Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Biżuteria

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
802 odpowiedzi w tym temacie

#661 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 09:37

est bardzo tania, miałyście, macie coś w tym stylu? co sądzicie o jakości?

jest tania, jakość jak dla mnie jest spoko jak za taka cene ;-)

Mam sowę, tego jelonka, jakieś pierścionki i jestem zadowolona strasznie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#662 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 09:40

miminka, jest bardzo tania, ale również o bardzo kiepskiej jakości. Zbaczając troche z tematu, nie wierzę ciuchom, które w wyprzedaży kosztują 5zł za sztukę. Mają się one w jakiś sposób trzymać przez chociażby sezon? To samo jest zapewne z biżuterią, która kosztuje grosze. Jeśli ktoś chce użyć sobie jej jednorazowo- ok, ale spotkania na dłuższe lata odpadają. Ciuchy i biżuteria "japan style" mają przede wszystkim wyglądać ;)

#663 karatetyka

karatetyka
  • Użytkownik
  • 5 629 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 10:05

Nie zgadzam się z Elodi. Mam jeden pierścionek z japan style, który noszę naprawdę bardzo często, kupiłam go prawie 2 lata temu i nadal sprawuje się bardzo dobrze. Mam jeszcze kilka rzeczy, ale zakupionych całkiem niedawno, więc nie wiem, jak będzie w tym przypadku z ich trwałością. Pewnie, że jakość nie jest idealna, ale generalnie jestem zadowolona.

#664 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 10:14

karatetyka, przedmiot przedmiotowi nie równy ;) Ja miałam z kolei pierścionek, to brudził palec, a do tego sam w końcu wyglądał jak jeden wielki brud :lol: Na swoim doświadczeniu wiem, że warto kupić coś porządniejszego. Już nie zaryzykuję kupna "dżapanów" :P

#665 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 10:54

z tej wrzuconej wszystko mi sie podoba, slicznosci, co zas do jakosci - nie miałam nigdy ...
wiec trudno cos napisac
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#666 Aspirynkaaa

Aspirynkaaa

I do!

• Użytkownik
  • 3 557 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 13:01

NA zdjęciach wszytko mi się podoba, jeśli w rzeczywistości wygląda podobnie, to jestem na tak :mrgreen: Co do trwałości...nigdy nie miałam, wydaje mi się, że to zależy od konkretnej rzeczy. Na pewno są mniej trwałe, ale..z tego co zauważyłam, to taka biżuteria, której raczej nie nosi się codziennie, wiec też tak szybko się nie "zużyje"...Czasami tak jest, że potrzebuję powiedzmy kolczyki pasujące do jednej konkretnej sukienki i na jedną tylko okazję, więc tutaj jak najbardziej mogłabym kupić coś tańszego, tym bardziej, że są naprawdę ładne! :->

#667 róża

róża
  • Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 09:03

Zgadzam sie z Toba- Aspirynkaaa. Ja czasami mam kolczyki, albo wisiorek, ktre pasuja tylko do jednej/dwoch rzeczy i dlatego kupilam tansze. Wygladaja swietnie, ale tylko w takim zestawieniu. Nosze je stosunkowo rzadko, wiec sie nie zniszcza tak szybko, ale ogolnie to raczej jestem za srebrna, albo zlota bizuteria, bo ona jest trwala i nie ciemnieje jak to inne lancuszki, ktore tylko na poczatku wygladaja ladnie, ale po dluzszym noszeniu nadaja sie tylko do kosza niestety... Podsumowujac- na czeste noszenie bizuteria dobrej jakosci :)

#668 dobra

dobra
  • Użytkownik
  • 2 604 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:51

miminka
a jak dla mnie biżuteria japan style jest tandetna, tania i kiepska jakość, dore to jest dla 7 letnich dziewczynek
Dołączona grafika

#669 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 16:53

Miminka,taka biżuteria ma coś w sobie,swój klimacik.Podoba mi się. :-D

#670 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 maja 2011 - 10:55

ostatnio mam manie na bransoletki ... od niedawna (aż dziwne) wiem że są bransoletki które można sobie samemu skomponować , są takie dziewczęce i kolorowe :)
W sklepie jubilerskim każda zawieszka taka jedna to koszt 50-100+ zł a zawieszek trzeba pare żeby to jakoś fajnie wyglądało :)

Ja sobie skomponowałam taką a że lubię ciuchy torebki buty makijaże itp to fajnie bransoletka to odzwierciedli ;D

Załączone miniatury

• c4.jpg
  • c263.jpg
  • c47.jpg
  • c5.jpg
  • DSC07160.JPG
  • c261.jpg

#671 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 11 maja 2011 - 11:07

krowka17, sliczna, uwielbiam takie. Tylko drogie troszku te zawieszki
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#672 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 11 maja 2011 - 11:09

Sajuri, w sklepie jubilerskim są drogie ale ja na allegro znalazłam taniej i za wszystko zapłacę 32zł niecałe :) to nie musi być jakieś super ekstra wystarczy że kolorowe i fajne :)

#673 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 11 maja 2011 - 11:13

krowka17, mnie sie tam charmsy nie podobaja <bezradny></span> Te zawieszki az zbyt mlodziezowe <bezradny></span> Moglabym jedynie na noge na plaze np zalozyc, tak zeby na rece nosic to wole jednolite bransoletki ;-)
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#674 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 11 maja 2011 - 11:50

krowka17, ja zgadzam się z kashirą.
Nie podobają mi się tego typu bransoletki - wiem, ze to teraz modne, ale dla mnie dziecinne po prostu.

zeby na rece nosic to wole jednolite bransoletki ;-)

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#675 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 11 maja 2011 - 12:10

Akurat takie kolorowe charmsy mi się podobają, ale na kimś, ja bym się czuła śmiesznie, za dziecinnie, jak to Eli ujęła. Ale widziałam takie całe srebrne, bez kolorków, ewentualnie z brylancikami i ładniej to wyglądało, to taka opcja dla tych, co wolą jednolite- czyli np. dla mnie :-P
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#676 Elodi

Elodi
  • Użytkownik
  • 6 709 postów

Napisano 11 maja 2011 - 15:00

Po pierwsze- nie rozumiem, dlaczego to diabelstwo jest takie drogie :P Rozumiem, że można dostać tańsze odpowiedniki, ale suma sumarum cała bransoletka i tak wyniesie sporo :roll:
I też uważam, że ten bransoletki są bardzo nastolatkowe. 13-16latka może sobie takie nosić, ale ja bym się w tym nie czuła. Poza tym znowu wielki szał na charmsy, wszyscy mają, wszyscy kupują, wszyscy się zachwycają- no nie cierpię takiego bum na coś...

#677 kashira

kashira
  • Użytkownik
  • 5 282 postów

Napisano 12 maja 2011 - 08:32

wielki szał na charmsy, wszyscy mają, wszyscy kupują, wszyscy się zachwycają- no nie cierpię takiego bum na coś...

dokladnie, teraz wszyscy nosza a za rok bransoletka bedzie lezala na dnie szkatulki :-P
Choc teraz modne staly sie tez beadsy, to juz w ogole mi sie nie podoba i jeszcze drozsze od charmsow. Tez mozna komponowac wlasna bizuterie :->

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#678 elizabeth

elizabeth

lady

• Użytkownik
  • 7 114 postów

Napisano 12 maja 2011 - 08:37

beadsy

Dla mnie to też jakaś biżuteria dla 15-latek :roll: nie podoba mi się w ogóle - bardzo zwykłe te bransoletki. Na targu pewnie za 3 zł takie można kupić.

<serducho>
Nie mówmy o zmartwieniach,to nie jest dobry temat

są z nami zawsze, chcesz czy nie.

Pomówmy o nas samych, uczyńmy wielkie plany

być może kiedyś spełnią się?

Gdy już zdobędę mnóstwo pieniędzy

w najbliższym niebie, kupię ci księżyc!

65vqegz2wjpc3llf.png

#679 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 12 maja 2011 - 09:28

Na targu pewnie za 3 zł takie można kupić.

można owszem ale to są wtedy już typowe dla 10latek nawet ;) te porządniejsze kosztują jednak mase pieniędzy...u Jubilera żeby taka skomponować zapłacisz jakieś 600zl zależy ile zawieszek weźmiesz ;)

#680 Olenka

Olenka

Yeah!

• Użytkownik
  • 8 138 postów

Napisano 12 maja 2011 - 11:38

Ojojej. Mi też się te charmsy nie podobają. Zwłaszcza dlatego, że sa właśnie takie kolorowe ;-)
Ostatnio dziewczyna na roku sie zachwycała jakie to ona ma piękne, i jaką fortune za to wydała ;-)
Za tyle pieniędzy to już bym mogła mieć na prawdę fajne kolczyki, łańcuszek, bransoletkę ;-)
“We all have two lives. The second one starts when we realize that we only have one”