Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ból głowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
197 odpowiedzi w tym temacie

#101 princessa3006

princessa3006
  • Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 02 lipca 2009 - 21:03

Mnie tam głowka pobolewa nie za czesto.....najczesciej z głodu....jak rano nic nie zjem .....to daje mi sie we znaki....ale ostatnio....troszke poprazyłam sie na słoneczku....i bol baaardzo duzy.....niewiem co jest....ale po pol godzinki na sloneczku bol sie zaczyna..... <bezradny></span>

#102 Tilia

Tilia
  • Użytkownik
  • 9 425 postów

Napisano 07 lipca 2009 - 11:11

Wczoraj mnie glowa ciagle bolala bo sie wyparzylam na sloncu..

To lepszy zimny kompres na głowę,żeby ją ochłodzić....
"Ani małżeństwo ani dziecko nie są obowiązkowym punktem programu na który trzeba się zdecydować. Obowiązkowa jest tylko miłość"

JkIEp1.png

#103 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 09 lipca 2009 - 21:32

a ja od wielu lat,chyba już od okresu dojrzewania cierpie na bóle głowy i byłam nawet kiedyś z tym u neurologa i szanowna pani dr powiedziała ze to naczyniowe bóle głowy ot taka sobie przypadłość.. wyleczyć się tego nie da... nauczyłm się z tym żyć więc jak boli tak w miare to nawet tego nie odczuwam a czasem mam takie że musze mocne tabletki brać bo nie mogę się z łóżka podnieść :roll: muszę kiedyś iść do innego lekarza tak sobie to skonsultować na wszelki wypadek-lekarze się czasem mylą...

#104 bella10

bella10
  • Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 26 lipca 2009 - 13:35

mnie najczęściej głowa boli w pracy, skoncentrować się wtedy nie mogę i nic nie idzie,,,,, to denerwujace,,,,, alergia jakaś na pracę czy co :-)
a tak na poważnie to problem, bo jak nie można się skupić to i wolniej i trudniej idzie praca, coś tam wtedy zapomina się zrobić ,albo robi niedokładnie,,,

#105 zogusia

zogusia
  • Użytkownik
  • 263 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:39

Często boli Was głowa ??

minimum raz w tygodniu ( zdarzało się nawet 4 razy na tydzień, ale to byly bardzo napiete dni, pelne stresu i pogoda się zmieniała co chwile. )

Jeśli już boli to jakie macie najlepsze sposoby na pozbycie sie tego bólu?

:arrow: KETONAL
:arrow: SEN
nic innego mi nie pomaga :evil:
Nie żyjemy dla siebie, żyjemy dla tych którzy nas kochają żeby dać im siłę choć częściej to Oni dają siłę Nam.

#106 ivonka

ivonka
  • Użytkownik
  • 487 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 16:40

mi na ból głowy pomaga kawusia ;-)

#107 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 27 sierpnia 2009 - 20:04

ostatnio czesto mnie pobolewa ale na szczescie nie jest to ból utrudniajacy zycie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#108 QueenBee

QueenBee
  • Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 29 września 2009 - 08:15

na ból głowy dobry jest zimny okład. ja zakładam sobie na głowę (jak opaskę) taki żelowy kompres, który teoretycznie jest na oczy i ma zmniejszać opuchliznę, ale wspaniale łagodzi ból głowy
Dołączona grafika

#109 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 09 października 2009 - 12:00

Mnie boli srednio przez 5 dni w tygodniu. Ale ból jest najsilniejszy wieczorami ,kiedy juz i oczy zaczynaja mnie bolec i czuje piasek pod powiekami. To moim zdaniem efekt długiego siedzenie przed komputerem.Musz zaczac brac cos na oczka i na bol głowy.

#110 Bebecz_ka

Bebecz_ka
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 11:29

Jak tak czytam o tych Waszych wszystkich bolach,to jestem szczerze przerazona. Jeszcze z pol roku temu nie mialam pojecia co to bol glowy i zawsze sie dziwilam jak ktos mowil,ze go tak strasznie boli. Ale od jakiegos czasu sama zaczelam miewac takie bole. I nie wiem czy to kwestia zatok,gdzie niezbedny bedzie duomox,jak u mojej siostry,czy tylko zwykly bol,bo byle proszkow brac tez nie chce. Ale jak sie nasili to chyba udam sie do lekarza. Pzdr

#111 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 11:55

Ja od jakiegoś czasu mam straszne bóle głowy... nie są one przewlekłe - pojawiają się nagle, są okropne... chce mi się wymiotować, jest mi słabo, mam wrażenie, jak by mi miała czacha eksplodować... mam tak już od dwóch lat co jakiś czas, teraz zaczęły się coraz częściej (wcześniej może raz na miesiąc bądź dwa, teraz nawet 2 razy w tygodniu...) wczoraj byłam u lekarza i dostałam skierowanie do neurologa.... no i podejrzewa u mnie migreny...
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#112 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 21 listopada 2009 - 14:01

chce mi się wymiotować, jest mi słabo, mam wrażenie, jak by mi miała czacha eksplodować...

o widzisz jak ładnie opisałaś sposób w jaki mnie boli głowa ;-) do tego dodałabym jeszcze światłowstręt. i tak to są bóle migrenowe, ale jeszcze nie migreny (przynajmniej w moim przypadku ;-) ) fakt faktem jednak, że ostatnio mnie głowa bolała bardzo dawno temu w taki sposób ... pewnie przez to że nauczyłam sie szybkiego reagowania, jak tylko zaczynam czuć że ból się zbliża łapię pierwsze leki przeciwbólowe jakie mam pod ręką. czasem też scorbolamid pomaga. mi lekarz powiedział że to może być spowodowane nieodpowiednim odżywianiem. i chyba to było to, bo na prawdę od jakiegoś czasu bóle nie dość że pojawiają się bardzo sporadycznie to nie są tak mocne jak dawniej :mrgreen:

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#113 Mart

Mart
  • Użytkownik
  • 145 postów

Napisano 22 listopada 2009 - 19:57

ja mam bol glowy od ponad miesiąca, ktoś przebije. Jestem nie do życia, funkcjonowac sie nie da a na pewno nie sprzyja to pracy i przyswajaniu wiedzy...a problem tkwi w kregoslupie...

#114 Bebecz_ka

Bebecz_ka
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 00:17

Ale mozna cos z tym zrobic,czy lekarz kazal Ci sie "pogodzic ze swoja choroba"?? Bo to nie jest normalne,taki bol,i to nieprzerwanie od miesiaca...

#115 Olciiia

Olciiia
  • Użytkownik
  • 10 000 postów

Napisano 23 listopada 2009 - 06:23

z tego co ja tu czytam to nie wiem czy wy sie przescigacie i chwalicie kogo dluzej glowa boli :roll: ?

dziewczyny idzcie szybko do lekarza na jakies bardziej szczegolowe badania bo to nie jest normalne

#116 Bebecz_ka

Bebecz_ka
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 16:37

Tak jak QueenBee pisala, sprobowalam ostatnio takie oklady na oczy. Rewelacyjna ulga!!! Goraca polecam. tylko na opaska musi byc schlodzona w lodowce. No, czyba ze chodzi o powazniejszy problem niz tylko bol glowy.

#117 maartekkk

maartekkk
  • Użytkownik
  • 3 309 postów

Napisano 29 listopada 2009 - 18:00

A ja wybrałam się jakiś tydzień temu do neurologa... os razu wykluczył migreny, skierował na EEG, które na dodatek źle wyszło... biorę leki, które mnie... hmm... zamulają delikatnie mówiąc.. no i czekam na wolny termin na tomografię :/
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#118 jagoa4

jagoa4
  • Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 30 listopada 2009 - 13:27

Spróbujci akupresury są dwa miejsca na ból głowy.Jeden na samym środu dłoni,tam gdzie jest taki dołek...masujcie z przerwami kilka minut,drugie pomiędzy palcem wskazującym a kciukien na wierzchu dłoni w takim zagłebieniu.
Podrawiam i mam nadzieję że to słońce dzisiejsze pomaga;)

#119 Bebecz_ka

Bebecz_ka
  • Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 17:43

jagoa4, trudnisz sie medycyna niekonwencjonalna czarami, ze takie nam metody polecasz?? xD Mnie na szczescie od ostatniego postu bol glowy nie dokuczal,ale ciekawa jestem, czy ten Twoj sposob zadziala. Pzdr :) :D

#120 mloda

mloda
  • Użytkownik
  • 7 695 postów

Napisano 03 grudnia 2009 - 19:44

czarami

to nie żadne czary... ja tez o tej metodzie slyszałam ale jej nie stosowałam nigdy