Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ból głowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
197 odpowiedzi w tym temacie

#141 nuska

nuska
  • Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 10:28

Od jakiegoś miesiąca głowa boli mnie notorycznie. Praktycznie nie ma dnia bez bólu głowy :( Tłumaczę to sobie przede wszystkim aurą pogodową oraz moim złym samopoczuciem. Kilka lat temu borykałam się z identycznym problemem, ale jakoś samo przeszło i nawet nie zdałam sobie sprawy z tego kiedy. Poza tym wybieram się również do okulisty, bo być może przyczyną są już zbyt słabe okulary. Zobaczymy co wyjdzie, bo taki ból znacznie utrudnia normalne funkcjonowanie...
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#142 dajmira

dajmira
  • Użytkownik
  • 621 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 14:53

nuska,problem bardzo dobrze mi znany, takich objawów nie można bagatelizować, skoro sytuacja się powtarza, wybierz się do dobrego neurologa. To oczywiście może być związane z zaburzeniami wzroku więc jak najbardziej okulista też wskazany. Z tego co mi lekarz mówił, często takie bóle, szczególnie rano, występują, gdy ciśnienie rośnie skokowo lub jego wartość jest bardzo wysoka. Przyczyny mogą być tez inne:
zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych,
nerwobóle nerwów czaszkowych,
zapalenie zatok,
chore zęby,
zatrucia, używki...itd
Spory wachlarz...

Koniecznie napisz jak tam sytuacja u Ciebie wygląda i czy wszystko wróciło do normy!

Ja musiałam zmienić tryb życia na bardziej "ruchliwy" i pić dużo wody niegazowanej, dostałam specjalne kropelki, jest lepiej :-)
Dołączona grafika

#143 teresapisz

teresapisz
  • Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 13 czerwca 2012 - 14:40

Witam, od lat walczę z migreną z różnym skutkiem. Zbieram wszelkie informacje na temat łagodzenia bólu. Chętnie się wymienię też swoimi spostrzeżeniami na temat tego schorzenia

#144 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 10:00

Od ponad miesiąca mam poważny problem z bólem głowy.
Zaczęło się to od pierwszego dnia upału. Ból nie do wytrzymania , jakby mi głowę rozsadzało. Ja w czasach gimnazjalnych mialam problem z bólem głowy, ale nigdy taki!!!. Na początku myslalam, że to potrwa tylko jeden dzień. Niestety ten ból trwał i trwał. Jezdziłam po pogotowiach, gdzie rozkładali ręce i nie wiedzieli co mi jest. Od jednego szpitala do drugiego. Byłam wściekła , że w moim rejonie tak trudno umowić się prywatnie do neurologa, a wielkim wyczynem było się w ogole do któregoś z nich dodzwonić :shock:. Musiałam kilka dni przetrzymać, gdyż bylam w trakcie sesji... Pewnej niedzieli po egzaminach wszystkich, myslalam, ze już skonam, ból głowy był tak mocny, że musiałam jechac na pogotowie, gdzie dostalam zastrzyk. Troche pomoglo, ale na chwile. Wszyscy mówili mi , że to MOGĄ być zatoki, ponieważ mialam podpuchnięte pod oczami, głowa mnie bolała przy schylaniu, zatkane uszy.... Nastepnego dnia po powrocie do domu poszłam do swojego rodzinnego z nadzieją , że w koncu da mi to skierowanie na prześwietlenie zatok!!... Już tyle razy bylam i ciągle jakies glupie tabletki przeciwbolowe, ktore nic nie dają!. Lekarka powiedziała, że to są na pewno zatoki!!! Więc dała mi antybiotyk, brałam go 2 tygodnie. I powoli , bardzo powoli ten najsilniejszy ból głowy przestał dawać o sobie znać. Po tych dwóch tygodniach mialam przyjsc do lekarki znowu. No i mówie jej , że ostrego bólu głowy już nie ma, ale jakis jest codziennie, i nie ma dnia , żebym nie wziela przynajmniej 3 tabletek dziennie. To ta mi dała skierowanie na przeswietlenie zatok( po 2 tyg brania antybiotyku). I okazało się, że z zatokami wszystko wporządku! Jak to zobaczyłam to po prostu się przeraziłam. Bo jesli nie zatoki? to co to? dała mi skierowanie do neurologa" na wszelki wypadek". Jutro mam wizyte boje się strasznie:( Boje się , że da mi skierowanie na rezonans magnetyczny, gdzie ja prędzej umrę niż wjade do tej komory, bo panicznie sie boje małych, wąskich miejsc.

iv09i09kftvt0mdm.png

#145 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 17:04

Melodia19, już dawno powinnaś dokładne badania głowy zrobić. Średnio wierzę w to, że to były zatoki. Zwłaszcza jeżeli o pogotowie się rozbijałaś kilka razy!... Dziwię się że dopiero teraz dostałaś skierowanie... :shock:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#146 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 25 lipca 2012 - 20:15

Melodia19, znam jedną co ma migreny non stop.. od małego już wiec może Ty też masz ten problem ... pójdź najlepiej do jakiegoś specjalisty.

#147 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 11:16

Mój synek często skarży sie na bóle głowy.Dlatego pani pediatra poleciła by zacząć od badań u okulisty.Następnie laryngolog a na końcu neurolog.
Zobaczymy,okulistę mamy już za sobą.
No i muszę zacząć kontrolować mu ciśnienie,bo to także może mieć wpływ na bole glowy.

#148 amoramor

amoramor
  • Użytkownik
  • 5 024 postów

Napisano 24 sierpnia 2012 - 11:56

viola, wybierzcie się też do alergologa na testy ;-)
Z własnego doświadczenia wiem, że bóle głowy mogą być również wywoływane uczuleniem. Czasem nawet bardzo silne bóle głowy, bo u mnie były to migreny ze światłowstrętem.

Take your make-up off
Let your hair down
Take a breath
Look into the mirror, at yourself
Don't you like you? 
Cause I like you!  <serducho>

#149 aleks_andra

aleks_andra
  • Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 15 września 2012 - 13:06

Mnie raczej rzadko boli głowa, ale jak już boli to nie mogę wytrzymać. Obecnie w takich sytuacjach jak i przy lekkich bólach przy okresie używam tylko Ibuprom sprintcaps. Każdy kto używa na pewno widzi różnicę w szybkości działania. W ok. 15 max ból się zmniejsza.

[ Komentarz dodany przez: Katarzynka89: 2012-09-15, 16:03 ]
Na forum nie reklamujemy

#150 arcram

arcram
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 25 września 2012 - 15:22

Od ponad miesiąca mam poważny problem z bólem głowy.
Zaczęło się to od pierwszego dnia upału. Ból nie do wytrzymania , jakby mi głowę rozsadzało. Ja w czasach gimnazjalnych mialam problem z bólem głowy, ale nigdy taki!!!. Na początku myslalam, że to potrwa tylko jeden dzień. Niestety ten ból trwał i trwał. Jezdziłam po pogotowiach, gdzie rozkładali ręce i nie wiedzieli co mi jest. Od jednego szpitala do drugiego. Byłam wściekła , że w moim rejonie tak trudno umowić się prywatnie do neurologa, a wielkim wyczynem było się w ogole do któregoś z nich dodzwonić :shock:. Musiałam kilka dni przetrzymać, gdyż bylam w trakcie sesji... Pewnej niedzieli po egzaminach wszystkich, myslalam, ze już skonam, ból głowy był tak mocny, że musiałam jechac na pogotowie, gdzie dostalam zastrzyk. Troche pomoglo, ale na chwile. Wszyscy mówili mi , że to MOGĄ być zatoki, ponieważ mialam podpuchnięte pod oczami, głowa mnie bolała przy schylaniu, zatkane uszy.... Nastepnego dnia po powrocie do domu poszłam do swojego rodzinnego z nadzieją , że w koncu da mi to skierowanie na prześwietlenie zatok!!... Już tyle razy bylam i ciągle jakies glupie tabletki przeciwbolowe, ktore nic nie dają!. Lekarka powiedziała, że to są na pewno zatoki!!! Więc dała mi antybiotyk, brałam go 2 tygodnie. I powoli , bardzo powoli ten najsilniejszy ból głowy przestał dawać o sobie znać. Po tych dwóch tygodniach mialam przyjsc do lekarki znowu. No i mówie jej , że ostrego bólu głowy już nie ma, ale jakis jest codziennie, i nie ma dnia , żebym nie wziela przynajmniej 3 tabletek dziennie. To ta mi dała skierowanie na przeswietlenie zatok( po 2 tyg brania antybiotyku). I okazało się, że z zatokami wszystko wporządku! Jak to zobaczyłam to po prostu się przeraziłam. Bo jesli nie zatoki? to co to? dała mi skierowanie do neurologa" na wszelki wypadek". Jutro mam wizyte boje się strasznie:( Boje się , że da mi skierowanie na rezonans magnetyczny, gdzie ja prędzej umrę niż wjade do tej komory, bo panicznie sie boje małych, wąskich miejsc.

Spróbuj poszukać preparatów zawierających złocieć maruny. Znam wiele osób, którym takie preparaty pomogły. To są zwykłe suplementy diety więc żaden antybiotyk. można je znaleźc w wielu sklepach internetowych.
Pozdrawiam

#151 KasiamM

KasiamM
  • Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 26 września 2012 - 12:25

Wybaczcie, ze całego wątku nie przeczytałam, bo długi, a wrzucam swoje trzy grosze.
Tez czasami mnie boli głowa, ale zanim wezmę prochy to zaczynam od intensywnego nawodnienia organizmu.
Dużo wody mineralnej, praktycznie aż do momentu, kiedy zaczynam odczuwac potrzebe częstego sikania. W 80% przypadków ból głowy przechodzi.
Może to autosugestia - ale najważniejsze, ze działa. :shock:

#152 dropsik

dropsik
  • Użytkownik
  • 70 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 12:33

mnie na bóle głowy pomaga ..., co prawda rzadko boli mnie głowa ale jak już mnie dopadnie to tylko ten lek mi pomaga.

#153 Torii1988

Torii1988
  • Zbanowani
  • 8 196 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 12:47

wczoraj miałam taki ból głowy... 3 godz mnie bolała. po 3 tabletkach ibupromu dopier odpłynęłam :-/

#154 visienka

visienka
  • Użytkownik
  • 46 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 17:47

Ja raczej pyralginę albo etopirynę biorę.

#155 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 10:19

Od przedwczoraj mam okropny ból głowy - momentami łzy same lecą. Pomagają mi tylko plastry chłodzące. Żadna etopiryna, coffepriryna czy ibuprom nic nie daje.Nie wiem już czy to z ciśnienia czy z czegoś innego. Staram się nawadniać porządnie organizm, ale to nie pomaga <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#156 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 07 czerwca 2013 - 11:16

Co do bolu glowy... moj tata sie tak meczyl i okazało sie ze ma to zwiazek z cisnieniem oka...
było zbyt wysokie.
Mnie na bol glowy to tylko paracentamol albo Imbuprom max i amol do wcierania. I spokoj...
A ostatnio coraz czesciej mam bole.... Tylko ze u mnie to bedzie raczej migrenowe...
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#157 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 10 czerwca 2013 - 22:53

moj tata sie tak meczyl i okazało sie ze ma to zwiazek z cisnieniem oka...
było zbyt wysokie.

Dokładnie to samo wykryli u mojej koleżanki, a latała od lekarza do lekarza.
Eli badałaś oczy?
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#158 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 06:26

U mojego taty też była taka przyczyna. Jego tak czasami głowa bolała, że potrafił opakowanie tabletek zjeść na raz ( :roll: ). Dostał leki regulujące ciśnienie w gałce ocznej i jest wielka poprawa. ;-)
I żołądek nie dostaje tak po tyłku jak przez te przeciwbólowe wcześniej.

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#159 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 08:27

Eli badałaś oczy?

nie pod kątem ciśnienia. Zawsze, kiedy mówiłam o bólach głowy lekarzowi (wcześniej nie były tak silne), to mnie zbywał i tyle. Bo wszystko zrzucają na moje ciśnienie. Kupię chyba ciśnieniomierz i będę wiedziała czy jak mnie boli to od ciśnienia, czy nie. No ale fakt jest taki, że kawa czy cola nie pomagają mi wtedy wcale <bezradny></span>

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#160 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 09:21

eli a Ty masz nadciśnienie? Ruszasz się? Jak u Ciebie z cholesterolem?

Każdy z nas urodził się ateistą