaaardzo od święta- po prostu o tym zapominam :/
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#25 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 18 listopada 2014 - 12:07

No własnie ostatniio się nasłuchałam dużo dobrego i moze warto spróbować, ale nie tylko do włosów ale tez np do sałatek

#26 DariaO

DariaO
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 30 stycznia 2015 - 11:17

na czym polega to laminowanie wreszcie? bo tak czytam czytam i nie mogę wywnioskować jaką miksturę wreszcie zrobić

#27 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 30 stycznia 2015 - 12:28

na czym polega to laminowanie wreszcie? bo tak czytam czytam i nie mogę wywnioskować jaką miksturę wreszcie zrobić
Laminowanie polega na pokryciu włosa powłoczką ochronną. Można to zrobić w domu jakąś papką z dodatkiem żelatyny. Jest pełno przepisów w necie. To ma chronić włos przed uszkodzeniami nadawać blask.

Jeśli chodzi o olejowanie to ja ostatnio zwykłą oliwą z oliwek próbowałam i super efekty. Nie mogłam tego spłukać na początku, ale jak spłukałam to miałam bardzo ładne, błyszczące włosy.

#28 DariaO

DariaO
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 02 lutego 2015 - 13:41

Super, dzięki za odpowiedź. Mam tylko jeszcze pytanie czy właśnie włosy przez to nie wyglądają na przetłuszczone? i jakie są w dotyku, niezbyt tłuste?

#29 clouthy

clouthy
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 18 lutego 2015 - 19:33

Dziewczyny super pomysł, próbowałam już wszystkiego na włosy, tą metodę też napewno sprawdzę

#30 DariaO

DariaO
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 19 lutego 2015 - 13:33

a może jeszcze poradzicie coś na elektryzowanie się włosów, bo już nie dję sobie z nimi rady tak szczerze mówiąc:( wszystko przez te beznadziejne czapy i kaptury. ehhhh

#31 Nela11

Nela11
  • Użytkownik
  • 138 postów

Napisano 24 lutego 2015 - 15:12

Ja na włosy nakładam oliwkę z rossmana dla kobiet w ciąży :) i jestem meeega zadowolona. Nakładam zawsze na noc, na połowę długości włosów i p myciu są takie mięciutki i nie plączą się.

#32 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 lutego 2015 - 15:49

Super, dzięki za odpowiedź. Mam tylko jeszcze pytanie czy właśnie włosy przez to nie wyglądają na przetłuszczone? i jakie są w dotyku, niezbyt tłuste?
Zarówno po laminowaniu jak i olejowaniu, jeśli dobrze wszystko spłukasz to włosy nie będą obciążone. 

#33 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 26 lutego 2015 - 22:53

Ja muszę chyba pomału wrócić do olejowania, po włosach widać różnice i już tak nie leca, ale.. mam wrażenie że się chyba trochę przesuszyły

#34 Babeczka88

Babeczka88
  • Użytkownik
  • 21 postów

Napisano 12 marca 2015 - 15:04

Ja nie mam dobrego doświadczenia z olejowanie:/ Moje włosy są po tym potwornie przyklapnięte i bardzo szybko się przetłuszczają:/ Wolę założyć maseczkę drożdzową:)

#35 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 12 marca 2015 - 17:30

Moze mialas zle dobrany olej

#36 kenedin

kenedin
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16 marca 2015 - 22:21

Witam, jeśli chcesz najwięcej dowiedzieć się o przedłużaniu włosów  to polecam wybrać się na konsultację dotyczącą przedłużenia włosów.  Wtedy bezpośrednio od fryzjerki dowiesz się jakie metody przedłużenia włosów są dla Twoich włosów dobre i wskazane - nie każdej z nas odpowiadają microringi! Wszystko zależy od Twoich włosów naturalnych - grubości, gęstości i kondycji! Wiem, że Klinika Włosów /.../ oferuje takie konsultacje bezpłatnie. Ja byłam u nich się dowiedzieć co mogę i ile to kosztuje. Metod przedłużania jest mnóstwo! Warto poznać wszystkie i wtedy dopiero podjąć decyzję.

Użytkownik Olenka edytował ten post 16 marca 2015 - 23:41

#37 Melaka

Melaka
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 18 marca 2015 - 13:17

Olejowanie to super sprawa :) Tylko ważne jest żeby odpowiednio dobrać olej do swoich włosów i nie zniechęcać się od razu jak coś nie wyjdzie, bo to może oznaczać, że musimy pokombinować i zmienić olej :) Ale przy dłuższym stosowaniu widać poprawę kondycji włosów :)

#38 DariaO

DariaO
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 22 kwietnia 2015 - 14:06

A może lepiej wybrać się do fryzjera, żeby on ocenił, jakiego oleju użyć. Albo może on wykona ten zabieg? Boje się, że włosy będę miała przyklapnięte :( 

#39 wloczykijka

wloczykijka
  • Użytkownik
  • 1 104 postów

Napisano 27 kwietnia 2015 - 13:46

A może lepiej wybrać się do fryzjera, żeby on ocenił, jakiego oleju użyć

ani razu się nie spotkałam z tym, by fryzjerzy olejowali włosy.

Tym bardziej że najlepiej z tym posiedzieć na głowie tak 2-3 h albo i całą noc

#40 DariaO

DariaO
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 29 kwietnia 2015 - 14:34

Acha, oki, dzięki za odpowiedź. W sumie masz rację jeśli trzeba tyle trzymać na włosach :D skorzystam z waszych rad i użyje na włosy, zobaczymy jakie będą efekty, bo trochę boje się tego przetłuszczenia.