Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pudry i podkłady

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
773 odpowiedzi w tym temacie

#681 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 11 lipca 2013 - 08:04

Puder na razie z Sensique używam. Już 3cie opakowanie. Jest oki.

I na co dzień BB z Rimmela. Jest strasznie gęsty. Śmierdzi alkoholem <bezradny></span>
Ale w miarę spoko jest. Ujednolica, troszeczkę jest za ciemny, ale jak dobrze rozprowadzić to jest w porządku.

#682 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 09:48

babeczki, która poleci dobry krem bb do skóry tłustej? chciałabym się przerzucić na coś lżejszego, póki buzia ładnie wygląda, ale nie wiem który jest dobry?

#683 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 10:02

mloda, wiem jedno na pewno nie rimmel :roll:
Jest ciężki, śmierdzi spirytusem i mam wrażenie, że mi się zważył, choć trzymam go w szufladzie...

Maybelline miała koleżanka i poleca, bo jest leciutki, ładnie ujednolica i ładnie pachnie.
Widziałam efekt na zywo, bo przy mnie go nakładała i jest oki.

Garnier jest też dość fajny, ładnie pachnie, lekki jest, podkradam mamie czasem. Coś tam kryje, nawilża dobrze, ale tłusta cera jest po nim, widać to jak się na wierzchu dłoni rozsmaruje go.

#684 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 10:03

Wisienkowa, mi właśnie zależy na takim który nie będzie rozświetlający, a większość kremów bb właśnie taka jest <bezradny></span>

#685 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 10:06

mloda, ten mój Rimmel nie rozświetla, wgl nie przypomina kremu BB... Ale i tak go nie polecam :lol:

Ten Maybelline dość fajnie matuje. Chyba musisz zaryzykować ;)

#686 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 23 sierpnia 2013 - 16:43

mloda, wiem jedno na pewno nie rimmel :roll:
Jest ciężki, śmierdzi spirytusem i mam wrażenie, że mi się zważył, choć trzymam go w szufladzie...

mloda, ten mój Rimmel nie rozświetla, wgl nie przypomina kremu BB... Ale i tak go nie polecam :lol:

Jak dla mnie tylko i wyłącznie Rimmel! Nie śmierdzi, rozświetla, ale nie tak bardzo, więc akurat. Teraz mam ładną cerę, więc odpowiada mi to, że tylko wyrównuje koloryt.
Używałam raz innego (nie pamiętam jakiego) i był straszny - całkowicie kryjacy, strasznie ciemny i śmierdzacy.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#687 Katarzynka89

Katarzynka89
  • Użytkownik
  • 2 672 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 12:38

mloda, właśnie ostatnio znalazłam genialny bb do skóry tłustej. Sama mam mieszaną, ale garnier powodował u mnie uczucie jakby miałam non stop maskę i buzię zbyt nawilżoną, co mnie bardzo denerwowało.
Teraz używam Bielendy Ogórek i Limonka. Ma świetną konsystencje, od razu czuć że skóra jest zmatowiona i ma przyjemny zapach. Używam go od jakiegoś miesiąca i jestem z niego mega zadowolona. Cenę też ma bardzo przystępną - bo u mnie w hebe kupiłam za 11 zł.

the sun is always rising in the sky somewhere...

Dołączona grafika

#688 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 14:28

Cenę też ma bardzo przystępną - bo u mnie w hebe kupiłam za 11 zł.

o hebe się u nas niedawno otworzyło- na pewno obczaje, dzięki ;-)

#689 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 14:56

Katarzynka89, dzięki również. Jak wykończę Rimmela to poszukam tego ;)

#690 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 17:26

Katarzynka89, ostatnio dwie koleżanki też polecały mi ten krem i chyba się na niego skuszę, bo widziałam, że w internecie też ma pozytywne opinie :) Tylko mam nadzieję, że można dostać go gdzieś poza Hebe, bo z tego, co wiem u mnie jest tylko jeden sklep i to strasznie daleko.
W ogóle ostatnio słyszę same dobre opinie o kosmetykach z Bielendy. Czas zacząć testowanie :mrgreen:

#691 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 24 sierpnia 2013 - 18:27

o kosmetykach z Bielendy.

dzis kupilam olejek arganowy- ciekawe jaki bedzie ;)

co do kremow ...ja mam z garniera BB. I taki sobie. Nijaki. szukam czegos lepszego.
Ale sklepu Hebe u nas nie ma.
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#692 weronika1983

weronika1983
  • Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 27 sierpnia 2013 - 15:11

jesli puderek to tylko max factor creme puff kupilam ostatnio po 19,99 zl a kiedyś były sporo ponad 30 zł także super promocje teraz na to maja

#693 Arora

Arora
  • Użytkownik
  • 42 postów

Napisano 11 września 2013 - 17:35

Ostatnio moim number one jest podkład firmy Bell - Perfect Skin! Nie dość że bardzo dobrze matuje i kryje niedoskonałości to dodatkowo dopasowuje się do koloru skóry i jest bardzo wydajny :) Używam go ok. 1,5 roku i zdecydowanie polecam! :P

#694 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 17 września 2013 - 18:23

A godny polecenia puder prasowany?
Kiedys sie zastanawialam czemu niektore babki maja taki fajny makijaz, doklady, estetyczny..
az odkrylam puder prasowany. :lol: dosc pozno, bo jakos zawsze wydawal mi sie zbedna rzecza
A teraz najpierw podklad, pozniej roz, i na to puder. I super . Mam jakis rosmanowski , i szukam czegos fajnego
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#695 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 18 września 2013 - 09:32

Co do kremów bb zdecdowałam się na maybelline wersje do tłustej skóry- jest dobry, jak na bb bardzo ładnie wyrównuje, a przy tym jest niezauważalny na skórze. Minusem jest trwałość, bo po kilku godzinach się ściera i wymaga poprawek. Ale słaby przyjemny zapach i nie zatyka

Załączone miniatury

• z14048434Q,Maybelline-New-York-Dream-Pure-BB.jpg

#696 Findmysky.

Findmysky.

słaba, ale udźwignie

• Użytkownik
  • 1 069 postów

Napisano 14 marca 2014 - 17:40

Ciągle szukam podkładu idealnego. Większość podkreśla mi suche skórki albo tworzy taką brzydką jakby "papkę" na buzi.

Polecicie coś? Głównie zależy mi na tym, żeby nie podkreślało suchych skórek, do 30 zł.

''W życiu często by­wamy poniewiera­ni, dep­ta­ni, upo­karza­ni i ob­rażani, a mi­mo to wciąż jes­teśmy ty­le sa­mo warci''

#697 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 15 marca 2014 - 13:30

@Findmysky. ,nie wiem,czy Ci pomogę.Obecnie uzywam podkladu essence stay all day 16h.Dla mnie idealny.Delikatny,pokrywa niedoskonalości.Kosztuje do 20 zł.Jestem z niego zadowolona.Nie pozostawia ,smug,zacieków.Polecam.

#698 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 16 marca 2014 - 17:14

Aktualnie używam Matujący podkład kryjący AA i Eveline BB 6 in 1.

Z obu jestem bardzo zadowolona.

nixqp2.png

#699 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 16 marca 2014 - 18:40

Właśnie jestem w połowie opakowania affinitone- jestem bardzo na tak :-) Co do dobrego pudru prasowanego, to może kogoś zadziwię ale na razie u mnie numerem 1 jest rossmannowski synergen, używałam różnych pudrów (dobry jest tez stay matte z rimmela) ale ten po prostu deklasuje wszystkie a kosztuje jakieś 8 zł :-) długo się trzyma ,lekko kryje zaczerwienienia, nie uczula, daje ładne wykończenie. trafiłam na niego przez przypadek, bo raczej sama nie wpadłabym na pomysł,że może być dobry i kończę już 3 opakowanie. Wg producenta jest antybakteryjny ale ja nie zauważam tego, nadaje się do każdego typu, bo moja siostra i mama tez go używają.

Załączone miniatury

• puder.jpg

Użytkownik Histeria:) edytował ten post 16 marca 2014 - 18:41

#700 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 16 marca 2014 - 19:21

jest rossmannowski synergen

Również go obecnie używam i też mogę polecić, ładnie kryje, nie ma efektu maski no a poza tym cena też jest bardzo korzystna ;-)

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych