Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Zdjęcie

Pogaduchy lutowe 2014

• Zamknięty Temat jest zamknięty
326 odpowiedzi w tym temacie

#1 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 08:04

Hej! Witam Was w nowym miesiącu!Dopiero wstałam piję kawkę i przeglądam forum  :-D

Zaraz zabieram się za jakąś robotę bo dom trzeba pozbierać do kupy jak to przy sobocie :roll:

Miłego dnia kochane...i już luty mamy...ależ czas pędzi :-P

Użytkownik gogi edytował ten post 01 lutego 2014 - 08:05

#2 inqaa

inqaa
  • Moderator
  • 5 515 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 08:48

piję kawkę

Dzisiaj też sobie chyba zrobię. Specjalnie wstałam wcześniej, żeby mieć dłuższy dzień i więcej móc zrobić, więc chyba się kawą wspomogę ;-)

Dzisiaj standardowo nauka, ale wieczorkiem prawdopodobnie wybywam na domówkę do kolegi z klasy. Także mam motywację, żeby spiąć się i wszystko dzisiaj ogarnąć. No i muszę jeszcze mieszkanie posprzątać, ale to niedużo czasu mi zajmie :-P

miłego ;*

Keep calm and become a doctor <serducho> // Mission completed <tanczy7>

#3 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 09:32

Witam lutowo. Wyjątkowo 1-go a nie w środku miesiąca <lol> 

Wczoraj miałam sie wybrac z ludźmi z pracy na piwo, ale po 21 juz byłam dentka, więc odpuściłam. Jeszcze niejedna okazja będzie :) . A dziśw planach sprzątanie... kuchnia, łazienka, przedpokój, pokój no i mundosław :lol: Bo syf w środku straszny. Aż sie go szkoda robi jak się patrzy. Musze tylko dorwać gdzieś odkurzacz, bo bez niego ani rusz :lol: A wieczorkiem w końcu sie wyprzytulam, zdążyło mi się już stęsknic :lol: 

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#4 Blondynka88

Blondynka88
  • Użytkownik
  • 1 351 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 11:02

Dzień dobry!

Faktycznie czas leci.

Ja wczoraj sprzątałam także dzisiaj tylko pranie kolorów  :)

Słońce świeci, temperatura na plusie (+4,5*C) :)

Zbieram się do sklepu po drobną spożywkę.

Za 9 dni męża wypłata :lol:

nixqp2.png

#5 BrązoweOczy

BrązoweOczy
  • Użytkownik
  • 207 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 13:33

Cześć.

Dawno dawno mnie tu nie było, raczej podczytywałam Was.

Się pochorowałam ostatnio, w sumie to już się leczę 3 tydzień. :( Byłam u lekarzy, ale oni nie widzą niczego niepokojącego, a ja nie mam już sił. Jestem tak zmęczona, że jedynie dzisiejsze słonce mnie dobrze nastraja. 

Dziś zabieram się za małe porządki w pokoju, już się przewracam przez mój syf.  :oops:

W poniedziałek idę na drugi etap rekrutacji na staż. Kto to widział, aby na staż robić ileś razy rekrutację.  :-|

Mam nadzieję, ze przez tydzień poprawię moją pracę magisterską i w końcu uzyskam zaliczenie. Został mi tylko jeden egzamin i byłoby po sesji.  8-)

#6 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 14:27

Witam. Wczoraj mieliśmy fajny wieczorek. Graliśmy w scrable i pokera, ale była to miła odskocznia. Teraz musiałam wziąć maluszka na kanapę, bo nie chciał leżeć w łóżeczku tylko koniecznie ze mną zajrzeć na forum. Nie mam dziś kompletnie pomysłu na obiad, ale M. przychodzi dopiero ok.17 więc chyba coś zdążę do tego czasu wymyślić. Zamawiałam dziś książki i natrafiłam na poradnik jak być idealną teściową. Dam jej w prezencie, może to ułatwi nam stosunki hahaha. Miłego weekendu :*

Użytkownik halynka edytował ten post 01 lutego 2014 - 14:29

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#7 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 14:43

Zamawiałam dziś książki i natrafiłam na poradnik jak być idealną teściową. Dam jej w prezencie, może to ułatwi nam stosunki hahaha.
heheh, a ma poczucie humoru na tyle ? :lol: 

dzisiaj tylko pranie kolorów 
oo, przypomniałaś mi - u mnie pranie koloru czarnego. Albo czarnego, bo to nie kolor w końcu ;)

Wyjątkowo 1-go a nie w środku miesiąca  
brawo :D

Ja też się witam lutowo ;)

pospałam elegancko, bo wróciłam do domu po 6 :lol: Ale zaliczyłam wycieczkę do plastyka, obkupiłam się akcesoriami do malowania jak dziki bąk - doszło do tego, że od 4 miesięcy nie kupiłam nowego ciucha, ale gamę ołówków, farb, węgli, stalówek, płócien i innego badziejstwa mam jak na ASP <H> Pani fotograf :lol:

Mam świetny humor, bo się w końcu z księciuniem dogadałam po dramacikach małżeńskich :lol:, świeci słońce i ogólnie jest spoko ;)

Udanej soboty ;)

"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#8 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 14:50

bry bry bry :)

Oczywiście moje wczorajsze plany szlag trafił. Wpadł do nas na mieszkanie sąsiad i żebyśmy piwkowali  :lol: Zrobiłyśmy ze wspólokatorką w końcu porządek z oknami. Zapiankowałyśmy je haha  :lol:  :lol: Ale beka był przy tym. Same siebie zapiankowałyśmy przy okazji, ale też  podłogę i szyby :D właścicielka jak kiedyś to zobaczy to lepiej żeby nas tu już nie było  <umieraam>  <umieraam>

Dzisiaj się ucze na serrio serrio. A tak na serio ide gotowac zupe szpinakową  <umieraam> i będę oglądać skoki, no ale może potem szaleństwo zwane nauką :P

Miłego dnia :*

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#9 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 15:03

A tak na serio ide gotowac zupe szpinakową 
dawaj przepis w jakimś dziale, bo takiej nie jadłam jeszcze. 
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#10 Anonimka

Anonimka

Spełniona żona i mama <3

• Użytkownik
  • 2 459 postów
  • LokalizacjaZ daleka :P
  • Wzrost:178cm
  • Stan:mężatka
  • Partner:Przystojny ;)
  • Nastrój:Zmęczona
  • Odznaczenia:
    Odznaczenia użytkownika

Napisano 01 lutego 2014 - 16:03

Za 9 dni męża wypłata :lol:

Hehe, też na to czekam xD

Teraz musiałam wziąć maluszka na kanapę, bo nie chciał leżeć w łóżeczku tylko koniecznie ze mną zajrzeć na forum.

Ja mam tak cały dzień no ale mój Maluszek to juz bardziej komunikatywny i ruchliwy jest <H>

Witam w lutym :)

Dziś pogoda się polepszyła, mamy odwilż i słoneczko więc do południa byłam z Małym na spacerku. Powdychaliśmy świeżego powietrza troszkę i czekam aż Mały załapie kolejną drzemkę dzisiaj xD

#11 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 16:28

Witam w lutym :)

Ja po egzaminie zaliczonym...ale ulga :)

No i sobie drinkuję :)

Za oknem śnieg i wiatr i mróz zelżał :)

Miłego popołudnia :)

#12 palomka

palomka
  • Użytkownik
  • 2 338 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 16:31

Witam w nowym miesiącu. Nawet się nie zorientowałam, że to już...

Wróciłam ze szkoły. Z dołem ogromnym. Nic mi się nie chce, a jutro kolejne dwa egzaminy....

Generalnie teraz zbieram się w sobie, żeby się zacząć uczyć.... bo po prostu muszę to zdać. Jedna poprawka wystarczy....

No to miłego miesiąca Wam życzę - tak na zapas już ;)

I ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę...smileys-hearts-339319.gif

#13 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 16:36

@palomka buziki zdasz na pewno i trzymam kciuki za jutro :*

Z dołem ogromnym.

Tulę mocno :*

#14 Melodia19

Melodia19
  • Użytkownik
  • 3 228 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 19:56

Hej Wszystkim :)

Dzisiaj cały dzien zalatana.

Jesteśmy sami, mąż w pracy i wróci dopiero po 23 :cry:

Mały niedawno zasnął, bo wczesniej spał tylko na spacerze, dlatego ciągle trzeba  bylo go jakos zabawiać.

Niestety nie za dlugo będzie się interesował misiami, grzechotkami, mata nie, bujaczek nie...najlepsza zabawa to noszenie na rączkach :roll:

Jutro rano przyjezdzają po nas moi rodzice i zabierają  do siebie na całą niedziele.

Niestety mężowi samochod potrzebny, więc jesteśmy uziemieni. :lol:

Mam zamiar pooglądac jakis film na tvn, mam nadzieje, że Fifek pozwoli :)

iv09i09kftvt0mdm.png

#15 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 20:06

W poniedziałek idę na drugi etap rekrutacji na staż.

będziemy kciukowac <ookk>

U mnie też zima wzięła odwrót. :mrgreen: I w sumie bardzo dobrze, bo dupsko już mi tak wymarzło... No, ale chwila oddechu. Z planów zrobiłam prawie wszystko, poza wysprzątaniem auta.

Za to zostałam świetną rozrywką gościa na Statoil :-P .

Pojechałam na odkurzacz, ale że maszyna tylko 2 złotówki przyjmowała, to po 10 minutach rozkminy czemu ze mną nie współpracuje pomaszerowałam, z przepraszającym uśmiechem skierowanym do tworzącej się za mną kolejki, do kasy po ratunek i całe 2 zł. Dialog trwał koło 15 minut i poprzedzielany był długimi przerwami. Ogólny zarys:

"Ma Pan całą dwuzłotówkę?"

"Mam"

...

"A mógłby Pan poratować i rozmienić?"

" Mógłbym"

...

"To mogę prosić, bo zastawiłam kompresor i za mną juz sie kolejka robi?"

"Pewnie, tylko szuflada musi mi sie otworzyć" (w tym czasie skasował już chyba ze 3 osoby <H> ),

...

W końcu mam! I tu pada magiczne pytanie Pana zza kasy:

"A na co Pani to 2 zł?" "

"Odkurzacz potrzebuję" I tu następuje rozbrajający uśmiech i podsumowanie

"Ale odkurzacz nie działa"

Myślałam, że zejde <biglol> . Ot, jak łatwo głupią babą sobie humor poprawić <lol>

P.S. Dla niezorientowanych... Odkurzacz jest w tym samym miejscu co kompresor :-P

P.S. II Kompresor jest bezpłatny i też nie działał :P

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#16 magdaaaaa

magdaaaaa

..lekko próżna flirciara..

• Użytkownik
  • 23 947 postów

Napisano 01 lutego 2014 - 21:14

Za 9 dni męża wypłata
Hehe, też na to czekam xD
moja w blizej nieokreslonym czasie.

mamy odwilż
u mnie tez wiosna ;-) i pelno wody wszedzie.

sobie drinkuję
ja sie nad winkiem zastanawiałam , ale sie boje :roll:

@nie(d)oceniona zabawna przygode miałas <umieraam>

po pracy zrobilam sobie spacerek,

potem drzemeczka byla, myslałam, ze dam rade bez, ale nie udało sie.

czemu mi dałeś wiarę w cud

a potem odebrałaś wszystko

#17 Lady Di

Lady Di
  • Użytkownik
  • 1 800 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 10:14

Dzień doberek :)

Wstajemy, nie ma spania  :mrgreen:

Nie, no żarcik, dziś niedziela, więc lenistwo w łóżku  :lol:

Miłej niedzieli  <ookk>

#18 gogi

gogi
  • Użytkownik
  • 627 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 10:20

Witam wszystkie forumki...

Dziś pospałam dłużej bo mszę zaliczyłam wczoraj wieczorem. :shock:

A ,że obiadek praktycznie wczoraj upichciłam...tzn. rosół i mięsko na drugie danie,to dziś mam tylko zrobić i ugotować makaron i ziemniaki  i pomyśleć o surówce huraaa  <ookk>

Spięłam się z panem mężem...wczoraj sprzątałam,rozebrałam choinkę a bombki schowałam do pudełek ale,że pudełka leżały na szafie to się wieczka zakurzyły,więc bombki schowałam ale pudełek z kurzu nie wytarłam <zawstydzony> i pan mąż zaczął najpierw zrzędzić a potem mnie obrażał,że brudas ze mnie,że inna to by nie wytrzymała,żeby tego kurzu nie zetrzeć...jak sie nie zdenerwuję <angryred> jak nie huknę...co mnie będzie obrażał i poniżał,za kurz na pudełkach?!i awantura <killer>  <ciah>  <bing1>  <swistak1> i miłość szlag trafił  <kupka>

Zorientował się,że przegiął bo ja do kuchni klikać sobie poszłam w ciszy i samotności <placze>

I zaczął rozmawiać jakby nigdy nic ale ja nieugięta jestem...obraziłam się,ma dwie ręce to mógł wytrzeć te nieszczęsne pudła dlaczego wszystko ja mam robić?Sprzątam,gotuję,dbam o jego chory zołądek odpowiednią dietą,robię domowe majonezy,sosiki i inne pierdoły,piorę i prasuję,pracuję zawodowo,bo pan mąż zarabia niewiele i nie wystarczyłoby to na utrzymanie domu i robię wiele iinych rzeczy a on...praca i ewentualnie w piecu napali jak jest w domu i czeka,az pod nos mu się poda,spod nosa weźmie i jeszcze głos podnosi...to buc jeden! <glupek>

Chłopy to majaą życie...a my?okresy,rodzenie,dom i dzieci,praca...i jeszcze co nam na głowę włożą? <worfac1>

P.S. i żeby było jasne to tylko ja mogę tak o nim mówić <regulamin>

Użytkownik gogi edytował ten post 02 lutego 2014 - 10:21

#19 Kala1702

Kala1702
  • Użytkownik
  • 2 113 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 11:12

ma dwie ręce to mógł wytrzeć te nieszczęsne pudła dlaczego wszystko ja mam robić?Sprzątam,gotuję,dbam o jego chory zołądek odpowiednią dietą,robię domowe majonezy,sosiki i inne pierdoły,piorę i prasuję,

sie nie przejmuj trzeba było rzucić mu ścierkę i do robotyyyyyyyyyyyy 

Bry bry bry :) 

Nie mam co jeść, a nie chce mi się iść do sklepu. Może sobie zrobię małą głodówkę. W sumie przydałąby mi się dieta... Nawet nie wyobrażacie sobie jak mi się przytyło. Masakra  :shock: Nie mogę na siebie patrzeć  :-/ Po sesji się biorę za dietę i ćwiczenia bo mnie szlag trafi niedługo coś czuje. 

Zabieram się za naukę a potem będę skoki oglądać i ambitniejszych planów na dziś brak :)

Miłej niedzieli :* 

"...Nie każda sytuacja, która wydaje się być beznadziejna jest nią w rzeczywistości..."

#20 Madzik :)

Madzik :)
  • Użytkownik
  • 6 096 postów

Napisano 02 lutego 2014 - 15:32

Hej :-)

I mamy już luty. Momentalnie mi styczeń przeleciał ;-)

Ociepliło się i całkiem dobrze mi z tym. O wiele przyjemniej spacerowało się dzisiaj z Małym. Nawet brak słońca mi nie przeszkadzał ;-)

M wyjechał i tak sobie siedzę do jutra z Małym. Narazie bawi się grzecznie sam. Troszkę się obawiam jak sobie poradzę wieczorem, bo przy pielęgnacji tej wysypki jest sporo zamieszania. Mały się wierci, krzyczy, płacze, a tu jeden krem, drugi krem, gazik, plaster.. <olaboga> Kąpanie odpuścimy ;-)

Ja sobie teraz popijam cappucinko i nadrobię zaległości internetowe.

Miłego dnia <buzki>