Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pudry i podkłady

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
773 odpowiedzi w tym temacie

#661 Majorka^^

Majorka^^
  • Użytkownik
  • 5 119 postów

Napisano 12 listopada 2012 - 22:31

A jeśli chodzi o krycie, to dla mnie jest w sam raz. Może nie mam jakichś mega problemów z cerą, dlatego. :)

więc może się skuszę :->
z tuszu poleconego przez Ciebie z Oriflame jestem zadowolona :mrgreen: :lol:

poczytałam kilka opinii i były w większości 'na tak' ;-) wykończę avonowy i pewnie zdążę nabyć ten więc napiszę jak wrażenia ;-)
Co to jest miłość ?
To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu.
Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się,
że przemókł do głębi serca...

#662 pannamonia

pannamonia
  • Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 13 listopada 2012 - 16:51

a moją nową miłością jest illuminate baked powder z artdeco. wczesniej zawsze uzywalam zwyklych pudrow matujacych, co srednio sie sprawdzalo, bo mam dosc sucha skore. puder, ktory mam teraz czyni cuda, bo swietnie sie naklada, nie wysusza i nie podkresla suchych skorek, a poza tym pieknie rozswietla i wg mnie odmladza twarz :).

#663 Lulla

Lulla
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 19 listopada 2012 - 12:53

A co sądzicie o podkładach i pudrach z tej serii "Healthy cośtam"?

#664 lizzka

lizzka
  • Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 22 listopada 2012 - 13:14

A o jaką firmę Ci chodzi? :> Ja kojarzę tylko Bourjois, że ma taką serię - Healthy mix.

#665 Babka44

Babka44
  • Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 25 listopada 2012 - 19:19

Moim ostatnim wyborem jest puder w kamieniu jasny HB. Podkładów raczej nie używam, jedynie korektor jak pojawi się na mojej twarzy jakiś "nieproszony gość" :/ Puder używam na jakieś wyjścia...

#666 Lulla

Lulla
  • Użytkownik
  • 25 postów

Napisano 26 listopada 2012 - 12:08

Tak, tak, o Bourjois mi chodzi :) Zwłaszcza o ten podkład w żelu, z owocami na opakowaniu. Ktoś ma?

#667 pollyana

pollyana
  • Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 18:23

Ja miałam ten podkład Bourjois w żelu, ale strasznie mało wydajny był i znikał z twarzy po 2 godzinach. Nie polecam.

#668 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 20:11

Któraś używała Stay Matte z Rimmela?
Histeria, jaką masz karnację?
Bo kurcze, ja kupiłam najjaśniejszy i dupa blada, bo za ciemny jest.
Matuje doskonale, ale kolor mi nie leży, nie w ząb :-/

#669 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 20:19

Ja używałam i chyab nawet już o tym pisałam.
Mi się sprawdził. ;-)
Też mam jasną karnację, miałam 'true ivory' i był idealny ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#670 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 20:28

histeria pisała i ja też o nim pisałam :)
jest fajny.. jak każdy z rimmela.
mam akurat jasny który idealnie zlewa się z cerą

#671 marcys

marcys
  • Użytkownik
  • 688 postów

Napisano 06 grudnia 2012 - 20:57

Ja miałam podkład Stay Matte i muszę przyznać, że nie byłam z niego zadowolona. Strasznie mi się po nim świeciła twarz i w dotyku była tłusta. Teraz mam inny podkład z Rimmela - Renew&Lift. W odczuciu na skórze wydaje się trochę cieżki, ale ładnie kryje, choć nadal twarz się po jakimś czasie trochę świeci i trzeba ją co jakiś czas przypudrować.
Jeśli o mnie chodzi to bardzo trudno mi dobrać dobry podkład, bo prawie zawsze się świecę :-/

#672 margo.pp

margo.pp
  • Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 05 marca 2013 - 12:56

ja używam obecnie Rimmel Match Perfection idealny nie jest- ale ma dwa naprawdę jasne odcienie

#673 blumarine

blumarine
  • Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 07 marca 2013 - 13:16

A ja mam teraz Lancome Ultra Idol Teint (czy jakoś tak) i jestem mega zadowolona

#674 kobietka1234

kobietka1234
  • Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 28 marca 2013 - 19:19

Polecam puder Ziemia Egiptu, podklad loreal true match

#675 JestemBogiem

JestemBogiem
  • Użytkownik
  • 37 postów

Napisano 28 marca 2013 - 23:16

Polecić mogę podkład z Rimmela- Lasting Finish. Jak dla mnie jest świetny. Ładnie nawilża twarz, nie waży się. Z podkładów również polecam z Maybelline- Affinitone, lecz nie nadaje się on do cery suchej, ponieważ podkreśla skórki. Bardzo ładnie wygląda na twarzy i dobrze kryje, jest płynny i dobrze rozprowadza się po twarzy. Z pudrów polecam Maybelline- Affinitone oraz Stay Matt- Rimmel ;). Co do korektorów to używam rzadko, ale polecam z Maybelline- Affinitone, jest świetny. Dobrze kruje cienie pod oczami :) To chyba tyle ;)
Nawet jeśli wszyscy już w Ciebie zwątpili, pokaż że się mylili.

#676 justi7272

justi7272
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30 marca 2013 - 18:17

Ja obecnie używam podkładu essence .Mam taka cerę ,że muszę mieć podkład zawsze matujący . Essence znów nie powiem ,że jest najgorszy bo ma swoje plusy i minusy .Minusem jest to , że nie kryje tak bardzo jakbym tego chciała , ale plusem jest to ,iż bardzo wtapia się w kolor cery i nie widać na twarzy takiej tzw"maski " . Wcześniej używałam AA kość słoniowa rozświetlający bo jak kupowałam matujący to odrazu wydawał mi sie nie odpowiedni , ale szczerze powiedziawszy to AA wcale nie jest taki fajny bo czujemy na twarzy tzw "tapetę " gdyż sie za bardzo świeci i widac różnicę . Teraz jestem na etapie poszukiwania i eksperymentowania który puder może być lepszy bądz najlepszy :) I dlatego dziewczyny wasze uwagi na temat pudrów które tu opisujecie traktuje za cenne wskazówki :) :-D

#677 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 31 marca 2013 - 07:48

Ja mogę polecić puder z Rossmana. Mimo niskiej ceny ( 9-10 zł ) jest naprawdę fajny ;-) Ładnie zakrywa niedoskonałości i dostępny jest w 3 odcieniach. Minus tylko taki, że nie ma lustereczka.

Załączone miniatury

• images.jpg

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#678 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 17:35

inqaa, miałam kiedyś i chyba też byłam zadowolona. :->
Tylko za nic nie mogę sobie przypomnieć, czemu już go nie kupuję. :-P
Chyba muszę znowu spróbować. ;-)

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#679 vanya

vanya
  • Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 01 kwietnia 2013 - 19:06

Polecić mogę podkład z Rimmela- Lasting Finish.

Podpisuję się pod tym zupełnie! Używam go z małymi przerwami od 3 lat. Ostatnią przerwą był dla mnie podkład loreal true match ale był troszkę za wodnisty i nie potrafiłam go używać bez bazy i tak jakoś dziwnie mi z nim było, także pokornie wróciłam do Rimmel'a :)

Lubię markę Rimmel jeżeli chodzi o produkty do twarzy a co za tym idzie posiadam również i mogę polecić puder STAY MATE, naprawde fajnie wykańcza makijaż.

Mam wielki problem z sińcami pod oczkami, ehh słowiańska uroda... toteż wypróbowałam wiele korektorów. Moją ostatnią zdobyczą jest korektor mineralny MAYBELLINE pure.cover mineral.. Super kryje i nie zatyka:)

#680 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 kwietnia 2013 - 11:39

Ja mogę polecić puder z Rossmana

<ookk></span>
używam go już ok 3 lat, ładnie matuje i wykańcza makijaż, jest też antybakteryjny więc nie robi maski na twarzy i nie powoduje kolejnych skórnych problemów. Ja używam nr 03 który jest najjaśniejszy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych