Skocz do zawartości

Babskiswiat.net używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Mahjong
Opis: Nieśmiertelna gra. Mahjong html5 online.

2048
Opis: Hit 2014. Prosta, logiczna i niezwykle wciągająca gra 2048.

Saper
Opis: Saper - kto nie zna tej gry...

Piercing

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
707 odpowiedzi w tym temacie

#661 truskaweczka

truskaweczka
  • Użytkownik
  • 1 088 postów

Napisano 01 sierpnia 2010 - 11:06

ja bardzo lubię kolczyki w jednych uchu mam 3 a w drugim 2 - jeden w chrząstce :-) i w języku :-P i styknie ! :mrgreen: nie mogę patrzeć na kogoś jak ma w języku, wardze, pępku ( pomijając to , że nie cierpię kolczyków w pępku bo kojarzą mi się eeee.... z piętnastolatkami :-P ) i nosie :shock: za duuuużo, okropnie to wygląda :-/ ale jeden mały czemu nie ;-) septum- oczywiście mi też z krową się kojarzy :mrgreen: ,
Cleavage - OBLECHA.
szczęście ma smak truskawek :D :D

#662 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 09:57

moja córka chce przekluc sobie dolna warge.Moze ktos wie czy to boli?
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#663 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 02 sierpnia 2010 - 16:36

xara, z całym szacunkiem... a jak myślisz?? warga jest bardzo unerwiona i ukrwiona, samo przygryzniecie a boli jak szlag.. Pewnie robią to pod znieczuleniem , więc samo przekłucie nie boli, ale później ta rekonwalescencja <bezradny></span>
ja bym sobie w wardze nigdy nie zrobiła kolczyka..

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#664 xara

xara
  • Użytkownik
  • 905 postów

Napisano 04 sierpnia 2010 - 12:40

no tak tez myslalam,ale spotkalam sie tez z opiniami,ze to tylko takie pik i za pare dni juz jest ok.,ale nie bardzo w to wierzylam.Kurcze,no nie bede córce zabraniac,bo sama w mlodosci zrobilam sitko z ucha,ale bede próbować ja odwiesc od tego pomyslu.
Zyc szczesliwie ,kochac mocno i...umierac mlodo
Dołączona grafika

#665 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 sierpnia 2010 - 12:34

moja córka chce przekluc sobie dolna warge.Moze ktos wie czy to boli?

Moja już to zrobiła,tydzień temu.Na wakacje jeździła z koleżanką na zarobek i za połowę zarobionej kwoty przekuła wargę.Mnie się to osobiście nie podoba.Jest w maturalnej klasie a z tego co wiem ,to szkoła nie toleruje takich ozdób.Mówiła,że to nie boli.

bede próbować ja odwiesc od tego pomyslu.

Oby Ci się udało. ;-)

#666 stokrotka

stokrotka
  • Użytkownik
  • 396 postów

Napisano 27 września 2010 - 07:23

Czy nie przeszkadza Wam np.taki kolczyk w języku podczas jedzenia?

#667 ewelina344

ewelina344
  • Użytkownik
  • 694 postów

Napisano 29 września 2010 - 10:28

chcę sobie zrobić kolczyka w nosie ale u kosmetyczki takie przebicie kosztuje az 70 zł :-| zbyt dużo.
chce sobie zrobic sama igłą..moje znajome same sobie zrobiły dziurki w nosie..jednak to jest straszny ból bo próbowała..myśle nad tymi nowymi plastrami :

Nakłuwanie skóry, zwłaszcza na twarzy, jest bardzo nieprzyjemne, a wręcz bolesne. Jednak nie musimy się bać bólu związanego z ukłuciem igły. W aptekach jest teraz dostępny bez recepty EMLA PLASTER miejscowo znieczulający skórę.

Plaster znieczulający należy nakleić na godzinę przed planowanym zabiegiem w miejscu, które ma być poddane nakłuciu. Jeżeli plaster będzie pozostawiony na skórze przez jedną do dwóch godzin, to po jego odklejeniu znieczulenie utrzymuje się przez dwie godziny.
Cena jednego opakowania leku mieści się w granicach 20-28 zł.

nakleję sobie koło nosa...zawsze to mniej będzie bolało ;-) i zaoszczędzę pieniądze.

Dołączona grafika

#668 viola

viola
  • Użytkownik
  • 8 330 postów

Napisano 29 września 2010 - 10:47

Ewelina344,nie idź na taniznę.Niech zrobi ci to fachowiec.Najlepiej w studiu tatuażu a nie jakieś kosmetyczki.Zaoszczędź jeszcze trochę i zrób to profesjonalnie.Mniej bólu.Takie jest moje zdanie. ;-)

Aha,i będziesz mieć odpowiedni kolczyk,który nosisz dotąd ,aż się nos nie wygoi.

Ja czesto sama zmieniałam kolczyki,nim nos się nie wygoił.Potrafiłam w sklepie założyć bezpośrednio po zakupie i nabawiłam się zakażenia.Jak wyjmiesz kolczyka z nosa,to dziurka w ciągu kilku godzin się zarasta.Jak jest świeżo przekłuta.

#669 89kasienka89

89kasienka89
  • Użytkownik
  • 5 825 postów

Napisano 29 września 2010 - 11:21

Ewelina mi kolczyk zrobiła koleżanka i dziękuję Bogu, że wsZystko wyszło okej- było to nieodpowiedzialne z mojej strony. Drugi raz bym tak nie zrobiła i Tobie też nie radzę. Po pierwsze- możesz krzywo przebić dziurkę- później będziesz miała problemy z wyjmowaniem i wkładaniem kolczyka. Po drugie- możesz nabawić się jakiegoś zakażenia.
Miłość, marzenia, uczucia i myśli,
jeszcze raz uwierz w siebie i uwolnij ten instynkt

#670 nie(d)oceniona

nie(d)oceniona
  • Zarządca
  • 10 527 postów

Napisano 29 września 2010 - 11:29

ewelina344, przede wszystkim poszukaj innej kosmetyczki ;-) nie każda ma takie ceny, a nóż widelec znajdziesz jakąś tańszą, a w kolczyk i tak zainwestować trzeba. Dodatkowo nos jest bardzo delikatnym miejscem i na prawdę trzeba uważać ;-)

*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. 

#671 Sajuri

Sajuri
  • Użytkownik
  • 11 336 postów

Napisano 05 października 2010 - 09:42

Mam tylko kolczyki w uszach :)
jakos mnie nie kreci aby je miec na jezyku,w nosie
jesli bym już miała sie zdecydować to chyba na pępku ;-)
Prosilam o wszystko, zeby cieszyc sie zyciem.
Dostalam zycie, zeby cieszyc sie wszystkim

#672 halynka

halynka

mamuśka

• Użytkownik
  • 5 652 postów

Napisano 07 października 2010 - 21:18

chce sobie zrobic sama igłą..moje znajome same sobie zrobiły dziurki w nosie..jednak to jest straszny ból bo próbowała..myśle nad tymi nowymi plastrami :

ja robiłam sobie sama, ale tylko w uszach i nie bolało, ale z jedną dziurką (a mam 3 w jednym) trochę się babrało... Zawsze jest ryzyko więc zastanów się czy warto ryzykować...
A z nosem na pewno jest trudniej bo bardziej delikatne miejsce!

201401111762.png

km5skrhmtofzztsl.png

#673 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 15:50

dziewuszki, ktoras z was na pewno ma w tym miejscu kolczyk. boli przekluwanie? jak z gojeniem?
wiem, ze okres zimowy nie najlepszy na kolczyki ale ja musze ;-)

Załączone miniatury

• 45128_2.jpg

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#674 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 16:35

madzia, miałam kolczyka w chrząstce i powiem ci że z gojeniem była masakra... pół roku mi się goiło i w końcu nie wytrzymałam i go wyjęłam bo nie mogłam nawet spac na tej stronie ... samo przekuwanie to nie boli :) ale zastanów się bo to męczący ból... najgorzej kiedy pulsuje i puchnie...

#675 anka1705

anka1705
  • Użytkownik
  • 2 490 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 18:21

madzia, ja mam tego kolczyka już z 7 lat :shock:
fakt na początku trochę bolało, goiło się bez większych problemów.
kolczyk wygląda fajnie w tym miejscu :mrgreen: polecam

Między nami nic nie było
Parę nocy, trochę wina,
To za mało by Cię mieć.
Może tylko się łudziłam,
Może lekko pogubiłam,
Nie bój się nie zrobię scen..

Kiedyś się uda
Jeszcze przyjdzie na nas czas

#676 LadyNefretete

LadyNefretete
  • Użytkownik
  • 6 718 postów

Napisano 15 listopada 2010 - 20:22

goiło się bez większych problemów

u mnie tak samo, nawet lepiej niz w normalnie na dole ;-) wygląda super :mrgreen:
jak się dba, żeby się włos nie obwinął wokół świeżego kolczyki, i nie maca za często, to nic się dziać nie powinno :-D
"You've gotta dance like there's nobody watching,
Love like you'll never be hurt,
Sing like there's nobody listening,
And live like it's heaven on earth."

#677 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 11:05

no to miałyście widocznie szczęście :) ja sie poddałam bo pół roku gojenia to jednak przesada.. a dbałam o niego

#678 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 16:26

jak zrobie to dam znac ;-)
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

#679 krowka17

krowka17
  • Użytkownik
  • 13 064 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 19:35

ja sie zastanawiam nad kolczykiem gdzieś... mam ochote sobie zrobic nowego kolczYka ale nie wiem gdzie :D może jeszcze raz spróbuje w chrząstce :D

#680 madzia

madzia
  • Użytkownik
  • 6 640 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 17:37

i co? taka odwazna jestem! nie dalam sie w tym miejscu przebic <hepi1></span> myslalam, ze mozna pistoletem ale nie. no i pokazala mi ta igle, ktora swoim rozmiarem troche odbiegala od igly jako igly :P no i zeby nie wrocic do domu tak jak wyszlam, to zrobilam sobie druga dziurke na platku ucha. Podoba mi sie. Krowko jak nie masz dodatkowych dziurek w uchu, to polecam. ale pewnie juz masz ;-)

A nad chrzastka jeszcze i tak pomysle 8-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych