Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy majowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
340 odpowiedzi w tym temacie

#61 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 05 maja 2014 - 13:45

Chcemy zajść po pracy zapytać o nauki przedmałżeńskie, bo zaczynają się w najbliższą niedzielę.
My już mamy kurs zrobiony ;)

ja nie odczułam, bo nigdzie nie byliśmy
Ja też. W dodatku to choróbsko  :evil:

Katar! Mam dość. 

Zaraz chyba coś zjem, bo umieram z głodu. Maj się zapowiada naukowo... Same zaliczenia jakieś i cuda. No ale jeszcze trochę i praktyki a potem wakacje i znów praktyki  :lol:  :lol:  :lol:

#62 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 05 maja 2014 - 13:57

No i już wszystko mam spakowane :D

Teraz ogarnę chałupe i do wyrka , bo o 2 muszę wstać :D

Oczywiście pozdrowię Grecję :)

#63 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 05 maja 2014 - 14:51

<hellooo1>

Witam się pierwszy raz w maju :) Pogaduchy jeszcze nie nadrobione, ale zaraz zasiadam do nich ze świeżą, kolejną kawą ;-)

Pracowita majówka minęła lepiej, niż się spodziewałam, tylko snu brakowało mi najbardziej. 2-3 godziny to nie jest jednak optymalna dawka, szczególnie jeśli następnego dnia trzeba iść do pracy na 12 godzin. Aaale, już powoli, pomału zaczynam się regenerować, odsypiać i do jutra będę jak nowa :mrgreen:

Zaraz zabieram się za porządki i pędzę po prezent dla koleżanki. Całe szczęście, że już od dawna dokładnie wiem, co kupić :P

A potem obiad - pierwsze podejście do wątróbki. Nie cierpię, przynajmniej tak mi się wydaje, bo nie próbowałam już sto lat. Ostatnio za to nasłuchałam się od koleżanki, jakie to pyszności można z niej zrobić, naczytałam się, jaka to jest zdrowa i dlatego dzisiaj próbuję. Od kolegi dostałam przepis na wątróbkę z miodem i winem i w razie, gdyby mi nie zasmakowało, przynajmniej wino mi zostanie :lol:

#64 katti

katti

kwintesencja

• Użytkownik
  • 9 613 postów

Napisano 05 maja 2014 - 16:03

Dzien dobry! :-P

Witam sie na spokojnie z domu :mrgreen: Ciezko sie dzis wstawalo...... strasznie :roll: :lol: Ale w pracy zlecialo nawet znosnie.

Majowka minela rewelacyjnie! :mrgreen: Wyjazd udal sie baaaaaaaaaaaaardzo :-D Jestem zadowolona :-D No i pogoda nam dopisala wysmienicie.

Dzis powrot wreszcie do treningow bo kurcze pofolgowałam za dlugo :roll:

Poza tym to......... pieknie jest! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam! ;-)

Nie patrz w przeszłość, bo potkniesz się o teraźniejszość i s******* przyszłość.

#65 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 05 maja 2014 - 16:18

Heh... Paskudny dzień

Pogoda miała się poprawić, a nic z tego. Zabrałam się z wielkim zapałem za zbieranie materiałów do magisterki i się załamałam. Byłam chyba w 5 miejscach a info mam szczątkowe. Nie wiem, czy dam radę z tym tematem. Do tego pucuś marudny i ja też bo @ przyszła. Nawet tabliczka czekolady nie pomogła, tylko się wkurzyłam, że nie mam siły woli. Może poćwiczę jak mały zaśnie - podobno podczas wysiłku organizm produkuje endorfiny.

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#66 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 maja 2014 - 18:13

U mnie na chęciach się skończyło

ja sobie dzis sledzie zrobiłam.

jutro rano wylatuje na Korfu

z kolezanka  czy z męzem ???

byłam w netto po plyn do plukania ale nie było , wiec kupilam dobie pojemniczki do kuchni <umieraam>

Od kolegi dostałam przepis na wątróbkę z miodem i winem i w razie, gdyby mi nie zasmakowało, przynajmniej wino mi zostanie

zarzuc przepisem <jesc>

nie wiedziałam ze mamy taki emot <mamb1>

Użytkownik magdaaaaa edytował ten post 05 maja 2014 - 18:16

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#67 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 05 maja 2014 - 18:17

@Findmysky... przebacz kochana...przebacz....pomyliłam forumowiczki <bing1>  <zawstydzony> ...przebacz... o pani...jam ci stara już i niedowidzę a przez to i niedoczytam...a czego niedoczytam to zmyślę...sory <stres>  :oops:  .Ale nie powiem o kogo mi chodziło ...powiem tylko,że chodziło mi o maturę.ups!A jak się zorientowałam,że się pomyliłam to już nie mogłam niczego zmienić. <lol>

No i co???

A nic...dziś już 5maja!Witam zatem serdecznie i ciepło...za oknem wszak pogoda jakaś taka marcowo-kwietniowa.

Jestem po pracy a Pan mąż do pracy na nocną zmianę się wybrał...więc w spokoju i powadze tej chwili klikam sobie bezkarnie pogryzając z boku kiełbaskę.

Nie czytałam jeszcze dokładnie tego co tam naklikałyście od mojej ostatniej tu wizyty...więc czynię to teraz.A niedługo pooglądam sobie moje ukochane seriale i będę sobie sama spała .Ale nie myślcie,że ja się cieszę,że Pan mąż na nockę poszedł,albo,że Go nie żałuję czy jeszcze coś innego...oj ja rozpaczam wprost okrutnie <jezorowaty>  i włosy sobie z głowy zaraz rwać kłębami będę... <diabelek>

#68 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 maja 2014 - 18:21

<umieraam>

podobno podczas wysiłku organizm produkuje endorfiny.
tez o tym czytałam ale ile czowiek podczas tych cwiczen sie na kurwa -uje to jego <biglol>

pogoda jakaś taka marcowo-kwietniowa
niestety :roll:

ostatnio czytałam ze foto z reki maja nazwe "samojebki"  <umieraam>  i jacyć zagraniczni naukowcy stwierdzili że upodobanie do taki fot moze byc wynikiem choroby psychicznej <biglol>

#69 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 maja 2014 - 18:34

Poza tym to......... pieknie jest

a no pieknie. Nawet bardzo :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen: Pogoda bajeczna

A nic...dziś już 5maja

i za 9 dni moja krolewna 2 latka ma  <serduszka>

Nie wiem skad u mnie optymizm taki i radosc <lol>  mimo ze tak naprawde ostatnio wiele spraw sie nie uklada i ida nie po mojej mysli.  :-|

Licze do weekendu bo w planach wycieczka <jupi>  <jupi>  zakupy  <jupi> i kosmetyczka  <jupi>

A zaraz filmik i spac

Dobranoc

Użytkownik Sajuri edytował ten post 05 maja 2014 - 18:34

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#70 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 05 maja 2014 - 20:26

Bry wieczór :)

Padam na ryjka. Własnie wróciłam z zajęć i sączę browara :P taak mialam ochote na mojego ukochanego redsa ze nie mogłam sie powstrzymac. Jutro czeka mnie cieżki dzień. W sumie wole nawet o nim nie myśleć . . .o wielu rzeczach wolałabym nie myśleć ale tak sie niestety nie da.
Troche przy okazji wymarzłam bo wydawało sie ze jest ciepło a tempaeratura dość niska była.
Zabieram się za referat bo czuję że niedługo oczy mi sie zaczną kleić.
Miłego wieczoru :*
"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#71 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 05 maja 2014 - 20:27

ostatnio czytałam ze foto z reki maja nazwe "samojebki" 

eee to ja od dawna tę nazwę znam :-P świeższa to 'foty z rąsi' :lol:

Nie wiem skad u mnie optymizm taki i radosc

czy to ważne skąd? ważne że JEST!! :-)

Witam

Od rana się naczekałam w kolejce do ginka... ja wiem, że ciężarne mają pierwszeństwo, ale jak za każdym razem

jadę tam bladym świtem, a wracam rozwścieczona, bo się kurna spieszę do pracy to już nie wiem co robić, żeby

wejść szybciej <bezradny> chyba koszulkę sobie wypcham :lol:  ;-)

Dzisiaj byłam dziewczynom pomagać przy towarze, jutro będę się męczyła ze swoim.

Mam nadzieję, że pójdzie sprawnie :-)

Póki co relaks i zmykam spać, bo ostatnio cosik niewyspana chodzę :->

Zabrałam się z wielkim zapałem za zbieranie materiałów do magisterki i

a cóż to za temat ;> 

Miłego wieczoru ;* 

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#72 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 05 maja 2014 - 21:42

@Majorka^^ zajdz w ciaze to wypychanie bluzki nie bedzie potrzebne.

kupilam sobie lody ale nie dobre-nie lubie owocowych :roll:

zaraz mykam lulu.

#73 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 06 maja 2014 - 00:04

@Findmysky... przebacz kochana...przebacz....pomyliłam forumowiczki ...przebacz... o pani...jam ci stara już i niedowidzę a przez to i niedoczytam...a czego niedoczytam to zmyślę...sory :oops:

Haha, wybaczam, kochana. :* Tak przypuszczałam, że pomyłka :D

statnio czytałam ze foto z reki maja nazwe "samojebki" i jacyć zagraniczni naukowcy stwierdzili że upodobanie do taki fot moze byc wynikiem choroby psychicznej

Ach, te diagnozy...

Witam.

Dochodzę ciągle do siebie po majówce... Kilka dni intensywnych, w dodatku z ukochanym i ciężko wrócić do rzeczywistości. :P Zostałam u Niego do dziś, więc zrobiłam sobie dzień wolny i tym samym przedłużyłam długi już weekend.

W sobotę byliśmy na koncercie, ale było tak zimno, że szybko uciekliśmy... Wczoraj już lepiej, więc wieczorem był grill.

Wydaje mi się, że jest niedziela dopiero. :P

Jutro muszę poprowadzić zajęcia i mam nadzieję, że jakoś pójdzie.

Byle do soboty...

Miłego. :*

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#74 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 06 maja 2014 - 07:56

Hej hej :-)

Od kilku dni próbuję coś skrobnąć, ale mi nie wychodzi ;-)

Po dłuższej przerwie ciężko tak wgryźć się na nowo ;-)

U nas nic ciekawego. Ciągle na wszystko brakuje albo czasu, albo ochoty, albo motywacji.

Krasnal drzemie, a ja doprowadziłam siebie do ładu i składu :-P

Później spacer, zabawy, obiad, sprzątanie i w kółko to samo.

Ale ogólnie jest oki :mrgreen:

We czwartek mamy badanie usg główki Małego i już łapię stresa <stres>

Mam nadzieję, ze wszystko będzie idealnie.

To tyle na tę chwilę.

Pozdrawiamy <buzki>

#75 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 06 maja 2014 - 18:47

. ja wiem, że ciężarne mają pierwszeństwo, ale jak za każdym razem
jadę tam bladym świtem, a wracam rozwścieczona, bo się kurna spieszę do pracy to już nie wiem co robić, żeby
wejść szybciej
tak ? eee ja jak bylam w ciazy to nie mialam pierwszenstwa;) pare razy sie zdarzylo ze ktos sie wepchal ;) jakos sobie nigdy nie robilam zalu ze tak jest..albo w busie miejsca nie ustapil nikt. Wkoncu nie musi ;) 

@madzik :-) maly juz 6 miesiecy, leci czas ;)

Ja dzis wymemlana jakas . obejrze te program o 20  na Polsacie i spac. Albo i wczesniej

Byle biegusiem do piatku 

Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#76 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 06 maja 2014 - 19:02

@magdaaaaa ale tak odrazu i tak nie widać, a mam nadzieję, że niedługo zakończę leczenie :lol:

Witam

Dzień zleciał intensywnie, jak wróciłam z pracy to akurat bratanek był w odwiedzinach więc go wycałowałam,

wyprzytulałam po czym spontanicznie zorganizowałyśmy sobie z koleżanką mały wypad rowerowy :-)

Wiatr spory więc 20 km było dziś mega wyzwaniem, ale 8 bocianów, które widzieliśmy po drodze, wszystko

zrekompensowały :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:

szkoda, że po raz kolejny nie zabrałam aparatu :roll:

z M. widziałam się dziś chwilę- przecenili piękne kubeczki w biedronce więc żal byłoby nie kupić :lol:

Wieczorek z serialami, także nie będę samotna :lol:

Miłego ;*

Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#77 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 06 maja 2014 - 20:58

@Majorka^^...z bocianami trzeba ostrożnie...to bardzo cwane ptaki...lubią pełne beciki podrzucać komu się da,nawet nie zapytają czy pod dobry adres rzucają.A potem zaraz jest ambaras... <umieraam>

Witam wieczorkowo!!!

M jak M obejrzane...zaraz Ekspres reporterów...bardzo lubię.

Pan mąż znowu na nocnej zmianie...spotkamy się jutro bo mam wolne a wczoraj i dziś po godzince się widzieliśmy. :roll:

Jestem takim ,,niespokojnym duchem",lubię zmiany nie tylko w wyglądzie czy otoczeniu..ale...na przykład szukam dość intensywnie pracy,chociaż pracę mam i to na czas nieokreślony :-> .Pracuję 8lat w tym samym miejscu i zatrzymałam się ...od 8lat stoję w jednym miejscu :evil:  i zaczęło mnie to przerażać...nic mnie już nie spotka?W dodatku atmosfera w pracy jest ciężka i gęsta jak mgła.Praca odpowiedzialna,ciężka,12godzinna i w dodatku nisko opłacana...w innych szpitalach mają dużo wyższe stawki.Nasza Pani dyrektor sowicie wynagradza tylko lekarzy...reszta nie istnieje <bezradny> .Więc właściwie od jakiegoś czasu brak motywacji,nawet stanowisko kierownicze już obsadzone chociaż moja szefowa do emerytury ma jeszcze 3lata.Już wiedzą kto nas przejmie...syf okropny.stąd moje zniecierpliwienie,znużenie i zmęczenie połączone z rozgoryczeniem. :shock:

Wszak mam wiele ukrytych talentów i pomysłów więc może już czas na nowe wyzwania?Może czas wyjąć certyfikaty i uprawnienia, i rozesłać CV?

Szukam w różnych branżach...chemicznej,medycznej,administracyjno-biurowej,finansowo-ubezpieczeniowej,florystycznej,usługowej...a co?a jak?

Miłej nocki !!!! :mrgreen:

#78 magdaaaaa

magdaaaaa

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 06 maja 2014 - 21:23

Ekspres reporterów...bardzo lubię.
ja kiedys tez czesto ogladałam. @gogi a moze jakas hurtownia farmaceutyczna ???

ja sie spodziewałam wilkiej bury w pracy a było lightowo.

przymierzałam spodenki , które na studiach nosiłam z paskiem a teraz pasek to rzecz zbedna :roll:

#79 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 07 maja 2014 - 07:29

Witam w środku tygodnia!

Pogoda nas nie rozpieszcza. Od rana pada deszcz. Brzydki maj w tym roku.

Ja jestem ciepłolubna więc w taką pogodę mi zimno, nawet w domu.

@gogi powodzenia w szukaniu pracy ;)

przymierzałam spodenki , które na studiach nosiłam z paskiem a teraz pasek to rzecz zbedna
Czasami tak bywa ;)

Napisałaś o spodenkach i od razu mi się lata zachciało- spanie przy otwartym oknie, opalanie. ;)

Muszę zupę ugotować i iść po pieczywo.

Spokojnego dnia życzę <flow1>

nixqp2.png

#80 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 07 maja 2014 - 08:44

Cześć dziewczyny!

Po wczorajszym Wrocławiu jeszcze mnie nogi bolą :P Więc dzisiaj wypoczywam w domu.

Ostatni dzień wolnego, jutro trzeba będzie się zebrać do pracy... a było tak fajnie :lol: :mrgreen:

Dzisiaj mam jeszcze w planach ogarnięcie co nieco do szkoły... i powinnam zacząć się uczyć na sobotę, ale do tego to mi daleko. ;)

Pogoda taka nijaka, niby ciepło, ale pochmurno jest i pewnie za jakiś czas się rozpada.

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif