Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Ból głowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
197 odpowiedzi w tym temacie

#161 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 10:54

eli a Ty masz nadciśnienie?

nie, mam za niskie ciśnienie
u mnie norma to 80/50

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#162 malwitka

malwitka
  • Użytkownik
  • 1 213 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 11:47

norma to 80/50

:shock: To ta kawa raczej wskazana, u mnie norma to 150/100...

Posłuchaj dziewczyn, może faktycznie warto zbadać oczy, jakieś dno oka itd. Przezorny zawsze ubezpieczony. Po co masz cierpieć i się zamartwiać skoro problem może okazać się błahy ???

Ja z kolei od wczoraj mam straszne zawroty głowy, nie wiem czy nie stałam się czasem meteopatką... <bezradny></span> Konkretnie po rtg tak zaczęło mi się dziać... Wcześniej zwróciłam uwagę, że gdy spada ciśnienie to czuje się przefatalnie, nigdy tego nie miałam...

#163 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:10

Tilia to sie chyba nazywa dokladnie cisnienie dna oka

Co do bolu glowy moze byc tez od alergii i na zmiane pogody.

nie, mam za niskie ciśnienie

u mnie norma to 80/50

tez takie mialam pare lat...

Ria nie tylko przy nadcisnieniu beda bole glowy. Jak masz malutkie cisnienie to i bol glowy bedzie i sennosc. A co do kawy...czytałam ze tylko na chwile pomaga :-P

Eli a spacery ? znaczy czy masz na nie czas? Bo jak czlowiek przemeczony,niedotleniony, zestresowany to tez glowa bedzie bolec
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#164 Riia

Riia
  • Użytkownik
  • 1 901 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 13:14

Ria nie tylko przy nadcisnieniu beda bole glowy. Jak masz malutkie cisnienie to i bol glowy bedzie i sennosc. A co do kawy...czytałam ze tylko na chwile pomaga :-P

Ja zapytałam bo tak pierwsze co to mi się nadciśnienie skojarzyło i dlatego zapytałam o ruch i cholesterol, bo mój tata ma i pamiętam jak lekarz mu kazał się ruszać i go zbić. I bóle przeszły.

Mnie może 5 razy w życiu głowa bolała, ale pamiętam jakie to uciążliwe, więc współczuję

Każdy z nas urodził się ateistą

#165 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 14:47

Eli a spacery ? znaczy czy masz na nie czas? Bo jak czlowiek przemeczony,niedotleniony, zestresowany to tez glowa bedzie bolec

Ja wiem, że jestem przemęczona - Raf mówił, ze to pewnie stres i zmęczenie po prostu. W pracy ponad pełen etat, studia i na nic nie mam czasu <bezradny></span>
Co do spacerów, to spaceruję - na tramwaj do pracy, na tramwaj z pracy, na uczelnię itd. :P

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#166 Jula

Jula
  • Użytkownik
  • 1 273 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 15:33

Rzeczywiście bardzo niskie ciśnienie, elizabeth. Może faktycznie warto przebadać się pod kontem tego ciśnienia w oku, przezorny zawsze ubezpieczony.

Mnie ostatnio taki ból głowy złapał, że myślałam że oszaleje. Głowa to mi cała pulsowała, że aż ryczeć mi się chciało. Zanim tabletki zaczęły działać to już szalałam z bólu na szczęście. To było tydzień po porodzie więc mi się skumulowało wszystko + płacz dziecka więc chciałam uciec :-P

er3mjw4zst9mivdb.png

#167 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 15:51

u mnie norma to 80/50

Moja mama ma podobne i wtedy się dobrze czuje. Jak jej podskoczy, to boli ją głowa, jest jej słabo, szybko się męczy.
Jak nie chcesz kupować ciśnieniomierze, to może w jakiejś pobliskiej aptece jest? Byłoby za darmo. :-D

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#168 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 15:55

Byłoby za darmo

to jest mysl ; )
Chociaz ja bym chyba jednak kupila i sobie notowala

W pracy ponad pełen etat, studia i na nic nie mam czasu

no wlasnie...
Ja wiem po sobie ze brak czasu i dla siebie i na odpoczynek i na sen nie wychodzi na dobre

#169 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:08

Chociaz ja bym chyba jednak kupila i sobie notowala

A nas w aptece był pan, który mieszkał blisko i przychodził 2 razy dziennie z zeszycikiem i sobie notował. :-)
Ja się zgadzam, że lepiej kupić, ale np. mi w tej chwili by było szkoda kasy, dlatego zaproponowałam.

Chociaż ja bym chyba zaczęła od ciśnienia w oku. <hmm></span>

-Mamusiu, czy miałaś kiedyś marzenie?

-Miałam, idzie teraz koło mnie i trzyma mnie za rękę! dzieci139.gifdzieci139.gif

#170 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 czerwca 2013 - 16:29

A nas w aptece był pan, który mieszkał blisko i przychodził 2 razy dziennie z zeszycikiem i sobie notował.

no jesli apteka jest blisko to czemu nie. U nas najblizsza taka to musze jechac 30 minut busem:)
ale gdyby bylo w tej osiedlowej to pewnie;)

Chociaż ja bym chyba zaczęła od ciśnienia w oku

dlatego o tym pisalam wyzej.
Bo czasem wini sie ze stres...ze cisnienie a tu jednak trzeba by do okulisty sie przejsc

Chyba magnes obniza cisnienie prawda?

#171 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 29 czerwca 2013 - 20:06

Słyszałam, że na ból głowy pomaga mata magnetyczna, na której można się położyć. Można dużo przeczytać o tym w internecie. Po co łykać tabletki, które żrą żołądek, jak można wykorzystać pole magnetyczne, które dobroczynny wpływ na organizm.

#172 Histeria:)

Histeria:)
  • Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Wzrost:w sam raz:P
  • Włosy:brąz
  • Stan:Jeszcze panna...
  • Partner:K.
  • Nastrój:Brak
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 czerwca 2013 - 22:24

Mnie od zeszłej niedzieli prawie cały czas boli głowa i jestem senna. W niedzielę ugryzła mnie w głowę tzw. końska mucha,trochę bolało ale stwierdziłam że to normalne i wypiłam wapno. Niby było ok,ale w nocy strasznie rozbolała mnie głowa i "cos" twardego uroslo mi za uchem. rano poszlam do internisty,pani stwierdziła że to napewno nie ma związku z ugryzieniem,ponieważ jest to guz i wyslala mnie do chirurga, żeby podjął decyzję o ewentualnym wycięciu..Nawet nie wspomnę,jak się przeraziław,że to zapewne rąk. oczywiście pani nic mi nie przepisała,chociaż mowilam jej że mnie boli. Chirurg stwierdził,że to oczywiście żaden guz,tylko węzeł chłonny,który powiększa się w przypadku różyczki,ale skoro ja jej nie mam to znaczy że w organizmie jest zapalenie na skutek ukąszenia i zebrała się limfa. Jeśli w ciągu 2 tyg. nic się nie zmieni to mogę zrobić tomografię,a do tego czasu mam nic nie robić. Oczywiście znów nie dostalam nic na ból. Jak myślicie,czy mogę brać np. ibuprom,czy skoro nic mi nie przepisał,mimo że mowilam,że boli mnie zarówno miejsce ukąszenia jak i węzeł,to znaczy że mi nie wolno?

#173 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 30 czerwca 2013 - 11:27

Dziwny ten Twój przypadek. Nie pytałaś lekarza, czy możesz wziąć jakieś paracetamol?

#174 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 30 czerwca 2013 - 13:25

Nie pytałam..powiedział tylko,że nie przepisuje mi nic na zapalenie, bo organizm sam to powinien zwalczyć.

#175 Testowa

Testowa
  • Użytkownik
  • 62 postów

Napisano 29 lipca 2013 - 16:01

Histeria jak twój ból głowy, mam nadzieję, że przeszedł w końcu... Ja tyle naczytałam sie o plusach maty magnetycznej, że w końcu kupiłam ją do spania i od tej pory nie budzę się już z bólem głowy. To okropne uczucie, otwierasz oczy i wiesz, że ten dzień będzie okropny, bo coś w głowie

#176 Histeria:)

• Użytkownik
  • 826 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 29 lipca 2013 - 16:07

Już nie boli,guzek się zmniejszył ale nie znikł. muszę iść z tym znów do lekarza,chociaż właściwie wszystko zrobiło do normy.

#177 opella

opella
  • Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 01 sierpnia 2013 - 08:09

na zwykly ból głowy, nawet taki sliny dobre jest solpadeine rozpuszczane w wodzie. paskudztwo ale działa najlepiej

#178 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 01 sierpnia 2013 - 08:53

dobre jest solpadeine rozpuszczane w wodzie.

Ja tez tylko to uzywam i dla mnie jest najlepsze ;)

#179 Wisienkowa

Wisienkowa

HQ

• Moderator
  • 4 761 postów

Napisano 01 sierpnia 2013 - 10:15

Lady Di, mama używa i jej pomaga.
Ja tam raz próbowałam i bez rewelki, wolę apap albo najlepiej ibuprom.

#180 Nattka

Nattka
  • Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 02 sierpnia 2013 - 13:35

To zależy z jakiego powodu ból głowy - u mnie ma on związek z ciśnieniem, bo niestety jestem niskociśnieniowcem i dosyć silnie reaguję na niektóre zmiany pogodowe, więc takie bóle to była dla mnie normalna przez jakiś czas. Odkryłam jednak CEFALGIN - jedyny lek, który u mnie skutkuje :) No i lepszy jest od kawy :)